Het Financieele Dagblad = Baggerjournalistiek (Boskalis)

Van Pappa Van der Vorm, 100% eigenaar FD Mediagroep, spuit en bodemberoert er lustig op los, terwijl vissers vanwege ‘bodemberoering’ weg moeten

In de week van de ‘kwaliteitsjournalistiek’ nu Het Financieele Dagblad – de op roze papier schrijvende schandknapen van Martijn van der Vorm (Hal investments)

Die zijn 100% eigendom van de Offshore-industrie (HAL Investments, Koninklijke Boskalis).  Die bedrijfstak casht op het Energieakkoord van SER-kroonlid Ed Nijpels en Wiebe Draijer (nu CO2-zwendelbank Rabobank). Je kunt dus letterlijk spreken van ‘baggerjournalistiek’.

Bij het Financieele Dagblad moest ik als freelancer opkrassen (2014) na op vasthoudende wijze SER-Kroonlid/Oranje-knuffel Ed Nijpels te bevragen over de SER (104) Energieakkoord-miljarden, waarop oa Boskalis, Royal Dutch Shell, Van Oord, Eneco en de banken binnenlopen.

Toenmalig hoofdredacteur Jan Bonjer (2012-20) werd april 2020 door ‘De Kroon’ (Oranje) benoemd tot Dijkgraaf van Waterschap Hollandse Delta, residerend onder (nieuwe) directie van de ambtenaar die de 73 miljard SDE+-subsidies (schatting Algemene Rekenkamer) uitdeelde van dat SER Energieakkoord: Meindert Smallenbroek. (Unie van Waterschappen)

Spuit al uw offshore-eilanden op en stuurt eerst milieuclub Stichting de Noordzee op lastige vissers af

Pappa Van der Vorm, 100 procent eigenaar FD Mediagroep
Het Financieele Dagblad richtte voor Offshore-belangen een speciale ‘energietransitie’-bijlage op FD Energie Pro, na het Energieakkoord (2013) van Wiebe Draijer (Rabobank, SER-‘kroonlid’) en Ed Nijpels (SER-‘kroonlid’).

Die bijlage mocht ondergetekende 1 omslagverhaal voor maken, voor te moeten vertrekken. Omdat je te indringend hun SER KROON-lid Ed Nijpels over de afwezige milieubaten had bevraagd. De bijlage was dus opgericht als vorm van spindoctoring: georganiseerde voor-tegenspraak voor het door De Kroon gewenste karrenspoor. Er zaten in de redactie dan ook vooral mensen met het groene vuur in de ogen.

Daarover zo meer.

Bonjer was nooit een journalist, hij is afkomstig uit de wereld van beleidsverkoop (oa Natuurmonumenten onder Pieter Winsemius/Wijffels)

De koers van het Financieele Dagblad van 2012-2020 onder Jan Bonjer is vanuit de ‘volg het geld/poppetjes’-gedachte goed te begrijpen. Vanuit journalistiek oogpunt gezien brengt het Financieele Dagblad met BNR Nieuwsradio ‘draagvlak’ voor de publieke miljardenzwendel die ‘De Transitie’ heet.

En die Baggerjournalistiek kan geen toeval zijn, zo blijkt.

Want het FD is 100% eigendom van HAL, het Rotterdamse Van der Vorm-imperium (Martijn en pappa Nico) dat voor 43% aandeelhouder is van offshore-baggerkoning Boskalis, tevens de partner van Natuurmonumenten bij omzetting van boerengrond in Woeste Gronden (zie Texel).

HAL is ook voor 15,99 % eigenaar van SBM Offshore (voor 2005 heette dat IHC Caland, nu dus Shareholder Board Members), de hulp van de olie- en gassector op zee en nu natuurlijk offshore-windmolens.

OOK van Pappa Van der Vorm

Koninklijke Vopak (oa bio-olie)
Daarnaast heeft de 100 % eigenaar van FD en BNR Nieuwsradio belangen in Koninklijke Vopak, de olie- en gasterminals, die net grootschalig investeerden in de opslag van biomassa-capaciteit. Gecertificeerde biomassa zelfs! Dus dat de bomen op de juiste wijze omgekapt en verscheept worden, en de landbouwgrond op de verantwoorde wijze uit regenwoud in bioplantages worden omgezet.

Als 1 der rijksten van Nederland is Martijn van der Vorm dus met de Brenninkmeijers en Fentener van Vlissingen (eigenaren Steenkolen Handels Vereniging SHV) 1 van de Ultimate Beneficiary Owners (UBO) van de Koninklijke Oligarchie Nederland BV, de exploitatiemaatschappij van De Kroon.

In Vlissingen zit Boskalis gevestigd met tijdelijk kantoor bij het veiligheidsoefencentrum voor offshore-eilanden

Stichting De Noordzee
Die multinational en zeebodemberoerder Boskalis is de Koninklijke sponsor (Boskalis Beach Cleanup) van anti-visserijclub Stichting de Noordzee, met daarin VNO-NCW en CDA-senator Niek Jan van Kesteren in het bestuur en We@Sea, de windmolenlobby. (en de zoon van Frans Timmermans op ‘communicatie’)

Die milieuclub helpt met groene agitatiepropaganda de vissers van gepland energie-industrieterrein op zee in kwaad daglicht zetten, omdat ze ‘de bodem beroeren’. Dat gaat via zo’n ander ‘akkoord’/dictaat, de Agenda Noordzee 2030 en het Noordzee-‘akkoord’ met Carola Schouten en Cora van Nieuwenhuizen.

Maar Boskalis mag uit die zelfde zeebodem jaarlijks tientallen miljoenen kuubs zand halen om bij offshore windfarms een bedje grind te spreiden waar de monopiles in de zeebodem gehamerd worden. Zoals de gigamasten, hieronder afgebeeld in de haven van Vlissingen.

Duurzaam Vlissingen

De website van HAL Investments biedt een foto waar blijkt dat ‘bodemberoering’ geen probleem is, wanneer je lid bent van de Koninklijke Oligarchie van multinationals en banken, die samen met het Koningshuis 2030 Agenda implementeren. (de Globalisme-agenda via de Verenigde Naties)

Daar spuit een zandzuiger van Boskalis vrolijk een gespreid bedje op voor een nieuwe zeewindfarm.

Of wie weet, een ‘innovatief’ energie-eiland op de visgronden van de Doggersbank. Waar je vissers dan eerst uit naam van ‘natuurbescherming’- u weet wel, die ‘bodemberoering’- laat wegpesten. Het meten met twee maten ten gunste van de UBO’s van het grootbedrijf rond ‘De Kroon’ ligt er zo dik bovenop in dit bananenkoninkrijk aan de Noordzee, wanneer je maar iets voorbij de media-marketing kijkt.

Kraanschip ‘Gulliver’ (Scaldis Salvage & Marine Contractors) voor offshore windmolens in haven Vlissingen voor Consortium Blauwwind (Royal Dutch Shell, Eneco, Van Oord), installeerde in 2018 de Norther-windfarm voor de Belgische kust

‘Kwaliteitsjournalistiek’ als verkooporgaan voor de UBO’s
Alle media met ‘kwalitieits-zelfbeeld’ zijn nu dus geconcentreerd in de handen van enkele miljardairs, en ‘De Staat’.

Had de PvdA met de Rabobank (fonds vm Friesland Bank) al de Noordelijke Media Combinatie (NDC) in handen om ‘De Transitie’ en haar Klimaatwet te verkopen. En werd die NDC Mediagroep recent overgenomen door KBC-bankier/Belg Thomas Leysen met zijn Mediahuis (tevens NRC Damesblad en Telegraaf).

HAL Investments verkoopt De Transitie – de als ‘duurzaamheid’ verkochte institutionalisering van corruptie- met het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. HAL Investments wil ook (net als Bill Gates) al in de agrarische sector investeren, zo meldde ‘Boerderij’.

Dus grondstofboertje en grondopkoper zijn in ‘Tristate City’ Nederland van de machtige bonusjongens van NL (Brenninkmeijer cs) en hun VNO-NCW. Lieden die Greenwash over klimaat in hun massamedia gebruiken om hun gewetens wit te wassen.

Het vissersprotest vond voor HAL plaats, waarschijnlijk zonder dat vissers (en ik) wisten dat HAL de tegenpartij was

Van VOC-mentaliteit naar CO2-mentaliteit
HAL staat voor Holland Amerika Lijn in Rotterdam en in het vlagje van HAL Investments staan nog de letters van haar voorloper NASM, de Nederlands-Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij. Daaruit kwam dus het kapitaal, en de HAL Holding die nu op het pirateneiland Curacao gevestigd is. Met wie van Poederneus en Partners (P&P) zal Pappa Van der Vorm daar een Holland-Amerikalijntje snuiven?

SChaamteloze advertorial voor Pappa van der Vorm in FD: ‘Hal Helpt’ 🙂

Dus wij met de vissers-actiegroep EMK in Rotterdam in 2016 een protestoptocht houden. En we meren aan bij HAL, zonder te weten dat hij eigenaar is van de tegenpartij (Boskalis, offshore-windmolenindustrie) die vissers wegpest met milieuclubs als Stichting de Noordzee. (Heeft Boskalis als grootsponsor)

‘HET MOET gebouwd’ ipv waarom moet het….en Eneco-advertorials ‘Electrificeren als de bliksem’ = FD Fakenews

Die jubelzang van Martijn van der Vorm zijn roze papierjongens van het FD -met advertenties van de VNO-NCW en Eneco-advertorials afgewisseld, dat werpt zichtbaar vruchten af.

In de haven van Vlissingen zie je waar al dat ‘draagvlak bouwen’ voor ‘De Energietransitie’ van FD  en BNR toe leidt, via georganiseerde tegenspraak: via plussen en minnen het toegestane karrenspoor trekken (meer miljarden naar wiebelstroom op zee).

Je treft er al het kraanschip Gulliver van Scaldis dat die gigadingen op de visgronden van vissers installeert.

Voor Blauwwind

Aerodynamische Vormen
In de havens van Vlissingen lagen de gigaturbines voor offshore windfarm Blauwwind opgeslagen, dus de kavels Borsele 3 & 4 van het consortium Shell/Koninklijke Olie, Van Oord en Eneco, het Rotterdamse energiebedrijf waarop de Rabobank nu aast. En een investeringsclub genaamd Partners Group.

Ongelofelijk die afmetingen, van molens die de gigamolens van 7MW bij Urk in omvang overtreffen. Als Airbus-vleugels, mogelijk nog wel groter, en je moet wel onder de indruk zijn van het menselijk vernuft: hoe je zulke enorme gevaartes op de rijkste visgronden kunt installeren, na je milieuclubjes in je eigen media even los te laten gaan op die lastige bodemberoerende vissers.

Vooral die aerodynamische Vormen van die wieken: Prachtig.

Wat een aerodynamische Vorm

Boskalis doet goede zaken als offshore-boer en zandwinner die de zeewindmolenindustrie bijstaat bij de vestiging van windfarms. Boskalis is in Vlissingen gevestigd met tijdelijk kantoor bij de afdeling waar ze ook veiligheidsoefeningen houden voor offshore-platforms.

Dus hoewel ze niet bij het consortium Blauwwind als hoofdaannemer staan, mogen ze toch een grindkorreltje Noordzeezand meepikken uit de ruif van De Staat der Nederlanden.

Want ja, er mag dan ‘geen geld’ heten te zijn voor onderwijs. Hier heeft de Koninklijke Oligarchie via het Ministerie van Klimaat, namelijk RVO-ambtenaar Meindert Smallenbroek (Nu Unie van Waterschappen) als ambtenaar van de UBO’s van de Oligarchie NL wel tientallen tot honderden miljarden euro’s voor over.

Alles aan Blauwwind is enorm, hier masten

‘Subsidieloze windfarms’ met pofadder onder groene gras
Ook wanneer Rijksoverheid.nl met het Financieele Dagblad samen jubelt over ‘subsidieloze windparken’, dan zit daar een duurzaam addertje onder het groene gras. Allereerst neemt 100 procent Staatsbedrijf Tennet sinds 2014 alle aansluitkosten op zich. Zo kon Henk Kamp (VVD) de gevraagde 40% kostendaling van offshore-windprojecten op papier veinzen, om ‘De Transitie’ van HAL en kornuiten te verkopen.

Een verdienmodel dat alleen werkt, wanneer je met staatsdwang belastingmiljarden brandschat bij de burgerbevolking, zoals via SDE+ opslag over de energierekening en almaar stijgende netkosten.

Daarnaast helpt investeerder in offshore-windfarms (ik meen dat ze in Gemini investeerden maar ook Belgische windfarms), de Europese Centrale Bank (ECB) een handje met absurd lage rentes, waarmee je vrijwel gratis kapitaal kunt aantrekken.

Zodat je die ‘Transitie’ nog beter politiek kunt verkopen, terwijl gierende inflatie de pensioenen laat verdampen. Zo helpen ze ook staatsschulden op papier verdampen, door het vele euro’s bijdrukken, als een ware Weimarrepubliek.

HO HO DAT MAG JE NIET VRAGEN!!!!

Je mag SER-Kroonlid/Oranjeknuffel Ed Nijpels geen kritische vragen stellen!
Met dit stukje informatie kan je eindelijk de koers van FD duiden in termen van belangen. Dus hoe ze kritische blik lozen nadat je eerder nog de omslag van FD Energiepro kon vullen.

Ik mocht met het verhaal ‘De Vervuiler wordt betaald‘ op12 juni 2014 publiceren- over de nu overal bekritiseerde biomassazwendel. Niet als borstklopperij, maar ik was de eerste die dat bracht in een mainstream-medium.

Je had de ijdele hoop dat ‘Energiepro’ een journalistiek medium zou zijn. In plaats van het van hoger hand bevolen platform voor georganiseerde voor-tegenspraak om het karrenspoor van ‘De Transitie’ te trekken.

Vervolgens meen je de redactionele goodwill te hebben, om het Energieakkoord aan te pakken van Ed Nijpels/SBM Offshore, Boskalis en de Koninlijke Oligarchie. Via boven afgebeelde Email (26 juni) vroegen we SER-Kroonlid van de Koninklijke Oligarchie Ed Nijpels zich te verantwoorden over publieke multi-miljarden ZONDER het klimaatrendement, waarmee ze verkocht werden.

Verplicht leesvoer, direct aanschaffen bij www.blauwetijger.com

Ik vroeg SER Kroonlid Ed Nijpels:

 • Klopt het dat u 50 miljoen euro beschikbaar stelt voor beleidsmarketing om het Energieakkoord te verkopen
 • Hoe kunt u volhouden dat de vergroting van de (over)capaciteit aan windmolens via 60-100 miljard euro publieke kosten (Mijn fout, dat bedrag is inclusief de biomass/zonnefarm-subsidies met negatief milieurendement) op kosteneffectieve wijz bijdraagt aan klimaatdoelen, terwijl klimaateffect vanCO2 de hoofdmotivatie is achter het transitiedenken? En waarom verzwijgt u dat tot nu toe, of zal dat in de marketingcampagne wel op eerlijke wijze vermeld worden?

Als antwoord kwam een afpoeier-reactie van zijn secretaresse bij de SER: dus eiste ik antwoord, want wie meent zo’n publiek gefinancierde multicommissaris/maffioso/zakkenvuller en aartsoplichter wel dat hij is.

Het is publiek geld, dus van burgers met staatsagressie geroofd geld dat hij verdampt. Je had toen nog meer de illusie, dat je in dit land geen slaaf zou zijn maar burger. (We zijn het burgermenu)

…Het weekend daarna op 29 juni kwam een telefoontje uit de (adjunct)hoofdredactie (Jan Bonjer). Wat schrijf je slecht en je bent niet meer welkom. Waarschijnlijk had Ed Nijpels contact opgenomen…Of Van der Vorm?

Het goedmaak interview twee weken later

En twee weken later op 15 juli kreeg Ed Nijpels een beschamend (uit journalistiek oogpunt) interview van het Financieele Dagblad. Daarin mocht hij zonder enige tegenspraak tegen lokale bestuurders foeteren, mensen die het wagen voor de belangen op te komen van eigen burgers.

In plaats van dat zij de offshore- en windmolenindustrie helpen van Van der Vorm, Brenninkmeijer en de UBO’s van NL.

Wij concluderen nu:

Het FD was dus eigendom van de geldjongens en bonuskoningen die met Ed Nijpels en Wiebe Draijer die ‘Transitie’ willen verkopen. Het is hun Transitie, en hun Financieele Dagblad, hun draagvlak-kanaal en daar horen geen stoorzenders bij die het financieel- en milieurendement bevragen. Mensen die journalistiek bedrijven, zoals dat ooit was bedoeld.

Wat hebben ze een prachtige aerodynamische Vorm

Kijk ook hoe ‘FD Ondernemen’ over Papa Van der Vorm schrijft, die ‘ene partij die SBM Offshore trouw bleef en in moeilijke tijden zelfs de helpende hand toestak, HAL Investments 🙂 snif snif : Zo’n fantastische filantropische meneer, Pappa Van der Vorm.

SChaamteloze advertorial voor Pappa van der Vorm in FD: ‘Hal Helpt’ 🙂

Zulke nobele mensen en belangen bekritiseren over het afwezige milieurendement voor multi-miljarden aan publieke lasten, hoe DURF je. Dan moet je wel erg slecht journalist zijn. 🙂

Met de kraanschepen en platforms er bij

Het Financieele Dagblad opzeggen via 0800 666 6667 (een bijna duivels telefoonnummer)
In het najaar 2014 gaf ik in Huis Utrecht een lezing voor de VVOJ (Vereniging Onderzoeksjournalistiek) en mijn vakvereniging VWN (Vereniging Wetenschapsjournalisten) over ‘De Communicatie-oorlog’. Daar was de hoofdredacteur van Zembla bij.

Die pikten zo niet alleen mijn biomassa-verhaal, dat ze vervolgens als eigen scoop in voorjaar 2015 brachten. (zo is dat plagiaat-tuig van Zembla)

Ze wilden ook verificatie van mijn versie van de Ed Nijpels-FD-soap. Dus blijkbaar hadden ze het FD gebeld. Want plots belde de hoofdredacteur Jan Bonjer op. Die had echter nul interesse in het verhaal van de (zoals nu blijkt) 104 miljard euro publieke onkosten voor negatief milieu-rendement (Energieakkoord)

Bonje met Bonjer, die nooit journalist was, maar verkoper voor onder andere Winsemius en Wijffels (Natuurmonumenten)

Bonjer belde slechts om ‘de nieren te proeven’, als intimidatiepoging.

Het feit dat Bonjer 2020 een nieuwe carrière begon in het geprivatiseerde ‘publiek’ bestuur als dijkgraaf van Waterschap Hollandse Delta, residerend onder SER Energieakkoord-ambtenaar Meindert Smallenbroek, als directeur van d Unie van Waterschappen..

Waarbij je benoemd wordt door De Kroon, net als Kroonlid Ed Nijpels.

…doet dat niet nog sterker vermoeden dat Bonjer met ‘de macht’ verweven is. In plaats van deze als journalist ooit te hebben gecontroleerd. Hij begon als beleidsverkoper bij de door de UBO’s ingekapselde subsidie-gigant Natuurmonumenten, residerend onder DE uitvoerder van de CO2-agenda: Pieter Winsemius, het kwade genius, mentor van Mark Rutte.

Winsemius werd daar opgevolgd door die andere groene Oranje-lakei, het SER-Kroonlid en voorzitter Herman Wijffels, terwijl Ed Nijpels het WNF in CO2-richting duwde. Zo zie je dus waar ‘De Kwaliteitskrant’ vooral toe dient, we blijven het herhalen: georganiseerde voor-tegenspraak voor De Belangen.

Lies, Damn Lies, FD ‘kwalitetsjournalistiek’..

Ze verkopen de door SER/Huis van Oranje gedicteerde hoofdstroom.

Ze jubelen dat windfarms op zee ‘goedkoper worden door nieuwe ontwikkelingen in het ontwerp van windmolens’. Maar dat zijn vernieuwingen in schaalgrootte, waarvan de kostenreducties zich nog moeten bewijzen. Terwijl kostenbesparingen vooral door lage rentes komen (geld bijdrukken ECB) en de lasten die 100 procent staatsbedrijf Tennet op zich neemt.

Dus via (in)directe publieke lastenverzwaringen. Want sinds het Energieakkoord neemt Tennet de aansluitkosten naar land op zich. Anders had Shell (van de Oranjes) dat met consortia moeten bekostigen, die ‘subsidieloze windparken.’

Ingang industrieterrein voor Blauwwind

Mijn vrienden op Urk zijn hiervan de klos, de oprechte en normale aanpakkers, voor wie ‘kan niet’ niet bestaat maar God wel.Voor die normale Hollandse families wil je werk als dit graag doen. Voor mij is het namelijk slechts aftellen voor ‘De Politie’ hier weer voor de deur staat. De UBO-Gestapo.

We schrijven als Patriot voor het klassieke Nederland waarvan je nog houden kon met mensen die nog ‘hart’ hadden.

Het Nederland, dat de hart- en gewetenloze bonusjongens nu de afgrond induwen die ‘duurzaamheid’ heet. Een vrome term voor de institutionalisering van publieke geldroof en politiek van dwang. 

Je kunt precies op de goede plek demonstreren, maar zonder te weten DAT je hier moest zijn…

Dus het EMK-visserijprotest in Rotterdam was precies op de goede plek, voor het historische gebouw de Holland Amerika Lijn (HAL Investments). Alleen zonder dat we deze kennis hadden, namelijk dat HAL zijn roze retejongens de tegenstand in het zadel schrijven.

Wie dus effectief wil protesteren, die laat zich niet weer voor lul zetten op Malieveld of Museumplein, gewapend met roosjes en hartjes. Die klopt aan bij de UBO’s, de grote geldjongens en hun uitvoerende SER-personeel.

Hond in EMK-tshirt bij de jongste generatie vissers

We bidden dat deze gewetenloze en leugenachtige roversbende voor het Hemelse Hekje zal verschijnen, in Jezus Christus naam Amen. Want we hebben bij ‘duurzaamheid’ met demonische (destructieve) krachten van doen, die Nederland de afgrond in trekken.

Ed Nijpels, Pieter Winsemius, het Huis van Oranje, UBO-families als Van der Vorm.

Wie dat in tijden van georganiseerde mkb-sloop, rechterlijke corruptie (binnen 4 uur avondklok herstellen) en Avondklok nog niet inziet. Die wil het gewoon niet zien.

6 Replies to “Het Financieele Dagblad = Baggerjournalistiek (Boskalis)”

 1. Ziet nou niemand het duivelse in de techniek en de toepassing door sommige lieden ervan? Duivels omdat de ‘tegenpartij’ er blijkbaar genoegen in schept bijna alles wat hij doet slecht te doen? Er is dus een negatieve agenda te zien. Daarom is spreken over zulks zinloos, denk ik. Tegen tovenarij (magick) bijvoorbeeld (dat gebruiken ze, meen ik; symbolen bijvoorbeeld zijn een vorm van tovenarij (C.Jung)) is weinig te doen, niet meer dan het ontlopen: geen media bekijken, zoveel mogelijk bij de natuur blijven misschien.
  We zijn als mensen geregistreerd met de naam bij het bedrijf Nederland. Hoe die heet weet ik even niet, maar het schijnt zo te zijn. De tweede kamer is een soort veredelde ondernemingsraad. Een raad die monddood gemaakt is wegens eedaflegging. Stemmen is dus zinloos. Zo ook de gemeentes. De wethouders zijn van de ‘club’. Die zijn er niet voor het volk. Gemeenteraad is monddood wegens overmacht uit Brussel. Enzovoorts. Nog een keer een inkijkje in BV. Nederland.
  https://vimeo.com/244549332
  En hierin zit niet eens wat van een topje van de machts-pyramide waarin we politiek gezien, leven. Lopers in het schaakspel misschien. En wat pionnen. De politie oogt me nog wel ‘helder’. (Gelukkig) Maar luister toch naar wat de prof criminaliteit zegt! Erger kan niet. (bijna?)

 2. Allemaal zeer interessant, ook de link van Raphaël.
  Eenieder moet dit weten, zonde van de talrijke ingedommelde burgers
  die met gemak te vermaken zijn met brood en spelen.
  Diepe buiging vanuit Vlaanderen waar het wellicht even droevig is, zeg maar nog droeviger door het totaal ontbreken van opstandelingen zeg maar. O, ja uitgezonderd ergens een burgemeester aan onze Belgische kust, die het “apparaat” graag monddood zou hebben wed ik.
  Dank aan Interessante tijden.

 3. Zusje Annelies van der Vorm doet mensen op een andere manier monddood maken. Zij schakelt een prive recherecheur genaamd Lenard Prins in om enige vorm van kritiek omtrent haar oplichting van haar Nuarro-mozambique projectje in te dammen.

  Ze gebruikt haar familie om positieve reviews te schrijven en neemt zelfs de naam aan van een overleden persoon (Elizabeth Drok)…… en ik ben er dus ingestonken. De terroristische dreigingen zijn enorm aldaar maar anneliesje boeit het niet. Over lijken gaan ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *