‘Duurzaam’= Privaat gewin op publieke kosten…(maffia)

Leugens, verdomde leugens, duurzaamheid. De windfarm levert ‘groene’ stroomcertificaten voor Eneco

Windpark Fryslan van Anne en Tiete de Groot (en Pieter Meulendijks) brengen de meest kernachtige definitie van ‘duurzaam’ in praktijk: met 127 miljoen euro publiek durfkapitaal van de (inwoners van de) provincie Friesland en 1,2 miljard euro SDE+-subsidie profiteert een consortium van banken, Eneco, Van Oord en Siemens van publieke vrijgevigheid.  Oftewel: ‘duurzaam’ = privaat gewin, publieke lasten. Niets meer of minder.

Transformatorhuis

Bonnetjes zoek dankzij gedeputeerde Sander de Rouwe
Oh ja, en de kassabonnetjes voor de mensen die de rekening krijgen, die zijn ‘zoek’, essentiële informatie over de verdeling van financiële risico’s worden onder de pet gehouden door de CDA-gedeputeerde die het optuigen van de publiek-private kerstboomstructuur overzag rond Windpark Fryslan: Sander de Rouwe.

Sander de Rouwe houdt de contracten onder de tafel om onafhankelijke juridische toetsing tegen te houden

Leugens en ‘duurzaam’: een Siamese Tweeling
Daarnaast zijn ‘leugens’ en ‘duurzame energie’ een Siamese tweeling. De windfarm zal nooit aan ‘ongeveer 500 duizend huishoudens’ stroom leveren. Een huishouden zal nooit de wiebelstroom van wind afnemen. Windpark Fryslan produceert twee dingen:

  • groene stroom-certificaten voor Eneco, die kan Eneco dan weer verhandelen aan bedrijven die het jaarverslag ‘groen’ moeten poetsen (‘Zie ons deugen, wij nemen groene stroom af’)
  • op papier uitgespaarde tonnen CO2. Onder de Klimaatwet wordt een te compenseren ton CO2 geld waard. De Nederlandse Bank hanteert een richtprijs van 50 euro.

wij sparen 800 duizend ton CO2/jaar (….)

Windpark Fryslan claimt jaarlijks 800 duizend ton CO2 uit te sparen. Ze wekken dus voor 40 miljoen euro per jaar aan CO2-compensatietonnen op. Die komen van pas bij Frans Timmermans zijn klimaatstoelendans. Onder de Klimaatwet/Greendeal halveert het aantal stoeltjes (tonnen CO2). Dus wil je in bedrijf blijven voor 2030, dan moet je papieren compensatie-tonnen bijkopen. (Om CO2-neutraal te worden zoals ze dat noemen)

En daartoe bouwen ze die windfarms. Voor CO2-compensatietonnen op papier, die je moet bijkopen om ‘CO2-neutraal’ te worden. Windpark Fryslan produceert dus een financieel product (papieren CO2-tonnen) vergelijkbaar met groene obligaties (Green Bonds)

Bij zonsopgang, de monopile-funderingen met voorbijvliegende grote zaagbek

En daarvoor verbouwen ze nu meer dan 10 vierkante kilometer Natura 2000-vogelgebied (IJsselmeer) pal tegen de Waddenzee tot industrieterrein met 89 zwaaiende Eifeltorens met Rode Lichten.

Daarvoor gaf Marco Klaassen (nu werkzaam bij RIVM) ze als RVO-ambtenaar een natuurvergunning voor 25 jaar, terwijl Meindert Smallenbroek (nu directeur Unie van Waterschappen) ze de subsidies verleende. Hun namen staan in Het Grote Boek dat bij Bijltjesdag geopend zal worden. En Bijltjesdag zal komen…

Kabelschip

Het Ministerie van Economische Zaken plaatste dit project onder de Crisis- en Herstelwet. Daardoor was juridisch bezwaar bij voorbaat kansloos. De Raad van State van de Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s) van het grootbedrijf en de Oranje-UBO’s gaf groen licht voor een industriegebied in PKB-gebied (Planologische Kernbeslissing) de Waddenzee.

De rechters van de Raad van State accepteerden de beeldmanipulatie van procedureprostituee Pondera Consult.

Op 800 meter afstand volgens de procedure-prostituee Pondera van Het Ministerie van EZ

Een indruk van de omvang

Die maakte middels groothoekperspectief de windmolens van bijna 200 meter hoog zo klein, dat de ruimtelijke kwaliteit van het gebied (een kernkwaliteit van de PKB) niet zou worden aangetast. Wanneer je in een corrupt bananenkoninkrijk leeft met corrupte rechters, dan krijg je zulke uitspraken bij je hoogste rechtsorgaan.

Dan krijg je rechters die zulk ‘bewijs’ accepteren, terwijl ze tegenstand van de UBO’s en hun Koninklijke Oligarchie Nederland BV blijven aanwrijven dat er ‘onvoldoende bewijs’ is…

…Westermeerwind. Zo wordt het vanaf maart. Een offshore-wiek weegt al snel 30 ton, dus Windpark Fryslan genereert 8900 ton turbineblad-afval

Saillant detail is dat de baas van het advocatenkantoor Stibbe,  dat Anne en Tiete de Groot hun andere windfarm in Natura 2000 doorduwden (Westermeerwind), nu ook rechter is bij de Raad van State. Die doet daar nu omgevingsrecht voor de Bananenmonarchie NL.

Deze foto’s maakte ik op Breezanddijk, om je een indruk van de omvang van het project te geven. Zo besluiten we met de laatste sub-definitie van ‘verduurzaming’:

  • publiek gefinancierde werkverschaffing. Private investeerders lopen geen risico, want Vadertje Staat laat haar belastingvee wel garant staan. Ook bij eventuele tegenvallers

Kabelschip in actie

Is de verwijderingsbijdrage van die 89 turbines van Anne de Groot overigens al in de prijs meegerekend? Mij dunkt niet. Dus wie haalt die turbines met 89 monopile-funderingen over 25 jaar weer weg en wie verwerkt het afval?

Privaat gewin op publieke kosten = ‘verduurzaming’

Zo vatten we de moraliteit van ‘duurzaamheid’ samen:

  • Wie dan leeft, die dan zorgt, de belastingbetaler mag Anne de Groot zijn schroot opruimen, nadat zijn vriendjes hebben gecasht.

De meest kernachtige definitie van ‘duurzaam’ is dus: Groene Maffia. Criminaliteit. Dit project toont dat er in Nederland twee soorten wetgeving bestaan, twee overheden. Een voorkeurswet voor de gunstelingen van de Koninklijke Oligarchie Nederland BV, die mogen alles. En straffen voor wie het waagt hier iets over te zeggen, dan word je zoals mij direct opgepakt en veroordeeld.

Het transformatorhuisje

Toen ik eens iets naars had geschreven over Anne de Groot zijn milieucriminaliteit belde de wijkagent direct op. Je kunt beter 1,2 miljard euro publiek geld roven in dit land, mensen voorliegen, je vriendjes de zakken helpen vullen met belastinggeld. Dan ben je ‘duurzaam’ of volgens Sander de Rouwe zelfs ‘de Nieuwe Lely’.

Kabellegschip

Maar wij blijven onze oproep herhalen: er is geen morele noch legitieme reden om de leugenachtige en corrupte overheid van deze bananenmonarchie nog te gehoorzamen, of om deze leugenachtige en corrupte overheid nog 1 seconde serieus te nemen. Windpark Fryslan is  het fysieke bewijs voor die overheids-opvatting. Het is ‘hun’ overheid, hun pinautomaatje.

Voor de uitvoerders is dit natuurlijk gewoon ‘werk’, een klus. Hen valt niet te verwijten dat ze met hun ingenieurs-expertise zo’n opdracht aannemen. Geld stinkt niet.

4 Replies to “‘Duurzaam’= Privaat gewin op publieke kosten…(maffia)”

  1. Het is in Fryslan gewoon hetzelfde- maar dan anders- als overal in NL, namelijk: ten hemel schrijend!
    Ik rijd op de Veluwe tussen Putten en Garderen door het bos en zie: weer een paar hectare bos weg. Een woestenij aan vernielingen achterlatend heeft staatsbosterreur, sorry, staatswanbeheer weer geld nodig. Houtverkopen aan de biomassa ovens. Ondertussen wordt, net als bij vuurwerk, complotdenken en zwarte Piet, een ware hetze ontketend tegen het stoken van de houtkachel door Jan met de pet. Rara hoe kan dat. NL is ziek. Kanker tot op het bot. Maar gek genoeg alleen daar waar de ‘bestuurders’ zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *