Nieuw adres gedachtenmisdadiger: Rypkezeilmaker.com

Gedachtenmisdadiger

De oude webzijde www.rypkezeilmaker.nl sneuvelde door verouderde digi-instellingen bij de Hosting, waarmee het persoonlijk archief van 15 jaar wetenschapsjournalistiek werk in de Bermuda Driehoek verdween. Maar het goede is dat je dan weer opnieuw kunt beginnen, en dus hebben we nu een nieuwe straat ingericht op het WWW: Rypkezeilmaker.com.

Het oude logo met knipogende uil

Je kunt dan weer eens jezelf herdefiniëren, na 15 jaar dat zelfde oude internetadresje vast te houden met die zelfde knipogende uil. Een oude kennis van Navigators Wageningen die ook naar A’dam verhuisde, Michiel Hobbelman had ‘m gebouwd, de site draaide op een oud Linux-programma.

Je hebt daadwerkelijk mensen die het leuk vinden met computers en digi te werken. (…). Hij was daar een van.

Je ziet de vergankelijkheid van het digitale, instellingen en updates van systemen maken dat een hele site niet meer draait. En dan moet je weer de vraag stellen: Wat is nu nog waardevol en relevant van wat je de afgelopen 15 jaar uitspookte? Wat is je onderscheidend vermogen, wanneer er al zo oneindig veel mensen hun plasje op het web doen?

De gewraakte afbeelding uit het strafdossier, van de Bullshitdetector in actie bij bevriende boeren

Waartoe ben je nu nog op aard in de tijd die je rest, na de gewelddadige arrestatie als gedachtenmisdadiger op bevel van Officier van Justitie Pieter van Rest.

Op ons studiecentrum voor Natuurlijke Historie kunnen we dagelijks verder met de verdieping van onze thema’s als kenniscentrum. Zoals de ecologische machtsagenda (2030 Agenda) van de globalisme-elite, de natuurlijke historie van de Friezen, natuurstudie en de fotografie.

Maar mensen die Rypke Zeilmaker met zoekmachine zoeken, konden plots mijn naam eens niet meer vinden en de vraag stellen: wie is Rypke Zeilmaker nu, en wat doet hij. (Je bent wat je herhaaldelijk doet).

Dus bij deze hebben we die omissie gevuld. We zijn Bullshitdetector en Gedachtenmisdadiger, als zodanig in te huren voor lezingen en cursussen.

Lezingen, zoals hier op Hogeschool Larenstein

We citeren de nieuwe missie voor het merk dat je als persoon Rypke Zeilmaker als Bullshitdetector kunt zijn. Dus, waarmee ik anderen van dienst kan zijn als Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP’er)

De huidige missie na 10 jaar ervaring in deze discussie en 4000 blogs voor Climategate.nl en sinds 2017 het Studiecentrum voor Natuurlijke Historie Interessante Tijden, is om mensen te trainen om de ruimte tussen hun oren weer te heroveren op de propaganda van massamedia, politici en domeinexperts.

Door de ‘betovering’ van propaganda te herkennen en te doorbreken. Dat begint bij kennis en inzicht.

Daartoe gebruiken we de ‘Wildavsky-Methode’ (‘But is it True, Harvard University Press 1995) en het onderscheid in de 4 Niveaus Spraakverwarring.

Trudy!

Vijftien jaar Zelfstandige Zonder Perspectief (en pegels)
Zo kunnen we de persoonlijke pagina meer persoonlijk maken, waar je meer als performer & didacticus profileert. Je doet als zoon van twee onderwijzers niets liever dan een stukje kennisoverdracht, met een scheut humor, waartoe de Cursus Bullshitdetectie al meermaals succesvol diende. Je kunt aardig ‘orde houden’, omdat je zelf vroeger in de brugklas een strontvervelend pestventje was.

Terwijl Interessante Tijden minder persoonlijk kan worden.

Meer tot Nut van het Algemeen, een Studiecentrum dat we ook wel De Abdij noemen. Interessante Tijden heeft nu na 3 jaar gemiddeld + 3000 lezers per dag, met uitschieters boven de 10 duizend zoals op de dag van arrestatie.

Het doel is IT dagelijks op die 10 duizend te krijgen. Het scheiden van genres, duidelijkheid kan daar een stukje bij helpen. Al zullen we altijd voor de liefhebbers een buitenkansje blijven. Mainstream zijn we nooit geweest, en je moet jezelf ook niet te zeer willen corrumperen. Wie voor iedereen schrijft, die schrijft immers voor niemand.

…of meer iets van deze strekking?

Exact 15 jaar terug begonnen we als ZZP’er, we zwoeren om nooit meer ‘een baan’ te hoeven hebben bij ‘een baas’, laat staan met ‘collega’s’ als overtuigd misantroop, Schopenhaueriaan en pessimist tot in de kist… ‘De Meeste Mensen Deugen Niet’ zou een boektitel kunnen zijn van toekomstig project.

Met mensen wordt ’t nooit wat, en het is ook nooit iets geweest in morele en sociale zin. Al kunnen ze wel mooie dingen maken en bouwen, creatie en inspiratie. Dus’t is allemaal ook weer niet zo vreselijk erg, niet iedereen is even vervelend, tenenkrullend en beroerd. Wel vraag je af, hoe kon de Heiland zich voor dat leugenachtige en opportunistische zootje ongeregeld willen offeren.

Ik had ze allemaal naar de hel laten gaan, wanneer ik God was geweest, een paar regelbevestigende uitzonderingen daargelaten.

Als zo’n narcist als Pieter van Rest zich christen noemt, en dat komt in de hemel… of zo’n huichelachtig EO-jong als Karel Smouter… en daar moet je als christen dan in je witte gewaad bij zitten, tegen JHWH de hele godganse dag eeuwig lofzingen hoe goed Hij wel is (‘prijzen’) want anders zwaait er wat…

Dan kunnen we met ACDC meezingen ‘Hell ain’t such a bad place to be’…Dat je daar niet bij hoeft te zitten en je kapot moet ergeren. Nou ja, dat is Friese Theologie van de Koude Zeeklei. Dat er wel Abdijbier in de hemel zal zijn…

De Friese fotograaf, we kijken wat bozig,maar dat is ook terecht

Iedere dag opstaan en zelf bepalen wat je doet, hoe waardevol is dat gebleken. Nog nooit heb ik 1 dag iets moeten doen waar ik geen zin in had. Sterker nog: het was eigenlijk gewoon 15 jaar hobby en vakantie, een pelgrimage en avontuur.

Echter, ‘mediafiguur’ willen we niet zijn als monnik van De Abdij. Het liefste zou je mensen zoveel mogelijk op afstand houden, een hof met muur er omheen, dierbaren en schoonheid binnen, de chaos buiten. Nou ja, wie weet kan dat straks in de gevangenis al 🙂

De toekomst zal meer didactisch gericht zijn, kennisopbouw en overdracht. Je hebt vele goede mentoren gehad, hebt veel aan al die mensen gehad die op bepaalde terreinen verder waren. Dus kun je met die gaven ook weer andere mensen verder helpen.

Want daarom ben je hier op deze aarde, elkaar helpen, tot de Man met de Zeis je weghaalt en je met vergeving in de Hemel opgenomen mag worden. Ondanks dat je maar een zondaar bent, geen knip voor de neus waard, en eigenlijk alles dat je doet is helemaal voor niets.

2 Replies to “Nieuw adres gedachtenmisdadiger: Rypkezeilmaker.com”

  1. Dag Rypke, ik hoop dat deze webzijde een fijne plek blijft voor zowel het ontmaskeren van de “klimazi’s”, als de fotografie en de zondagse overpeinzingen.

    Wellicht tijd voor een film over de groene scam in NL (ism bv de Blauwe Tijgers)? Michael Moore heeft alvast een aardige voorzet gegeven voor de Amerikaanse situatie ( https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE ) . Mocht je donateurs zoeken, laat gerust weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *