“The Beatles moesten drugshandel stimuleren…”

Seks & Drugs & Isiscultus in het Eden Project: Dionisische extase, net als bij popmuziek

In de complotweek op Interessante Tijden lezen we vandaag verder over het Britse Tavistock Institute. (1921-..) Deze aan de Britse geheime dienst gelieerde onderzoeks- en denktank zou de seks-drugs-rock-cultuur van de jaren 60 hebben gevoed als sociaal experiment.

Dat deden ze samen met de Freudiaanse Marxisten van de Frankfurter Schule, (Theodor Adorno, Herbert Marcuse) en Amerikaanse instituties als het Stanford Research Institute, het Institute for Social Research en het Institute for Policy Studies.

De resultaten van die sociaal-psychologische beïnvloeding zijn nu- buiten Urk- zo mainstream dat mensen dit als een ‘natuurlijke’ ontwikkeling gingen beschouwen. Met morele apathie tot gevolg.

De literatuur voor vandaag

Drugshandel door wereldelite gecontroleerd
Ook The Beatles zouden van dit experiment een marketingvehikel zijn geweest. Het doel: Drugshandel stimuleren, een Britse traditie sinds de Opiumoorlogen voor de East India Company. Lees het voor het eerst, en je denkt ‘hij is gek’. Toch vallen een aantal puzzelstukjes samen.

Al eerder las ik over de Opiumoorlogen van de Britten tegen de Chinezen, in ‘Why the West Rules.. for Now’ (2010), van doorsnee-historicus Ian Morris. Aanrader! Hij opent zijn boek met een beschrijving hoe de Britse Navy Chinese scheepjes aan flarden schiet. ‘Not it’s finest hour’, stelt hij onderkoeld.

Morris beschrijft deze episode als illustratie van Westelijke militaire macht. Maar hij gaat verder niet in op het feit, dat het Britse Koningshuis aan drugshandel verdiende.

Papavers verbouwen voor de drugs, de hars die uit de insnedes vloeit

Die Chinezen protesteerden tegen de invoer van opium, geteeld door de East India Company. De Britten maakten half China verslaafd aan opium. Toen de Chinezen deze handel met vernietigende consequenties wilden tegenhouden,  kregen ze dus te maken met het militaire apparaat van het Brits Koloniale Rijk. Oftewel de belangen van het Britse Koningshuis en The City of London (die een aparte geldstaat binnen de staat vormt)

Dus, er is een historisch equivalent van een koloniaal rijk dat een hele bevolkingsgroep overvoert met drugs. Het was Mao die aan die praktijk een einde maakte. Wie binnen een week niet af wilde kicken kreeg een nekschot. Dat bleek de beste therapie tegen verslaving ooit.

Ik heb anderhalf jaar in de verslavingszorg bij het Leger des Heils gewerkt op De Wallen. Bedenk dat dergelijke verslaving voor de jaren ’60 niet bestond. Je had alleen alcoholisten. Die drugs waren er niet ‘zomaar vanzelf’: Ze brengen miljarden op…Met een halfslachtige ‘war on drugs’ pak je de kruimeldieven aan. Dat treft vooral de concurrentie van de kartels.

Orwell voorzag goed hoe de mondiale elite dacht

2030, ons eigen 1984
We bespraken gisteren al ‘Conspirators Hierarchy’ van John Coleman, over het bestaan van een top 300 ‘influencers’ waarvan de koningshuizen en grootste industriëlen deel van zouden uitmaken. Die zouden sinistere idealen koesteren als het terugbrengen van de wereldpopulatie naar een miljard mensen. Of ze daar in slagen, lijkt vooralsnog niet het geval. We zitten er hier warmpjes bij en hebben het materieel nog nooit zo goed gehad.

Een mislukt plan/complot is ook een plan.

Een succesvol uitvloeisel van dit eugenetische ideaal is het Europese Klimaatbeleid en de Nederlandse Klimaatwet: Net Zero in 2050, oftewel het ideaal van de-industrialisatie van de Club van Rome. Immers, je kunt de moderne complexe economie niet draaien op windvaantjes en zonnespeeltjes, terwijl je tegelijk (zoals in Duitsland) kerncentrales afschakelt.

Dat is regelrechte sabotage van het energiesysteem. Ze maken dus kunstmatige energieschaarste, met als volgende stap energierantsoenering: CO2-budgettering. De Rabobank heeft al een app daartoe ontwikkeld.

Die CO2-controlemaatschappij is het Orwelliaanse 2030-deel. Eric Blair, alias George Orwell verkeerde als pupil van Eton College in elitaire kringen en begreep de denkrichting die men in 1948 al uitstippelde, via Verenigde Naties instituties als ECOSOC: Die van een technocratische controle-maatschappij. Hij noemde de Partij zelf INGSOC.

De mensen die onze vrijheid af willen pakken = ECOSOC

Brave New World
Maar er is ook een Brave New World-deel, die van onderwerping door afleiding en sedatie zoals reeds beschreven door Aldous Huxley (1933). Hij beschreef een controlemaatschappij, waar mensen door vrije seks en drugs rustig gehouden worden. Er zou een rangorde bestaan van een genetisch geperfectioneerde elite, en die behoudt de macht door de rest te verdoven.

Wie niet in dat systeem meewil met haar privileges, kan alleen overleven in een wildernis -reservaat. Dan word je als wappie beschouwd, en verhuis je naar een tipi in Portugal.

Huxley is de broer van technocraat en eugeneticus (British Eugenics Society, nu Galton Society) Julian Huxley. Hij kende als geen ander de harde kant van ‘De Agenda’. Door de vernietiging van het onderwijs (ook een bewuste daad, aldus John Coleman) kreeg de hele generatie na ondergetekende deze klassieker niet mee. De meeste mensen die je spreekt kennen zelfs Orwell niet meer.

Ze kennen wel Big Brother, maar geloven dat dit een tv-serie is.

Mensen zonder algemene ontwikkeling kun je álles als ‘puur toeval’ doen lijken, omdat ze van niks niets weten. Boeiuh… Zonder een kennis-referentiekader loop je als een dier door de wereld met enkel ‘je gevoel van het moment’ als leidraad.

Van Thomas Huxley zijn kleinzoon Aldous.

The Doors (of Perception)
We wezen al eerder op een andere klassieker van Huxley: The Doors of Perception. Zijn drugsexperiment met Mescaline, zou model zou staan voor de rockband die naar zijn boek werd vernoemd; The Doors. Bijna niemand weet dat Jim Morrison de zoon was van admiraal George Stephen Morrison, baas van de US Navy.

Die ensceneerde het Gulf of Tonkin-incident waardoor de VS in de Vietnam-oorlog werd getrokken.

The Doors waren als band onderdeel van een groep mensen, waaruit de Counter Culture ontstond. Die streken allemaal neer in Laurel Canyon bij San Francisco. Op een wonderlijke manier regende de drugs daar uit de lucht, zonder dat iemand ingreep.

Aanrader, zou ook in het Nederlands uitgegeven moeten

Dat beschreef auteur David Mc Gowan in ‘The Strange But Mostly True Story of Laurel Canyon and the Birth of the Hippie Generation’. Hier al in 2018 besproken. MacGowan maakt aannemelijk dat die zogenaamd ‘spontaan’ ontstane ‘Counter Culture’ in Laurel Canyon met al haar drugs- en seksfeesten (in The Log Cabin) met latere zelf-destructie eigenlijk een soort elitaire ‘gedoog’-cultuur was.

Je kunt dat vergelijken met wat in de PR ‘Astroturfing’ heet. Kunstgras-grassroots, gefabriceerde ‘spontane’ bewegingen. Toen had ik dus Coleman nog niet gelezen, noch over het Tavistock Institute ‘social engineering the masses‘ van Daniel Estulin. Er zijn wel degelijk experimenten gedaan om een cultuur van (seksuele) degeneratie op te leggen.

De militaire modus operandi achter de ‘drop out’-tegencultuur: pacificatie van jeugd, die anders maar politiek vervelend zou worden.

Anton la Vey/Levi riep op 1 mei 1966 ‘the age of satan’ uit in San Francisco Californië

MK-Ultra & LSD (Lucy in the Sky with Diamonds)
De aanwijzingen dat deze mensen expres werden overvoerd met drugs en degeneratie (velen pleegden zelfmoord of moorden, zoals Charles Manson, leken ‘circumstantial evidence’. Maar John Coleman overhandigt documentatie, waaruit duidelijk blijkt dat de CIA in Californië drugs verhandelde onder de vlag van 20 jaar durende MK-Ultra-experimenten.

IN de jaren ’90 zou de Commissie Van Traa in Nederland het zelfde ontdekken: Justitie die zelf in de Coke-handel actief is.

Daarbij werd LSD op peer-groups losgelaten, de drug die in 1946 door het Zwitserse Sandoz werd gesynthetiseerd door Albert Hoffman. De connectie met Big Pharma en een mondiale elite is hier Roche van de Hoffmann-familie, die groot werden met het verslaafd maken van de halve VS aan Valium. Luc Hoffmann bevond zich in het zakennetwerk van Bernhard, hij richtte met Julian Huxley bijvoorbeeld het Wereld Natuur Fonds op.

Plots is het complotboek van McGowan minder uitzinnig. Zoals Daniel Estulin beschrijft, vond de distributie van drugs ook plaats via het Woodstock Festival. Wat is de beste manier om een product haar (illegale) verkoop aan te  jagen, en een pacificerende levensstijl? Met muziek.

En hier komt Coleman’s beschrijving van The Beatles als product van het Tavistock Institute. Hij beschrijft het hypen van The Beatles (en andere rockbands) in de VS als een bewuste marketingstrategie, om zo de aloude drugshandel van de East India Company een nieuw elan te geven. Nu niet tegen de Chinezen maar de eigen bevolking.

Denk aan Lucy in the Sky with Diamonds, een openlijke verwijzing naar `LSD. Maar ook ‘with a a little help from my friends’ zou naar drugs verwijzen.

Crowley, inspirator van de popcultuur

Frankfurter Schule en de eros/sex magick
De Beatles hun naam zou staan voor Beat-muziek, die al teruggaat tot de Isis-cultus en Baal-cultus, waarin Egyptische goden werden vereerd in Dionysische orgies. De Scarabee, oftewel kever is een Beatle. De muziek met beat had voor die generatie de zelfde opzwepende werking, waarbij mensen gingen springen en dansen alsof ze gek waren.

De Beatles verwezen openlijk naar de satanist Aleister Crowley, die zijn ‘Book of the Will’ geinspireerd door een Egyptische godheid zou hebben geschreven. Zijn ‘sex magick’ werd het dogma van de popcultuur, tot de cd-titel van de Red Hot Chili Peppers aan toe.

Kijk ook hoe jeugd het Kurhaus afbrak, toen de Rolling Stones daar voor het eerst speelden. Of kijk naar een moshpit bij een metalconcert. Waar jeugd elkaar voor het lijf ramt en door elkaar host. Haal daar het lawaai eens weg: En je ziet mensen die sociaal geaccepteerd krankzinnig doen.

 • En zo komen we bij de Freudiaanse Marxisten van de Frankfurter Schule. Die verkochten het idee dat je door ‘gek doen’ jezelf bevrijdde van een ‘autoritaire’ cultuur. Dacht je stoere metalgast te zijn, maar doe je eigenlijk volgens ‘het boekje’ van Adorno…

Leden van de Frankfurter Schule als Herbert Marcuse, Max Horkheimer en Theodor Adorno vluchtten in de jaren ’30 uit Nazi-Duitsland naar de Verenigde Staten. Zij zouden als navolgers van Freud en Marx daar hun theorie van politieke correctheid en sociale bevrijding ontwikkelen, met bovengenoemde instituties aan Stanford.

Het nazisme zou een uiting zijn geweest van een ‘autoritaire persoonlijkheid’. De schuldige van dit fascisme lag in de onderdrukkende cultuur van het Joods-Christelijke gedachtengoed. Dat moest dus verdwijnen, en het Tavistock Institute zou met hen hebben meegewerkt om die culturele transformatie na de Tweede Wereld Oorlog door te voeren.

In Nederland heette die beweging tegen het confessionele element in politiek ‘De Doorbraak…’ Daar ontstond de PvdA uit.

Van de godfather van moderne spindoctoring: Edward Bernays, die je waarschijnlijk nog niet kende

Future Shocks en seksuele bevrijding
De muziektheorie van Theodor Adorno uit 1948 zou volgens Coleman de basis vormen van de filosofie achter de Beatles. Dat je letterlijk jezelf van die autoritaire structuren moest bevrijden door gek te doen. Denk ook aan mensen als Ken Kesey, die in One Flew over the Cuckoo’s nest beschrijft hoe de echte gekken eigenlijk buiten het gesticht leven in de autoritaire maatschappij.

 • De sociaal-psychologische beïnvloedingstactiek werd ‘future shocks’ genoemd.

Je overvoert een maatschappij met zulke radicale culturele veranderingen, net als bij een verzadigingsbombardement. Massa’s reageren dan niet van ‘wat zullen we hier beleven’ waarna ze de bron van onrust aanpakken. Ze reageren dan apathisch en gelaten, alsof het probleem te groot is.

De Seksuele Revolutie werd losgelaten, vernoemd naar de leerling van Freud zijn werk uit 1933, Wilhelm Reich. Coleman maakt aannemelijk dat dit bewust vanuit geheime diensten en hun academische instituties is gestimuleerd, met propaganda-technieken als van Edward Bernays. Deze godfather van de PR was de neef van Sigmund Freud, die van zijn psychologische theorie een marketingstrategie maakte.

Orgie en sekscultus gaat al terug tot de oudheid: Witchcraft Museum Boscastle

Hoe verkoop je een piano? Niet door te zeggen ‘koop deze, hij is de beste’. Maar door een muziekkamer als levenseis in ieder huishouden populair te maken. Dan komt de behoefte aan een piano vanzelf. En door aanspraak te maken op het zelfbeeld van mensen. Bernays kreeg ook vrouwen in de VS aan het roken, via de psychologische associatie met ‘vrijheid.’

Josef Goebbels gebruikte ook Bernays zijn handboek voor sociale be-invloeding, hij vermarkte Dolfie zelfs als Germaans sekssymbool.

Zo kun je dus ook een cultuur fabriceren waarin een levensstijl, normen en dus ook drugsgebruik vanzelf geaccepteerd zijn. Je fabriceert dus vraag naar een product, drugs, door een cultuur te fabriceren die drugs als geaccepteerd onderdeel ziet.

Inmiddels gebruikt half Nederland cocaine, de advocatuur bijvoorbeeld van Poederneus & Partners. Een gebruik dat – net als vrije seks en orgies- voor 1945 toebehoorde aan een kleine elite. Maar die gebruiken werden in de jaren ’60 dus op de massa losgelaten.

Massa is kassa.

De meeste mensen kennen dit werk uit de jaren ’30 vorige eeuw niet van Marxist Reich, pupil van Freud

Alleen op Urk moet 1968 nog beginnen
Volgers op Facebook stuurden onderstaand artikel uit de Washington Post in 1973: Toen werd al onthuld dat de CIA daadwerkelijk in de LSD-handel betrokken was. Het is dus een historisch feit dat geheime diensten actief bij drugshandel betrokken waren.

Wat is daarvan een neveneffect?

Wie promiscuiteit aanmoedigt, drugsgebruik en dropout-cultuur, die krijgt een maatschappij waar nog nauwelijks kinderen in een stabiel gezin worden geboren. Behalve dan op Urk, waar je nog kinderrijke blanke gezinnen vindt. Een gemeenschap die haar eigen talent nog wist vast te houden, en daarmee welvaart en dus economische weerbaarheid.

En zo kom je weer terug bij de elitaire agenda tegen bevolkingsgroei: Het eugenetische (malthusiaanse) ideaal is dat wij ons niet moeten voortplanten. Al die rockartiesten kregen vervolgens ook een ‘Sir’-titel van het Britse Koningshuis. Ze droegen samen met uitvinding van ‘de pil’ bij aan de ontmanteling van het veel-kinderen-ideaal in een stabiel gezin.

Iets dat nu ook praktisch onbetaalbaar is geworden, tenzij je Ahmed heet en alles van de overheid krijgt.

De CIA was betrokken bij LSD handel en experimenten 1973 onthulling MK-Ultra

Popcultuur met haar pseudo-rebellie pacificeert en maakt bevolking moreel apathisch. Mea Culpa, wat denk je ook van metal-muziek die uitsluitend over de dood en pessimisme gaat.

Zo verzwak (‘soften up’) je sociale weerstand, gebaseerd op een optimistisch geloof en sociale cohesie tegen de meer harde totalitaire plannen die zich nu ontvouwen. Dat doorbreken van weerstand, stamt uit Freudiaanse theorie en therapie: Je moet de behandelde zijn weerstand doorbreken, zijn Super-Ego doordringen dat ook de morele beslissingen maakt.

Tijdens ‘corona’ zagen we hoe de meest totalitaire maatregelen al moeiteloos aan de maatschappij werden opgelegd. Behalve op Urk, waar de winkels open bleven.

Urker Vishal en Israël, een lekker stel

De cultuur van nu is zo gefabriceerd
De werkelijkheid lijkt dus vreemder dan je fantasie mogelijk hield. Want wie weet dat na vijftig jaar nog? Hoe het ook zij, de politieke correctheid, ‘non-discriminatie’, seksonderwijs ‘Lentekriebels’ voor je kinderen: Het valt allemaal te herleiden tot de Freudiaanse marxisten van de Frankfurter Schule en haar coöperatie met Tavistock.

Zij wilden hun maatschappijverandering afdwingen met ‘eros’…Want de autoritaire persoonlijkheid zou door Thantalus, de doodsdrift van Freud zijn gevormd. Hun idee van een Nieuwe Bevrijde Mens in een socialistische heilstaat zou met seksualisering worden bereikt.

Inmiddels heb je niet door, dat moderne cultuur abnormaal is, omdat je er als een vis in oceaanwater in zwemt. Tot de grondwet aan toe met haar belachelijke ‘non-discriminatie’-artikel. We zijn allemaal een beetje als Obelix die in de ketel met toverdrank viel bij geboorte. Je merkt niks meer van een slokje future shock.

Wat is de ethiek van nu: Wat jij doet moet jij weten, als ik het maar niet….Morele passiviteit. Ach, wat maakt het uit als de hele boerenstand en visserij naar de kloten wordt geholpen…

Commercieel bureau moet bestuurders en coronaleugen in ‘de markt’ zetten

Die morele apathie kan dus resultaat zijn van bewust toegediende ‘future shocks.’ Culturele bombardementen via de massamedia die je moeten pacificeren. Terwijl de digitale tirannie zich stapsgewijs uitrolt. Tenminste, wanneer het waar is wat Coleman schreef en steeds meer auteurs onafhankelijk van hen.

Nu is het alweer de ‘week tegen racisme’, vorige week ‘wereldvrouwendag’, ze zetten iedereen tegen elkaar op in gefabriceerde peergroups. Nog een future shock, psychologisch verzadigingsbombardement met Pride-evenementen en overal demonstraties over niks.

Zo snap je dus, waarom het gros van de bevolking zo apathisch en gehoorzaam reageerde op de Avondklok. Zo is de massa gekneed door vijftig jaar future shocks.

Boeiuh, t’zal mijn tijd wel dure…Het valt toch wel meu…Wat jai doe moe jai weute, ik…

 • Iets opgestoken en gewaardeerd van dit artikel? Doe dan een duit in de collectezak en steun Interessante Tijden

5 Replies to ““The Beatles moesten drugshandel stimuleren…””

 1. Interessant stuk. Met in ieder geval één onwaarheid: de “upside down crosses” van de Beatles.
  Dit is een gemanipuleerde foto van de Beatles die hun MBE medailles vasthouden. De Beatles zijn vaak verguisd om hun ‘demonische muziek’, maar die kritiek kwam vnl. van jehova’s, vastgeroeste gereformeerden en zeikstralen. De groep moest diep door het stof toen John de uitspraak had gedaan: “we zijn meer populair dan Jezus Christus”. De Beatles hebben de muziekgeschiedenis veranderd, zeker ook door onder invloed van LSD te zijn. Ik ben daar te schijterig voor en blijf in goedbedoelde muzikale middelmatigheid vastzitten. Het zij zo.

  1. Dank: En ja, de muziek van de (latere) Beatles is wel steengoed. Ook veel muzikaler dan moderne popmuziek, de arrangementen enz. Het zelfde geldt voor Led Zeppelin, Deep Purple, en ook Black Sabbath.

   Die konden allemaal goed spelen, beheersten hun instrumenten. Daar kun je onmogelijk op tegen zijn, muzikaliteit.

 2. Heel goed artikel weer dit. Als twintiger ben ik gelukkig erg bewust over dit fenomeen waar veel leeftijdgenoten maar ook mensen van mn ouders leeftijd in verstrikt zitten.

  Moest je eens kijken waar het idee van pornografie vandaan komt, wat de achtergrond van een dergelijk individu is. Net als vele bolsjewieken. Figuren als Kaag en yesilgoz etc. Als ‘urk’ dit beseft dan zie je die blauwe vlag niet meer.. heel veel van die degeneratie vind daar N wortel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *