Nederland voorop: 3500 miljard euro door Afrikaans klimaattoilet…

Jaarverslag SNV 2017: dat geld zal verantwoord, transparant en doelmatig besteed worden 🙂 🙂 🙂

‘Klimaat’ is HET eufemisme voor ontwikkelingshulp geworden, ‘Climate Resilient Growth’. Daarvoor moet voor 2030 liefst 3500 miljard euro beschikbaar komen, volgens voorstanders bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en bij Ontwikkelingshulp.

Groenwasserette voor multinationals en banken, het Wereld Natuur Fonds mag alvast een nieuw klimaatontwikkelingshulpfonds  (DFCD) van dat Ministerie beheren van 160 miljoen euro publiek geld, samen met SNV en de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO.

 De andere term om publiek geld te verduisteren zonder parlementaire controle heet ‘Blended Finance’: privaat gewin op publieke kosten. Daarbij moeten door (semi-)ambtenaren opgerichte ‘private’ stichtingen en fondsen de enthousiaste deelname van bedrijfsleven veinzen aan klimaatbeleid. 

Jubelen in gezamenlijk persbericht

Klimaatactie onder de Evenaar, echt Nederlands belang!
Om uw belastingmoraal nog verder te ondergraven voor het burgeroorlog wordt en we mensen als Peter van Mierlo en al die non-profit-profiteurs op straat lynchen, vandaag op deze bijzondere dag het volgende bericht:

In een gezamenlijk persbericht jubelen de met publiek geld gestutte Nederlandse Ontwikkelingsbank (FMO) aan de Anna van Saksenlaan in Den Haag, de non profit industrieel SHV met publiek budget van 194 miljoen euro (idem, opgericht in 1965) en de Nederlandse coöperatie ‘Climate Fund Managers’, dat ze de publieke jackpot wonnen: 160 miljoen euro klimaatontwikkelingshulp uit een nieuw ‘Dutch Fund for Climate and Development’.

Een volgende manier om publieke miljoenen aan parlementaire controle te onttrekken. Want je ziet al snel niet meer welke investering in Burundi of Kameroen nu voor HOEVEEL uit private en publieke gelden is betaald, danwel met een revolverend fonds dat op publieke gelden draait. En hoeveel ‘private’ partijen zijn eerst publiek geinitieerd, om vervolgens vooral private belangen te behartigen.

FMO, de Nederlandse Ontwikkelingsbank

Ik bedoel; wat is nu het publieke belang voor Nederland van een windfarm in Kenia, zoals afgebeeld bij FMO.

Alsof het reeds schatrijke WWF (meer dan 600 miljoen euro per jaar internationaal, en 60 miljoen euro nationaal) al niet voldoende geld heeft om zelf de portemonnee te trekken voor wat ZIJ belangrijk achten. Want wat is het NEDERLANDSE publieke belang van wat aanrotzooien met een waterbron in Zambia:

Om uw belastingmoraal verder te ondergraven

Krachten binnen het Ministerie van Buitenlandse Zaken als David Kuijper (vm Wereldbank) en wat daar aan publiek gefinancierde non- profit industrie rondom hangt, ze blijven het voortouw nemen om Nederlands belastinggeld door het klimaattoilet te spoelen.  Daar kunnen ze weer heel wat mooie luipaardhoedjes van kopen 🙂 Lekker warm tegen al dat ‘extreem weer’…

Of de Tarzan-Tesla, de jungle-variant op die Groen Linkse batterij-auto voor de ‘gelukkige weinig’.

Dit startschot voor nog meer ‘privaat gewin op publieke kosten’ verbaast de vaste lezers van Interessant Tijden niet. We weten dat dit nog maar het begin is van wat ze ‘Blended Finance’ noemen; privaat gewin op publieke kosten. Ook de cooperatie Climate Fund Managers doet zich als privaat bedrijf voor.

Maar het is zo’n typische hybride van privaat belang op publieke kosten (FMO) dat uit naam van 2030 Agenda (‘Parijs’) is opgericht door ambtenaren in Den Haag.

Het genre met vertekend zelfbeeld dat op een burgeroorlog aanstuurt

Gemengde Financiering?
Blended Finance Facility, dat betekent dat ambtenaren die zich ondernemer wanen met publiek geld rinkelen, in de hoop dat dan private investeerders willen investeren in iets dat economisch nooit rendeert genaamd ‘klimaatactie’. En nadat je een miljardje of 3500 hebt verdampt heet dat dan ‘duurzaamheid’.

De voorganger van Peter van Mierlo (CDA’er en voormalig PWC-CEO), Nanno Kleiterp vertrok immers al naar een “Blended Finance Taskforce’, waarin ook Paul Polman (vm Unilever) en Wiebe Draijer (Rabobank) plaatsnamen.

Een ‘Groen voor Poen’-club van Wallstreet-entiteiten als JP Morgan Chase en de Rockefeller Foundation. Je kunt die operatie natuurlijk ook in Ton Elias-verkoopproza opschrijven. Dat je het geen ‘publieke geldverspilling buiten Parlementaire Controle’ noemt of ‘corruptie’ maar ‘revolutionair’.

Hoera, ook van de Wereldbank afkomstig (15 jaar werkzaam)

Dan klinkt het ongeveer zo:

It is revolutionary that a development finance institution, a private sector investment manager, a conservation NGO, and a development NGO work together on a fund of such scale, within the scope of climate finance.

Zo revolutionair is leugenachtige corruptie niet. Dat is zo oud als de wereld zelf. Wel revolutionair is dat Nederlanders dit nog pikken, zijn ze apathisch geworden of zo?

De honderden miljoenen publieke euro’s die Siegrid Kaag dus door het Afrikaanse klimaattoilet spoelde, ze zijn nog maar net op een Zwitserse rekening geland van een lokale Warlord die tegen de klimaatverandering vecht. En daar gaan we dus nog een keer op herhaling. Nee, erger nog, dit is dus is nog maar het begin.

Je verzint ’t niet

Deze zak geld, is het geheven vingertje van Nederland naar de rest van de wereld. Hoe een stel ongekozen bureaucraten met vals zelfbeeld van D66 of erger, de rest de les gaan lezen. Kijk, als wij met deze zak geld rinkelen, doen jullie dan mee?

We lezen dat ze liefst 3500 miljard euro willen voor ‘duurzame ontwikkeling’ en ‘Climate Resilient Growth’. Dit uit naam van het ‘akkoord’, lees private overeenkomst, die de non-profit-industrie met multinationals en ongekozen bureaucraten sloot in Parijs in 2015.

Het mag wat kosten….biljoenen…

Wij laten niet af, dit enorme bedrag te vermelden, want het was ons eigen Ministerie van Buitenlandse Zaken (Hugo von Meijenfeldt) dat dit monsterlijke bedrag ter sprake bracht in Addis Ababa op 15 juli 2015. Vaste lezers hebben dat al ettelijke malen voorbij zien komen. Maar goed, we moeten wel even herhalen. Laten we ook het gezicht tonen van de Ambtenaar van Buitenlandse Zaken, die nu de strijd tegen klimaatverandering sponsort

Zoals in Burundi. Ja, serieus, in Burundi. Dat we even wat kindsoldaten rekruteren in de strijd tegen klimaatverandering, als ‘One World’-gelovigen, sektarisch globalisten met vals zelfbeeld van wereldverbeteraar. Het verbeteren van de Wereldbank.

De verantwoordelijke ambtenaar die 2030 Agenda implementeert. Top-Klimazi Hugo von Meijnfeldt

Green Climate Fund
Von Meijenfeldt was jarenlang de opper-klimaatdiplomaat bij het Ministerie van Buza. Nu is deze topambtenaar dus de bureaucraat die het VN-programma 2030 Agenda coördineert, die duurzame ontwikkelingshulp.

Klimaatonderhandelaar voor VROM (2009-2013), Maas Goote (D66) en hoofd van de Nederlandse klimaatambtenarij bij de VN (2007-2013), reisde 10 jaar terug al de wereld rond om geesten rijp te maken voor een klimaatfonds, een Green Climate Fund voor ‘Duurzame Ontwikkeling’.

Dan zouden ‘de rijke landen’ jaarlijks 200 miljard euro door het klimaattoilet spoelen, met ‘klimaat’ als het nieuwe eufemisme voor ontwikkelingshulp. Met het momentum van ‘Parijs’ in 2015 zien ze dus een nieuwe kans voor deze massieve welvaartstransfer.

Het Maas Goote Fonds, zo zou je ’t ook kunnen noemen, zie Green Climate. Fund

Dat fonds zou op de klimaatconferentie in Copenhagen (2009) al gestalte krijgen, maar alleen Nederland, Duitsland en ik meen Zweden dumpten er wat publieke miljoenen in.

Dat fonds heet nu dus Green Climate Fund. Het zojuist vernoemde Climate Investor One is er uit ontstaan, of het geldt nu als voorbeeldproject. Ze claimen met Climate Investor One voor 53.7 Megaton CO2 te compenseren sinds oktober 2018. (looptijd 20 jaar) Waarbij dat Green Climate Fund (gevuld met publiek geld) dan 100 miljoen dollar bijdraagt.

De argumentatie is dan dat wij als ontwikkelde landen al onze ‘CO2-schuld’ al hebben opgebruikt, en dus moeten investeren om landen onder de evenaar op te tillen.

Hoppa, daar gaat weer wat publiek geld het Zwarte Gat (Afrika) in

Dat geld besteden ze aan windmolentjes van Burundi en Chimpanzenia tot Uganda, voor ruim 821 miljoen dollar.

Climate Investor One is juridisch eigendom van Ontwikkelingshulpbank FMO, die helpen zo publieke gelden ‘privatiseren’ (stelen met een groen gedicht) voor Philbert Ndayisaba, Klimaatactivist van Burundi, haar Afrique Action contre les Changements Climatiques (ACC)

Het project Climate Investor ONE, dat windmolentjes bouwt van Burundi tot Chimpanzenia. Hoe je publiek geld privatiseert/steelt

Nou, ’t geld is alvast in goede handen, zo niet bij Oehoehnaibibisaba, danwel bij de klimaatambtenaar van Burundi, Jean Claude Mbarushimana, en de milieu-ambtenaar van het transparante Cameroon, John Gounes Tougoulou.

De namenlijst van dankbaar lachende witte tanden op een vriendelijk zwart gezicht bij Climate Investors One

🙂

Climate Fund Managers (CFM) is a leading blended finance fund manager dedicated to securing a sustainable future through investing across global emerging markets.

CFM has a long-term vision to structure cutting edge financing facilities around core areas of climate change mitigation and adaptation, including energy, water, sustainable land use, oceans and sustainable cities. CFM is established as a joint venture between the Dutch development bank FMO and Sanlam InfraWorks – part of the Sanlam Group of South Africa.

CFM is the fund manager of Climate Investor One, a blended finance facility which invests in solar, wind and run-of-river hydropower projects across global emerging markets

 

Was 5 jaar adviseur Wereldbank, en diplomaat Ministerie Buitenlandse Zaken, sinds januari neemt hij bij FMO de telefoon op

Het lijkt er sterk op dat die Haagse semi-ambtenaren van de FMO – die eerst bij de Wereldbank werkten als David Kuiper- allerlei ‘private’ entiteiten oprichten. Om zo op papier/internet te veinzen dat er private deelname zou zijn in die klimaatprojecten. Terwijl ze die financierings-entiteiten dus zelf helpen oprichten met het Green Fund en de Wereldbank, en terwijl ze zonder publiek geld niet waren ontstaan. Hoe dat precies zit, we pluizen het nog even uit.

Maas Goote werd vervolgens even directeur bij het IUCN-NL, dat met 10 miljoen euro per jaar door het Ministerie van Buza op de rails blijft.

In korte tijd (2013-2016) wist Goote het IUCN tot rode cijfers te drijven met zijn zakelijk talent. En nu wil Goote als CEO van de private stichting DOB Ecology. Dat clubje zal mogelijk samen met het WNF profiteren van aanhoudende publieke gulheid. Voor ‘Ecologische Restauratie’, en dat is ook precies wat de nieuwe 160 miljoen euro in Zambia beogen.

‘Blended Finance’; risks for the public, profit for multinationals

En wat krijg je dan? Snuffel eens door de jaarverslagen van FMO en SNV.

Een biovergister voor pygmeeën, een genderneutraal toilet in de Woestijn van Zuid Soedan, subsidie voor een naai-atelier van de vrouw van de lokale heksendokter in Zambia.  En nog meer van zulke nuttige dingen. Maar dan nu klimaatbestendig.

SNV jaarverslag 2017 in Den Haag, private stichting, publieke financiering

Wanneer u enig sarcasme proeft bij uw Rechtse Hippie, dan verbeeldt u zich niets.

We zijn jarig vandaag, en hadden als Single Malt van 44 jaar oud liever met een feestelijk bericht geopend. Maar aan de andere kant: je wilt ook weer niet ‘te licht’ zijn, en enige nieuwswaarde behouden. Wat verder verontrust: kun je een land dat in 10 jaar tijd haar staatsschuld verdubbelde tot 500 miljard euro wel zeggen dat het een rijk land is? Zoveel schuld heeft Burundi niet bij de Wereldbank…

Wie zal dat betalen?

Is iemand ‘rijk’ die in een villa woont met geleend geld, dat die niet kan aflossen, een aflossingsvrije hypotheek die al ruim 12 miljard euro per jaar kost…(rente over staatsschuld).  Wie gaat bijvoorbeeld de onkosten aan de huizen van alle Groningers betalen?

Kindsoldaten tegen klimaatverandering: doneer NU!

Zijn onze eigen Pygmeeen met nasale tongval in het Niets boven Groningen, dat wingewest voor aardgasbaten niet bijzonder genoeg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *