Slakkageddon is ‘onze schuld’…

Pikzwarte naaktslakken

Het natte voorjaar en de slakkenplaag zijn uw schuld. Zo luiden enkele echte wetenschappelijke inzichten van Natuurkalender-idioot Arnold van Vliet van Wageningen UR bij de staatsomroep NOS vandaag.

Die zette naast zijn eigen Stichting voor Duurzame Ontwikkeling nóg een club op voor activistische ambtenarij ter academie: Europe for Nature. En de Staatsomroep geeft haar collega-ambtenarij ter academie even wat publiciteit voor deze actiegroep tegen kapitalisme, vermomd als ‘de’ wetenschap.

Je gelooft me meer, wanneer ik mezelf Doctor Bernays noem….

Tienduizenden academici zeggen
Een betere naam had geweest ‘Groen Links/PvdA voor Timmermans Greendeal’. Want hun doel is dat U en ik binnen ‘planetaire grenzen’, oftewel groene kluisters gevangen gezet worden.

Ze voegen zich bij reeds bestaande activisten ter academie als ‘Scientists for Future’. De pretentie daarvan is dat ‘de’ wetenschap aan het publiek zou moeten vertellen hoe ‘erg’ alles is. We citeren de website:

Decades of research by tens of thousands of scientists leave no doubt. Nature is in strong decline. Our climate is rapidly changing. Our water, air and soil are polluted with poisonous substances.

Facebook gooit het bericht er af

De kwantiteit van tienduizenden nutteloze academici in dienst van overheden moet de lezer imponeren. Meteen vinden we drie ideologische/levensbeschouwelijke stellingnames die als ‘feit’ worden gepresenteerd.

Want Natuur met hoofdletter die sterk ‘achteruit’ gaat, welke natuur, waar bedoel je dan ten opzichte van wat? ‘Natuur’ is een aggregaat, een optelsom van de meest uiteenlopende grootheden. Waar bijvoorbeeld de algemene weidevogels uit de jaren ’50 verdwijnen in Friesland, komen nu andere vogels terug, bij grauwe ganzen zelfs tot plaagproporties.

Grauwe ganzen vormen al plagen; ‘De’ natuur die ‘achteruitgaat’ bestaat niet

Is verandering het zelfde als verslechtering? Voor wie is dat dan slechter, want ‘de’ natuur zelf maakt het niet uit. En ‘giftige substanties’, giftigheid zit in de dosis. Hoe verfijnder de meetmethodiek, hoe meer stofjes je in aanwezigheid kunt dectecteren. Maar dat wil nog niet zeggen dat het milieu dus ‘vergiftigd’ is…

En CO2 is geen vervuiling maar een onmisbare plantenmeststof.

More and more, this environmental decline is affecting our economy, our food system and our well-being.

Het bewijs dat klimaatbeleid meer schade aanricht dan klimaatverandering blijft zich opstapelen. Zie de exploderende energierekening, de vernietiging van het landschap en de visgronden door windindustrie.

If no significant actions are taken, the environmental degradation and the impact on the well-being of current and next generations will be unimaginably large. It is also becoming clear that time is running out to prevent significant environmental impacts on our societies.

‘Duurzaamheid’; de landen die het meest ‘ecologisch’ scoren volgens de ‘Voetafdruk’- daar vluchten de meeste mensen vandaan

De club is dus alles behalve wetenschappelijk, het is een lobby-orgaan van ambtenarij ter academie die lobbyen voor Timmermans zijn Green Deal. Daarmee wordt de gehele (Noordzee)natuur volgezet met zonnepanelen en windturbines.

Daarnaast is de club gelieerd met de Rewilding-lobby van Ark Rewilding, waar de dochter van Jan Pronk, Annemarie nu lobbyist voor is geworden. En gelieerd aan een club van academici tegen economische groei (CDA-econoom Paul Schenderling) van Postgroei, opnieuw allen politici. Die zijn weer een spinoff van de Amerikaanse NGO Post Growth Institute.

Die NGO kende ik nog niet, maar de boodschap is het zelfde: Dat verderfelijke kapitalisme moet ingeruild worden voor communisme en een dagelijks broodje tevredenheid: ‘Brede Welvaart’ noemen ze zoiets.

Blablabla, echte wetenschap….

Die club verspreid de duurzaamheidsgraadmeter Ecologische Voetafdruk van Matthias Wackernagel. Doordat ze daarin alle CO2-uitstoot willen compenseren via bomenplant raakt de planeet zo ergens rond augustus ‘op’ in oppervlak. Dat noemen ze dan ‘earth overshoot..’

Die voetafdruk is dus niet iets dat ‘echt’ bestaat, maar een product van de aannames van de makers.

Staatsomroep NOS gaf met de provinciale overheidszender Omroep Gelderland Van Vliet even wat publiciteit. Bij zijn Natuurkalender werd iedere mus die sterft al toegeschreven aan ‘de’ klimaatverandering, die maar 1 oorzaak kent: U bent  de boosdoener.

Nu is ook Slakkageddon ‘onze schuld’, zo schrijft de Staatsomroep vandaag op uit de mond van Van Vliet. Hij beheerst als geen ander de kunst om in 1 adem een veelheid verdraaiingen en vage beweringen op 1 hoop te gooien die niets met elkaar te maken hoeven hebben, van slakken en stikstof tot ‘de waterkwaliteit’ aan toe..:

“We passen ons onvoldoende snel aan op de stikstofproblematiek en mindere waterkwaliteit. We lopen vast”, stelt Van Vliet. Ook Van de Kaa ziet de toekomst somber in. “Dit jaar is het door de regen misschien erger, maar volgende jaren wordt het nog erger. We zullen de gevolgen moeten dragen, want we krijgen er ieder jaar mee te maken. En dat hebben we over onszelf afgeroepen.”

De meest uiteenlopende beweringen en verschijnselen op 1 hoop van economische systeemkritiek

Uw perceptie klopt niet
Slakkageddon is dan weer een gevolg van het Zieke Kapitalistische Systeem, en uiteindelijk dus van U. Wie Van Vliet en z’n door de Staat gefinancierde kornuiten niet klakkeloos gelooft, die heeft last van z’n perceptie. Want Van Vliet en z’n academie-activisten hebben gelijk:

De perceptie van de mensen klopt vaak niet, stelt Van Vliet. “Ik hield vorige week een praatje en vroeg naar het karakter van het voorjaar. 18 procent vond het een koud voorjaar en maar 4 procent zeer warm. Terwijl het het warmste voorjaar ooit is. We zien het gewoon niet.”

“Vanaf nu wordt het alleen maar extremer met onverwachte gebeurtenissen”, voorziet Van Vliet. “De slakken zijn een glibberig voorbeeld. Die vreten je tuin op. Het ligt ook weer aan de perceptie, in het buitenland moet je bij elke stap uitkijken dat er geen slak onder je voet komt.

Maar dat is niet zo ernstig, behalve als boeren besluiten om vanwege de slakken meer te spuiten. Maar de omstandigheden zijn echt uitzonderlijk. Het voorjaar is het warmste en ook natste ooit. Dat is ideaal voor slakken.”

Maar, is het ook WAAR; als je er vanuit gaat dat waarheid niet bestaat, verval je tot barbarij

Was dit het ‘warmste voorjaar ooit’? En is het ‘onze schuld’ zelfs dat het nu al bijna twee jaar continue regent en dat de zon zich hier bijna nooit meer laat zien? Boek daarom de Cursus Bullshitdetectie bij Interessante Tijden en wordt wegwijs in het verschil tussen goede en slechte wetenschap volgens de Wildawsky-methode.

5 Replies to “Slakkageddon is ‘onze schuld’…”

 1. En dan hebben we het nog niet eens gehad over “slakken zonder huisjes door de stikstof” (laura bromet), “meesjes die door hun pootjes zakken” (mirjam bikker) en “gestresste regenwormen” (tjeerd de groot).
  Ik wordt echt moedeloos van de hoeveelheid simpele corrupte imbecielen waarmee we omringd zijn.

  1. Ja, ook ik word bijkans moedeloos van alle imbecielen om mij heen. Echter, hoe meer idiote beweringen ik aanhoor, hoe meer ik in zekere zin gesterkt word in mijn eigen gezonde verstand, dat zich behoorlijk liet horen tijdens de fameuze/infame persconferentie van Hr. Rutte, maart 2020. Ik dacht meteen al dat het nu ongelooflijk fout zou gaan, op allerlei terreinen en dat blijkt.

 2. De aanwezigheid van muggen in en rondom het huis is ook de schuld van de burger, want die laat ‘bakjes met water’ in zijn of haar tuin staan – aldus deze zelfde Arno van Vliet van WUR.

 3. Niet alleen de aanwezigheid van veel slakken en muggen is de schuld van de burger, maar eveneens de aanwezigheid van ‘woekerende waterplanten’ in NW Overijssel is dat. Aquariumliefhebbers zouden namelijk hun aquarium in de sloten achter hun huis hebben geleegd, en vandaar uit zouden de waterplanten zich hebben verspreid. Aldus artikel 2523317 op nos.nl op 06-06-2024.
  Deze kwestie is meer dan 12 jaar geleden op de agenda gezet door de ambtelijke werkgroep ‘invasieve exoten’. Deze onbewezen, absolute kletskoek, die op een gegeven moment door een ambtenaar is bedacht, in een ‘rapport’ is vastgelegd en vanaf dat moment als de absolute waarheid is gaan gelden onder het overheidsmonopolie op ‘informatie’.
  Wat hier aan de hand is het volgende. Door de jarenlange defosfatering bij waterzuiveringsinstallaties en van oppervlaktewateren kunnen de meeste waterplanten niet meer groeien. Hun plek wordt ingenomen door waterplanten die via diverse mechanismen nog wel in staat zijn om voedingsstoffen uit het water en de bodem op te nemen en bovendien door de aanwezigheid van een bepaald soort biofilm niet opgegeten worden. Grote delen van het oppervlaktewater in Nederland zijn op die manier totaal verarmd. Daar ligt de oorzaak, en niet bij ‘de burger’.

 4. Van de Kaa ziet de toekomst net zo somber in als een Amerikaanse evangelische dominee die van doemprediken een lucratieve business heeft gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *