Energieverbruik omlaag, rekening omhoog = ‘vergroening’

Broeder Franciscus

In de Online Cursus Bullshitdetectie voor het belastingvee op Dierendag vandaag: wat is ‘Vergroening’ van je energieproduct nu eigenlijk zoals de energiegrootgrutter dat op je jaarafrekening voorschrijft? Wanneer de blaadjes vallen is het weer tijd voor de jaarafrekening van uw energie. Het zal opvallen dat het niet uitmaakt of je nu energie bespaart, want de rekening blijft stijgen.

En die stijging is nog maar het begin. Een verdrievoudiging van je energierekening behoort tot de mogelijkheden binnen 10 jaar. 

De Abdij, symbool van de eigen klassieke natuurfilosofie

Groene Rypke de Duurzaamste!
Ondergetekende begon bij verhuizing naar Friesland in 2011 met een energierekening van 58 euro per maand, en mag komend jaar aftikken op 98 euro. Ondanks gedaald gasverbruik, dus een factor 1,7 stijging, alles dankzij ‘Verduurzaming’, zijnde ‘Meer Belastingen’ en hogere netkosten van Alliander. Want staatsbedrijf Tennet moet het net aanpassen, voor de kunstmatige overcapaciteit die ze met de bouw van windfarms & zonnefarms creeren.

Uw Rechtse Hippie beroemt zich op mogelijk het laagste energieverbruik dat mogelijk is voor een 1-persoonshuishouden, bij een volledige tussenwoning met 3 verdiepingen. Mijn leeslamp Broeder Franciscus houdt ‘m hier tussen de kaken, die jaarafrekening als bewijs met die mini-staafjes (Ik) versus ‘het gemiddelde.

Dat heeft allereerst te maken met mijn warme persoonlijkheid. Ik heb daardoor lagere stookkosten.

Dus ik verbruik slechts 590 kuub gas per jaar, waar iemand in een tussenwoning normaliter aftikt op 1350. Mijn stroomverbruik van 1415 kWh steekt ook bijzonder zuinig af tegen de 1925 kWh die een ‘normale’ eenpitter aftikt. Gelukkig ben ik ook niet normaal, zijnde ‘net als het gemiddelde’. We zijn liever Normaal in klassieke zin, niet van deze tijd en daar trots op.

De jaarafrekening

De Nuon stelt ‘Energiebesparing begint met inzicht’. Ik zou zeggen, het begint met Friese boerenverstand.

Want waarom zou het 20 graden in huis moeten zijn, 18 graden is zat. En als je dan nog koukleumt hoef je niet eerst het hele huis dicht te isoleren en je op kosten te jagen bij de Uneto-VNI en isolatiebranche om je huis te ‘verduurzamen’. Je hebt ook geen Eneco-energiebesparingsplan nodig, noch een deelname aan een energie-collectief, laat staan zo’n ‘Slimme’ spionagemeter, waarmee ze op afstand uiteindelijk je energieverbruik willen afregelen.

We hebben een innovatieve oplossing bedacht.

  • een trui aantrekken……

Texels schaap, die vonden ‘de wollen trui’ uit…enorm goede isolatie, kosten paar tientjes

Energieinnovatie: ‘Het Schaap’!
Mede mogelijk gemaakt door een uitvinding van Moeder Natuur, zijnde ‘Het Schaap’. Wanneer onze gedeputeerde FNP-proleet ‘Us Johannes’ al twittert over Fryske Duusssaeme Innovaasje als iemand een kartonnen bekertje ontwerpt (‘plastic weet u wel…’). Wat dacht je van ‘wol’ en ‘Moeder Natuur’? Een prijs voor ‘Fryske Duueessaame Sssirkulaeeeire Innovaaaasje‘ van Us Johannes ligt in het verschiet. 🙂

Maar het probleem hier, is dat niemand in de BV Nederland dan aan je kan verdienen, behalve de Texelse schapenboer. Met allerlei groen gezwets kan de Klimaatmaffia pas aan je verdienen. Dus zie je onderaan je jaarafrekening het groene addertje onder het gras sidderen: het Stroometiket. We citeren de Nuon:

Kijk, in de bovenste staaf ziet u precies uit welke bronnen wij uw stroom opwekken. Eronder, hoe wij dat doen voor de rest van Nederland. Zo weet u meteen of er in uw energie nog ruimte zit voor vergroening.

Mijn stroom blijkt voor 40 procent opgewekt met aardgas, 1,7% met waterkracht. Tot zover prima, hoewel ik hoop dat ze dat niet met die paling-vermalende centrale in onze rivieren hebben gedaan. Maar dan: Ze hebben voor 28,5% aan windenergie in de mix gegooid waar ik nooit om heb gevraagd…

Dus er kleven dode vogels aan mijn energieverbruik, of het nu vogelmolens van Eneco of Nuon zijn doet er hier niet toe. Da’s niet zo mooi, beste Nuon. Daarnaast is er maar voor 1,7 procent echt groene stroom ingezet, kernenergie. Welke leverancier is de eerste die uitsluitend kernenergie geeft, of een combinatie met die andere groene brandstof, aardgas?

De vraag is dan: wat is ‘vergroening’, de definitie bij Nuon? Toch hopelijk niet het zelfde als bij onze leugenachtige en corrupte overheid? (ja, helaas, zoals we zullen zien)

Verder lezen we:

U heeft 1767kg CO2 UITGESTOTEN (..let op de woordkeuze, ik zou zeggen ‘hebt de atmosfeer verrijkt met’…RZ) met uw energieverbruik. U kunt uw uitstoot terugbrengen door over te stappen naar een groen product. Kijk op nuon.nl/duurzame-energie. 

Uiteraard babbelt het door een Zweedse energiegigant opgekochte Nutsbedrijf nu het proza na, dat onze leugenachtige en corrupte overheid ook aapt. Een beetje als hun spraakrobot Nina, die je met haar warme persoonlijkheid toespreekt als je na bellen op het keuzemenu stuit:

Vogelmeppers, siliciumwoestijnen en bomencrematoria

Dus ze willen dat ik HIER (biomassa) in investeer, de kaalkap van ons bos om tegen Meindert Smallenbroek(RVO)-subsidies (SDE+) van 15 cent per kilo hout te stoken in een bomencrematorium:

Forest destruction for climate protection

Klimaatdoelstoker van RWE, krijgt 960 mljoen euro subsidie van Meindert Smallenbroek (RVO) 

En dat DURVEN ZE VERGROENING TE NOEMEN!!!!

En ze willen dat ik investeer in de bebouwing van het landelijk gebied en zelfs natuurlijke wateren (IJsselmeer) met siliciumwoestijnen, aka ‘zonneparken’:

Een zonnevijver bij Delfzijl

EN DAT DURVEN ZE VERGROENING TE NOEMEN!!!

De november-opbrengst van een zonnefarm

Zie ook die wiebelgrafiek van de opbrengst van zonnestroom, wisselvallig als ‘het weer’ en afwezig in het donker. Dan snap je ook waarom de netbeheerkosten de pan uit gaan rijzen. Want hoe anders kun je al die klappen opvangen op het net?

…En ze willen dat ik investeer in windturbines in natuurgebied die duizenden vogels per jaar uit de lucht meppen:

… Kwetsbaar natuurgebied, zet maar vol

EN DAT DURVEN ZE VERGROENING TE NOEMEN!!!!

Of ik gek ben zeker?

De crux zit nu hier: die klimaatschuld die ze me aansmeren van 1,77 ton CO2. De mensen die reeds afkoppelden van de Nepnieuwsmedia van de Nederlandse ‘journalistiek’, die snappen al: onder het Klimaatdictaat (Klimaatwet) gaan ze je VERPLICHTEN om die aangeprate schuld om te zetten in geld, dus lastenverzwaring, waar die optie nu nog als ‘vrijwillig’ wordt aangeboden.

Je kunt al stickers bestellen.

CO2 is een ander woord voor ‘krediet’ dat je af moet gaan kopen. De Klimaatwet is- zoals hier geschreven op 15 juni– aangenomen als achtervang voor het financiele systeem, dat je nog eens duizenden miljarden euro’s investeringen de kwakkelende economie in pompt. ‘Huh, maar ut is toch voor ut klimaat?’

Slecht geïnformeerd zijn is een keuze in tijden van internet. Wie kijkt er nog NOS Journaal, leest nog krant? Kijk, dat bedoel ik…

With a subsidy-incentive of 43 euro’s per MWh, ten thousands of hectares of forest will be burned in Climate Crematoria

Wie 1 ton CO2 uitstoot moet straks bijbetalen, wie 10 Megaton uitstoot is ‘groen
Vaste lezers weten al dat 1 kolencentrale van RWE die 15% hout bijstookt, niet alleen een geschatte 60 duizend hectare bos verbrandt, maar daar ook nog eens 10 Megaton CO2 bij uitstoot in de komende 8 jaar. Maar die krijgt daar subsidie voor van RVO-ambtenaar Meindert Smallenbroek: 960 miljoen euro. Je kunt dat zelf narekenen als je de verbrandingswarmte van hout neemt, en de RVO-subsidietabel er bij pakt.

Dus dan mag U als uit te melken burgertje voor die schamele 1,7 ton CO2 van eigen energiegebruik extra geld dokken, omdat ze dat geleidelijk gaan verplichten onder de Klimaatwet. Een dictatuur waar U voor stemde wanneer U VVD, CDA, Gristenunie, Groen Links PvdA, SP en D66 stemde. Terwijl iemand die bij de Nijpelitaanse Klimaatmaffia hoort, geld toe krijgt om een miljoen maal meer CO2 de lucht in te blazen. Ook daar stemde U voor, tenzij u FvD of PVV stemt.

‘Groen’ is dus ‘wat de Koninklijke Oligarchie op enig moment groen noemt’, dus onze leugenachtige corrupte overheid en wat daar aan klimaatprofiteurs omheen cirkelt. Wanneer ik dit opschrijf begint mijn bloed dus te kolken. Begrijpt U dat?

Dit is dus nog maar het begin.

Q7 bij IJmuiden: na 10 jaar is de helft van de turbines alweer stuk

Duurzaam: wat na 10 jaar al kapot is
We kunnen een verdere verdubbeling tot verdrievoudiging van de energierekening tegemoet zien. Waar anders komen de 107 miljard euro publieke uitgaven voor het SER Energie-‘akkoord’ (2013) van SER-lid nu Rabobankier Wiebe Draijer en SER-Kroonlid Ed Nijpels vandaan, behalve dan uit UW zak? En de 500-1000 miljard euro die Erik Wiebes nu doet verdampen, meest door alle bonnetjes zoek te maken. (Dat noemen bankiers als Wiebe Draijer tegenwoordig ‘Blended Finance’)

Dus minstens 10 maal de Joint Strike Fighter om Nederland aan een vernield landschap, kaalkap van bossen en doodgemepte vogels te helpen, zijnde ‘duurzame’ energie. En dat was nog maar het opwarmertje voor het ‘Klimaatakkoord’.

Dit viste visser Frido uit de Texelse Courant

Wat denk je wat het onderhoud kost van al die windfarms die ze op zee plaatsen, al die extra bekabeling waarvan 100% Staatsbedrijf TENNET nu de kosten draagt, door op de kapitaalmarkt geld aan te trekken. Een extra reden waarom de ECB de rentes kunstmatig laaghoudt, zodat de Klimaatmaffia haar ‘Transitie’ gemakkelijk kan financieren en kan veinzen dat ‘subsidieloze windparken’ gebouwd worden. Ten koste van uw Pensioen.

Het Ministerie van Waarheid, onze leugenachtige en corrupte overheid die ‘lagere lastenverzwaring’ als winst verkoopt, terwijl die lasten via lage rentes en pensioenontwaarding 3 keer terugkomen

Weet U hoe ‘duurzaam’ die windturbines op zee zijn? Het Prinses Amaliapark bij IJmuiden in vak Q 7 kent 60 windturbines. Was na installatie al bij 3 jaar 1/3de stuk, omdat hun monopiles (de voet in de grond had 1 fundering) al begonnen te wiebelen. Nu, na 10 jaar blijkt ALWEER de helft van die turbines, de wieken in dit geval aan vervanging toe. We citeren de Texelse Courant die ook maar een persbericht overschrijft:

Een jaar na ingebruikname van dit park, in 2008, moest vanwege een constructiefout ook al reparaties uitgevoerd aan de fundaties. Nu omvat het werk de reparatie en renovatie van de rotorbladen van 29 van de 60 windturbines van het park.

 

‘Zuiniger met energie’ terwijl Ed zijn Energielabel-G boerderij probeert te slijten en naar Nieuw Zeeland vliegt om publiek gefinancierd kerstfeest met de SER te vieren

Dus de grootprofiteur van Wind Op Zee, zijnde Van Oord haar dochter MPI moet dan eerst 23 kilometer buitengaats varen de ontstuimige Noordzee op. Dan hebben ze zo’n duizenden tonnen dieselolie verstokend reparatieverhikel mee. En wat is ‘het goede nieuws’. Dankzij dat vehikel kunnen ze de reparatie nu op zee uitvoeren, en hoeven ze de wieken niet mee naar land te nemen, 23 kilometer terug.

Wat denk je dat die MPI-medewerkers op zee per uur kosten? Ik denk wel 500-1000 euro, al die risicotoeslagen en onregelmatige uren, specialistisch personeel…

De woonboerderij van Ed Nijpels aan De Diken bij Langweer, Energielabel G

  • Logische vraag: hoeveel zou reparatie van IJmuiden Ver (gepland) op 70 kilometer afstand dan wel kosten? En WIE mag dat gaan betalen?

We zien dus dat ‘De Energietransitie’ niets met een energieoverstap te maken heeft naar energiebronnen die ‘lang goed blijvend’ ( = ‘duurzaam’ volgens woordenboek) zijn, laat staan ‘goed voor de natuur’ zijnde ‘groen’. Dus voor de bloemetjes, bijtjes en boompjes. De Energietransitie is een KAPITAAL- en dus machtstransitie van onder- en middenklasse naar een corporatistische ( = overheidsmacht voor privaat gewin) klimaatelite.

Over enkele jaren is je energierekening nog eens verdubbeld, want ja: iemand moet de zakken vullen van Ed Nijpels en zijn Nijpelitaanse Klimaatmaffia, via ambtenaar Meindert Smallenbroek (RVO) als publieke miljarden-verstrekker.

Consultatie sluit deze dag: Eric Wiebes mag goed opletten als hij over straat loopt, dat hij niet wordt afgetuigd of gelynched, zo is mijn ‘aandachtspunt’

En die ‘iemand’, dat bent U, brave burgo, het belastingvee dat tot dierendag vandaag, 4 oktober nog iets mocht roepen op internet (INEK ‘consultatie klimaatakkoord’) over het Klimaatdictaat van Nijpels en zijn Vereniging Voor Dieven (VVD). Dat je ‘aandachtspunten’ mag benoemen ‘bij de uitvoering’.

Wel: wat is uw ‘aandachtspunt bij de uitvoering’ , bij de verbouwing van een nationale democratie tot corporatistische maffiastaat? Mijn aandachtspunt is ‘zelfbeheersing’ want je bloed gaat ervan koken. Wat dan mogelijk weer tot een lagere energierekening en stookkosten leidt. 🙂

AMEN!

Je moet het positief blijven zien…

One Reply to “Energieverbruik omlaag, rekening omhoog = ‘vergroening’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *