Bomenbehoud werkt! En Jeroen de Haas (Eneco) vaart ter helle

Kroon op de tuin van de Abdij. Een ransuil

Voor een vakblad maak ik op basis van eerdere Interessante Tijden-reportages een nieuw meer technisch verhaal over de houtkachels van Eneco en Staatsbosbeheer en de miljardensubsidie van RVO (Rijksoverheid) voor het stoken van bos. Het zou eigenlijk ‘Natura 2000’-week zijn met ‘de bruinvis’, codenaam (H1351) als symbool voor het papieren netwerk waarin de overheid natuurgebruikers verstrikt.

In de tussentijd haalde oud-directeur van Staatsbosbeheer Frits van Beusekom de Volkskrant met zijn kritiek op de bossloop door ‘het beste overheidsbedrijf van 2018’. Van Beusekom ken ik nog van het verhaal voor NRC Handelsblad dat ik in 2007 maakte over Frans Vera; ‘Falende Grazers’. Een goede natuurkabouter van oude stempel, die toen in Frankrijk woonde: met hart voor de zaak.

Vanuit het raam gezien, lachen, dikke lol

Steeds meer burgers met hart voor natuur nemen de functie in, die de natuurorganisaties op de payroll van De Staat nalaten; zie hier deze petitie-actie tegen de nationale sport van Nederland; Bomenslopen.

Rond Langweer zijn ook zaagproleten continue bezig om die paar snippertjes bos van ons uit te mijnen voor hun hongerige houtkacheltjes. In de 8 jaar tijd dat ik hier woon is zeker 30-40% van de natuur en het bos zo vernield, maar ook de laan- en tuinbomen in het dorp.

Zo gluurde hij wat naar binnen

Het laten staan van bomen is het loon in zichzelf. Om dat nog eens te bevestigen, kwam vanochtend in de tuin van De Abdij een ransuil op bezoek. Die knapt nu een uiltje in de conifeer die minder groen gezinde lieden al lang hadden omgezaagd. Zoals bijna alle bomen hier uit de buurt al verdwenen, en op zijn best vervangen werden door halfdode treurige staakjes.

Dakloos probleemgeval door Eneco en haar milieuclubs, de Kansuil

De uil is echte pleziernatuur, de ontmoeting met zo’n dier maakt je vrolijk. Bij het Metal-basloopjes oefenen vanochtend op de basgitaar in het halfdonker kwam hij aanzeilen. Zijn kop wiegend- door het raam glurend- om zo in te schatten wat die bebaarde kwiebus daarbinnen deed. Nu slaapt ie lekker, terwijl vinkjes om zijn kop heen vliegen om ‘m te treiteren.

Die vogeltjes weten ook wel dat zo’n uil- als hij de kans krijgt- ze zo uit de struikjes grist. Net als wanneer je hier een jonge torenvalk in de achtertuin naast je zet, terwijl je z’n hokje timmert. Komt er meteen een merel rond je hoofd springen, die beginnen dan te ‘schelden’ naar zo’n roofvogel. Klootzak dat je al mijn collega’s bedreigt.

Zoals ik naar Jeroen de Haas van Eneco scheldt, Klootzak, Corporate Leugenaar, Oplichter die al ons stadsgroen en bos helpt opstoken voor subsidie.

Even de ransuil aan woningnood helpen = ‘groen’

Dat zo’n uil een geducht vogeljager kan zijn zag ik in Jorwerd. Die overdag zo slaperige slaperige uilen zijn dansende luchtkunstenaars die voor een klimop hangend een vogeltje er uit kunnen graaien. Hij had het vizier op spreeuwen gezet. Machtig gezicht.

Dus, maak van de Ransuil geen ‘Kansenuil’, zoals reeds beschreven in relatie tot de subsidiekachel van Eneco.

Ben je afnemer van energie van Eneco, dan help je bij de ontgroening van Nederland door boskap en ”groeien doet snoeien’. Jeroen de Haas en al dat spul bij Eneco, het is leugenachtig en natuurvernielend tuig dat een pak rammel verdient. Wie Jeroen de Haas vandaag tegenkomt, geef ‘m een schop in zijn ballen van me en doe ‘m dan de groeten.

Aldus sprak uw Rechtse Hippie.

…Die hier besproken uil van Jorwerd, het kunnen ware luchtacrobaten zijn

Stap over van Eneco naar een andere leverancier. Ik zou graag een leverancier willen die enkel nog kernenergie aanbiedt, als ik maar geen windmolenstroom hoef af te nemen of ‘biomassa’. Al die ‘groene’ energie de ons landschap en de natuur voor subsidie om zeep helpt. Welke mens met kortsluiting in de hersens heeft dat bedacht?

…hier een jonge mannetjes-sperwer die net een musje ving, achter in mijn groene tuin

Deze uil laat uw Rechte Hippie zich niet ontglippen. De kroon op 8 jaar vergroening zou zijn, als ze bij me zouden broeden. Gauw een rieten mand monteren en kijken of ze daar hun uilskuikens in willen laten opgroeien. Zie hoe de sperwer hier ook al vaak op bezoek kwam. Nog meer pleziernatuur.

Uw Rechtse Hippie bij Broeder Franciscus, de Abdij-lamp

Helemaal gratis en voor niks. Waarom zou je Netflix kijken of de TV aan zetten, wanneer de grootste breedbeeld TV ‘buiten’ heet…. Wat Jeroen de Haas betreft en zijn corporate leugenaars van Eneco. Zij vallen onder het oordeel en varen ter helle. Heerlijk, als je dat zo op kunt schrijven. Ter Helle Jeroen! 🙂

Daarom houden we Interessante Tijden immers ook in de eerste plaats in de lucht. Voor de lol. Verder excuses voor de wat gemakzuchtige oplossing vandaag; ik moet 3 essays en onderzoeks-artikelen schrijven, en kan dan even niet dit hongerige monster Interessante Tijden voeden, dat doorgaans de meeste creatieve tijd opslorpt.

3 Replies to “Bomenbehoud werkt! En Jeroen de Haas (Eneco) vaart ter helle”

 1. Helaas ben ik vorig jaar naar Eneco overgestapt. Alleen electra, heb ik al 18 jaar. Nog nooit heb ik meer dan 3500 kw. Verbruikt. Thans bij de jaarafrekening van Eneco verbruik ik 4500 kw per jaar. Ik woon alleen in mijn geheel geïsoleerde huis van 60 vierkante meter en heb 14 zonnepanelen op mijn dak zonder schaduw. Ik moest 350 euro bijbetalen. Ra ra hoe kan dat, zou ik bestolen worden door Eneco ?

  1. @ J te Riele; hebt u zo’n ‘slimme meter’ gekregen die digigaal uitleest, want dat krijgt U in combi met die zonnepanelen. Dat zal waarschijnlijk de oorzaak zijn. Daarom wil ik ook mijn analoge meter behouden, want daar kunnen ze niet mee rotzooien. Er zijn meer klachten van mensen die na meter-wisseling plots een hogere rekening kregen

   Echter, er kwam laatst zo’n figuur van Enexis bij mij huisvredebreuk plegen om te doen alsof ik zelf niet betrouwbaar mijn meterstanden kan doorgeven. ‘Dat blijven we doen zolang JE nog geen slimme meter hebt’. Hij deed ’t eerst voorkomen als onderhouds-controle maar dat was het niet. Het was een semi-intimidatiepoging van dat oncontroleerbare netwerkbedrijf dat jaarlijks de tarieven ophoogt om de bonussen van de managers te kunnen uitkeren

   Dan nog; ik heb als 1-persoonshuishouden in tussenwoning van 3 verdiepingen maar 1200kWh verbruik. Dat is al jaren constant. Acht jaar geleden betaalde ik voor dat verbruik (inc gas) 59 euro per maand, nu al 92 euro per maand. Dankzij onze leugenachtige en corrupte overheid die de belastingen blijft opplussen. En dus die netwerk’-bedrijven’ die als een soort NS in energieformaat fungeren. Je kunt maar uit 1 kiezen, die het netwerk in handen heeft en die machtspositie melken ze dan tot het bot uit. ‘Haha je kunt lekkur toch niet anders haha’

   Dat krijg je in een maatschappij die ‘in transitie’ is van een christelijke beschaving naar een ‘F***You’-economie. Wanneer kunnen wij ons op het recht op zelfverdediging beroepen?

   Het wordt een mooie zonnige dag overigens, nu al zin in! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *