Liefdewerk

Zo hoort het…

Het is ieder jaar weer een eer om als vrijwilliger een (onderzoeks)verhaal te leveren voor de Friese Vogelwacht waar de vroegste jeugd begon: in de drek van de weilanden met duikelende kievitjes, een jonge haas vinden, uit de boom met reigernest donderend, maar wel met een blauw reiger-ei heel in je handen voor de eierverzameling. Of in de boom klimmen waar je jonge ransuilen kon aaien.

Een kluit vrijwilligers doet daar nog steeds met wat liefdewerk meer goeds voor de eigen natuur rond huis, dan zo’n gecorrumpeerde marketingclub als Natuurmonumenten met een budget van +100 miljoen euro en 50 miljoen euro subsidie per jaar.

Met opnieuw een prachtig jaarverslag.

Dit is natuurbescherming naar 1 Corinthiers 13: ‘maar ik had de liefde niet’….Uit liefde voor het leven en je eigen omgeving, met normale Friese mensen die gewoon nog Nynke, Douwe en Wopke heten in plaats van Rachel, Dylan en Destiny.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *