“U wilt vier uur extra werken voor hun klimaatbonus”

Coroporate Nederland haar lobbyclub

Dankzij het propaganda-initiatief ‘Samen maken we Nederland’ van usual suspects als Feike Sijbesma (DSM), bonuskoning Ralf Hamers (ING), JP Balkenende, Marriette Hamer (SER) en hun Stichting NL2025 weten we nu ook: Wij willen vier uur meer werken per week om hun liegende en stelende overheid aan meer inkomsten te helpen.

Dan wordt het ‘schoner en veiliger’…Ze zijn het propaganda-initiatief van zusterclub Dutch Sustainable Growth Coalition, de lobbygroep van multinationals als Shell en DSM van JP die zichzelf willen verrijken voor ‘het klimaat’.  Daar mag U dan extra belastingen voor ophoesten, dat doen we ‘samen’!

‘namens Nederland’…

‘De Nederlander’ is opgestaan in 2015
Dat het geen koud kutvoorjaar is maar ‘het warmste ooit’ volgens staatsomroep NOS toonde gisteren al hoe ‘onze perceptie’ er naast kan zitten. ‘De’ wetenschappers, een club Wageningse Groen Linksers aan het staatsinfuus weet hoe het werkelijk zit en waakt over de juistheid van onze gedachten.

Zodat we ‘het klimaat’ (wie is dat) gaan redden op de wereld, hun lobby voor de Green Deal van Frans Timmermans.

Dankzij die belangeloze onafhankelijke academici werkend uit de goedheid van hun hart ontwikkelen we volgens Ursula von der Leyen ‘publieksimmuniteit’ tegen wat zij ‘desinformatie’noemen.

Dat bij u gisteren de verwarming aanging, het plensde en het was tien graden: Valse perceptie, het is warmer dan ooit!

Nu blijkt mijn wereldbeeld ook volledig af te wijken van een andere stropop dan ‘het klimaat’; Ik schijn het volledig oneens te zijn met ‘De Nederlander’. Die wil vier uur meer werken per week, zodat hun overheid dan meer belasting krijgt om ‘het klimaat’ te redden.

JP’s andere stichting

Dat meldt de provinciale staatsspreekbuis van het Noorden:

Bijna negentig procent van de Nederlanders is bereid tot vier uur per week meer te werken. „Als we deze bereidheid weten te benutten, hebben we een vliegwiel voor groei en vooruitgang”, zegt Laurens van Vliet van NL2025, initiatiefnemer van Namens Nederland.

„Die extra arbeid zwengelt de economie aan en vergroot de belastinginkomsten van de overheid. Die kan daardoor weer meer investeren in maatregelen voor het klimaat en de leefomgeving, meer veiligheid, betere zorg en de aanpak van het lerarentekort.

Bedrijven kunnen groeien, net als de werkgelegenheid en de vraag naar goederen en diensten. Zo is de cirkel van het vliegwiel rond.”

Maar wie de enquete ziet, die leest iets anders: 71 procent is tegen de stelling.

Er ligt hier nauwelijks rotzooi op straat en het is al veilig

‘Nederlander moet gezagsgetrouwer worden’
Onheilspellend bij de enquete is een plaatje dat twee overbewapende borderlinecowboys toont, alsof ‘veiligheid’ synoniem is met meer staatsterreur. Ik heb niets tegen het fenomeen ‘politie’, maar voel me veel veiliger wanneer ze er niet zijn.

Wij maar denken dat een kwart van de Nederlanders PVV stemde om van klimaatplannetjes af te komen, en een stop op massa-immigratie. Maar ‘De Nederlander’ – die volgens Maxima eerder nog niet zou bestaan- wil volgens NL2025 juist iets heel anders, meer klimaatplannetjes en meer goedkope import van wegwerparbeid.

De VNO-NCW in de Malietoren is de belangrijkste aanduwer van het groene corporatisme in Nederland

Deze ‘De Nederlander’ wordt sinds 2015- ingangsjaar van de 2030 Agenda- ontworpen met een klassieke propaganda-techniek, namelijk ‘De Enquete’…

Omdat massamensen doen wat ‘de rest’ doet, ontwikkel je een ‘de rest’ zodat de massa doet wat jij wilt dat ze moeten doen. Op die wijze worden al sinds statisticus George Gallup zijn Gallup-poll ontwikkelde (en tot opiniebedrijf oprichtte in 1935) politieke programma’s verkocht en producten.

‘respect voor gezag’ krijg je niet door te liegen over corona en klimaat of door oorlog te hitsen

Nu moet het collectivisme en (klimaat)lastenverzwaring van de 2030 Agenda door onze strot geschoven worden. Samen maken we Nederland verwoordt dat collectivisme aldus:

We zouden wat minder individualistisch, risicomijdend en braaf moeten zijn. En wat meer sociaal en solidair, met meer respect voor gezag.

…….

Tegelijkertijd willen we ook vooruitstrevender en ondernemender zijn. Een mooie puzzel!

Het goede nieuws van de enquête is: een zeer ruime meerderheid wil zich stevig inzetten voor een beter Nederland.

Baarsma’s denktank voor het zelfde, maar dan met een latere deadline

Multinationalcoalitie in ander jasje
Stichting NL2025 is de multinationalcoalitie Dutch Sustainable Growth Coalition van Feike Sijbesma (DSM) onder voorzitterschap van JP Balkenende in een ander jasje. Het is een lobbygroep voor corporatisme, privaat gewin op publieke kosten, die leeft van het verdienmodel dat ook wel ‘verduurzaming’ heet.

Ja, Feike doet mee van de DSGC

U de lasten en risico’s, zij met hun WEF de winsten. Het corporate boeventuig dus, dat je het liefste vandaag nog onder een bus zag sneuvelen, dat spreekt nu ‘Namens Nederland’. Sinds 2015 buitelen zulke politieke propaganda-initiatieven over elkaar. Van mensen die zich ‘aanjager’ noemen (professioneel drammer) en ‘veranderaar’ (gesubsidieerde activist)

De gebruikelijke verdachten, ook Wiebe Draijer en de tot klimaatexpert omgeturnde theaterdeskundige Harm Edens

Tegelijk was er nóg zo’n enquête-initiatief beschikbaar, en wel van Barbara ‘Carbon Bank’ Baarsma, haar Denktank voor 2040- zie www.toekomstnederland2040.nl met ‘aanbevelingen voor een regeerakkoord 2024-2028’. Hun in beton gegoten ‘groene’ toekomstvisie suggereert ook inspraak via een andere marketingtechniek:

– De Vragenlijst. Zo trek je de discussie in het gewenste karrenspoor, en jou insteek staat niet in de lijst

Die tactiek is kortom klassieke ‘manufacturing consent‘, zoals de godfather van de Spindoctoring Edward Bernays dat noemde. Publieke instemming fabriceren. Dat werd ook de boektitel van Noam Chomsky’s boek uit 1988 over de werking van de massamedia.

Minsterie van LNV en Klimaat bij VNO NCW-kantoor

Mijn taak hier vandaag is slechts beschrijven wat er gebeurt: Dat ze klassieke propaganda-technieken gebruiken om je in hun ‘onafhankelijke’ kamp te trekken.

Propaganda verliest haar werking, wanneer je door hebt dat ze dit bij je doen. Bij deze.. Dan hoef je ook niet op de details van dat ‘onderzoek’ in te gaan.

  • Steun Interessante Tijden voor persoonlijke empowerment, dat je de ruimte tussen je horen herovert en zelfbewust waakt over je eigen gedachten:

4 Replies to ““U wilt vier uur extra werken voor hun klimaatbonus””

  1. En we werken met liefde ook nog 7 uurtjes extra voor de opvang van al die zielige mensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld. Doorgaans vanuit Duitsland en België.

  2. De lijst ‘aanjagers’ op de site ‘Samen maken we Nederland’ is ellenlang. De infiltratie is alomtegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *