Cashloze maatschappij-complot al 50 jaar voorbereid

Wat als ‘complottheorie’ werd weggelachen heeft de opmerkelijke gewoonte gewoon uit te komen

Het Europees ‘Parlement’ stemde afgelopen week voor de invoering van een persoonlijke EU digitale identiteit (digital wallet) voor iedere onderworpene aan de Europese Commissie en haar inflatiemunt, ‘de euro’.

Met die digi-portemonnee die volgens de Eurocratie ‘de levens transformeert van alle ingezetenen’ is weer een nieuwe stap gezet richting het einddoel van een al decennia lopende samenzwering, die stichting Moria in 1976 al beschreef in ‘De Komende Computermaatschappij’.

De afschaffing van contant geld ligt op de loer, en het economisch controleren en dus ook kunnen buitensluiten van iedere ingezetene. 

Daar komt het duveltje al uit het doosje

‘De kasloze maatschappij’, een wereld zonder geld
Dankzij schoonvader zaliger Evert Smit beschikken we over een uitgebreide complotbibliotheek, met boekjes van de christelijke Stichting Moria, ‘tot verbreiding van het evangelie’. Zij brachten al in 1976 het boekje ‘De Komende Computer Maatschappij’ uit, waarin de cashloze maatschappij wordt aangekondigd, ‘Een wereld zonder geld’.

Zij zagen het begin van die ontwikkeling op 3 maart 1968, toen het IMF de invoering van papier-goud (Special Drawing Rights, SDR) aankondigde. Nepgoud, een nummer dus, een digitale I O U. Daarvan wordt de waarde bepaald door een internationaal kartel van bankiers, die deze SDR’s uit niets kunnen maken.

En niet door de wet van vraag en aanbod.

Dat plan werd de opmaat voor een wereld-geldstelsel, dat in combinatie met een mondiaal computernetwerk tot de cashloze maatschappij zou leiden. De voorvechters daarvan koesterden tegelijk het religieuze ideaal van wereldeenheid, zoals dat uit de theosofie naar voren komt. Dat schrijft de stichting Moria, en met een beroep op Efeziers 5 vers 11 stellen ze:

Heb geen deel aan de boze werken, ontmasker ze veleer

Het is alleen maar goed voor iedereen!

Dat is 48 jaar geleden. Het plan dat de Eurodictatuur nu oplegt aan iedere onderdaan is letterlijk wat zij 48 jaar terug voorzegden:

Onder onze ogen wordt een wereld gebouwd, waarin de mens een nummer krijgt, en… een nummer wordt. Men is er op uit ons hele bestaan op te hangen aan de computer, het werktuig dat door mensen is uitgevonden en vervaardigd, maar zich nu als een monster van Frankenstein tegen zijn maker schijnt te gaan keren.

De tijd is nabij, dat het controle-oog van de computer de mens overal zal volgen en controleren. De mens kan dan niet ontsnappen.

En op bladzijde 11

De vrijheid in onze maatschappij bestaat o.a. uit het feit, dat wij nog steeds een groot aantal dingen mógen doen, zonder dat ze verplicht zijn. Maar de verwachte kasloze samenleving, als hier beschreven, leidt tot de grootst mogelijke vorm van inperking van de persoonlijke vrijheid. Want alles dat mag, MOET ook.

Transformeert het leven van alle ingezetenen

Al een halve eeuw voorbereiding
Een standaardwerk waarin deze blauwdruk door de machtigsten der waarde al wordt voorgespiegeld, is “Between Two Ages, America in the Technetronic Age” van Zbigniew Brzinsky uit 1968 als ik me niet vergis. Hij richtte met Manhattan Chase-bankier David Rockefeller de Trilateral Commision op in 1973. Daarvan is Klaas Knot (DNB) ook lid.

Dat is ook het jaar waarin Manhattan Chase (de bank van de Verenigde Naties) aan het Karl Marx Plein in Moskou een filiaal opende.

In ‘de komende computermaatschappij’ wordt sterke inflatie ( = diefstal, onteigening door te grote geldcreatie uit ‘niks’) als weg naar dictatuur vermeld. Zo wordt vertrouwen in democratische regeringen ondermijnd. Ze verwijzen naar tegenstander van SDR’s, Jelle Zijlstra wanneer ze schrijven:

Inflatie leidt uiteindelijk tot verdwijnen van vrije ondernemingen, vervolgens tot afschaffing van democratische vrijheden, en “vraagt” tenslotte om een dictatuur. Degenen die een dictatuur willen zullen de inflatie rustig laten voortwoekeren.

Niet kopen of verkopen zonder het merkteken,

Inflatie is dus geen vraag-aanbod-verschijnsel of een marktontwikkeling, maar een keuze van mensen die ‘geld’ mogen maken uit het niets, de bankenmaffia en de regeringsleiders die zij controleren, “die de inflatie van de ene op de andere dag zouden kunnen doen ophouden door de geldvoorraad in te krimpen.”

Dat is ook precies wat de bankier van Hitler, Hjalmar Schacht deed. En uit het niets verdween de waarde-implosie van de Weimarrepubliek. Dolfie kon zijn oorlogsmachine gaan bouwen, met geld van Thyssen een een patent van de Rockefeller-dynastie om benzine uit steenkool te maken.

Explosieve geldontwaardig is ook precies wat we kregen met de euro.

Bedenk dat hun rijksoverheid nu meer belastingen heft in Euro’s, dan in 2000 nog in guldens. Je betaalt nu voor de elementaire basisbehoeften als bier meer in euro’s dan vroeger in guldens. Ze schrijven ook (blz 23) dat een kasloze maatschappij een voorwaarde is voor het ideaal van wereldregering.

Digitale transformatie van de publieke sector

Den Uyl voerde SOFI-nummer in
In de jaren ’70 waren slechts nog experimenten gaande met plastic ID-kaarten. De computer bestond uit een logge bandrecorder, waarmee je hooguit 1 + 1 = 2 en lol + lol = hi hi kon uitrekenen. Niettemin kon je toen al logisch beredeneren waar de wereld naartoe zou evolueren: Een cashloze maatschappij en mondiale controle daarover.

Daarvoor is een mondiaal functionerend computersysteem nodig.

De computer is een wonder van techniek, welke de spil vormt waarom het gehele systeem draait. Zonder een stevig perfect-werkend computer-netwerk, zouden begrippen als de Kasloze Maatschappij en de Eénwereld-regering ondenkbaar zijn.

Een wereld-omvattend verbindings-systeem van computers is de sleutel tot het welslagen van dit stelsel (…) en de huidige stand van computer-technologie kan de nodige aanpassings-mogelijkheden en betrouwbaarheid reeds leveren om het uiteindelijke doel te bereiken.

Het was Joop den Uyl die op 25 februari 1976 het persoonsnummer voor alle Nederlanders invoerde, het SOFI-nummer dat basis is van je Digi-D. Lekker handig hoe je daarmee met je persoonlijke zakcomputer (telefoon) overal kunt inloggen, van je KVK tot de Belastingdienst.

De Boerenleenbank keert zich tegen vlees en zuivel met Carbon Insights

CO2-tonnen als nieuwe SDR’s
In die jaren werkte het militair industrieel complex aan het ontwerp van wat nu ‘het internet’ heet. World Wide Web, vod vod vod (Hebreeuws) = 6 6 6, zo luidt een roemruchte complotstelling. Het getal van een mens, de onvolmaakte ten opzichte van  7 7 7.

De Rabobank komt nu al met een app waarmee je CO2-uitstoot wordt bijgehouden. CO2-schuld is ook een soort Special Drawing Right. Het is een geldbedrag dat door dwingende wetgeving ontstaat, een schuld in tonnen CO2. In 2030 is de prijs van CO2 door de Europese Commissie al op 130 euro gezet.

De technische middelen om tot een controle-maatschappij te komen zijn nu zo exponentieel gegroeid. Dus kan een club machtswellustelingen meer dan ooit tevoren daar gebruik van maken. Maar wij hebben evenveel gemak en meer communicatiemogelijkheid via die zelfde middelen. Dus laten wij van die technische middelen evenzeer gebruik maken, en alles dat ons ter beschikking staat om deze controlfreaks dwars te zitten.

To Hell with the Devil. Liever dood dan Slaaf. Vanavond in Steenwijkerworld geef ik voor een volle FvD-zaal een lezing over de Globalistische Coup op Nederland. We begonnen niet voor niets al zeven jaar terug de webzijde ‘interessante tijden’. Want dat zijn het!

 • Koop mijn Meisterwerk ‘Liever dood dan Slaaf‘, StrijdT-bier, merkkleding, en steun Interessante Tijden.
 • Of steun interessante tijden met je gift of donatie:

2 Replies to “Cashloze maatschappij-complot al 50 jaar voorbereid”

 1. Rypke, je kan schrijven wat je wilt maar Nederland ligt in een diep coma !
  Iedereen slaapt of snurkt maar je hebt helemaal gelijk !
  Het is nog erger dan de Jan Salie-geest van Potgieser
  De groetjes van Henk uit Randwijk

 2. Hallo Rypke, wat bedoel je met de 1 na laatste alinea ? Ik ben maar een eenvoudige B.L., maar is het niet gewoon verstandiger om niet mee te doen, want hoe kunnen wij ze technisch dwars zitten ? Heb mijn smartfoon al 4 jr. geleden weggegeven en nog geen dag spijt gehad.. weg met die verslavende contrôle troep !
  Beste groet,
  Martin Brinckman
  (mooie site)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *