Gerrit Hiemstra’s Klimaatkasteeltje in aanbouw

Wat een beetje Volharding in Balk al niet brengen kan..

‘Ich Bau dir ein Schloss’ zong Heintje in 1968 voor zijn geliefde. Dus voor welk Klimaatneutraal meisje zal NOS-weerboer Gerrit Hiemstra dit Klimaatkasteeltje bouwen, op een bouwkavel aan het water met aanlegsteiger van zeker 3 ton euro? Men stelt dat de wereld draait om de 3K’s, de kut, het kapitaal en de kerk.

Gustave Corbet liet in zijn schilderij ‘De Oorsprong van de Wereld’ op dit vlak ook geen twijfel bestaan, maar dan meer behaard dan moderne meisjes met hun ‘Brazilian’ flapjes.

In de moderne tijd is ‘Het Klimaat’ de nieuwe religie geworden. En zo heeft Gerrit aardig geweerboerd als apostel van die klimaatkerk, de nieuwe Staatsgodsdienst.

Is dit Gerrit’s bootje?

Of de aan de overzijde geplaatste benzineslurper (een Porsche) ook van Gerrit is, we kunnen het niet uitsluiten. Zo niet, dan was het de Engel Gabriel die deze daar plaatste tijdens het fotograferen.

En je kunt tegenwoordig al klimaatneutraal tanken bij Shell. Dan koopt Shell daar met Venture Capitalists grond van op in landen waar mensen arm/en of rechtenloos zijn gemaakt, zoals de boeren in Nederland, met de groene belofte daar nieuwe boompjes te planten. En zo rij je in een benzineslurper van 1 op 5 toch zondenvrij.

We weten sinds Hans Teeuwen dat Linkse Meisjes geilen op Rechtse Praatjes. Dus zo met wat geld – een slordige miljoen euro voor huis en kavel- en sociale status als televisiebekendheid voorspellen wij veel nattigheid in duurzame damesbroekjes, zo tijdens de vaarexcursies van Geile Gerrit. Tenminste, ik hoop toch voor hem dat hij het voor de vrouwtjes doet, de Klimapocalypse voorspellen.

Ich bau dir ein Schloss

Gerrit ziet de CO2-splinter in andermans ogen, maar bouwt zelf in Balk dus een klimaatfort, met aanlegsteiger voor de Aak waarmee hij duurbetalende gasten weerexcursies geeft.

Ooit werd het weer (‘het kan vriezen, het kan dooien’) voorgelezen door Jan Pelleboer met Groninger tongval. Henk Spaan en Harry Vermeeghen zongen nog ‘Koud Heh’ en verkochten dito mutsen voor ‘de kreet die past bij ons klimaat’.

Nu zegt Gerrit ‘het is warm heh’ zonder een spoor van zichtbare humor en zelfrelativering. En de klimaatcash stroomt binnen. ‘Tiiden hawwe tiiden’ zeggen de Friezen, losjes Prediker uit de Bijbel citerend.

‘kwaliteitskrant’ NRC Handelsblad, 12 juli 1988

Even verderop in Harich woont ‘klimaatprofessor’ Pier Vellinga. Die ‘professor’ zonder enige peer reviewed publicatie over klimaatwetenschap op zijn naam, hij werd door Ed Nijpels en het VROM-ministerie in 1988 de Vrije Universiteit in gekatapulteerd. Om een geleerd imago te geven aan commercieel klimaatbeleid, waarop de Nederlandse waterbouwsector dan kon binnenlopen.

De zeespiegelstijging, weet u…

Als verkoper van het aanstaande klimaatbeleid. In NRC Handelsblad overdreef Vellinga op 12 juli 1988 de stijging van de zeespiegel met een factor 2,5. En dat is hij sindsdien blijven doen, om zo meer geld en opdrachten voor Bouwend Nederland te genereren. Was ‘De Nieuwe Afsluitdijk’ – die verbouwing voor miljarden euro’s publiek geld- er gekomen zonder Pier? Of het Deltafonds?

Allemaal publieke cash, die vrijkwam dankzij Pier zijn zeespiegeloverdrijving. Zijn stichting (met leden van zijn Energiebezinningsgroep) Kennis voor Klimaat, die kreeg 27 miljoen euro klimaatcash van het VROM-ministerie: een kadootje uit de aardgasbaten. En de voorzitter van de Waddenvereniging, Kim van Nieuwaal, die werkt nu voor een afsplitsing daarvan in Bussum: Climate Adaptation Services.

Dat is: kinderen op het internet bang maken voor de toekomst, zodat ze braaf doneren.

…als de zeespiegel van de Waddenzee al 150 jaar constant stijgt met 12-16 cm

Pier Vellinga slijt zijn nadagen als directeur van de Waddenacademie, waar de immer integere Ed Nijpels in de Raad van Toezicht zit. En Ed Nijpels zijn boerderijkasteel in Langweer met Energielabel G (allerslechtste), voor 4 ton euro publiek geld verbouwd zonder aan energiebesparing te denken: die hadden we al eens op de foto gezet:

De woonboerderij van Ed Nijpels aan De Diken bij Langweer: Energielabel G (allerslechtste

In de Koninklijke Oligarchie Nederland BV heb je ‘zij die gunsteling van de macht zijn’ en zij die dat niet zijn. Ik ben dat niet. Dus word ik met een arrestatieteam in eigen huis tegen de grond gesmeten en in de boeien geslagen. De klimaatrealistische Pim Fortuyn werd doodgeschoten.

Wie doet wat de Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s) van multinationals en de Familie van O. willen, wie hun verhaaltjes vertelt…

Die wacht een glanzende carrière in de ‘rechtstaat’ waar de Raad van State van Wim Lex van O. voor ‘De Belangen’ kromstaat.

Bij mij zit het Openbaar Ministerie nu al weer met rode oortjes mee te lezen. Hoe kunnen we hem criminaliseren…is dit geen aantasting van privacy? Ooehhh. Nou, zie hier dan mijn eigen huis; De Abdij, met veruit de laagst mogelijke energierekening voor een tussenwoning van 3 verdiepingen (1200 kWh/jaar en 850 kuub gas), dit vooral dankzij mijn warme persoonlijkheid.

De Abdij

We stoken op 17 graden, wonen niet samen met een lid van het Mater-ialistische geslacht (‘Mater’ = Latijns stamwoord voor ‘moeder’, net als Tellus Mater, de ‘aardegodin’), hoeven niet iedere dag onder een warme douche het lichaam op te poetsen (dan word je wat de Duitsers een ‘Warmduscher‘ noemen, een mietje), de zachte winters helpen mee. Ik heb geen afwasmachine, en deel een wasmachine met familie in ruil voor gezelligheid met hapje en drankje.

Alle wille!

Ich bau dir ein Schloss

En dan zal Gerrit Hiemstra van NOS Fakenews mij voor ‘klimaatontkenner’ uitschelden? Hij woont in Balk, maar ziet de splinter in anderman’s ogen. Had dit nu zo overdreven gemoeten Gerrit? Je kunt ook in Langweer in een tussenwoning gaan zitten voor 1 ton euro, wanneer je vindt dat de CO2-catastrofe dreigt… En een bescheidener levensstijl adopteren.

Ik benijd Gerrit niet…

Over ‘duurzaamheid’ gesproken: bij de tegenoverliggende Hubo in Balk kocht ik een heggenschaar voor 18 euro ( = 40 gulden). En na 1 ronde Klimop knippen begeven de handvaten het al. Modern gereedschap en producten, het is zonder uitzondering snel vergankelijke rotzooi.

Ik kocht ook Van Bommel-schoenen, waar na een maandje half gebruik (je wisselt ze af) de zolen nu al van los raken… Chinese kwaliteit uit Brabant.

8 Replies to “Gerrit Hiemstra’s Klimaatkasteeltje in aanbouw”

  1. In de Duitse taal beginnen zelfstandige voornaamwoorden met een hoofdletter, werkwoorden beginnen gewoon met een kleien letter. Het is dus: ‘Ich bau dir ein Schloss’ , en niet: ‘Ich Bau dir ein Schloss’

    1. Daarentegen kun je Kommaneuker met K schrijven, wanneer je daar de nadruk op wilt leggen. De ‘fouten’ zijn bewust gemaakt, denk dus na waarom dat zou zijn gedaan….

      1. Ik wil je alleen maar helpen. Maar heb geen trek om na te denken over waarom jij zogenaamd bewust fouten maakt want ik ken leukere spelletjes dan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *