De rivier als ‘rechtspersoon’ Wim Eikelboom (SDG16)

De IJssel met aan overzijde de Veluwe

 Ken je de ideologie van de 2030 Agenda, dan zie je ook dat het experiment in de gemeenteraad van Zwolle om de IJssel – een rivier- als ‘rechtspersoon’ op te voeren niet zomaar uit de lucht valt. Dat is SDG 16, zoals beschreven in de Epoque 11 over de 17 SDG Doelen. Bijna altijd komen dan mijn voorspellingen uit, omdat ik de theorie en blauwdruk ken en dan via deductie naar de feiten redeneer.

Wim Eikelboom als IJssel = SDG16

Vergoddelijking van het stoffelijke
Het Earth Charter (Vredespaleis 2000, oa Ruud Lubbers) maakt van materie en de Aarde een Persoon met hoofdletter.

Dat charter is de ideologische basis van de 2030 Agenda, en werd in 2018 gecombineerd met  de ‘vergroende’ Mensenrechten die in december 2018 in het Vredespaleis werd gelanceerd (The Hague Principles), als Global Pact for the Environment, met medewerking van de Nieuw Zeelandse jurist Klaus Bosselmann.

Daarin is alle heiligverklaring van materie, tot de Declaration for the Rights of Mother Earth opgenomen. En daarvoor maakt Wim Eikelboom, werkzaam als zendercoordinator voor NPO1 Radio- zich nu sterk. Denk hier aan de spekkoek-benadering (SDG17), gelaagdheid in actievoeren op alle niveaus van enkelingen tot invloedrijke politici en overheden.

SDG16 op landgoed Zonheuvel van Stichting Christelijk Sociaal Congres: werelddictatuur en je bek houden, mondkap op!

Wim Eikelboom = Stichting Christelijk Sociaal Congres (Landgoed Zonheuvel)
Niets in de links-totalitaire/’sociale’ beweging gebeurt ‘toevallig’, ze werken op verschillende niveaus goed samen. Wim Eikelboom is gelinkt aan het Christelijk Sociaal Congres en dat is weer verbonden met landgoed Zonheuvel, waar een heel wandelpad langs alle 17 SDG doelen is opgetuigd.

Met Jan Willem van den Braak en Hans Groen schreef Wim Eikelboom voor die club in Doorn in 2011 het boekje ‘Schepping en samenleving- een duurzame relatie’. Voortaan kunnen mensen met totalitaire wensen zichzelf dan voor rivier en/of dier uitgeven.

De IJssel zelf noch ‘Aarde’ vraagt om een advocaat, al noemt Roger Cox (Urgenda, Milieudefensie) zichzelf nu zo. Het zijn mensen die andere mensen met een stok (rivier, aarde, dier, klimaat) willen slaan.

Lizzy Doorewaard is beroepscommissaris, ondermeer voor de NPO

Het enige dat links totalitair wil is controle over anderen. Met ‘de planeet’ als stok om mee te slaan. De positieve aandacht via de NPO is nog eens extra geborgd, doordat eerste-steenlegger van het congrescentrum op Zonheuvel, Lizzy Dooreweerd ook toezichthoudster werd voor de NPO.

Het standaardwerk dat iedereen moet hebben die de moderne tijd wil begrijpen

Dus andermaal: koop de Epoque 11 over de 17 SDG Doelen van de 2030 Agenda, want zonder die agenda kun je de moderne wereld niet goed duiden. Heb je de Epoque in huis, dan heeft de linkse beweging geen geheimen meer voor je, hoe ze werken, wie ze geld geeft, en wie het met wie doet.

Dan zie je ook dat ‘ze’ niet zomaar ‘gek’ zijn of doen, maar je kent de methode achter de gekte.

4 Replies to “De rivier als ‘rechtspersoon’ Wim Eikelboom (SDG16)”

 1. Als ik het goed begrijp kan ik nu voor naaktzwemmen in de IJsel, ik spring er vaak ter hoogte van de voormalige kinderboerderij in Holterbroek (vlak bij de Bachlaan) in, opgevist worden door de waterpolitie en beschuldigd worden van ‘verkrachting’ of zo? Of is dat alleen wanneer er een zwemverbod geldt?

  1. IJssel spreekt als rechtspersoon????
   “Wim Eikelboom vertolkte de rol als ik-persoon van de IJssel. Hij verwees tijdens dit experiment naar het feit dat er in Nieuw-Zeeland, Colombia, India en Ecuador rivieren rechtspersoonlijkheden zijn, met een status die vergelijkbaar is met mensenrechten.”

   Ik-persoon=acteur van dode entiteit. Een rechtspersoon is een corporatie=corpus=dood lichaam.
   Er wordt dus een rivier vergeleken met een dode entiteit die de status krijgt toebedeeld met mensenrechten.

   Het genoemde feit is dat mensen wereldwijd een rivier zien als levensader, omdat het vol levenspotentie zit. Om nu een rivier de menserechtenstatus te verlenen, geeft aan dat de mensenrechterlijke verantwoordelijkheid van de mens wordt ontnomen.
   Het zijn juist de Rechtspersonen, zoals Natuurlijke Personen [=mensen in dwaling] en met name bedrijven die de rivieren bevuilen.

   Rechtspersonen hebben Burgerrechten.
   Mensen hebben mensenrechten en zijn BEVOEGD tot Burgerrecht [dus niet verplicht]

   Een mooi voorbeeld van georganiseerde dwaling om mensen in dwaling te brengen en te houden.

   Dus neem gerust een duik Jelle. Op grond van art.6:228 BW kan dat.
   https://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6/artikel228/

 2. Het zijn inderdaad interessante tijden als je twee verschillende Wim Eikelbomen aan elkaar knoopt die geen link met elkaar hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *