Je vliegtuigvlucht ‘compenseren’ = landjepik financieren

Kraai-achtigen bij overvliegende 4 motorige jet

Het is niet moeilijk te begrijpen wat ‘CO2-gecompenseerd vliegen’ nu betekent, als je het maar 1 maal ziet. Ik probeer mensen te leren om logisch na te denken, in plaats van dat ze zich Harry Potter-stijl door een marketingtoverspreuk laten meeslepen. Wat is CO2-compensatie? Betalen voor hete lucht. Wie krijgt dat geld? Een venture-kapitalist. Wat doet die venture-kapitalist daarmee? Grond opkopen met een groene belofte, zoals boompjes planten.

Typische ‘Menselijke Natuur’…

Waar koopt die venture-kapitalist die grond? Daar waar die grond het goedkoopste is. Waar is die grond het goedkoopste? Daar waar mensen arm zijn, en/of arm en/of rechtenloos worden gemaakt door ‘De Staat’. En dus kun je nu ook al op deze wijze in Nederland te werk gaan.

Roeken op vuilnisbelt

Niet voor niets ontwikkelden ze een ‘Ecologische Voetafdruk’, die je CO2-zonden omrekent in hectares. Want dat is waar ze op uit zijn, andermans land en krediet daarvoor om dat op te kopen. Terwijl die Ecologische Voetafdruk dus in wetenschappelijke zin bullshit (BS) blijkt. Dat bevestigen ecologisch economen, in het gelinkte artikel dat we publiceerden voor EOS.

Maar zoals gisteren al beschreven: achter ieder schijnbaar idiote beleidsmaatregel, gaat dus altijd een UBO (ultimate beneficiary owner) schuil van een bank of grootbedrijf, die er schathemeltjerijk van hoopt te worden. Zo kun je die Ecologische Voetafdruk misschien dus ook wel zien… Als verkooptruc voor iemand die daarop hoopt te cashen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *