Polder Pot haar Groene Khmer krijgt ‘de’ waarheid in pacht

De door hun betaalde experts gaan het vertellen

Demissionair staatssecretaris Digitalisering Van Huffelen (D66) kondigt voor haar vertrek aan, dat het door Kajsa Ollongren en Davos (WEF) zo gewenste Ministerie van Waarheid er komt.

Ze wil beroepsverklikkers inhuren (factcheckers), om ongewenste visies op te sporen. En ze huren ‘journalisten’ en ‘deskundigen’, een soort Groene Khmer die met staatsbureau NEWS bepaalt wat ‘de’ waarheid zal zijn.

NEWS is een soort aanvulling op AIVD-premier Dick Schoof’s NCTV. Met de Digital Services Act in handen, komt zo de mogelijkheid dichterbij om platforms als Interessante Tijden van het web te gooien. Dat stelde Polder Pot (Kajsa Ollongren) drie jaar geleden al voor. 

Het voorstel

 • Er komt een extra centrum voor staatspropaganda, NEWS
 • Mensen worden aangezet tot NSB gedrag, verklikkertje zijn
 • Er komen beroepsverklikkers betaald door de overheid: Factcheckers

Nieboer voor zijn kantoor in Nieuw Buinen, slachtoffer van Staatsterreur

Zes maanden cel voor oppositie windturbineplan
Op Linkedin wordt haar voorstel door vriend en vijand weggehoond. Maar daar gaat het niet om, wel om de brutaliteit en het autisme van een landsbestuur dat nooit naar burgers luistert. Hooguit luisteren ze je af, zoals AIVD-premier Dick Schoof jarenlang deed.

Dat maakte strijder tegen windmolens, Jan Nieboer nog recent mee. Clintel bericht, dat Nieboer nu naar de Hoge Raad moet om te voorkomen dat hij zes maanden de cel in moet, vanwege zijn succesvolle verzet tegen een mega-windindustrieterrein.

D66’ers (rechters) in Leeuwarden bij het Hof veroordeelden hem namelijk alsnog tot celstraf, nadat D66’ers van hun Openbaar Ministerie Nieboer jarenlang afluisterden. Hij werd als een moordenaar opgepakt door een anti-terrorismeteam, onder de niet hardgemaakte beschuldiging dat hij dreigbrieven naar corrupte politici (tautologie) had gestuurd.

Heel beleefd spreekt Nieboer zijn vertrouwen uit in de Hoge Raad. Maar daar werken net zulke meters met twee (kli)maten als bij die andere broeinesten van D66/rechtbanken. Clintel mocht ook haar Klimaatfilm al niet laten zien in de Limburgse gemeente Brunssum. Dit omdat hun verkoelde blik afwijkt van het staatsnarratief, aldus CDA-burgemeester Wilma van Rijt.

Kajsa Ollongren, Polder Pot en haar Groene Khmer

Spiegelen
De strijd tegen ‘desinformatie’ heeft zich nu gevoegd bij de strijd tegen ‘klimaatverandering/het plebs en hun CO2’. Het opvolgende kabinet van AIVD-premier Dick zal er zeker mee uit de voeten weten… Zo beschuldigen zij met staatsgeweld andere partijen met wat zij zelf in feite doen. Die tactiek heet ‘spiegelen’, je laat een scheet en zegt tegen degene naast je ‘je stinkt’…

Het voorstel heeft twee vooronderstellingen, die op zich al kwestieus zijn:

 • het verspreiden van onwaarheden komt niet van de gevestigde media, instituties en overheden zelf, maar van de groeiende groep die hen niet meer gelooft
 • onpraktisch geschoolden (academici) betaald door de overheid, zijn beter in staat zijn ‘de’ waarheid te herkennen, die hebben deze zelfs in pacht.

De architectuur van dit voorstel én taalgebruik als ‘weerbaarheid’ (resilience) in een ‘informatie-ecosysteem’ komt rechtstreeks uit publicaties van het World Economic Forum. In maart lanceerde die CEO/Miljardairsoligarchie nog een oorlogskreet om de strijd tegen het neologisme Desinformatie ( = ongewenste informatie) aan te vatten:

Today, the proliferation of false content online is pervasive and exacerbates the erosion of global trust in institutions. In fact, only 40% of people say they consistently trust news. As the World Economic Forum’s Global Risks Report 2024 highlights, disinformation is considered to be the world’s top risk in the next two years, and the fifth global risk in the next ten years.

Toespraak van Polder Pot bij de KNAW

‘Woekerende Tumor’
Nu duwt Van Huffelen deze hete aardappel alvast richting het opvolgende kabinet van AIVD-premier Dick Schoof. Het bericht van de spindoctors van Van Huffelen verwijst vervolgens naar de toespraak die Kajsa Ollongren hield voor de Lysenko-akademie. (KNAW) Daarin beschuldigt zij een bij haar D66’ers impopulair staatshoofd er van het volk te misleiden. (alsof Biden dat niet zou doen):

Tientallen miljoenen Amerikanen geloven de leugens en de complottheorieën van Trump. Woorden hebben gevolgen. Woorden doen er toe. Zij creëren twijfel aan de democratie en haar instellingen, als een woekerende tumor.

Let op het medische taalgebruik, dat ook door EU-dictator Ursula wordt gebezigd, die ons tot ‘groepsimmuniteit’ maant tegen ‘desinformatie’. Dat komt voort uit het One Health concept van oa de Rockefeller Foundation waarin milieu, gezondheid en alles op 1 collectivistische hoop gegooid wordt. De KNAW laat zich tegenwoordig ook voor dat karretje spannen.

Ook ons land is daar niet vrij van. Wantrouwen in de overheid, het gevoel niet gehoord te worden en boosheid over ongelijkheid splijten ook onze samenleving.

Kijk daar, het gevoel, je perceptie, dat is wat er aan mankeert.

Net als ‘planetary boundaries’, pseudowetenschap, niet falsificeerbare kletskoek

In een gezonde democratie is gezond wantrouwen tegen de overheid/macht, vooral bij echte journalistiek, een goede insteek. Maar hier is dat wantrouwen dus een ziekte, die groepsimmuniteit bedreigt tegen voor de dictatuur ongewenste visies.

Desinformatie kan verschillen uitvergroten en polarisatie in de hand werken. Het brengt de oplossing voor die vaak terechte problemen niet dichterbij.

We hebben ook in Nederland gezien waar dat toe leidt. Bijvoorbeeld de vernieling van 5G-masten. Of hoe politici geïntimideerd werden op het Plein in Den Haag door mensen die naar het lijkt gevoed zijn door complottheorieën.

Klokkenluider Huig Plug (twitter Truth Hits everybody) met op de achtergrond Sander Dekker

Huig Plug hebben ze al in de gevangenis gegooid. Politici van oppositiepartijen als Gideon van Meijeren worden al strafrechtelijk veroordeeld.

De onrust rond Covid-19 laat zien dat desinformatie niet stopt bij onze grenzen.

Hoe kunnen wij met belastinggeld de jeugd van een hele generatie bederven =Mariken Leurs en de NCTV

Een AIVD-premier zal hier voortvarend mee aan de slag gaan
Dat we bij corona stelselmatig door hun liegende en stelende overheid werden voorgelogen, buitenlandse media berichten er al over. We moesten zelfs geloven dat er een virus rondwaarde dat kon klokkijken, en dat vooral ’s nachts extra actief was.

De bron van desinformatie was Ollongren haar liegende en stelende overheid zelf, en die ‘wetenschappers’ als Marion Koopmans. Er is ook maar 1 woekerende tumor, en dat is de liegende en stelende overheid van Ollongren zelf, en de door die overheid gefinancierde instituten.

Dien maar eens een Woo-verzoek in en je komt er zelf achter:

Zwart gelakt Woo-document dat Stichting Annemieke als middelvinger van hun overheid kreeg

Schoof zette- werkzaam voor de NCTV- iedereen buiten het staatsnarratief weg als ‘complotdenker’ die een gevaar voor ‘de democratie’ zou zijn. Een staatsvorm, die in Nederland al lang niet meer bestaat. We leven immers al jaren in een dictatuur, met dictaten uit Brussel die nationale wetten overstijgen. En met door ambtenaren en ngo’s onderling gesloten ‘verdragen’ bij de Verenigde Naties, die op hun beurt dat Brusselse beleid dicteren en hun Green Deal.

De Staatsomroep die ons via NEWS moet corrigeren

Geloof in de NCTV leidde er al toe, dat Tom Zwitser van de Blauwe Tijger na vermelding in Schoof’s NCTV-rapport plots zijn bankrekening bij ING dreigde te verliezen.  Kortom, ook met die kattenknuffelaar Wilders krijgen we gewoon meer van het zelfde Davos-beleid, D66 met een ‘regse’ propagandatwist.

 • Steun Interessante Tijden voor meer goed onderbouwde desinformatie, ondermijning en opruiing

3 Replies to “Polder Pot haar Groene Khmer krijgt ‘de’ waarheid in pacht”

 1. Vandaag een paar video’s bekeken van de SDG’s zoals uitgelegd door Rypke, naar verwachting brilliant en zeer vermakelijk. Rypke is de Nederlandse Bertrand Russell van de SDG’s (Russell was de satirist van het gristen-dom).

 2. Volgens mij moet een ‘demissionair kabinet’ toch op de winkel passen tot de nieuwe ploeg aantreedt.
  Die van Huffterigen had ook al schijt aan de meerderheid van de 2e slaapkamer die tegen de europese digitale ID was, maar ook daar had wef-trol Van Huffterigen geen boodschap aan.
  Wat voor maatregelen kunnen wij nemen, om als burgers betere bescherming te hebben tegen kwaadaardige liegende corrupte kloothufter politici?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *