Vanochtend namen we bij Blue Tiger Studio in Groningen de aflevering op voor de Sustainable Development Goal 6: Clean Water and Sanition (Schoon water en rioolwaterzuivering). Dit belooft morgen de meest optimistische aflevering tot nu toe te zijn, omdat Nederland dit SDG-Doel invult met gezonde Hollandse koopmansgeest, Zodat Nederlandse ngo’s (niet gekozen organisaties) en bedrijven genoeg klusjes hebben in zoveel mogelijk buitenlanden.
Hup Holland Hup
Als er nu 1 land kan scoren op het thema water, dan is dat natuurlijk Nederland met haar Waterschappen en haar eeuwenoude traditie van waterbeheersing. Zie hier hoe de Unie van Waterschappen zichzelf aan het internationale publiek verkoopt als voorbeeld voor de rest van de wereld. Hup Holland.
Nederland zet zich via de website ‘Dutchwatersector’.com internationaal in de markt als partner voor waterveiligheid, en met een congres in 2019 waar Ivanka Trump gastspreker was. .
Diverse ngo’s zijn opgericht om SDG6 uit te voeren onder de evenaar, zoals de ‘Made Blue Foundation (2014, en een ngo-bundeling ‘Aqua for All’ in Den Haag. Die zijn beide in Afrika en Azie actief met geld van het Ministerie van Ontwikkelingshulp en Buitenlandse Zaken.
Er is een Netherlands Water Partnership (NWP) actief met het programma ‘Waterworx’, en het Sanitation and Water Entrepeneurship Pact (SWEP uit Zwitserland), dat ook onder de evenaar de Afrikanen en Aziaten op het toilet zet. Iets vergelijkbaars doet ook het Water Operator Partnership (WOP).
Wie wist dat waterbedrijf Vitens sinds 2004 ook geld afdroeg om Afrikaantjes aan de waterkraan te krijgen? Dat doen ze via de VEI, waaraan nu alle Nederlandse drinkwaterbedrijven bijdragen, gezamenlijk 22 miljoen euro in 2019 aldus het jaarverslag ‘Making Sustainable Impact’.
Door de virushysterie zal aan de aandacht ontsnapt zijn, dat het 22 maart ‘Wereld Waterdag’ was. Het thema ‘waterschaarste’ moet via de WHO en de Verenigde Naties tussen de oren geperst van de Wereldbevolking, die zich ook als zodanig moet zien. Niet als bewoner van een land, maar van ‘de wereld’, dus regent het termen als ‘global’ en ‘planet’.
Waterschaarste tussen de oren
Ook ‘One World’, het blaadje gesponsord door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (die de 2030 Agenda in NL implementeert) werd ‘waterschaarste in Nederland’ nog op de agenda gezet afgelopen maand, in het artikel ‘hoe Waterschaarste een Nederlands probleem werd‘. Twee droge zomers, en ons natte landje met het grootste zoetwaterreservoir van Noordwest Europa (IJsselmeer) zou plots een droogte-risicogebied zijn.
Terwijl je gewoon als Groene Rypke de Duurzaamste kunt zijn: het is onzin om je auto te wassen met schoon drinkwater, of je tuin daarmee te besproeien. Laat het regenwater dat bij een plensbui het riool ingaat gewoon in een regenton lopen. En dan heb je ook water om de fiets te wassen, en de tuin mee te bewateren.
Dat hoeft niet met het beste drinkwater ter wereld uit de kraan.
Afgelopen weekeinde legden we nog een waterleiding aan richting regenton in de achtertuin. Laat de stortbuien maar komen. Daarnaast is het onzin om iedere dag minutenlang (warm) te douchen, tenzij je in een kolenmijn werkt en iedere dag onder de roet en kolengruis zit.
Duitsers hebben ook een weinig lovende uitdrukking voor een ‘mietje’, danwel halve zachte: Warmduscher…
7500 miljard euro door het toilet?
Je verstand gebruiken bij waterconsumptie, niets tegen in te brengen…Er is uiteraard ook een grote MAARRRRRRR… En die bespreken we ook bij de aflevering over SDG Doel 6: volgens de ‘duurzamen zou wel 7500 miljard dollar nodig zijn voor dat VN-doel voor 2030. Men bedoelt dan te zeggen, dat overheden belastinggeld in een fonds moeten storten- net als bij het Green Climate Fund- om te zorgen dat banken en bedrijven ook meedoen.
Dat is immers het verdienmodel van ‘duurzaamheid’: Privaat gewin op publieke kosten, bonnetjes zoek. En dat met een marketingsausje er over van ‘wij redden de wereld’. Duurzaamheid = Bankensubsidie.
Waar moet dat vandaan komen? Helaas zien we dat sinds 2014 de voorheen OERRRR-degelijke Waterschappen zich tot ‘Waterhoofdwaterschap’ ontwikkelen. Waar ze voorheen belastinggeld mochten heffen voor een beperkt mandaat, houdt onze voeten droog, lijft de moderne leugenachtige corrupte Nederlandse overheid ze nu in voor de CO2-zwendel.
Zelfs elektrische auto’s worden nu betaald met Waterschapsgeld.
CO2-zwendel nieuwe taak Waterschappen
Niet alleen werd RVO-ambtenaar Meindert Smallenbroek daarom recent directeur gemaakt van de Unie van Waterschappen. Sinds 2014 geeft de (na de Watersnoodramp in 1954 opgerichte) Nederlandse Waterschapsbank (NWB) aan de Rooseveltlaan in Den Haag daarom al voor bijna 5 miljard euro aan zogenaamde ‘Waterbonds’ uit.
Groene Obligaties, dus investeringsbeloften met groen gedicht om private investeerders en externe partijen de buidel te doen trekken. Zo wordt de publieke instelling met haar water en grond dus al voor 5 miljard euro geprivatiseerd.
Omdat U, de belastingbetaler het pondje vlees onderpand bent van de NWB, kan hun ambtenaar Tom Meuwissen naar commerciele banken in Europa en Azie mooi adverteren met een triple A-status.
Zo zien we andermaal ‘Blended Finance’ in optima forma, de privatisering van de publieke ruimte en het publiek bestuur. De NWB en de Waterschappen werken zo als een schaduwconstructie, om de CO2-zwendel die onze leugenachtige corrupte overheid doordrukt (SDG Doel 13) minder duur te doen lijken dan zij in werkelijkheid is.
Door alvast voor 5 miljard euro leningen aan te gaan bij Centrale Banken in Europa en de VS, commerciele banken en verzekeraars, zodat ze daarmee CO2-zwendelpolitiek via Waterschappen kunnen opleggen. Zonder dat je dat meteen in de Waterschapsbelastingen merkt, die jaarlijks ongeveer 2-3 miljard euro opsmijten.
Om je een indruk te geven over de ‘vergroening’ (CO2-zwendel) van Waterschappen. Voor zover ze zelf energie opwekken komt dat grotendeels uit biogas (methaan) dat bij de vergisting van uw stront vrij komt. Prima. Verder moeten ze op papier dus CO2-neutraal worden via op papier ‘groene’ energie. Die moeten ze zoals dit onderstaande plaatje van de Unie van Waterschappen toont vooral extern inkopen.
Dus daar gaat dan die Waterschapsbelasting en Waterbond-lenerij heen, naar dure energie (‘duurzaam’) die ze inkopen bij energiemultinationals. Verder zie je dus over de hele linie, dat ze eindeloos meer ‘data’ moeten verzamelen, zodat ‘managers’ en ambtenarij dan met de perfecte kennis de hemel op de water-aarde zullen realiseren.
Die gedachtegang is typisch 2030 Agenda. Daarom rollen ze tegelijk ook dat 5G-netwerk uit, om die enorme datastroom aan te kunnen.
Morgen bij Blue Tiger Studio gaan we daar dieper op in. Ook kiezen we voor een meer cabaratesk format, want de ondergang van Nederland zoals we dat kenden en liefhadden: dat moet je lachend en met relativering ondergaan. Als je toch al de lul bent als bevolking in een (eco)socialistische dictatuur in wording, dan kun je beter zo lang mogelijk plezier houden.
Iedere dag dat je nog genieten mag van je vrijheid is mooi meegenomen. Alles dat je hebt, het kan je zo worden afgenomen…