Gezonde natuurmensen eten veel vet vlees…

Heerlijke bieflappen op de Paleo-conferentie

Al 90 jaar terug (1928) vond een medisch experiment plaats waarbij 2 arctische onderzoekers een jaar lang alleen vlees aten, 800 gram/dag. De bekendste van hen was de in IJsland geboren Vilhjalmur Steffansson.

Ze kwamen er kerngezond uit zonder vitamine-gebrek, zo lees je hier in het medisch verslag uit 1930, dat je hieronder ziet afgebeeld: prolonged meat diets with a study of kidney function and ketosis

Steffansson liep als proefkonijn daarmee ruim 80 jaar vooruit op de moderne Paleo-beweging, mensen die als jager-verzamelaar eten in plaats van akkerbouwers met een hoog gehalte aan graan. Dat graan-dieet wordt door alle overheids-instanties nog steeds aanbevolen, zoals Voedingscentrum en haar Amerikaanse counterpart.

De Amerikaanse regering beveelde vooral veel kool-hydraten aan, om haar landbouw aan te voeden monden te helpen en zo weinig mogelijk vet. Dat doet het Voedingscentrum nog steeds, die roepen dat verzadigd vet gif is.

Volgens het Paleo-vangelie ging het graan-dieet van de agrarische maatschappij ten koste van gezondheid, zeker bij modern gesuikerd welvaarts-voedsel. Dat welvaarts-voedsel zou diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en vetzucht veroorzaken. Terwijl veel vet juist helemaal niet slecht zou zijn, volgens de Paleo’s.

De oorlog tegen vet, ook een wetenschappelijke leugen verkocht door overheid en NGO’s?

Daarmee staan Paleo’s lijnrecht tegenover het voedsel-advies van bijvoorbeeld de Amerikaanse regering van afgelopen eeuw. (zie pyramide hierboven) Maar ook tegen wat het Voedingscentrum verkoopt over ‘Verzadigd Vet’, alsof zou dat puur vergif zijn dat hartziekten veroorzaakt via ‘cholesterol’.

We zagen al eerder dat het Voedingscentrum liegt over het waterverbruik van rundvlees. Het roosteren van Voedingscentrum haar voedseladviezen is echter niet mijn expertise, Juglen Zwaan van A Healthy Life noemt ze ‘De Leugen op Tafel’.

De publicatie over het jaar-experiment alleen vlees eten door Vilhjalmur Steffansson en een Deense collega

De proefpersonen van het experiment uit 1928 aten niet alleen spiervlees (de biefstuk) maar ook beenmerg, vet, hersenen en orgaanvlees.

Na een jaar of 10 tussen de Eskimo’s te leven zag Steffansson dat die jager-verzamelaars voor 90 procent op dierlijke eiwitten en vetten leefden. En hij zag dat ze vrijwel geen hart- en vaatziekten kenden. Ook voelde hij zichzelf gezond toen hij dat dieet overnam. Ook bij het klinische experiment van 100 procent vlees-eten, leed Johansson geen vitamine-gebrek.

Wanneer Steffansson en collega van de artsen mager vlees kregen, reageerden ze daar slechter op dan wanneer ze meer vet consumeerden.

Zo ziet echt goede bacon er uit, met intramusculair vet, van een big die langer op slachtgewicht mocht komen

Die behoefte aan vet vlees, dat lijkt een beetje op de filosofie van Slagerij van Broekhuizen (zie zijn gerookte spek hierboven met ‘intramusculair vet’). Die ambachtelijke slager ziet zijn vlees voor de smaak en voedingswaarde ook het liefste vol vet.

Die moest ook niets van ‘mager’ vlees hebben, want in het vet zit de smaak.

Een 90 jaar oude klassieker voor moderne Paleo’s

Je kunt Steffanson er ook zelf over lezen in Not By Bread Alone. Hij lijkt een van de stam-vaders van de moderne Paleo-beweging. Daarvan bezocht ik de Ancestral Health-conferentie in Groningen in 2015 waarvan je hier wat foto’s ziet.

Paleo-conferentie Groningen, ons spijsverterings-systeem zou niet goed zijn aangepast op agrarisch voedsel met veel granen en koolhydraten

Wereldplanbureau voor de Leefomgeving
Het experiment uit 1928 staat beschreven in Global Population: History, Geopolitics and Life on Earth van Alison Bashford. (Columbia University Press). Dat boek catalogiseert de herkomst van de Brits-koloniale wens tot mondiaal gecoördineerde voedselvoorraad-planning.

De oprichters van de moderne milieubeweging als de eugeneticus Julian Huxley (oprichter IUCN en Wereld Natuur Fonds, eerste directeur Unesco) maakten deel uit van die Angel-Saksische wereldregerings-elite. Britse koloniale planning stond aan de basis van de globalistische milieubeweging, met de zelfde filosofie: van Thomas Malthus (1798: ‘honger = overbevolking’)

Vrees voor ‘De Overbevolking’ werd toen gekoppeld aan de vrees voor wereld-oorlogen om landbouwgrond en voedsel.Er zou daarom mondiale centrale planning nodig zijn, tot geboorte-controle aan toe om een catastrofe te voorkomen.

Kerngezonde paleo’s, veel bewegen en veel vlees in plaats van vegetarier zijn….

Aan de basis van al die gecentraliseerde regelzucht staat Het Malthusiaanse idee dat land-oppervlak de beperkende factor bij bevolkingsgroei is. Dat zelfde idee vormt ook de basis van de CO2-voetafdruk en de Ecologische Voetafdruk. Omdat ze afkomstig zijn van de zelfde ideologische stamvader: Thomas Malthus en zijn Essay on the Principle of Population. (1798)

De navolgers van Malthus die Bashford beschrijft als Julian Huxley, Alexander Carr-Saunders, Ramakamal Mukerjee enz, die noemden zich Neo-Malthusianen.

Vanwege het beperkt beschikbare landoppervlak op aarde, zou bevolkings-groei streng gereguleerd moeten via centrale planning. Maar een Wereld-planbureau voor de Leefomgeving zou ook je dieet moeten bepalen. Dat meer dan een eeuw oude idee, is ook de kern-gedachte die het Planbureau voor de Leefomgeving nu verkoopt om je tot vegetarisme te bewegen en een graan-dieet.

De zelfde gisteren weerlegde aanname uit de Voetafdruk dat ‘wildernis’ meer CO2 vastlegt dan agrarisch land

Zie bijvoorbeeld (hierboven) hoe het Planbureau voor de Leefomgeving (Ehrenfest 2008) je tot planten-eter wil verbouwen ‘voor het klimaat’: opnieuw op basis van gisteren en eergisteren onderuit gehaalde aanname, dat ‘natuurlijke’ vegetatie meer CO2 zou opnemen.

Terwijl de teelt van PLANTAARDIGE eiwitten als soja, die nu het meeste natuurland in Brazilie zou innemen volgens Peter Richards van US Aid. Van 2010 tot 2014 zou ruim 300 duizend hectare Braziliaanse savanne (Cerrado) zijn omgezet in Soja-land volgens onderzoek van Tim Steinweg van Aid Environment. Dus de ‘groene’ hoek.

Eet minder soja voor het klimaat, 18 april 2016 in The Conversation

Slechts een deel van die soja is voor veevoer bestemd. Veel soja wordt namelijk verwerkt tot soja-olie als basis voor cosmetica en de farmaceutische industrie, door producenten als Cargill Refined Oil Europe en Wilmar Edible Oils in Rotterdam. Cargill is de Amerikaanse agro-gigant die met haar omzet van 100 miljard dollar menig olie-maatschappij overtroeft.

De Soja van Cargill werd tot 2016 gemalen bij de Hemweg-centrale in Amsterdam: daar kwamen alle duiven op af waar de slechtvalken op jaagden.

Welk deel van alle soja voor veevoer bestemd is zoek ik nog uit, de Haven van Rotterdam is de grootste verwerker van Europa van die plantaardige olieen, met zes raffinaderijen.

Eet soja voor het klimaat, aldus Milieucentraal. ‘Het Milieu’ is bij Milieucentraal versmald tot CO2-gelul.

Wel bijzonder is dat Milieucentraal als vleesvervanger soja aanbeveelt. Stel dat iedereen op de wereld als eiwitvervanger van vis en vlees op soja over zou gaan? Dan zou- als bovenstaande berichten ook waar zijn- dus nog meer land omgezet moeten in soja-plantage.

…het is maar net naar welke milieuclub je luistert

Terwijl koeien en varkens van overschotten uit de landbouw eiwit kunnen maken, en koeien van gras kunnen leven. Varkens kregen ook voedsel uit dierlijk afval, maar dat werd na de BSE-(nep)crisis verboden. Je kunt ook geen make-up, zeep en cosmetica meer gebruiken, als je zo om dat regenwoud geeft. (palmolie en soja-olie)

Wanneer Amerikaanse clubs lawaai maken over regenwoud in Brazilië, kan dat ook zijn omdat Braziliaanse soja concurreert met de eigen GMO-soja van de VS. Zoals Elaine Dewar beschreef in ‘A Cloak of Green’ dienen veen groene NGO’s als Trojaans paard van Amerikaanse en Canadese overheids-belangen in grondstof-rijk Brazilië.

Natuurvlees uit natuurgebieden van Schotse Hooglanders, komt geen gram soja aan te pas

Kortom, bij de oorlog tegen vlees-eten spelen meer agenda’s een rol. Die van vegetarisme en levensbeschouwing bijvoorbeeld. In het debat van een eeuw geleden dat Bashford beschrijft was Mahatma Ghandi een sterk bepleiter van dat vegetarisme. Dat klinkt voor Hindoestanen met hun heilige koeien niet als verrassing.

Terwijl Stefansson dus zijn tegenpool vormde in het wel-geen-vleesdebat, als schrijver en publiek bekende arctische explorer.

Leestip om de geschiedenis achter de klimaat- en populatieagenda te leren: de literatuur van vandaag

Al een eeuw pleidooi voor Circulaire Economie
Bij Bashford lees je in hoofdstuk 7 ‘Soil and Food, dat begin 20ste eeuw de aanzet van een ‘Circulaire Economie’ werd bepleit vanuit de wetenschappers van het Britse koloniale rijk, zoals statisticus George Knibbs (1858-1925).

Het tegengaan van voedsel-verspilling. grondstofhergebruik, mondiale populatie- en gezinsplanning,. Die campagne was onderdeel van mondiale populatie-planning van Britse koloniale autoriteiten, en voedsel-rantsoenering

George Knibbs was de eerste directeur van het in 1905 opgerichte Commonwealth Bureau of Census and Statistics (CBCS). Dat bureau in Australië moest alle behoeften en gedragingen van onderdanen van het Britse koloniale rijk in kaart brengen.

Dat ging later op in de Australische variant op het CBS, en CSIRO: de Australische klimaat-kabaalmaker, vergelijkbaar met Planbureau voor de Leefomgeving.

Paleo-gezin, Achmea en Milieucentraal wegen je baby al in CO2-uitstoot

Dus wat je als ‘modern’ denken ziet is tenminste al een eeuw oud, en stamt uit de Brits koloniale burelen. Geïnspireerd door Thomas Malthus (honger = gevolg overbevolking) zagen ze begin 20ste eeuw overal ‘overbevolking’ door een gebrek aan geschikt land voor voedsel-productie.

Nu alle beschikbare land al door het Britse koloniale rijk was bezet, zou er geen expansie-ruimte meer zijn.

Men legde vlak na de Eerste Wereld Oorlog (1914-1918) een sterk verband tussen ‘overbevolking’ en de kans op oorlog. En tussen de hoeveelheid land die voor voedsel beschikbaar was per volk en ‘ras’.

De Lebensraum-filosofie van Karl Haushofer- die Adolf Hitler overnam- getuigt daarvan. Dolfie wilde de graanschuur van Oekraïne in bezit.

Paleo-man op de Ancestral Health Conferentie: slank en pezig blijven om jonge hindes te bemachtigen

Neo-Malthusianen (navolgers van Malthus) als de Amerikaanse eugeneticus Edward Murray East berekenden in 1923 dat er voor iedere mens op aarde 2.5 acres aan land nodig was voor voedsel-productie, dus 1 hectare.  In die berekeningen zie je al de voorloper van de Ecologische Voetafdruk, dat je de behoeften van mensen uitdrukt in benodigd land-oppervlak.

Zoals de overheid en Achmea nu mensen al kwantificeren in ‘CO2-uitstoot’, je baby rekenen ze om in ’56 ton CO2′. Zelfde idee, Malthus in koolzuur-jasje.

Zulke berekeningen dienen om voelbaar te maken, dat de aarde grenzen kent, conform het dogma van de Britse predikant Malthus: dat honger een teken is van overbevolking, dat de natuur harde grenzen kent en dan wraak zal nemen.

Is het plantaardige landbouw-voedsel wel zo gezond?

Op basis van het toenmalige dieet van de Angel-Saksen- inclusief vlees- zouden er volgens East maximaal 5,2 miljard mensen op aarde kunnen leven. George Knibbs steunde East daarin, en vond ‘m nog optimistisch. Dat was in 1923 bij toenmalig dieet.

Nu zijn er al meer dan 7,5 miljard mensen.

En de hoeveelheid mensen die honger lijden is tegelijk sterk AF-genomen. Maar het gedachtegoed van Malthus is dus nog springlevend bij instituten als het Planbureau voor de Leefomgeving en de Oude Milieubeweging. En tsja, hoe OVERbevolkt is Nederland, als 1 van de dichtst bevolkte landen van de wereld?

De terp van Wanswert met vredig grazende koeien: je moet wel heel erg deskundig zijn om hier een milieuprobleem te zien. Koppel dat bij mijn ui-pellen van de Voetafdruk gisteren en eergisteren: En laten we Malthus en CO2-voetafdruk dan vervolgens daarin gooien waar het wetenschappelijk gezien thuishoort:

Jiskefet: Fries voor Vuilnisbak

In de prullenbak van globalisten-politiek gemotiveerde pseudo-wetenschap.

One Reply to “Gezonde natuurmensen eten veel vet vlees…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *