Vitamine N. (De wereld is nog niet helemaal verpest)

Wilgenkatjes

Als fervent aanhanger van klassieke natuurbescherming kom je in Nederlandse natuurgebieden nauwelijks aan je trekken. Ze worden kaalgekapt, herschapen voor SNL-subsidies volgens tekentafelplannen uit naam van ‘natuurherstel’, of je wordt platgelopen door hordes Nederthalers in twee-halen-1-betalen-outfits, de familie Uitwaaier met hun Golden Retriever-jachthond. De anwB-natuur.

Overal beekjes die in de kloof eindigen van de Kleine Kyll

Neem dan liever de Wolfschlucht in de Eifel, waar je als Germaan op de Germanenweg pas echte natuur hervindt, zodat je kunt opladen met Vitamine N. Beekdalen die uitmonden in een kloof, ‘Schlucht’ in het Duits. Na de Wutachschlucht in het Zwarte Woud is dit wel de mooiste en meest Uber-Germaanse plek die ondergetekende in zijn vele omzwervingen tegenkwam.

Oerrrr

En de plek lijkt op zijn klassiek Duits ge-Schutzt, hoewel je op veel plaatsen in de Eifel de zelfde kaalkapgekte tegenkomt voor stookhout als in Nederland. Het logische gevolg van exploderende energierekeningen, is dat mensen de natuur weer als stookmiddel gaan gebruiken.

OP naar de Wolfschlucht, hoe Germaans-Romantisch wil je het hebben…

Het in prachtig Gothisch geschreven ‘Wolfsschlucht’-bordje was verdwenen, maar verder is nog niets van deze gekmakend prachtige plek verpest. Alles is er nog, inclusief de mensluwe omgeving waarnaar je op zoek gaat ter inspiratie, inblazing. Tot je onder de Germanenbrücke staat en opnieuw van de ruisende Kleine Kyll de zelfde foto maakt maar dan net iets anders.

Wolfschlucht nu

De Wolfschlucht toen…, hier gaat je Germanenhart sneller kloppen, er loopt ook een ‘Germanenbrucke’

Wolfschlucht bij laatste bezoek in maart 2020

Omdat de rivier ieder moment het zelfde en toch weer ander stroomt. We liepen als echte Wandervogel onze route van de Mosenberg bij Bettenfeld naar Manderscheid, en terug via een al even prachtige ronde. Een kilometertje of zestien dalen en stijgen in de kuiten, en met als tussenstop Weizenbier ben je lekker rozig en levend tegelijk

Met Afke en Trudy

De Kloof, echte Germanennatuur

Vervolgens keer  je weer terug naar de Technosfeer, waar zelfs de hemel na een dag druk luchtvaartverkeer verduisterd raakt door contrails, ijswolken die hangen blijven tot het hemelblauw is verworden tot een waas.

Zelfs de hemel is technisch bewerkt tot technosfeer

Complot of niet? Kijk vanavond op Interessante Tijden TV onze uitzending over de vraag of CONtrails eigenlijk doelbewust veroorzaakte CHEMtrails zijn, waarbij CHEM bij veel mensen gelijk staat aan gif dat ‘ze’ over ons sproeien.

Of zijn contrails niet gewoon een neveneffect van de in een halve eeuw verachtenzevenvoudigde civiele luchtvaart, en kan een oplossing liggen in andere vliegtuigbrandstoffen die minder persistente kleine ijsdeeltjes in de pluim van de vliegtuig-uitstoot veroorzaken..

Terwijl de wereld hier nog zo onbedorven lijkt

Ook rationele mensen die ik ken hechten een sterk geloof aan het CHEM-verhaal. Maar is dat niet gewoon een verwarring tussen militaire geo-engineering experimenten en de eigen negatieve beleving van het zonsverduisterend effect van een dagje intensieve civiele luchtvaart. Iedereen die vliegt maakt dan immers deel uit van het complot en dus ook van de oplossing.

Niet meer vliegen betekent weer een heldere lucht. Je in het echt beleefde gevoel van wantrouwen is immers geen bewijs dat de projectie van dat wantrouwen ook bestaat. Kijk vanavond dus weer op Interessante Tijden TV

 • Steun Interessante Tijden met je aankoop van mijn fotografisch en prozaisch Meisterwerk Liever dood dan Slaaf

 

5 Replies to “Vitamine N. (De wereld is nog niet helemaal verpest)”

 1. Leuk verhaal. Een paar jaar geleden ben ik daar ook in de buurt geweest. Leuk, de Eiffel, met echte vulkanen en ander vulkanisme.
  Ik was 30 jaar lid van Natuurmonumenten, tot dat zij ook begonnen met “stikstof” / “CO2” problemen en dergelijke.
  Toen heb ik opgezegd.
  Dit is Nederland, niet Siberië, met hun “o, leuk, de wolven zijn terug”. Totdat ze oma van haar elektrische fiets afhalen. Die beesten waren hier uitgeroeid met een reden, natuurlijk.
  Anders moet je er voor pleiten dat bruintje de beer ook weer moet terugkomen (de laatste zo’n 1000 jaar geleden doodgemaakt) en konijnen moeten verdwijnen (want door de Romeinen ingevoerd) en zo zijn er vast nog honderden voorbeelden.
  Wat we hier natuur noemen zijn veredelde parken waar van elk blaadje precies wordt bijgehouden wat er mee gebeurd.
  Geen (te weinig) CO2 en er is geen leven meer op aarde.
  Ondertussen wordt overal de grond vergiftigd door wat de windmolens uitstoten (machineolie) en afslijten, o.a. bisphenol A.
  Links en logisch nadenken? Dat bestaat niet.

 2. Loop je daar nou zelf ook mit ein Hund? Verder heel herkenbaar: lekker wandelen in Duistland en af en toe uitspannen bij een Gasthof en het aangename zonnetje. Das ist richtig Leben!
  Hier nog een wandeltip, ook met een Schlucht: Traumpfad Schwalberstieg nabij Koblenz am Rhein und Mosel
  Vergeet ook niet een sigaar bij je te steken.

 3. Ik noem die Nederlandse ‘bossen’ ook wel eens telegraafpalenwouden. De bomen staan keurig med jämna mellanrum op een rij en de mos-, plant- en struiklaag ontbreken.

 4. “Ik was 30 jaar lid van Natuurmonumenten, tot dat zij ook begonnen met “stikstof” / “CO2” problemen en dergelijke. Toen heb ik opgezegd.”

  Dus ik was niet de enige die om die reden heeft opgezegd!

 5. Toeval of niet, de maand mei van 2020 was de beste ooit wat betreft de prestaties van mijn zonnepanelen. We hadden toen net de meeste beperkingen achter de rug vanwege de COVID-19 plandomie.
  Vliegtuigen, autoverkeer, alles heeft toen voor een groot deel stil gelegen.
  De training in gehoorzaamheid heeft zijn “vruchten” afgeworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *