De mondiale catastrofe komt in 2030

Zicht op onze sinaasappelgaard

Mijn negenenveertigste jaar begint vanochtend om vijf uur op Mallorca, waar Afke een huisje ritselde tussen de olijfbomen en een sinaasappelgaard. Ik kom er reportages maken over de visserij voor Visserijnieuws, en natuurlijk voor ons eigen kanaal Interessante Reizen.

Jarig

We combineren het nuttige en het aangename, zoals ik dat jarenlang gewend was te doen voor dagbladen en magazines, met de camera op pad.We hadden geld uit de boekenverkoop opgespaard, en konden zo een weekje Mediterranee veroorloven.

Zo wil ik ook de Eleonora’s valken zien die hun broedkolonies hebben op Sa Dragonera. Dat zijn valken die overwinteren op Madagascar, en die hun kuikens hier grootbrengen wanneer de najaarstrek van vogels uit Europa op gang komt.

Dan komt er een overvloed voedsel voor de valken aanvliegen. Ik las over een studie in Marokko waar deze valken een voorraadkast met trekvogels aanlegden, ook levende om ze vers te houden. Dan beten ze alleen even de vleugeltjes af en de staartpennen.

Ons paradijsje voor een dikke week, met dikke Johannesbroodboom

Ik wil ook de Monniksgieren zien zweven bij Alcudia. Er moeten hier ook slangenarenden huizen en de Bonelli’s Eagle, de Havikarend. Vanochtend in onze boomgaard kon je de Hop al horen, die roze kuifkaketoe met z’n kromsnaveltje.

En natuurlijk bezoeken we het bergklooster Lluc, en vissershaventjes om hier de visserij. Vandaag zijn we hier koning en koningin op onze eigen Mediterrane landgoedje, alles is perfect. Niettemin stuitte ik op de website van de CIA op een publicatie uit 2003, The 2030 Spike.

in 2030 pas, dus we hebben nog even…

Dat dan de mondiale catastrofe zal plaatsvinden, dankzij klimaatopwarming, oprakende olie en allerlei vreselijkheden. Of misschien eerder: Omdat door politieke keuzes beleid in gang is gezet die tot zelfvervullende profetie zal leiden.

Des te belangrijker dus om vooral nog even met elkaar en van elkaar te genieten.

Vanochtend bij het ontwaken

Kijk toch eens hoe mooi het hier is. Hier wil je dood wel gevonden worden, maar in leven is nog beter natuurlijk…De bits en bytes van dit blog zijn nog maar net opgedroogd, of daar komt al de eerste Monniksgier over zeilen, met havikarend/slangenarend aan z’n zijde.

Die arend lijkt zelfs klein bij zo’n zweefvliegtuig met vleugelspan van twee meter zeventig.

4 Replies to “De mondiale catastrofe komt in 2030”

  1. JE BENT MISLEID, HEDONIST EN JE MISLEID OOK ANDERE CHRISTENEN OM ALS DWAZE MAAGDEN NIET KLAAR TE STAAN VOOR DE OPNAME IN MATTHEÜS 25! JEZUS ZEGT TEGEN ZODANIGEN: “IK KEN JE NIET”!

  2. Proficiat en proost.
    Geniet er van.
    Niet omdat het moet maar omdat het (nog) kan.
    Alhoewel, wellicht is genieten van het leven wel het enige wat je zou moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *