Diederik Samsom (Shylock) eist je Pound of Flesh voor ‘het klimaat’

Twee jaar geleden op ons oude honk Climategate voorspelde ik al de vandaag aangekondigde gasbelasting van 1 euro per kuub voor burgers. Dat die uit naam van ‘het klimaat’ verkocht zou worden.

Staatsbedrijf Gasterra (met Shell/Exxon) stelde 10 november 2015 – dus voor ‘Parijs’ – al die belasting voor, zo kon je toen al op hun website lezen.

Frans Rooijers (CE Delft) op 5 november 2015 voor website Gasterra (50 % staatsbedrijf)

Dat is in het zelfde jaar dat Shell – 25% eigenaar van Gasterra – met de Russen (Gazprom) besloot om in Nordstream 2 deel te nemen. Een tweede gaspijp die Russisch gas naar oa Nederland transporteert via de Baltische zee. Nordstream 1 is al in bedrijf, een venture met staatsbedrijf Gasunie en Gazprom voor dat zelfde doel.

Voor distributie en verkoop van Poetin’s gas staat De Staat der Nederlanden (Ministerie v Financiën = 100% aandeelhouder Gasunie) voor in de rij

Ondertussen maakte Nederland via Energiebeheer Nederland ( = Ministerie EZ) een Arabisch kalifaat (Abu Dhabi, Taqa) beheerder van haar Gasrotonde en Gasopslag Bergermeer.  Met die nieuwe strategie hoopt De Staat der Nederlanden (Ministerie van EZ) haar geld te verdienen via de doorvoer van bv Russisch gas naar Engeland.

EBN is weer 40 procent eigenaar van Gasterra. Maar handel in gas, dat is een onzekere markt voor ambtenarij die ondernemertje speelt. In 2017 werd bijvoorbeeld GEEN gas geleverd via de BBL-leiding naar Engeland, dus geen inkomsten voor EBN.

De afpersing van burgers, extra belastingheffing is de markt waarin De Staat grossiert, belastingvee is belegging met vast rendement. En dus:

Stond in 2015 al op de rol bij Gasterra

Je hoeft er geen Einstein voor te zijn of Nostradamus om het jaren te voren aan te zien komen. Dit is nog maar het begin. De ‘Gasrotonde’-strategie van EBN lijkt vooralsnog weinig op te leveren. In 2017 waren er geen leveringsplichten aan de Engelsen, de BBL-pijp naar Engeland bleef in onbruik. Dus een kwart miljard minder inkomsten.

Het melken van belastingkoeien levert meer garantie van inkomsten voor de parasitaire klasse.

Diederik Samsom van Energiebeheer Nederland sleept ‘het klimaat’ er bij
En dus komt er, goh hoe verrassend, zo meldt de Volkskrant….een gasbelasting van 1 euro per kuub (nu 26 cent belasting, bij gasprijs 15 cnt) uit naam van smeltende ijsberen, het ‘klimaatneutraal’ maken van de gebouwde omgeving.

Want er is een ‘Klimaattafel’ ingericht met Diederik Samsom (PvdA) als gezicht van operatie ‘Burgers aan het Gas, van het gas af’.

 

We vermelden even dat Samsom nu in de Raad van Toezicht zit van Energiebeheer Nederland ( = Ministerie Economische Zaken), de 40 procent eigenaar van Gasterra. EBN is de Staatsgasboer dus, die de aardgasbaten ophaalt voor de schatkist. Gasterra distributeur, die Shell/NAM en Exxon de exploratie en winning laat doen.

Gasunie is weer die andere tak die onder De Staat valt, de verkoper van Groningengas. Het Ministerie van Financiën is 100% aandeelhouder van Gasunie.

Met Esso ( = Standard Oil  S O = Rockefeller, Exxon Mobil) EBN = Energiebeheer Nederland (= Ministerie Economische Zaken), dat Abu Dabhi de gasrotonde laat exploiteren. Bron Gasterra.

De vandaag gelanceerde belastingheffing is al door oa Sible Schone (HIER van Essent, Milieudefensie) en Frans Rooijers (CE Delft) voorgekookt voor Gasterra.

De Leugenfabriek der Journalistiek, die suffe Volkskrant-sukkels

Samsom, die ouwe Greenpeace-activist zal misschien hoge alimentatie moeten ophoesten. Dus dan grijp je zo’n verkoop- functie met twee grijpgrage PvdA-handen. Om dat van boven uitgedokterde voorstel te verkopen in je PvdA-huisblaadje, de Volkskrant. Met wat klimaatleugens omlijst.

Arme Diederik….Het is zo’n beroerde kerel niet.

Samsom aan de klimaattafel, eist je pond vlees

Operatie Burger aan het gas, van het gas af (2030 Agenda)
Er is maar 1 echte reden, hier op 4 april al beschreven:  wegvallende aardgasbaten dankzij de bevingen in Groningen.. Haalde Gasterra in 2014 nog een omzet van 19,5 miljard euro, dat was in 2017 (jaarverslag) nog 9,9 miljard euro.

Nou ja: 2 redenen. Klimaatpolitiek in bijvoorbeeld Duitsland doet de grote energiebedrijven wankelen waaraan Gasterra levert. Die RWE en Engie moeten wiebelstroom uit wind voorrang geven. Zij zijn zo verplicht hun fossiele centrales tegen veel lager rendement uit te baten.

Die wankele positie van energiebedrijven werkt ook door bij kredietwaardigheid van Gasterra, aldus het jaarverslag 2017.

Dus heeft de Staat der Nederlanden met haar Staatsschuld van 60 duizend euro per werkende Nederlander een andere geldbron nodig. En dat bent U als lijfeigene van De Staat. De Human Resources, menselijke grondstoffen als vervanging van Natural Resources.

Dat geldt ook voor de Staat der Nederlanden

Die Staat is weer eigendom van internationale bankiers, want het Postbus 51-spotje geldt ook voor de geld-lenende Overheid.

Alles draait alleen om geld, niets anders. CO2 is niets anders dan een ‘commodity’, een bankiersproduct van waarde-creatie door schuld. Iets waardeloos (net als geld) krijgt waarde via staatsdwang en bangmakerij. Een handig excuus voor meer belastingheffing.

Bron, op 4 april: www.destaatsschuldmeter.nl

Sinds 2008 verdubbelde de Staatsschuld dankzij de door bankiers veroorzaakte financiële crisis. Groningen-gas werd gebruikt om ABN Amro op te kopen en rente af te lossen, de winning werd opgeschroefd.

‘Het Klimaat’ is plots belangrijk om de jaarlijkse 10-12 miljard euro rentelasten over de Staatsschuld te dekken via belastingheffing, die ze eerder met aardgasbaten opvingen. Dus sluit de VVD plots een deal met Wijnand Duivendak (Groen Links Milieudefensie). Die ontwierp in 2006-7 naar eigen zeggen al de Klimaatwet.

Die voeren ze op 6 juli in, om zo met ‘het klimaat’ als excuus jou en mij af te persen. Zodat de Staat haar rente over de staatschuld kan aflossen.

Bij een onzekere economische tijd, houdt extra belastingheffing de industriële lobbies op de been. Via het vrijmaken van pensioengelden en spaargelden, die brave Nederlandertjes slikken het toch wel…

En op 21 juni is die schuld bij Rotchschild cs weer verder gegroeid

CE Delft zou WC-Eend onderzoek fabriceren
Gasterra stelde in 2015 al dat ze het ‘onderzoeksbureau’ CE Delft een rapport laten schrijven dat de noodzaak voor operatie ‘Fuck de Burger’  in een klimaatjasje zou steken. De wetenschap op bestelling van Frans ‘sla mij’ Roijers van CE Delft, zijn WC-eend onderzoek.

De ‘Nederland van het gas af’-operatie werd daar dus al voorgekookt.

Aardgasbaten losten de rente over staatsschuld af: zie crisisjaar 2008

Sible Schone, ex-Milieudefensie zou ze helpen, die stelde toen al de nu in de Volkskrant beschreven optie voor van ‘gradually increase the price of natural gas to 1 Euro per cubic meter through energy taxes..

Schone werd directeur van campagneclub HIER, een door Essent gesponsord agitatie-platform. Essent is groot-ontvanger van klimaat-subsidies. Ze kregen 3-4 miljard euro voor het bijstoken van bos uit Amerika in de Amercentrale (Geertruidenberg), voor het halen van het 10-10-klimaatdoel van Pieter van Geel (CDA).

Sible ‘sla mij in elkaar’ Schone is van Milieudefensie afkomstig

Van Geel is ontwerper van de SDE+-subsidieregeling en nu bestuurder bij de Postcode Loterij. Milieudefensie kreeg in 2016 tegelijk 10 miljoen euro extra campagne-subsidies. En die zit nu dus aan de Klimaat-tafel van Diederik Samsom met Milieudefensie. En de installatie-sector (Uneto VNI)die van gedwongen warmtepomp-installatie en zonnepanelen mag profiteren.

Een tafel waar de financier van dit alles – het Belastingvee- dus niet is uitgenodigd.

Geld dat je niet aan je lokale middenstand, horeca en ondernemers meer kan geven

In 2016 regelde Kamp vervolgens al 1 jaartje met subsidie voor houtkachels. Niet om burgers te helpen, maar straks als alibi. Ze wisten dus jaren terug al: burgers van goedkope energie af, alle gas verkopen we aan het buitenland en aan de industrie.

Rijksdienst voor de Onderwerping van Nederland (RVO) Een warmtepomp kost 10 duizend euro en vreet stroom

Ja maar, de ijskap dan?
De ijsbeer en die ijskap? Wanneer je zo’n vraag stelt, ben je dan geen gehersenspoeld rund? ‘Het Klimaat’ staat voor ‘angst’, bangmakerij, intimidatie.

Vergeet even alle smeltende ijskap-nieuws waarbij wetenschappers iedere maand weer een ‘nieuwe studie’ uitbrengen. Daaruit blijkt steevast ‘dat het nog erger is dan we dachten’. Zoals over Westelijk Antarctica.

De totale ijskap van dat ijzige continent groeit nog steeds aan, alle paniek afgelopen week ging over 0,011 procent van het ijsvolume. Maar 1 plekje waar alle onderzoekers zitten krijgt de aandacht.

En dan, als dat overbelichte Westelijke ijskapje afsmelt, dan doet de installatie van een warmtepomp in je huis daar niets tegen. Of wanneer heel Nederland van het aardgas af zou zijn. Met onze 0,1 procent van de mondiale CO2-productie slaan wij geen deuk in het meest zachte pakje klimaatboter.

Paul Palmolie Polman, 1 van de strategen achter operatie Fuck de Burger in groen jasje

Wel ben je dan 10 duizend euro kwijt voor inferieure energie-voorziening ten opzichte van gas, en zo’n warmtepomp vreet ook nog eens stroom. Je bent al je geld kwijt of wordt gedwongen om een lening bij een bank te nemen = lijfeigene worden.

Wanneer je al dat nieuws van zelfverklaarde ‘kwaliteitsmedia’ (de PvdA of erger) tot de menselijke essentie terugbrengt, en je denkt vanuit je mensenkennis eens logisch na. Wat is het dan? Bangmakerij om je op te lichten.

Toch?

…als de zeespiegel van de Waddenzee al 150 jaar constant stijgt met 12-16 cm

De kans dat een clubje VVD’ers (of PvdA’ers)  je gewoon wil oplichten, die is groter dan dat zo’n ijskap in komende eeuw afsmelt en de zeespiegel wel 2 meter doet rijzen. Aan metingen langs de Nederlandse kust is van versnelde zeespiegelstijging vooralsnog niets te zien.

Al 120 jaar constant, 1,6 mm per jaar ongeveer, historisch laag zelfs, als je het vergelijkt met de 6-8 mm zeespiegelstijging per jaar van 6000-8000 jaar geleden. ‘Dus jai bent un klimaatontkennur’.

Ik heb nooit de kracht van hersenspoeling, kuddegeest en indoctrinatie ontkend.

Shakespeare’s Merchant of Venice, de joodse geldschieter Shylock zijn moderne equivalent heet Goldman Sachs en Rothschild

De Nederlandse burger, A Pound of Flesh
De Staat leende al bijna 500 miljard euro op de kapitaalmarkt bij Rothschild en zijn vrinden, handelaren in staatsobligaties.

En die willen hun jaarlijkse Pound of Flesh: de pond vlees die de Joodse geldschieter eist van de eerlijke christen in Shakespeare’s toneelstuk The Merchant of Venice.

Die pond vlees, dat zijn de Nederlandse ingezetenen van De Staat der Nederlanden, het belastingvee van middenklasse en MKB. En zo dus de ‘klimaattafel’ van ex-Greenpeace activist Diederik Samsom, nu ‘adviseur’ van de overheid en EBN.

Met de Leugenfabriek der Journalistiek die met de Handelaren in Angst (milieubeweging) rond die afpersing dus een maatschappelijke noodzaak breit.

Het klimaat. De Doelen van Parijs.

Geldt dat niet des te meer voor de Staat der Nederlanden?

Diederik nam 2010 nog in Nieuwspoort De Staat van het Klimaat in ontvangst. Dat is het boek van Marcel Crok, waarin ik een hoofdstukje over de biologie schreef. Maar Samsom is nu dus de protagonist van de door Wijnand Duivendak (Milieudefensie) in de steigers gezette Klimaatwet. Die wet van Groen Links wordt nu onder VVD-bewind ook ingevoerd.

Het Klimaat is dan ook even goed een ‘rechts’ ding. (Reibestein, Winsemius, Nijpels). Voor graaiers zonder ethisch besef/VVD’ers, de slaafjes van het bankwezen en multinationals.

De industrie mag ondertussen wel aardgas blijven verbruiken met haar grootverbruikers belasting. Die belasting voor multinationals is symbolisch, slechts 1 cent per kuub. Ook als die 6 cent wordt, is dat in absolute zin nog niets.

…Goldman Sachs = Shylock

Je zou een ander einde van deze Shakespeareaanse Tragedie kunnen wensen dan dat Samsom ons pondje vlees komt afsnijden, voor De Staat en haar schuldeisers: Goldmann Sachs, Rothschild, en wie ook maar op de markt van Staatsobligaties haar voordeel doet.

Al die namen voor de moderne equivalenten van Shylock, de Joodse geldschieter die het Gojim met rente uitzuigt. En die brave christenen die zo stupide zijn er iedere keer weer in te tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *