“Nucleaire oorlog oplossing voor klimaatverandering”

…eerste Wereld Oorlog (Berchtesgaden) Voor de dappere Krijger (net als bij de Indianen…)

“De beste oplossing voor climate change zou een nucleaire winter zijn”, zo stelt bioloog Arthur Dahl, voorzitter van het International Environment Forum in Genève, gelieerd aan de VN. “Dat zou de planeet snel afkoelen en een betere oplossing zijn dan alle andere.”

Dat doet hij op 1:04:50 in dit online overleg voor het Global Governance Forum, waar ondergetekende op werd gewezen door Jacob Nordangård.

Drie keer Wereldoorlog is scheepsrecht voor deze mensen, om zo een VN ‘nieuwe stijl’ te creëren die als dictatoriale wereldregering (global governance) zou opereren. Voor onze eigen bestwil zou in 2050 een Carbon Law van kracht worden die het strafbaar maakt om nog uit te ademen (CO2)

Herinneringskruisje met klaproos in de Menenpoort Ieper: goed voor de planeet!

Drie keer scheepsrecht
De Eerste Wereld Oorlog bracht de League of Nations voort tot deze flopte. De Tweede Wereld Oorlog bracht de Verenigde Naties voort. Die zou nu ook falen in haar taak, waar dit militaire en non-militaire crisis betreft. Dus is er nu een Verenigde Naties nieuwe stijl nodig. Een grote mondiale crisis zou daarvoor het mandaat geven, aldus de deelnemers met ondermeer Arthur Dahl.

Global Governance Forum heeft maar 68 subscribers op Youtube, en het filmpje is sinds plaatsing op 24 maart 2022 nog maar 176 maal bekeken. Maar dat hoeft geen indicatie te zijn voor de mondiale invloed die de deelnemers hebben, en hun geestverwanten bij instituties.

Arthur Dahl is niet zomaar een academicus, die hoog in de boom bij de Verenigde Naties werkte als assistent-directeur bij de UNEP.

Ik lieg, hij loog, wij ecologen

In 2019 was hij ook belangrijk spreker bij een conferentie aan Wageningen UR, waar hij bij !mpulse sprak over ‘global governance for the 21st century.’ Dan zie je wat voor engerds bij deze boerensloopacademie en haar World Economic Forum Food Hub een podium krijgen.

Zijn wereldregering zou een mondiale CO2-dictatuur vestigen, waar de plannen van Kabouter Timmermans bij verbleken:

With two colleagues Dr. A.L. Dahl won the New Shape Prize of the Global Challenges Foundation in 2018 for their proposals on reforming the United Nations (UN), giving it the capacities to address critical global issues.

Proposals include a legislative capacity in a reformed UN General Assembly with proportional representation complemented by a World Parliamentary Assembly, a reinforced organization for climate change would establish binding limits on greenhouse gas emissions, and many others.

Zo moet de nieuwe wereldregering er uit zien…

Koolstofwet
Ze willen dus een Verenigde Naties nieuwe stijl maken die met mondiale ‘crises’ zou omgaan op dictatoriale wijze. Die zou dan bijvoorbeeld Global Resilience Council gaan heten, waarvoor al een stichting bestaat (FOGGS, Foundation for Global Governance and Sustainability). Er zou een Climate Governance Commission in gesteld moeten worden die dan een Koolstofwet (Carbon Law) oplegt aan alle naties. Dat lees je op de webzijde van Global Governance Forum.

The Climate Governance Commission aims to contribute to filling crucial climate action gaps in the implementation of known solutions, diffusion of vital policies and adequate governance, and by proposing, developing, and building partnerships to promote governance solutions for urgent and effective climate action.

Democratie en natiestaten dus de mond snoeren, wanneer je het wat minder omslachtig formuleert.

Worldwide greenhouse gas emissions need to be halved by 2030 and then halved again every decade to fall to zero by 2050, following the “Carbon Law”. Among other partners, the Global Challenges Foundation has been one of several behind the initiative and the Commission is actively collaborating with partners as Stimson Center and the Exponential Roadmap Initiative.

En dan in Ieper de gevallenen gedenken in de Eerste Wereld Oorlog

Miljardairs voor wereldregering
Die Global Challenges Foundation is een andere miljardairsclub uit Stockholm, waar je waarschijnlijk net als ik nooit van had gehoord. Daar vertelde Jacob afgelopen zaterdag nog over op ons geslaagde Liever dood dan Slaaf-evenement in Stavoren. Dat is de filantropische instelling van een Hongaars-Zweedse miljardair, die lobbiet voor wereldregering.

Daarvan is het Global Governance Forum een soort petekind, met Arthur Dahl in de adviesraad.

Die Global Challenges Foundation heeft Zweedse ecoloog Johan Rockström in het bestuur. Deze is bekend bij ingewijden als promotor van het Club van Rome- ‘Grenzen aan de Groei’-concept nieuwe stijl: Planetary Boundaries/Planetaire Grenzen.

Planetaire Grenzen van Rockstrom bij Baarsma en haar Denktank…

Die planetaire grenzen zag je ook weer opduiken bij het toekomtstadvies 2040 van Barbara Baarsma haar Denktank voor een nieuw kabinet.

Een groener Nederland betekent dat we in 2040 leven en werken in harmonie met de natuur. Dat onze energievoorziening klimaatneutraal is, onze productie en consumptie veel duurzamer. We consumeren niet minder, wel anders. Economische groei is duurzame groei geworden, binnen de planetaire grenzen. Meer ruimte voor groen en voor water maken dat we de gevolgen van de klimaatverandering aankunnen.

Net als ‘veerkracht’ (Resilience), is Planetaire Grenzen een concept dat ook uit Röckstrom’s koker komt. Dat duikt overal op in beleidsstukken, van het Europees Parlement tot Tietjetrekkeradeel aan toe. En het komt dus steeds bij een klein clubje invloedrijke mensen vandaan, die buiten het democratisch proces om opereren met academische status om hun politiek meer sociale status te geven.

En daar lees je in reguliere media niets over.

Net als ‘antifragiel’ duidt ‘veerkracht’op een wereldbestuur dat permanent op crises is voorbereid. Dat noemen ze dan ook wel ‘Future Shocks’, en de vaste lezer van Interessante Tijden ziet dan wat voor 1 pot nat het allemaal is.

Een verwijzing naar de post-industriële mens van Alvin Toffler

Prijzen voor sociale status
Rockström werd met zijn Stockholm Resilience Institute (2007) hoog in de mondiale beleidsmakersboom gekatapulteerd. Hij werd ook directeur gemaakt van het Postdam Institut für Klimaforschung. Zijn voorganger daar, Joachim Schelnnhuber is weer de wetenschappelijk adviseur van de Paus. En deze Jezuiet steunt weer de agenda om de halve aarde tot wildernisreservaat om te zetten.

Rockström kreeg voor zijn anti-wetenschappelijke werk (Planetaire Grenzen is uitsluitend politieke propaganda) net een Tyler Prize van een kwart miljoen dollar. Zo helpt de miljardairselite de mensen die zij steunen aan sociale status. Omdat je mensen meer gelooft en invloed toedicht wanneer die door anderen lof krijgen toegezongen.

Dat toewuiven met sociale autoriteit, is een oud propaganda principe waarmee de godfather van spindoctoring, Edward Bernays al succesvol was: “Je gelooft me meer wanneer ik mezelf Doctor Bernays noem…”

Opvallend detail, bioloog Arthur Dahl is voorstander van het Baha’i-geloof, de religie die sinds de negentiende eeuw een eenheid van alle wereldreligies nastreeft. Zoals je in De Andere Krant kon lezen, zijn er alvast leden van één monotheïstische religie, die op geheel eigen wijze de eindtijd met finale oorlog willen bewerken. Dan zou hun messias komen, en zou de derde tempel herbouwd worden.

Daarover morgen meer op het geheel subsidievrije Interessante Tijden. Steun ons met je bijdrage, mocht je weer iets hebben opgestoken:

2 Replies to ““Nucleaire oorlog oplossing voor klimaatverandering””

  1. Even dacht ik dat je het over de film ‘Nuclear Now’ van Oliver Stone ging hebben. In deze film komen een aantal ‘minder-CO2-krankzinnigen’ aan het woord die kennelijk door hebben gekregen dat we het met windturbines en zonnepanelen niet gaan redden. Hun oplossing is de wereld volplempen met stoommachines die op uranium draaien. Radioactief afval is wel een dingetje, wordt erkend, lastig voor de generaties na ons, maar… de klimaatverandering door onze CO2 uitstoot is veeel erger.
    Jammer dat Stone in de valkuil van de klimaat-gestoorden is gelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *