VNO-NCW liegt Klimaatkosten met factor 20 omlaag

Keiharde leugen

Ed Nijpels (VVD) liegt met de VNO-NCW in advertenties dat er per jaar ‘slechts’ 1 miljard euro nodig is ‘voor het klimaat’, en ze durven zelfs te stellen ‘Valt mee, vergeleken met de gezondheidszorg’. Terwijl 20 miljard euro per jaar een realistischer opgave is, zoals ook Klimaatminister Wiebes weet, ook wanneer je alle weggemoffelde kosten meerekent.

(Voorbeeldje: de miljarden euro’s die Staatsbedrijf Tennet nu leent om aansluitingen voor windfarms te financieren in Nederland en kat in de zak Duitsland)

De directe subsidie-kosten van slechts 14 procent ‘duurzaam’ bedragen 73 miljard euro volgens de Algemene Rekenkamer (2015). In 2016 zegde RVO/Ministerie van EZ al 10 miljard euro klimaat-subsidies toe aan partijen met een groen gedicht. (zie afbeelding hieronder)

Let wel dat hier NIET berekend is of die maatregel ook maar 1 gram CO2 bespaart.

Zonder christendom alleen nog de arrogantie van De Macht

De Algemene Rekenkamer rekende al voor dat de kosten in 2018 enkel aan directe SDE+subsidies al oplopen tot 3 miljard euro na 2020, in 2018-2020 al 1,5-2 miljard euro. En dat zijn enkel de directe subsidies aan windmolenaars en bos-stokers.

Dus de overheid legt nu al veel meer op tafel dan die 1 miljard die de VNO-NCW voorliegt. Dat de VNO-NCW liegt samen met de pathologische leugenaar Ed Nijpels, dat is echter ook niet het voornaamste.

Wel de schaamteloosheid en doorzichtigheid waarmee ze liegen, dat ze geloven ‘hier komen we mee weg, wij kunnen alles maken’: ze weten ook dat iedere steun voor hun roofplannen wegvalt, als mensen eerlijk worden voorgelicht.

Die leugenachtige rovers-mentaliteit is wat de teloorgang van het christendom bewerkt in Nederland, zoals Peter Hitchens al beschreef: alleen MACHT telt nog. Niets relativeert die macht nog als (moreel) tegenwicht, alleen geld telt.

De subsidies die RVO uitdeelt, het kan niet op 🙂

Zie verder het Miss World-achtige wensproza van die ‘Mobiliteitstafel’, dus het elektrificeren van vervoer: Daarin staan enkel voordelen en wensbeelden genoemd, en geen enkele kosten of nadelen zijn opgenomen.

Maar die zijn dus veel meer dan wat de overheid in 2030 aan SDE-subsidies op tafel legt van 3 miljard per jaar. Want het betekent hooguit dat de overheid via Staatsdwang burgers dwingt tot tienduizenden euro’s investeringen. Honderden miljarden euro’s via dwang vrijgemaakt kapitaal, waar de VNO-NCW dan op wil binnenlopen.

Zo moet volgens de ‘Mobiliteitstafel’ iedereen in 2030 aan een veel duurdere elektrische auto. Voor het stimuleren van dit niet-renderende vervoer verdampten ook al miljarden euro’s stimulerings-subsidies.

wereldvrede, gratis eten, schone veiligheid met onbegrensd geluk

…Het door de overheid gekochte instituut, PBL zal voorrekenen wat het kost? Terwijl we al lang van minder verdachte bron weten, De Algemene Rekenkamer, wat slechts een fractie van ‘alles duurzaam’ kost. 73 miljard euro subsidie.

De Algemene Rekenkamer is meer betrouwbaar dan dat door het Ministerie van Asfalt en Windmolens betaalde PBL, dat is opgezet om 2030 Agenda (eerder Agenda 21) in Nederland te verkopen.

Zie de wetenschappelijke fraude die PBL bedreef bij natuurbeleid met Sjoemelnatuur (en Kamervragen daarover van Jacco Geurts)

‘Draagvlak’ maken = kosten verzwijgen en propaganda maken

De VNO-NCW haar leden in de Dutch Sustainable Growth Coalition (Shell Unilever cs) onder voorzitterschap van JP Balkenende noemen een bedrag van 10 duizend miljard euro, dat in 2030 dankzij staatsdwang aan investeringen moet vrijkomen. Hun World Economic Forum en geestverwanten signaleren al dat bedrijven dat zelf niet willen ophoesten. Dus bedachten ze een eufemisme, Blended Finance. Dat betekent ‘multinationals de lusten, burgers de lasten’.

Hieronder de prijsopgave van slechts 14 procent ‘duurzaam’ per jaar enkel in directe SDE-subsidie van de Algemene Rekenkamer.

Uitgaven subsidies voor Energieakkoord tot 2030 volgens Algemene Rekenkamer in 2015

Via de Klimaatwet dwingen multinationals., de VNO-NCW en bankiers via De Staat dan dus tot het investeren van publiek kapitaal in ‘De Transitie’ dat eerder in de orde-grootte van 1000 miljard euro ligt. Zulke onvoorstelbare bedragen zijn zo onvoorstelbaar, dat mensen je niet geloven. Ook Geenstijl gaat mee in de mythe dat onbekend is wat de ordegrootte is van de kosten.

Als de Staatsschuld nu op 500 miljard euro ligt, is dat 50 duizend euro per werkende Nederlander, 29 duizend euro per ingezetene.

Het volbouwen van de Noordzee met peperduurzame windturbines, eilanden in de Noordzee, via verborgen declaraties zoals via 100% Staatsbedrijf Tennet komt dat allemaal bij burgers terecht . Vanwege ‘het draagvlak’ voor de Klimazi’s moffelen ze al die kassabonnetje maar weg.

Zijn er ook goede VVD’ers met ruggengraat? Of zijn alle VVD’ers kleptocratische leugenaars, nihilisten en lafbekken?

De Afschaffing/Ondergang van Nederland tot B-land
We zien hier 3 eigenschappen de het gevolg zijn van de gisteren beschreven uitroeiing van het christendom, die in mijn generatie voltrok. Lees dat stuk alsnog, het is erg goed al zeg ik het zelf.

 • de sociale acceptatie van de leugen, omdat ‘waarheid’ tussen aanhalingstekens kwam
 • de lafheid om daar niet tegen in het geweer te komen
 • schaamteloze zelfverrijking

Zie ook het proza dat men bezigt om het evidente te vermommen, dat Duursma en de Duurzamen vooral duur zijn zonder baten voor de doorsnee-burger.

Mark Duursma, met de nadruk op ‘duur’ van duur-zaam.

Hier zijn geen technische oplossingen, wel geestelijke. Een moreel reveil en Bijltjesdag:  forse straffen voor VVD’ers als Ed Nijpels, Henk Kamp, Marx Rutte, de uitroeiiing met wortel en tak uit ons midden van de kunstmatig met subsidie/loterijgeld in belang opgeblazen milieubeweging.

Heerlijk, zulk Bijbels rigoureus proza.

‘Keihard aanpakken’ als we dan eens wat VVD-verkiezingsretoriek uit de kast halen; wanneer ze kruimeldiefjes in de cel willen. Waar ze dan nog meer publiek geld kosten.

In plaats van hun eigen miljarden-dief Nijpels.

Dat de ‘duurzamen’ ( = neo-Marxisten) hoofdelijk aansprakelijk worden, en we ze tot in hun holen en riolen vervolgen. Ook heerlijk dat zo op te schrijven.  Tot in hun holen en riolen vervolgen. Grrrr

Een beloften-terrein voor industrie bij Scheemda. nu prachtige klaverweide gonzend van bijen

Dat zal echter niet gebeuren. Het christendom met haar 9de gebod ‘Gij Zult Geen Vals Getuigenis Spreken’ keert niet meer terug. De beschaving is daardoor al weg (zet je fiets maar eens zonder slot ergens neer, 50 procent echtscheiding). Geleende welvaart resteert, en die luxe op de pof associeren Nederlanders dan met ‘onze superieure Westerse waarden’.

Ploft die bubbel, dan zien we ook de naaktheid van de Nihilistische Keizer. Waar massamedia nu nog op gezag van beroeps-bedrieger Mark Rutte pretenderen dat de economie fantastisch gaat. Omdat je BBP kan oppoetsen via renteverlagingen ( = waardedaling van pensioen- en spaargeld) en het bijdrukken van geld ( = inflatie Weimar-republiek-stijl) .

En nu willen ze dat BBP dus kunstmatig opwekken (en zo rente over staats-schuld binnen perken houden) op Keynesiaanse wijze: via het rondpompen van CO2-miljarden uit publieke zak, de handel in angst.

Van hete lucht- CO2, de handel in angst- kan niemand leven buiten een kleine bende geld-parasieten van Achmea, ASN, ASR, ING, Rabo, ABN-AMRO, kortom, de ethiekloze bankier-parasieten die al de crisis van 2008 hielpen veroorzaken.

Zoek de krekel, je ziet ze bijna niet, ook als je er met de neus bovenop zit

En dus gaat Nederland met Europa ten onder aan leugen, oplichting en corruptie. Je kunt niet een filosofie afschaffen die 1000 jaar lang je morele cement vormde, en vervolgens geloven dat dit geen sociale en dus ook economische consequenties heeft.

Immers, wat voor economie krijg je, wanneer je weet dat iemand je voorliegt en uitzuigt als dat zo uitkomt, waarbij hij zijn afwezigheid van ethisch besef met een groen verhaaltje oppoetst: want ja, dat eigen zelfbeeld moet wel heel geweldig zijn. Ik ben geweldig yeah! 

Het absolute tegendeel van het christendom, dat heel realistisch vaststelt dat de mens van nature slecht/zwak is, duizenden jaren geschiedenis tonen het bewijs van die wijsheid.

En dus zie je het nu letterlijk voor je ogen plaatsvinden. De normalisatie van de leugen, afpersing, de afwezigheid van ieder ethisch besef, behalve ‘als ik er maar mee wegkom’, en ‘als ik er een goed gevoel bij heb is het goed’.

Sluiten we af met beeld van een typisch gesubsidieerd beloften-terrein in Groningen. Hoe de overheid daar de economie zou aanzwengelen met nog meer kans-arm industrieterrein. Nu zijn het al insect- en bloemrijke natuur-terreintjes.

Een van de vele mislukte bedrijfsterreintjes die NL telt, beloften die door de natuur overwoekerd raken

En zo zal Nederland na de burgeroorlog ook in een natuurterrein veranderen. Over ‘het milieu’ ben ik dus niet alarmistisch: geef de natuur 1 vinger en ze neemt je hele hand. Die klaverweides van verloren industrie-tereintjes zijn bloemrijker dan menig officieel natuurgebied.

Zomaar spontaan ontstaan, zonder enig ‘beheer’.

Maar over de menselijke natuur en de sociale consequenties van teloorgang van de Westerse beschaving: daar kan ik dan WEL over in zitten. Wat mensen elkaar zullen aandoen en welke ecologische ramp klimaatbeleid over ons afroept.

Wanneer je geen aardgas meer mag stoken, maar agrarische grondstoffen en bos uit Nederland en de rest van de wereld. Blijft er nog wel 1 boom staan? Het zijn Interessante Tijden.

2 Replies to “VNO-NCW liegt Klimaatkosten met factor 20 omlaag”

 1. Toch jammer dat wij niet echt in staat zijn gebleken om een universele humanitaire filosofie te ontwikkelen die al die primitieve geloven overbodig maakt. Een filosofie die open staat voor groei en nieuwe inzichten zonder dogma’s die achterhaald zijn door de evolutionaire ontwikkeling van de mens. Ook het christendom is gebaseerd op uitsluiting van anders denkende net als de islam en bijna alle andere religies. Laat ons vrije mensen worden met vertrouwen in onze eigen gedachten en gevoelens en laat de liefde koning kraaien over het geleuter van oude starre denkbeelden.

 2. Bob Fleumer,

  Er zijn heus wel mensen in staat om een nieuwe filosofie te ontwikkelen. Die zijn er geweest en die zijn er nog. Echter, dat moet men volgens mij weten en beseffen, er zijn nu eenmaal krachten die dit systeem waarin wij ons bevinden, hebben opgezet en dit systeem (dus) altijd zullen blijven verdedigen en onder andere dus denkers die wel degelijk een nieuw systeem kunnen ontwerpen ondermijnen met al hun kracht en macht.
  Daarom zie ik oplossingen zoeken binnen het huidige systeem als dweilen met de kraan open.

  Eén van de probleempjes bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een nieuw en beter systeem is het punt dat de meeste mensen zeer grondig gehersenspoeld zijn met de kennis ten behoeve van het systeem. Aangezien de meeste mensen volgens mij hun opgedane kennis verwarren met hun ego, dus met zichzelf, zullen ze een aanval op die kennis beschouwen als een aanval op hunzelf.

  De mens is tegen zichzelf verdeeld. Brood en spelen, weet u nog? De tzar lacht zich een hoedje en doet gewoon zijn ding. Het volk is als een speeltje in zijn hand.

  Ergo, wilt u iets verbeteren, begin dan met het vrijmaken van uw geest en stel alles wat u nu weet im Frage.

  Leer van de Ouden het volgende:
  Ken uzelf,
  Alvorens u iets zult leren of kunnen kennen.

  Want de menselijke geest is als een gereedschap waarvan men de gebruiksaanwijzing niet altijd heeft. Vóór het gebruik van dat gereedschap dient het schoon, zuiver geslepen en gekend te zijn.
  Immers, men gebruikt geen schaar om te zagen en geen zaag om te knippen. Dus men moet weten waarvoor en hoe dat gereedschap te gebruiken. Dus, voordat iemand al iets zinnigs kan doen dient hij eerst meester over zichzelf te zijn.

  Verder is het nog zo dat de mens zijn (o.a.) pineal gland ingekapseld lijkt te zijn door vergiften. Daardoor is de mens niet meer in staat zuiver te functioneren op geestelijk gebied.
  Daarom lijkt het mij nodig om het lichaam dus te zuiveren van de vergiften.

  Dus voordat de mens (weer) kan vertrouwen op eigen gedachtes en gevoelens zullen deze (weer) eerst absoluut zuiver moeten zijn. Op dit moment zijn zijn eigen gedachtes niet van hemzelf en zijn gevoelens zijn ook gemanipuleerd door media, vergiften en andere zaken.

  Het is dus niet zo eenvoudig als u stelt, vrees ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *