Argus Clou (Malmberg) kneedt schoolkind tot voetvolk Ecofascisme

Al net zo erg als die van gisteren….

Ook uitgeverij Malmberg (onderdeel Sanoma) leert basisschoolkinderen met hun lesmethode Argus Clou zichzelf te haten vanwege ‘De Planeet’. Onder het mom van ‘natuur’-onderwijs krijgen kindjes de ideologie opgedrongen van het Ecofascisme (neo-malthusianisme) van het Wereld Natuur Fonds cs, waarin Adolf H al eerder pionierde met zijn Lebensraum-politiek en de Britse kolonialen met ‘Living Space’.

Lebensraum en ‘Living Space’ is namelijk de essentie van de Voetafdruk, afkomstig uit kolonialisme-politiek en haar Duitse pupil Karl Haushofer. 

Ook maakt Malmberg reclame voor de Rewilding/wildernis-ideologie van de met miljarden publieke euro’s gesubsidieerde natuurontwikkel-industrie met hun nazi-koeien (Heckrunderen) en Poolse prozacpaarden (Konik). Alsof dat de enige ‘echte’ natuur zou zijn. Wie ‘het goede antwoord’ bij Malmberg aankruist leert betekenisloos te ouwehoeren zonder enige kennis van biologie.

Blz 89 Argus Clou Basissschool groep 8

‘Jij moet je voetafdruk kleiner maken’, vindt uitgeverij Malmberg/Wereld Natuur Fonds
Gisteren toonden we hoe schoolboeken van Thieme Meulenhoff de ideologie van milieuclubs opdringen als ‘feit’, het ‘natuurlijke evenwicht’ inclusief de natuurontwikkelings-belangen van Natuurmonumenten.

Malmberg doet het zelfde. Met hun methode Argus Clou dringt de uitgeverij van lesboeken voor basisschool uw kind de wetenschappelijk reeds ontmantelde Ecologische Voetafdruk op ( = neo-Malthusianisme, ook wel Ecofascisme genoemd). De zondencalculator en campagne-tool van het Wereld Natuur Fonds en Ecological Footprint Network. Om je kind een schuldgevoel bij z’n hamburgertje aan te smeren onder de aanprijzing ‘hoe maak jij je voetafdruk kleiner?’ Een bevel gesteld als vraag, zonder de aanname ter discussie te stellen.

Dat hoofdstuk ‘Les 4-Zuinig op De Planeet’ vind je in de lesmethode Argus Clou voor Groep 8 op bladzijde 89. Je kind krijgt dus een ideologie opgedrongen, waarvan aannames niet ter discussie MOGEN staan. Voetafdruk kleiner = goed, groter is ‘slecht’. Meteen volgt een normatieve sturing onder de kop ‘Elke Dag Vlees Eten’

We citeren Professor Argus Clou (Malmberg) nadat ze je kind schuldgevoel aanwrijven. Omdat ze in Kenia (zie kaartje hieronder, blauw, dus ‘goed’) een kleinere voetafdruk hebben, en nog zo weldadig armoedig zijn, wat volgens die Voetafdruk gelijk staat aan ‘goed voor de planeet’.

Er volgt eentirade tegen de levensstijl van je kind (en dus de ouders). En hoe vlees eten je voetafdruk zo groot zou maken ten opzichte van de kindertjes in Afrika. Hoezo morele sturing, je ziet duidelijk hoezeer ‘Milieu’ de staatsgodsdienst is geworden:

WAT VIND JIJ ? IS HET EERLIJK DAT DE VOETAFDRUKKEN ZO VERSCHILLEN? EN WAT KUN JE DOEN OM JE VOETAFDRUK KLEINER TE MAKEN? (bijschrift bij een lekkere pizza; ‘dit maakt de voetafdruk er niet kleiner op’.

Tempel van het Ecofascisme, het Wereldbestuurfonds, leverancier ideologisch gekleurd ‘onderwijs’, kweekt voetsoldaatjes van het ecofascisme 

Een betere discussie in Groep 8 is: Is het beslist ‘erg’ dat je leeft en voedsel gebruikt? Waarom ZOU je die voetafdruk kleiner WILLEN maken? Welke verschillende visies op vlees en landbouw zijn er. Kunnen die Postcode Loterij-miljonairs uit Zeist (WWF) niet beter in hun sop gaar koken?

Bullshit = ‘No Concern for Truth’ = Milieuclubs

De Ecologische Voetafdruk is prominent aanwezig bij de Cursus Bullshitdetectie die uw Rechtse Hippie geeft aan boeren, politieke fracties en bedrijven. Basale wetenschapsjournalistieke vaardigheden volgens de Wildavsky-methode. De Voetafdruk is klassieke BS, zijnde Bullshit; want waarom moet je beslist alle CO2 compenseren met de meest ruimte-intensieve wijze die bestaat; bomen planten?

Ja, dat is de aanname die je zoveel virtuele ruimte doet innemen, inclusief ‘Overshoot’ die ieder jaar vroeger begint. En waarom op onderstaande wereldkaartje de armste landen zo goed (blauw) kleuren. En energie-intensieve/welvarende landen dus ‘rood’….

De aanname van die Voetafdruk is dat het slecht is dat jij leeft, omdat je ‘ruimte’ inneemt. Menselijke invloed is in de visie van het ecofascisme gelijk aan ‘schade’. In die ‘Weg met ons’-opvatting is ‘duurzaamheid’ ook gelijk aan ‘armoede en onderontwikkeling’. Armoe = goed voor de planeet! Weg met ons! Hoe eerder dood hoe beter voor Aarde!

‘Duurzaamheid’; de landen die het meest ‘ecologisch’ scoren volgens de ‘Voetafdruk’- daar vluchten de meeste mensen vandaan

Zodat de armste landen- zoals Eritrea- op aarde het beste scoren in die Voetafdruk. Daarom 🙂 – omdat armoe zo geweldig duurzaam leven is- komen al die Eritreers ook naar ons toe te asielzoeken, op de vlucht voor al die duurzaamheid.

Wanneer een land door oorlog en instortende economie naar de oertijd is teruggevallen, stijgt de natie direct in het mondiale puntenklassement van de Ecovoetafdruk. Sinds wanneer is oorlog ecologisch?

Eritreers ontvluchten hun duurzame levenstijl naar Nederland

Lebensraum/Living Space
Hoe meer ruimte hoe slechter je over jezelf moet voelen. Die aanname is natuurlijk geen biologie of geografie, maar ideologie. En wel die van het Malthusianisme, Lebensraum zoals dat in het Duits zo mooi heet, naar de inspirator van Adolf H. bij zijn grondpolitiek, de Malthusiaan Karl Haushofer. Wanneer je het in het Engels ‘Living Space’ noemt, klinkt die term afkomstig uit ’t mondiale kolonialisme minder historisch beladen.

Grafveld Duitse soldaten bij Sassnitz

Omdat je over de wandaden van de overwinnaar, het Britse (en Amerikaanse) kolonialisme wat slechter bent geïnformeerd via geschiedenisles. Uit naam van het Malthusianisme lieten ze ook miljoenen Ieren doodhongeren. (The Great Famine)

Wanneer je eenmaal de ‘logica’ door hebt achter de EV of juist het gebrek daaraan. Dus dat die ‘Weg met ons’-aanname de basis is van de voetafdruk, dus een KEUZE van de ontwerper Matthis Wackernagel: waarom er dan nog enige aandacht aan schenken, behalve bij een cabaretprogram?

Dat is eenvoudig, dankzij macht en geld. Overal blijft de EV opduiken dankzij de invloed van campagne-multimiljonair Wereld Natuur Fonds en haar globalistische sponsoren van Multinationals (Bv farmagigant Roche, Valium-verkoper), Club van Rome en de Mammon (bankiers als Pavan Sukhdev Deutsche Bank). Dus reikt de indoctrinatie tot in de schoolboeken van uw kind aan toe, jaarlijks bij het NOS Journaal en andere massamedia.

…. 🙂

En dus ook bij die lesboeksamenstellers van Malmberg die tegenwoordig ongehinderd door kennis van zaken uw kind mogen hersenspoelen, van gelijk allooi als wat in de journalistiek werkzaam is. Het volmaakte onbenul gecompenseerd met narcisme en ‘geloof in jezelluf’.

De club bestaat echt, maar houdt zich dus niet aan de eigen uitgangspunten

Het Ecofascisme wil ons uitroeien
Maar dat is wel wat de Voetafdruk dus berekent, de Lebensraum die uw Kind inneemt. En Der Fuhrer wilde- ‘Global Leaders’ of Global Resource Managers’ noemen ze zich nu- die zo klein mogelijk maken.

De Voluntary Human Extinction Movement (zie afbeelding hierboven) drijft die redenatie der malthusianen op het spits: die bevelen actief zelfmoord aan als remedie voor De Planeet, onder de vraag “How deep is your ecology’?  Vrij vertaald ‘hoe gek in je hoofd kun je zijn’?

Het is net een doodshoofd, en er kleeft ook bloed aan hun handen…

Wanneer je ‘echt’ ecologisch bent, dan stel je ‘a quick annihillation  is too good for humans, a horribal fatal illness from outer space is only fair‘. (zie die ‘Ecodepth Gauge’) Wat dacht je waarom Groen Links door van die totalitaire ziekenfondsbrilletjes wordt gestuurd. En het Wereld Natuur Fonds is niet voor niets door een SS’er opgericht en een Britse koloniaal (Prins Philip).

Op Bernhard zijn bruiloft met Juliana speelde het orkest het Horst Wessellied.

Kijk voor de meest kille variant van Ecofascisme ook bij de Georgia Guidestones (‘het Amerikaanse Stonehenge), in 1980 opgericht zonder dat ze ooit worden weggehaald. Tien geboden voor de nieuwe ecologische aarde.

Die door een Vrijmetselaar-sekte opgerichte stenen hebben als eerste gebod dat maar 500 miljoen mensen op aarde mogen leven ‘In perpetual balance with nature’. Er zijn dus 7,5 miljard ‘teveel’, die even ‘weg’ moeten. En daar- in die ‘Perpetual Balance with Nature’- zien we de ideologie van Wereld Natuur Fonds weer terug; Het Natuurlijk Evenwicht.

Het concept dat overal terugkomt als ‘feit’ in schoolboeken van Thieme Meulenhoff. Ecofascisme dus….

Rochel rochel, flats 🙂 Net een doodshoofd

Graf Slochteren

Professor Argus von Clou Bis Malmberg zum Judenjager
En dan komen we weer terug bij de lesmethode van Malmberg, Argus Clou. Opnieuw krijgen kinderen de zelfde mensvijandige natuurvisie opgedrongen. ‘Natuur’ is ‘waar mensen niet zijn’, alleen natuur van Postcode Loterijclubjes is ‘echte natuur’. Het meten met twee maten, op basis van de belangen van WWF, Stichting ARK en de Rewilding-lobby.

Zie hier de ‘goede antwoorden’ bij ‘wat is natuur’. Behalve onzin als ‘herten en zwijnen vind je niet snel in de wei, lees je de vraag 4C; IN DE WIJ VIND JE KOEIEN OF PAARDEN, HOREN DIE BIJ DE NATUUR? LEG UIT?. En dan ‘het goede antwoord’:

Als de boer z’n koeien en paarden in de wei zet: GEEN NATUUR!

Wat is geen natuur? Koeien en paarden die door mensen worden verzorgd, zoals deze hier:

Verzorgde paarden, geen natuur aldus Argus Clou (Malmberg)

En dit verwaarloosde Prozacpaardje dat Staatsbosbeheer losliet, dat is bij Malmberg/WNF weer wel natuur, OMDAT het door Postcode Loterij-miljonairs werd losgelaten die zichzelf ‘natuurbeschermer’noemen:

Pools boerderij-paard (Konik) voor nieuwe Wilder-treurnis, ‘Echte natuur’!

Nergens wordt zo gemanipuleerd door mensen als bij ‘natuurontwikkeling’. Terwijl die door mensen naar een Germaans wildernis-ideaal (gebroeders Heck) teruggefokte exoten van de Postcode Loterij hier helemaal niet thuis horen, heten ze hier bij ‘Les 2 Natuur in Nederland’ echte natuur:

Plots is een door mensen losgelaten paard weer WEL echte natuur….

…plots hebben we met echte natuur te maken, enkel omdat het geen boeren waren die dat vee loslieten. Maar mensen, die Postcode Loterij-miljoenen ontvangen en subsidies voor Rewilding. De Wildernis-ideologie , is de maatstaf voor ‘natuur’ die kinderen opgedrongen krijgen, want ‘natuur is waar mensen niets aan gedaan hebben’ (….):

Alleen ‘Wilde Natuur’- de wildernisideologie van WNF is echte natuur

…en vervolgens is de logica ook helemaal zoek.

Vraag aan Malmberg: Waarom is dit stadskonijn van Sloterdijk niet ‘wilde natuur’?

Young Urban Bunny Sloterdijk

Of hier onder de Maasvlakte…

De officiele reden voor de konijnenjacht heet graafschade-bestrijding, maar jagers jagen natuurlijk vooral omdat ze gewoon willen jagen

  • …maar in de duinen van een natuurpark op Sylt dan plots weer wel?

Bij Morsummer Kliff wemelt het van de konijntjes

Kortom, Argus Clou dringt een normatief natuurbeeld op, de ideologie van campagne-miljonairs van de Postcode Loterij (minder mens = meer natuur). Die dringen zichzelf nu al weer op aan het basisonderwijs, met titels als ‘ijsberen met honger’, alsof ze door te weinig ijs zouden omkomen. In plaats van dat ijsbeerpopulaties tenminste 2 maal groter zijn dan in de jaren ’70:

World Future Society, ook dat is afkomstig van de Ecofascistische elite die het WWF gebruikt om de jeugd te hersenspoelen

En dit is maar 1 van de ontelbare voorbeelden uit basisschoolboeken. Wat het meest tenenkrullend blijft, is dat kinderen met Malmberg-‘les’-boeken in het geheel geen biologische basiskennis krijgen. Zelfs niet de normale namen van dieren, en zonder kennis heeft de ander macht.

Kinderen krijgen enkel wat onsamenhangend gebabbel en door financiele belangen van Postcode Loterij-miljonairs als het Wereldbestuurfonds gekleurd geOH in de ruimte. Geschreven door onderwijsmethode-makers die zelf de ballen van biologie, chemie en natuurkunde weten.

Babbelbabbel, het ‘goede antwoord’ is slap geouwehoer

Ouders doen er dus goed aan om bij hun school er op aan te dringen om Argus Clou (Malmberg) bij het oud papier te gooien: of ze klagen Malmberg aan voor jeugdbederf. Laten ze op zoek gaan naar een onderwijsmethode die nog neutrale kennis bijbrengt. Geen normatieve sturing maar feiten, geen eenzijdige beïnvloeding maar zaken van meer kanten bezien.

De voorlopige conclusie is; het niveau van Nederlands basisonderwijs is lager dan in de Derde Wereld. Maar misschien was dat ook de bedoeling?

6 Replies to “Argus Clou (Malmberg) kneedt schoolkind tot voetvolk Ecofascisme”

  1. Top, rechts/link/midden hippie, maar één hond die het zal begrijpen, de mijne, en de rest van de 2 voetigen hoogstwaarscijnlijk dus wederom nie.
    Ondertussen, kijk uit met het oversteken, after all, life is just to short to worry about.
    Thanks,
    Jos.

  2. Schrikbarend gezwam van Malmberg en dat nog in schoolboeken ook, niet te geloven. Gelukkig was ik begin jaren ’80 op de basisschool gezegend met een leraar die dieren in de klas hield, waarmee we met regelmaat de natuur ingingen, herbariums maakten (met oude telefoonboeken!), projecten over het leven in sloot en plas hadden, kortom: een man die me geleerd heeft hoe waardevol en mooi de natuur is. Dankzij hem sla ik niet eens meer een vlieg dood; als er al eentje nijdig zoemend tegen het raam op en neer fladdert, dan probeer ik ‘em onder de zeef te vangen en, als het lukt, naar buiten te krijgen, de vrijheid in. Dat gelul in die schoolboeken verklaart ook waarom ik de kids op de basisschool (maar ook zeker hun ouders!!) dommer en dommer zie/hoor worden. Zoiets als “smalle weegbree” zegt ze niets. Hoe ze hun aardbeienplanten moeten spenen? Geen idee. Hoe je een haas van een konijn onderscheidt, ze hebben geen benul. Maar wel eindeloos doorzeiken over ‘het klimaat’, ‘we moeten van het gas af’ en ‘de leasewagen van de zaak is nu 100% electrisch, dus ik stoot niets meer uit’. Dat hun kinderen nog niet de meest basale kennis van de natuur meekrijgen, daar staan ze niet bij stil. Ze hebben er ook geen weet van: welke ouder kijkt nu oprecht in de boeken van z’n kinderen? Wij misschien, maar ik sta er niet van te kijken als het overgrote deel van het gepeupel dat niet doet. Ze weten niet wat geelgerande waterkevers zijn, kokerjuffers zijn ze onbekend, hoe het stekelbaarsje paart en nestelt wordt ook niet besproken – het kan niet anders dan dat deze bewuste manier van hersenspoeling er willens en wetens op gericht is om een hele generatie niet te onderwijzen, maar dom te maken en, vervolgens, dom te houden. Je zal maar basisschoolleraar zijn en deze triefel uit zo’n kutboek moeten onderwijzen, dan wordt je toch gek? Die hele klimaatmafia bende met alle belangenverstrengeling eromheen is werkelijk misselijkmakend. Bedankt voor je berichtgeving, Rypke, ga ik intussen weer lekker in onze van bloemen en bijen zoemende tuin zitten, weet ik in ieder geval zeker dat er nog een stukje puur natuur is waar dat klimaatgajes niet met z’n poten bij kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *