Klimaatwet legaliseert afpersing door ASN & Rabobank

Jouw schuld is hun ‘Green Bond’ op de kapitaalmarkt

De Rabobank handelt sinds 2017 al in ‘Green Bonds’ op de kapitaalmarkt, klimaathypotheken van mensen die schulden maken om hun Energielabel op te waarderen. Deze advertentie van de ASN Bank van het Ministerie van Financien (Volksbank) adverteert dat zelfde: ‘hypotheekdeal tegen lage rente om je huis energiezuiniger te maken’.

De sigaar uit eigen doos waarmee ASN adverteert, genaamd ‘lage rente’ die de ECB kunstmatig laag houdt om staatsschulden te verdampen, is hier het lokkertje. Op die wijze laat de ECB de klimaatpolitiek ook kunstmatig goedkoper lijken en dus politiek beter verkoopbaar, omdat investeerders in bijvoorbeeld Zeewindfarms vrijwel gratis aan leningen komen.

Per 2021 kan de overheid al dwangsommen uitdelen, wanneer je bijvoorbeeld niet als huiseigenaar in een ander Energielabel investeert of ‘van gas los’ wil en geld bij de bank wilt lenen via Green Bond. Conclusie: Wat onze corrupte overheid en de banken ‘vergroening’ noemen is ordinaire verduistering van je geld met overheidsdwang, de legalisering van afpersing, ook voor boeren via habitat banking en ‘biodiversiteitbelasting’.

(Het Klimaatakkoord is een voorbeeld van ‘reflexive law’ en ‘governance’, de uitholling van Recht en Grondwet met ‘regulering’)

Rabobank handelt in hete lucht, met jouw ‘duurzame’ hypotheek als onderpand

Green Bonds, Groene Hypotheek, ‘Fiat Currency’…
Nu is het aangaan van zo’n ‘groene hypotheek’ nog een keuze, al bestookt een entiteit ‘Nederland Isoleert‘ mij nu al met brieven om nutteloze investeringen aan te gaan (ik heb al het laagst mogelijke energieverbruik).

Maar dankzij Diederik Dwangsom (PvdA, Energiebeheer Nederland), nu rechterhand van Europees klimaat-tsaar Frans Timmermans als ‘voorzitter klimaattafel gebouwde omgeving’ kan onze leugenachtige corrupte overheid je per 2021 dwingen (van gas los, warmtepomp, betalen ‘slimme meter’ enz)….

Uw Klimaatschuld is winst voor banken, de technische term is een Fiat Currency: een uitruilmiddel, waaraan de overheid (en banken) een waarde aan toekent die enkel op regulering en vertrouwen is gebaseerd. Niet op ‘waarde in zichzelf’ als goud of land. De Banken kopen met jouw CO2-schuld vervolgens iets dat WEL waarde heeft als grond, bedrijven, grondstoffen, vastgoed enz…

De klimaatleugen = legalisering afpersing… Dus kun je ‘Vergroening’ ook beter lezen als ‘Verduistering’ van je geld, leven, grond, familie.

Rabobank Zeist

Privaat gewin, publieke kosten & risico’s, bonnetjes zoek = Blended Finance
De Klimaatwet van onze corrupte overheid is dus ingevoerd, zodat banken je met overheidsgeweld tot een hypotheek kunnen dwingen om je huis ‘te vergroenen’/verbouwen. Daarvoor zorgde oa Diederik Dwangsom (PvdA) als voorzitter van de Klimaattafel ‘Gebouwde Omgeving’.

Het financiële systeem is al helemaal ingericht om die operatie uit te voeren, waarbij ‘publieke geldroof met overheidsgeweld’ (verduurzaming)  ‘Blended Finance’ heet (zie hier ook het World Economic Forum) met SER-kroonlid en nu Rabobankier Wiebe Draijer (Fixer Energieakkoord met Ed Nijpels) en Bas Ruter van de Rabobank in de Blended Finance-coalition met alle bankiervampiers van Wallstreet en de Rockefeller Foundation samen.

Het publiek moet het financiele risico dekken dat banken en multinationals niet willen lopen = ‘blended finance’..

Blended Finance‘; risks for the public, profit for multinationals

Je ziet bij Bas Ruter de door mij in Elsevier beschreven ‘Bootlegger-Baptist-speltheorie (Bruce Yandle 1984) in 1 persoon verenigd. Niet alleen wil Bas Ruter met Wiebe Draijer je aan een CO2-schuld helpen, hij was ook kandidaat Kamerlid van Groen Links, de klimaatmoralisten… 🙂

Mooi voor onze Wiebe, die beloning voor zijn inspanning voor de betere Wereldbank

Zie in dat verband ook het ge### van Draijer over ‘vrouwen en boeren’ die meer last zouden hebben van de 1 graad temperatuurstijging in afgelopen anderhalve eeuw. Zweet uw vrouw de laatste tijd meer? 🙂  OK, als boeren last van droogte hebben, dan komt er minder gras uit de grond en moeten ze voer bijkopen. Maar ook zonder CO2-beleid heb je even goed droogtes, maar dan heb je tenminste je geld en je grond nog.

Klimaatschuld = cash voor banken = 2030 Agenda, Wiebe vecht voor de betere wereldbank.

Zonder kennis financiële systeem snap je ‘klimaatbeleid’ niet
Zie ook de speech die Mark Carney (Bank of England = Rothschild, het is een private bank) hield over ‘vergroening’. Pas wanneer je het pyramidespel van het financiële systeem doorziet, snap je ook hoe de klimaatleugen werkt, voor wie, en waarom…

Wie nog de mainstreammedia volgt, die snapt meestal zelfs niet hoe het financiele systeem werkt. Dat werkt als pyramidespel, PRIVATE banken drukken ‘uit dunne lucht’ schuldpapieren (IOU’s) genaamd ‘geld’ bij, die ‘waarde’ krijgen door hypotheken uit te geven als dekking, de reeds genoemde ‘currency’. Echt geld van vroeger, was van goud of zilver, waardevast. Een ‘currency’ is ‘handel in vertrouwen’, al dan niet afgedwongen door de overheid. (bv: een  prijs voor een ton CO2)

Zo’n ‘groene hypotheek’ of ‘green bond’ is dus een currency, gedekt met het bloed, levenstijd, zweet en tranen (arbeid) van de Human Resources, de menselijke voorraden van banken.

Bas Ruter met Wiebe Draijer de Blended Finance Bitch van Rothschild Inc.

Meer is het niet. De Bank for International Settlements (BIS) in Basel schreef een ‘dekkingsgraad’ in echte valuta (bv Goud) voor van 8 procent voor alle banken. Dat betekent dat van alle schulden met rente (de winst van banken) die ze als lening hebben uitstaan, er bij de bank maar 8 procent echte dekking als cash aanwezig is.

Dus dat je bij een dichte deur aanklopt, wanneer het financiele systeem instort en je meende 200 miljoen euro op de bank te hebben. Dat bestaat helemaal niet op die bank.

Hier zie je de Bootlegger-Baptist-theorie in werking

De meeste mensen hebben zelfs niet van de BIS gehoord: dat is de internationale baas van ALLE banken ter wereld.

Toen Klaas Knot directeur van De Nederlandse Bank (een private entiteit) werd, en hij kwam van de BIS uit Basel terug, toen ging hij plots ook gekke dingen roepen over CO2. Je snapt dus nu waarom. CO2-schuld – afgedwongen met een Klimaatdictatuur- wordt de nieuwe cash van banken, om het wankelende financiële systeem met publieke afpersing overeind te houden.

Zoals we deze zomer al schreven, de Klimaatwet is er om het financiële systeem te redden. Maar goed, de meeste mensen denken wat trager en zijn wat slechter geïnformeerd, zoals via NOS Fakenews en RTL Fakenews, of het Fakenews van Friesland, de Leeuwarder Courant. Dus als geduldige docent zal ik het moeten herhalen tot ’t kwartje valt.

Lebor zijn boek over de bank waar je waarschijnlijk nooit van hoorde: zeg je krant op, gooi de tv het raam uit, ga STUDEREN EN LEZEN

Weimarrepubliek op herhaling
Bij de financiele crisis van 2008 had Witwasbank ING (met oa Wim Kok als commissaris) maar 1,5% dekking, dus sprong De Staat deze arme bonuskoningen te hulp. Zoals ook ABN Amro gered werd, door een overheidsinjectie van 23 Miljard euro, mede betaald door het Groningengas (aardgasbaten) versneld op te pompen en verpatsen.

Waar het schandknaapje van Emanuel Macron ( = Rothschild inc) Mark Rutte nu plots bluft over slinkende staatsschuld, bloeiende economie en dalende aflossingslasten, is dat enkel dankzij het bijdrukken van geld door de ECB.

Door Weimarrepubliek-achtig financieel beleid poogt de ECB zo de giga-staatsschulden te verdampen, die door wangedrag van banken ontstond en door het falende Euro-project. (Zuid Europese landen werken anders dan ons, zie Griekenland enz).

Daarnaast: door die extreem lage rentes, lijken ‘duurzame’ projecten als gigawindfarms op zee plots veel goedkoper. Enkel omdat investeerders aan vrijwel gratis leningen kunnen komen. En zo is ‘duurzaamheid’ dan politiek makkelijker te verkopen, zodat het immer leugenachtige Rijksoverheid.nl al adverteert met ‘subsidieloze windparken’, mede omdat Tennet sinds 2014 alle aansluitkosten draagt om windfarms 40%  goedkoper te doen lijken.

Privatisering publieke ruimte = natuurlijk kapitaal, Natuurmonumenten van Jeroen ‘waar is ons pensioen’ Dijsselbloem

‘Vergroening’ is verduistering van publiek kapitaal, grond en grondstoffen
De Euro is een ideologische eenheidsmunt, ge-ent op de Dollar, die bij de BIS in Basel werd ontworpen in 1988, en met ‘Het Verdrag van Maastricht’ (1992) ingevoerd. Het uiteindelijke doel van die globalisten was de vereniging van alle werelddelen onder 1 gezellig bestuur, daartoe lanceerde Beatrix in het Vredespaleis ook het Earth Charter (2000)

Zie ook mijn ‘Publieke Kat in de Zak’-artikel over Tennet.  Staatsbedrijven lenen als een gek op de kapitaalmarkt, of ze (Nederlandse Waterschapsbank) verpatsen ons water en grondstoffen op de Kapitaalmarkt in ruil voor ‘green bonds’ om ‘groen’ beleid te financieren. Zo schuiven ze de biljoenen-rekening van ‘duurzaam’ voor ons uit.

Het is moeilijk om achter ‘verduurzaming’ ( = private roof van publieke middelen, privatisering publiek bestuur & ruimte) geen duivels plan te zien, dat de vernietiging van de restanten van het Oude Europa beoogt. Want dat is wat uit naam van ‘vergroening’ gebeurt, de verduistering van alle publieke waarden, grond, gronstoffen en middelen, als achtervang van dat financiele systeem.

Zie dan ook deze speech van Wiebe Draijer van de Rabobank:

Habitatbanking

Wanneer Draijer en zijn Boardroom-maffia het over ‘bold leadership‘ hebben, bedoelen ze DICTATUUR. Hebben ze het over ‘strong partnerships‘, dan bedoelen ze dat ze (lokale en regionale) overheden aan worgcontracten helpen van het model ‘Windpark Fryslan’, waar het publiek alle risico mag dragen van ‘verduurzaming’, terwijl de met gratis bijgedrukt geld instappende banken alle lusten krijgen.

De Goede Bedoelingen-maffia wil gaan habitatbankieren en biodiversiteitbelasting

Een andere manier naast CO2-schuld om hun financiele systeem overeind te houden, is via Habitatbanking, dus dat ze biodiversiteitbelasting willen invoeren.

Dat gaan ze per 2020 invoeren onder de noemer Natuurlijk Kapitaal (Natural Capital). Andere namen zijn ‘True Cost‘ en ‘True Prize’, ook ABN-Amro-bankier Herman Mulder is hierbij betrokken met de VNO-NCW en hun Stichting SDG-charter. Hun pupil hier is Adriaan de Groot-Ruiz.

De Rabobank wil die ‘biodiversiteitschuld’ over boeren uitrollen onder de naam ‘Agri3fund’ en noemt dat een prachtig voorbeeld van ….. ‘Blended Finance’: privaat gewin, publieke kosten, bonnetjes zoek.

Zie ook mijn uitleg over de grondstof-concentratie (bv vis, grond, proteinen) bij Blue Tiger Media, die ook past in deze frontale aanval van wereldbankiers op onze beschaving en cultuur ( = 2030 Agenda). In dat licht kun je ook de (Fake) ‘stikstofcrisis’ zien, een ordinaire boerengrondroof voor bankiers op publieke kosten:

En zie de opvolger in het Boerenjournaal, over de gezelligste straat van Nederland, waar dit alles bekonkeld wordt tussen LTO, SER, LNV, VNO-NCW; De Bezuidenhoutse Weg.

Meten met Twee Klimaten
Conclusie: wie Wiebe Draijer aan zijn stropdas de boardroom uitsleept en zijn verdiende loon geeft (opknopen onder luid gejuich), in plaats van meer bonus, die is strafbaar. Beter kun je via misbruik van het geweldsmonopolie van de overheid heel Nederland kaal plunderen, tienduizenden hectares bos kaalkappen en opstoken tegen subsidie, de boerenstand vernietigen en de Middenklasse om zeep helpen, zodat mensen van ‘energie-armoede’ uit huis worden gezet.

Dan heet je ‘duurzaam’, dan voer je ‘klimaatbeleid’ uit. En je krijgt miljoenen euro’s bonus toe.

We hebben een ceremoniele democratie en een volksvijandig koningshuis, dat via adviesraden als de SER buitensporige macht uitvoert, zoals via haar Kroon-leden Ed Nijpels en Wiebe Draijer die ons in 2013 (Energie’akkoord van 107 miljard euro) en daarna aan de grootste financiële en ruimtelijke ingreep uit de Nederlandse geschiedenis hielpen. Dat kan omdat onze corrupte overheid consequent meet met twee (kli)maten.

Waarom denk je ook dat Bernhard Junior – de zoon van prinses Margriet en Nationaal Groenfonds ( = Rabobank) -medeoprichter Pieter van Vollenhoven-  met zijn Zandvoortcircuit alle ‘stikstof’-gedoe aan zijn Oranje laars mag lappen?  Met instemming van Natuurmonumenten, de club waar Vollenhoven tevens nauw bij betrokken is?

🙂

Daarom heet dit meest onvolprezen weblog van Nederland ook ‘Interessante Tijden’… want dat zijn het!  En laat mij maar onvolprezen blijven, schromelijk overschat zijn al zo velen tegenwoordig.

2 Replies to “Klimaatwet legaliseert afpersing door ASN & Rabobank”

  1. Dank voor een wederom schrikbarend artikel. Gelijk met opgave reden (vrij forse) rekening bij Rabo opgezegd, al zal er geen geldwolf van dergelijk impotent protest wakker liggen. En dan nog… is inmiddels niet elke bank tot over de oren bij de duurzaamheidsleugen betrokken? Net als de energieboeren trouwens; gister ontving half NL een met vrome praatjes & plaatjes gevuld promoboekje van Vattenfall – een 16 pagina’s tellend evangelisch opwekkingstraktaat incl. portret van een Santa Greta lookalike en van XR overgenomen flutleuzen als ‘There is no Plan(et) B’. Zum kotzen. Als consument sta je vooralsnog volslagen machteloos.

    Tegenstanders van de nakende ecodictatuur zouden hun inspiratie moeten zoeken bij extreemlinkse activisten, zoals beschreven in een boekrecensie (‘Econostra’?) van uw hand; alles uitzoeken over de hypocriete & corrupte poseurs bij overheid, banken, energiehandel etc. Waar wonen ze, hoe laat gaan ze de deur uit, waar staan hun vakantiehuizen, telefoonnummers, nummerborden etc. etc. Leer jezelf hacken. Naar goed extreemlinks gebruik ook gebruik maken van alle mogelijke juridische bezwaaropties. Dat alles grotendeels offline, aangezien – vrees ik met grote vreze – iedere enigszins serieuze tegenstem reeds langs alle denkbare wegen door de veiligheidsdiensten wordt geobserveerd. Deze grumpy old man wil er in elk geval leven en vrijheid voor op het spel zetten.

  2. Hallo Rypke. Ik mag bijna wel Volprezen Weledele Heer tegen je zeggen. Want dat ben je. Mijn complimenten voor dit artikel. De boeren (en burgers) moeten hun hooivorken maar even neerleggen om dit te lezen. Dat zal ze nog standvastiger maken en hun versterken in de strijd. Ook mijn compliment over jouw kraakhelder betoog bij Tom Zwitser wat betreft de garnalenvisserij. Wat ik nog mis – maar dat zul jij ongetwijfeld al gezien hebben – is het logische verband met de Ukraïne. Een Hans van Balen, Frans Timmermans en Guy Verhofstadt die de weg voorbereid hebben voor deze criminele ‘transactie’. Remember Stalin en z’n ‘Kulaks’, de kleine boeren! Waar hier de boeren uitgedund worden nemen de mensen met het nodige geld het over. Sterkte!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *