Meer gasimport dan verbruik NL sinds 2015, voor export: ‘van gas los?’

Reuzenbereklauw bij gasopslag Bergermeer

Diederik Samsom (Energiebeheer Nederland, Greenpeace, PvdA) was voorzitter van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving, waarschijnlijk vanuit zijn functie als Raad van Toezicht bij staatsbedrijf Energiebeheer Nederland. Hij wil U en mij per 2021 met Dwangsom kunnen dwingen van gas los te gaan, terwijl zijn Energiebeheer Nederland tegelijk meer gas importeert dan Nederland verbruikt, met hun Gasopslag Bergermeer (in beheer bij Taqa) als verdeelstation. 

Dwangsom. Binnentredingsrecht, de klimazi’s van Diederik Dwangsom komen Razzia houden

Van die locatie in beheer bij het Arabische Taqa sinds 2015 maakten we 15 juli 2018 deze fotoreportage. Vier maanden eerder schreven we toen al hoe Taqa in de race zat om zeven nieuwe kolencentrales in Turkije te bouwen. Terwijl die van ons voor 2030 dicht moeten van Diederik zijn Greenpeace. Die deal ging uiteindelijk niet door.

Taqa is een staats-bedrijf van Abu Dhabi

Met de ‘gasrotonde’-strategie wil Energiebeheer Nederland/Het Ministerie van Economische Zaken en ‘Klimaat’ namelijk de internationale ‘gashandelaar’ spelen. Dus geld verdienen aan doorverkoop van bijvoorbeeld Russisch gas naar England. Die strategie was door ambtenarij van het Ministerie van Economische Zaken bedacht in 2008, maar werd qua rentabiliteit toen sterk door de Algemene Rekenkamer betwist.

Dikke kans dus dat de Nederlandse burgers nu voor die strategie moeten bloeden. Dus dat de overheid liever die Europese gashandelaar blijft en de burgers offert, dan dat ze ONS aan fatsoenlijke verwarming helpt. Nieuwe cijfers bevestigen die vorig jaar ontvouwen Rypothese. (voor de allerarmsten van geest = combinatie van Rypke en Hypothese, mijn theorie)

Zie Rob de Vos op Klimaatgek.nl op basis van CBS-data

Broeder in het Goede Rob de Vos, een geograaf, laat nu op zijn webstek Klimaatgek zien met CBS-cijfers hoe de gasexport van Nederland gelijk bleef ondanks de inzakkende winning van Groningen Gas. Niet alleen dat: de import steeg boven export uit, zodat er dus een ‘export’-deel in de import moet zitten. Een ‘gasrotonde’-effect.

Voor het eerst dus in de geschiedenis van gas-gigant Nederland, in 2015, werd de import van gas groter dan het domestisch verbruik dat al decennia constant is. Dat is precies in het jaar nadat Taqa operator werd van Bergermeer.

Door de droogte leek het hier juli 2018 ook wel een Arabische Woestijn. Taqa is een Staatsbedrijf van de Arabische Emiraten

Ondanks de sterk afgenomen winning van Groningengas, kan Nederland dus met gemak zichzelf in de aardgasbehoefte voorzien. Maar onze leugenachtige en corrupte overheid heeft andere prioriteiten dan betaalbare energie voor haar burgers. Zoals het op peil houden van de export naar landen als Duitsland, die hun gasnet sterk uitbreiden. Of de Belgen, die het gas goedkoper krijgen dan de Nederlanders zelf.

Bedenk dat veel Duitse huizen nog met ‘heizol’ verwarmd worden, en dat ze daar graag op het veel schonere aardgas overgaan.

Dagpauwoog op Koninginnekruid industrienatuur rond Gasopslag Bergermeer

Dus het is onzin dat wij geen Russisch gas kunnen kopen of gebruiken. Want dat kopen we al in, vanuit de ijver om ‘gasrotonde’ te zijn van Diederik’s Energiebeheer Nederland. We hebben al een deelname van Nederlandse staatsbedrijven als Gasunie in de Nordstream 1-leiding van Russisch gas naar Duitsland.

Teruglopende winning van Groningengas werd samen met ‘het klimaat’ als schijnargument aangewend door onze leugenachtige en corrupte overheid en haar beleidsverkopers van Rijksoverheid.nl, om hele woonwijken van gas te kunnen afsluiten.

Het bedrijf dat Burgers van het gas af wil/waarvan wij ‘aan het gas’ kunnen

De ware reden is natuurlijk: dat ‘van gas los’-gedoe is er vooral om de VNO-NCW en de installatiesector aan werk te helpen. Ieder onder dwangsom (zie boven bijgesloten bewijsstuk ‘Klimaatakkoord’) tot ‘klimaatneutraal’ verbouwd huis levert de Uneto-VNI-leden (Doekle Terpstra) weer tienduizenden euro’s op.

Kun je dat niet betalen? Geen punt, dan kun je een lening aangaan bij de Rabobank. Die hypotheek om je Energielabel tot A op te waarderen, een ‘groene’ hypotheek kan de Rabobank dan op de kapitaalmarkt weer verhandelen als ‘Green Bond’. (Groene Obligatie)

Rabobank handelt in hete lucht, met jouw ‘duurzame’ hypotheek als onderpand

Tegelijk breidt Duitsland haar gasnet sterk uit. De Vos laat op Klimaatgek.nl foto’s zien van die uitbreiding van het Duitse gasnet bij het Duitse Kempen. Bij bezoek aan Rugen (in de Baltische Zee) afgelopen najaar zagen we verder de stapels aan offshore gasleidingen klaar liggen voor Nordstream 2.

Prora, op Rugen, hier gaat de Nordstream 2 aan land om Russisch gas in te voeren.

Dat is de tweede pijpleiding die Russisch gas naar Duitsland transporteert, en via de gasopslag Bergermeer dan naar de rest van Europa. Ook met deelname van Nederlandse bedrijven, Gasunie en Shell.

Verdeelstation Slochteren. ’s nachts in de winter bij sneeuw ziet het er geweldig uit

Dus wanneer de Klimazi’s in 2021 een Razzia houden met Binnentredingsrecht om je van gas los te rukken, en aan een bankschuld te helpen: denk dan aan Diederik. Hij was daarvoor verantwoordelijk als Klimaattafelaar, als ‘Voorzitter Gebouwde Omgeving’. Voortaan noemen we hem Diederik Dwangsom. 🙂

Na krasloten nu ook kras-openbaarmaking. Met Diederik Dwangsom als voorzitter

Nu zien we verder dat ‘De Nederlandse Staat’ dus eigenaar is van Energiebeheer Nederland (zie bijgesloten schema van Algemene Rekenkamer-rapport). Maar van wie is de Nederlandse Staat? Alvast niet van de burgers, want wij zijn als burgerservicenummers eigendom, Human Resources (menselijke grondstoffen) van De Staat, de Regis ( = Koning, Heerser) bij wie we staan ‘geregistreerd.’

Opslag van Gas-condensaat met Jacobs-kruiskruid op de voorgrond

Op wiens naam staat Energiebeheer Nederland dan geregistreerd als Ultimate Beneficiary Owner (UBO)?

Of is daarom die ‘privacy’-wetgeving ingevoerd, dat we op zulke vragen nooit meer antwoord krijgen? Hieronder nog een plaatje van Diederik Dwangsom, samen met het klimaatspaarvarken (miljardensubsidies) voor Essent, Eneco cs van het Ministerie van Klimaat (RVO): Meindert Smallenbroek.

De burgers die alles moeten betalen waren er niet bij, maar hun vriendje Diederik S wel

Zo’n foto zou het uitvergroot ideaal doen als Dartbord, of doel bij boogschieten. Dat je de varkensneus van Meindert raakt, 20 punten, of de Jodenneus van Diederik Dwangsom ‘Oooone hundred and eightyyyyyy’

Zo blij waren ze op 28 juni op Het Plein in Den Haag, dat ze de Nederlandse bevolking met hun stiekem achter gesloten deuren gesloten ‘Klimaatakkoord’ op het menu hadden gezet van hun ‘Klimaattafel’.

Dus als de Klimazi’s bij U op de stoep staan in 2021. Dan hebt U als burger het volste recht U met geweld tegen deze leugenachtige en corrupte overheid te verdedigen, dat ‘groene’ maffiasyndicaat. Schaf een bijtgrage Mechelse herder aan en wacht die klimaatgekkies alvast op 🙂

2 Replies to “Meer gasimport dan verbruik NL sinds 2015, voor export: ‘van gas los?’”

 1. En zo worden wij in Nederland verneukt door de grootste dief ooit…de overheid en al die zakkenvullers die altijd mooi weer gepraat hebben. Links lullen rechts zakken vullen en dat geldt voor die linkse zak samson alsook de rechtse ballen van de
  VVD en over D66 en Groen Links maar niet te praten. Maar ja een volk krijgt een regering die ze kiest.

 2. Vond het heel raar dat ik las dat alle kleine gasveldjes versneld werden leeggehaald in Drenthe. Las het op mijn werk in de kranten die gebracht werden en werd daar zo boos om. Herinner me ooit dat iemand zei dat ratten gauw het schip leeg halen als het zinkt en zo’n gevoel had ik over deze teksten in die kranten.
  Dit is wat ik er nog over kan vinden:
  https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/de-gaskraan-dicht-slochteren-heeft-nog-240-kleine-broertjes~b3a1ee5b/

  https://www.trouw.nl/binnenland/het-om-onderzoekt-of-er-te-veel-gas-is-opgepompt-in-noord-nederland~b23cc983/

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/210568/Kleine-gasvelden-in-Noord-Nederland-worden-versneld-leeggehaald?

  fbclid=IwAR3plGV5sUY3y7TzTm3A01aBNsArvFOjuWEuh7jfP4qulP8YyZ21S7ckz88

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *