Mars-um, Tempel van de Friese Oorlogs-God…

Fighting Falcon in zijn natuurlijke omgeving, Marsum

Het Friese plaatsje Marsum draagt de naam van de Romeinse Oorlogsgod Mars heel toepasselijk. Hier landen NATO-oorlogsmachines op de Vliegbasis Leeuwarden terwijl ze rakelings over de huizen scheren.

Achter dat plaatsje richtten de gemeente en Defensie een aparte ‘spottersplaats’ in. Dat is een heuvel voor alle vliegtuigspotters met telelenzen, die komen deze inventaris van het Ministerie van Oorlog bewonderen..

Het eerste echte Europese jachtvliegtuig, de Typhoon in dienst van de Luftwaffe landt boven Mars-um

De heuvel geeft overzicht op de stijgende en landende militaire vliegtuigen op de landingsbaan. Die vliegers dragen vaak namen van roofvogels als F15 Eagle en F16 Fighting Falcon. Of ze dragen de naam van ‘extreem weer’ zoals de boven afgebeelde Typhoon– tyfoon, de naam voor tropische stormen in het Pacifische gebied.

In het Atlantische gebied heten ze ‘Orkaan’, die stormwinden dan.

Japanse zelfmoord-vliegers noemden zich ook naar die storm-wind, Kamikaze, de Goddelijke Wind die Japan in de 13de eeuw beschermde tegen de invasie van Mongoolse horden. Een tyfoon vernietigde de invasie-vloot van die Mongolen.

En zo bleef Japan onafhankelijk, zodat ze enkel elkaar het leven zuur konden maken via burgeroorlogen met Samoerai-krijgers. Die Mohammedaanse Mongolen met hun krijgsheer Djenghis Khan kwamen in Europa nog tot het Poolse Krakow aan toe de boel veroveren en plunderen. Ze vernietigden ook Bagdad. Tsja, je moet toch wat.

Vliegtuigspotters zien zeldzame metalen vogel: de Typhoon

De Typhoon was als Eurofighter de eerste echte Europese oorlogs-jet. Een co-productie van het Europees Militair Industrieel Complex uit de jaren ’80 vorige eeuw van Duitse, Britse en Italiaanse makelij. Een vliegtuig gemaakt voor de vorige oorlog, de Koude Oorlog met symmetrische oorlogvoering.

En van voor de Brexit.

Zo zijn die Typhoons eigenlijk met de modernste elektronica volgepropte museum-stukken van een miljoen of 50 per stuk. Nu zoekt het Ministerie van Oorlog met de reeds 25 jaar over datum-NATO weer nieuwe vijanden. Want ja, je moet toch het nut van zulke machines ergens kunnen bewijzen.

‘Boze Dictator Assad’ lijkt een kandidaat, gekozen uit de vele tientallen dictaturen elders waar Nederland gewoon zaken mee doet. Zoals Technocratie China, dat gewoon een portret van massamoordenaar Mao overal heeft hangen.

‘Om een omelet te maken moet je af en toe eieren breken‘, zou Mao gezegd hebben over zijn tientallen miljoenen slachtoffers.

F16 Fighting Falcon, Dure vogel van 50 miljoen euro, maar wat een prachtig stukje aerodynamica en techniek!

Misschien dat Defensie daarom ook zo coulant is richting de spotters. Als PR voor de militaire industrie en haar- het moet gezegd- prachtige speeltjes. Kijken naar Burgerluchtvaart is voor mensen die van vlinders en zangvogels houden. Jachtvliegtuigen kijken is net als valkerij en roofvogels kijken.

Boys and their toys.

Als klein ventje stond ik vroeger ook bij de startbaan hier. Glunderend op bezoek bij Defensie mocht je als kleuter in een Starfighter-stoel plaatsnemen. De laatste Starfighters gingen toen in de jaren ’80 uit dienst, ze werden door de F16 vervangen.

Die Starfighters werden Nederlands jachtvliegtuig dankzij Prins – Lockheed-Affaire- Bernhard van Oranje. Die oprichter van het Wereldnatuurfonds was 1 van de eerste test-piloten van de Starfighter toen deze Mach 2-jet uit de Lockheed-fabriek rolde. Natuur beschermen en metalen jachtvogels, ze delen de zelfde territoriumdrift en veroveringsdrang als motivatie.

Pas later toen je een jaar of 8 werd, scheurde je de Luchtmacht-posters van de muren. Toen kwamen daar valken en arenden voor in de plaats, de vogels.

Het gezellig samenklonteren bij deze of gene vogel is nooit een hobby geworden voor deze spotvogel. Je trekt de natuur in om zo weinig mogelijk mensen te zien. Voor mensen ga je wel naar de kroeg.

Je hebt ook mensen die de natuur in gaan om zoveel mogelijk soortgenoten tegen te komen die allen het zelfde doen, allen die zelfde zeldzaamheid aankruisen. Dat zijn spotters.

De genres vogelspotter, hertenspotter en vliegtuig-spotter zijn qua voorkomen niet van elkaar te onderscheiden. Je ziet ze ook in de zelfde massa’s afkomen op de zelfde zeldzaamheden, als wanneer ergens een zeldzame uil is gesignaleerd.

Jong geleerd….

Bij Marsum op de Spottersplaats, klonterde dankzij de oefensessie ‘Frisian Flag’ een bont gezelschap samen. Allen tot de tanden bewapend met Foto-Bazooka’s, verrekijkers, zender-ontvangers.

En trappetjes om boven het hek rond de startbaan uit te komen. Zo kun je beter (onbewust) de Friese God van de Oorlog Marsum aanbidden en fotograferen. Wel grappig, dat je in tijden van Sleepwetten tegen ‘terrorisme’ zo makkelijk met grote hordes en zonder enige bewaking een militaire basis mag naderen.  Is dat dan niet ‘onveilig’?

Bij onschuldige Texelse Vistifal’s of muziek-evenementen zie je meer verplicht in te huren ‘beveiligers’ rondlopen.

De Spottersheuvel op afstand

Vliegtuigspotters op de spottersheuvel

Alle spotters kicken ook op zeldzaamheden, die nu tijdens de oefening Frisian Flag waren te zien. Zoals Poolse Mig 28-jagers, dat zijn straaljagers van Russische makelij waar Poetin zijn krijgers ook in vliegen. En waarvan de Turken er laatst 2 neerschoten zodat het bijna Wereld Oorlog 3 was.

Daarvan zie je hieronder 1 landen

Een Poolse Mig landt: een Russisch vliegtuig in Nato-dienst

En de Duitse Eurofighters, de Typhoon.

Eurofighter ‘Typhoons’, net Star Wars-vliegtuigen

De spotters hebben allemaal dikke teletoeters, ze zijn allen 30+ man, zitten vast aan een hypotheek en vrouw en zoeken dus ontsnapping. Eventueel doen ze dat in het gezelschap van kindertjes.

De geluksvogels onder de spotters kunnen dat ‘ontsnappen’ samen met de vrouw ondernemen.

Die spotters-vrouwen kunnen- net als bij vogels – zelden het ene type vliegtuig van het ander onderscheiden.

Vrouwen vinden meestal alleen ‘leuk’ wat hun sociale omgeving leuk vindt, vanuit de sociale functie (ding fur mich) en niet het ding in zichzelf. Zoals onderstaand pracht-exemplaar – inclusief oortelefoontje voor de laatste vlieg-berichten, zo zou je NOOIT een vrouw zien lopen, dat is uitgesloten.

Vliegtuigspotter

Die vrouwen lopen gewoon met het gezin wat mee, terwijl (O)Pa met (klein)zoon en zender de vliegtuigen volgt, ze houden de kudde bijeen.

Hertenspotters

Bij de mannelijke vliegtuig-, vogel- en hertenspotters met teletoeters is het menens, als het op spotten aankomt. Alsof het eigen leven er vanaf hangt, het bemachtigen van de jachtbuit. Met bijna militaire uitrusting proberen ze die plaat te schieten die op Facebook in stukken gedeeld zal worden.

Je hebt ook heuse top-spotters, die zelfs het helse geluid van de nabrander van zo’n vertrekkend vliegtuig bij het beeld opnemen. Althans, zo leek het.

Vliegtuigspotters bij het landen van de Fighting Falcon (F16)

Ter vergelijking: Twee vogelaars in hun natuurlijke habitat

Vliegtuigspotters uit Vlaanderen

Vogelspotter Kuitje Den Helder

Hier landt een F16 van de Vliegbasis Leeuwarden: dat zie je aan het logo op de staart. In dat cirkeltje staat een Roodstaart-papegaai. Het motto van de Vliegbasis Leeuwarden dat bij dat Roodstaart-logo hoort is ‘Niet Praten maar doen’. Dat is de eigen variant op Diep-Friese filosofie: Niet nadenken maar toch wat willen doen.

Ik denk niet maar besta wel. Rene Descartusma. 🙂

De F16 is wat je ‘duurzaam’ noemt, al 40 jaar in dienst van de Luchtmacht. Dat is het vliegtuig dat in 1994 geen luchtsteun kon bieden, toen Thom Karremans met zijn ‘vredesbewaarders’ van Dutchbat in Srebrenica moest toekijken hoe duizenden moslim-mannen door de Serviërs gekeeld werden.

Dutch Courage. Oftewel, niet vechten voor iets waar je persoonlijk geen reet om geeft. Als Mladic hun I-phones met de laatste gadgets in beslag had genomen of iets naars over De Homo’s/Onze Vrouwen had gezegd was het misschien anders gelopen. Dan kom je aan Onze Superieure Waarden!

Het weer was toen in 1994 niet goed genoeg of zo om de F16’s in te zetten tegen de Servische stellingen. Er zat een roze wolk voor de Servische krijgsheer Mladic. Je vraagt je dan af, of zulke met elektronica volgepropte F16’s in Nederland ooit kunnen vliegen.

Nou, bij deze oefensessie van Frisian Flag vlogen ze als de beste.

Niet Praten maar Doen ( = Geen vredesbesprekingen maar bommen gooien)

En nu werpen onze F16’s wat bommetjes -ergens andermans luchtruim schendend – in Syrië, of was het Irak? Nou ja, gewoon gooien die bommen volgens het VVD-motto, niet praten maar Doen!

Zijn die F16’s afgedankt, dan verkopen we ze aan het Armeense Genocide-ontkennende Turkije. Onze NATO-vriend, het moslim-kalifaat dat recent alle eigendommen van de Orthodox Christelijke kerk confisqueerde.

Die Turken kunnen er dan mooi Koerden mee van kant maken, en Syrië binnenvallen.

Weapon of Mass Destruction: Het Roodstaart-papegaai-logo van Vliegbasis Leeuwarden: Niet Praten maar Doen.

Mooi ding heh? De F16 is vernoemd naar de slechtvalk: ‘The Unleashed Fury of the Fighting Falcon’, zo was de slagzin waarmee fabrikant General Dynamics haar F16s verkocht aan kandiderende landen binnen Amerikaanse invloeds-sfeer.

Van Nederland en Denemarken tot onze voormalige kolonie Indonesië, nu door Amerikanen onderdrukt via de Wereldbank. (lees John Perkins: Confessions of an Economic Hitman).

The Unleashed Fury of the Fighting Falcon

Toevallig kwam ik die zelfde middag bij 2 mensen op de koffie in Peins na er mee aan de praat te raken. Die hadden zo’n roodstaart-papegaai in een voliere, de zelfde papegaai die in het logo van de Vliegbasis zit:

Roodstaart-papegaai vanmiddag in Peins

De Amerikanen maakten vooral veel mensen dood in Irak, Libie en Syrie met de F15 Eagle, de arend. Dat is dit vliegtuig, dat vlak over de huizen van Marssum scheerde om te kunnen landen.

En dat zet hier de nabranders open om een trommelvlies-scheurend gebrul ten beste te geven. Die straaljager verkochten de Amerikanen ook aan de Islamitische koppensnellers van Saoudi Arabie: gewoon, omdat die Amerikanen zo prat gaan op De Democratie en zo.

De Amerikaanse Zeearend, symbool van Amerikaans Imperialisme

Die democratie- het vrije recht op een schuld bij bankiers en je volvreten bij Mac Donalds- die komen ze overal brengen met hun F15 bommenwerpers met zogenaamde ‘precisiebommen’. Dat zijn bommen die heel precies iedereen tot bloedmoes stampen die ‘Ondemocratisch’ durft te zijn.

Dus alleen mensen die het verdienen gaan dood. 🙂

Weapon of Mass Destruction: De F15 Eagle, met 2 brandstoftanks

Nou ja, dat soort bespiegelingen houden die spotters zich waarschijnlijk niet mee bezig. Wel met de vraag ‘hoe krijg ik die bijzondere foto’.

Een verschil met herten- en vogelspotters is dat vliegtuigspotters een trappetje mee nemen, om boven het hek uit te kunnen kijken of de menigte. Terwijl ze die menigte trouwens zelf opzoeken. Bij beide activiteiten, hertjes of vliegtuigen is het raadzaam je verstand thuis te laten, gewoon gaan. Tenzij je geen hobby wilt hebben.

Die optie lijkt voor slechts weinigen maar weggelegd. Geen hobby.

Trappetje mee

En wel oorbeschermers mee nemen, om de geluidssterkte van 140 dB of meer te dempen. Want zo’n landende F18 Hornet scheurt je trommelvliezen uit elkaar.

Weapon of Mass Destruction: Een F18 Hornet waagt de landing, dit zijn vliegtuigen die ze vanaf vliegdekschepen gebruiken.

Een Hornet is vernoemd naar de Hoornaar, een grote wesp en de Mean Motherfucker van de insectenwereld. Die keelt zo bijen in de vlucht. Voor veel mensen was bovenstaande foto ook het laatste dat ze in hun leven zagen, maar dan dus niet met telelens om de nek, maar als doelwit.

Twee Hornets, hoornaars, plaag-insecten waarnaar dit vliegtuig is vernoemd

Als zo’n Hornet bommen gooit op burgerdoelen, moslim-Untermenschen verdelgt in Irak of zo’n ander land met wel/geen ‘Weapons of Mass Destruction‘, mensen die dan als smurrie uit elkaar spatten…dan heet dat Collateral Damage. Bijkomende schade.

Maar ach en wee, als je ‘chemische wapens’ wel/niet gebruikt: wat amoreel, dat KAN gewoon niet, zo vinden wij Moreel Superieure Westerlingen. 🙂 ‘Het Beest Assad’ zo Tweette Donald Trump al, na de wel/niet uitgevoerde chemische aanval door Assad/de ‘rebellen’ (moslim-extremisten).

Die moslim-extremisten, die onze media ‘rebellen’ noemen wanneer ze de oorlogs-PR-machine van de NATO over schrijven. Dat zijn terroristen voor de Syrische bevolking, die nu al al 6 jaar lang Syrie ontwrichten. Lees pater Daniel Maes zijn verslag ‘Poetin en Assad hebben onze levens gered’. Die ‘gematigde’ Islam-radicalen krijgen wapens van de CIA. Zoals de CIA eerder de Taliban in Afghanistan aan wapens hielp (toen de Russen daar zaten).

Die ‘Rebels without a Cause‘ proberen via massamoord een legitiem gekozen president van de Syriërs, Assad, te verdrijven.Alsof de Belgen een leger opstandelingen zouden financieren, om Mark Rutte bij ons af te zetten.

Who Keeps us out of War: Affiches voor Wilson’s verkiezing 1915. Wat zei Trump in 2016 ook maar: ‘Ik wil geen oorlog met Rusland en ga weg uit Syrie’

Die moslim-terroristen/’rebellen’ krijgen bij het aanvallen van een legitieme Syrische regering steun van de NATO-slaafjes van Kabinet Rutte 3. Rutte las in het Nederland-Rusland-jaar Vladimir Poetin de morele les over ‘homo-rechten’; de bedrijfs-heiligen van het Postmoderne en Nihilistische Westen.

Elkaars Zaad eten – net als de Roodstaartpapegaai- en openbare orgies bij regenboogvlag als lakmoes-test voor hogere beschaving. De Anal Pride, als uiting dat je als cultuur werkelijk niets meer te bieden hebt behalve Het Niets.

Historisch hoe de Orthodox christen Poetin toen Nihilistisch Neo-Marxist Rutte (VVD) de les las: het zou in Rusland ondenkbaar zijn om een Pedo-partij op te richten, en zelfs een pedo-stichting (Martijn).

Wie heeft nu de moraal in pacht? De Nationalist Poetin zorgt beter voor zijn eigen Russische volk, dan Multinational-slaafje Rutte dat ons uitlevert aan de miljarden-subsidie-slurpers van de ‘Dutch Sustainable Growth Coalition’.

Wij herinneren nu nog de verkiezings-slogan van Woodrow Wilson in 1915: ‘He Kept us Out of War‘. Wilson sleepte Amerika in april 1917 de Eerste Wereld Oorlog in.

Zou Trump exact 100 jaar later het zelfde kunstje flikken? Zo stelde Trump VOOR de verkiezingen nog dat hij niets te zoeken had in Syrië, en dat hij vriendjes met Rusland wilde zijn.

‘He Kept us Out of War’ 

Laten we constateren dat de retoriek nu iets is gewijzigd bij Trump: nu zoekt hij plots ruzie met zowel Poetin als met Assad, en wil hij toch weer iets stuk maken.

Tsja, van je vrienden moet je het hebben, zo stelt de Luchtmacht ook. Althans, wanneer je steeds op zoek moet naar nieuwe vijanden en zelf qua defensie niets voorstelt. 

En wat loopt Interessante Tijden ook te zeiken:

Het gaat die mensen hier enkel om dat mooie speelgoed, prachtige vliegtuigen die het kleine jongetje in je weer losmaken. Oorlogje spelen! De realiteit is dat mensen altijd ruzie met elkaar krijgen om de meest onbenullige zaken.

En oorlog is slechts ruzie, maar dan wat professioneler aangepakt.

Vliehors, het oefenterrein van de Koninklijke Luchtmacht.

Oh ja, op Facebook kreeg ik deze reclame voor mijn neus van een stel planeetredders….

Krijgen we dan straks ‘klimaatvriendelijke’ straaljagers, die op milieuvriendelijke wijze de medemens koud maken en zo Global Warming helpen voorkomen? Morele Superioriteit lijkt kortom vooral wereldvreemde arrogantie die je met militair geweld of (belasting-)geld oplegt.

Dutch Courage

Oh ja, om alle Warmongering van de Amerikanen in het Midden Oosten te begrijpen na de Wolfowitz-doctrine (1992, Paul Wolfowitz is architect Irak-oorlog 2003), lees dit boek nog even:

‘De Grenzen van de Islam zijn met bloed gekleurd’, schreef Huntington…

Huntington schreef dit boek als Essay in Foreign Affairs begin jaren ’90 vorige eeuw. Foreign Affairs is het blad waarin de buitenland-politiek van de Verenigde Staten geformuleerd wordt, van de Council on Foreign Relations.

Huntington was hoogleraar aan Harvard University, maatje van Zbigniew Brzezinski, de onveiligheids-adviseur van Jimmy Carter die wapens leverde aan moslim-extremisten in Afghanistan waaruit de Taliban ontstond: die proxy-Koude Oorlog tegen de Russen. Brzezinski vormde met bankier David Rockefeller de Trilateral Commission. En daar danken we (mede) weer alle klimaatbeleid aan.

Want Pieter Winsemius schreef voor David Rockefeller in 1990 het “Grote Transitie’-plan.

‘he kept us out of war’

Ik las Huntington zijn boek 20 jaar geleden, maar wist toen nog niets van geopolitiek. En ik geloofde nog de sprookjes die Zjoernaliesten je op de mouw speldden: over ‘die linksuh tegen de rechtsuh‘ en ‘Fraihaait en Deumokraassie’ .

Nu weet ik nog niet vee. Maar genoeg om de gevleugelde uitspraak in ‘Botsende Beschavingen’ nog eens te herbezien: ‘de grenzen van de Islam zijn in bloed gekleurd’. Wie gooide in Libie en Irak nu al die bommen, zodat het chaos werd en je er als christen niet meer kunt leven? Wie zoekt hier de grenzen van die Islam op?

En wat heeft het Westen die mensen dan nog te bieden voor verheven goed, behalve zwakzinnig geleuter over ‘onze homo’s, onze vrouwen’, de verafgoding van pseudo-wetenschappers (economen, klimatologen) en nog meer techy blingbling.

In formatie blijven

En kun je bij het Westen nog wel van ‘beschaving’ spreken? Slecht nieuws is dat de mede-architect van de Irak-genocide door de Amerikanen in 2003, John Bolton, nu de nieuwe ‘veiligheids’-adviseur is van Donald Trump. Dus iemand die op valse gronden als ‘Weapons of Mass Destruction’ een aanleiding fabriceerde om Irak binnen te vallen.

Hoeveel Irakezen kostte die Amerikaanse zoektocht naar massavernietigingswapens het leven? Een half miljoen? Of zelfs meer?

Het boek van Huntington had misschien beter ‘Botsende Barbaren’ kunnen heten. Het Westen kun je geen ‘beschaving’ meer noemen.

Het Rustieke Marsum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *