Volgende week (vrijdag 18 juni, 10:45) is het zover

Bartlehiem. Barbertje moet hangen?

Voor de groeiende schare fans van Interessante Tijden van ondergetekende is volgende week vrijdag 18 juni om 10:45 een tijd om in je agenda te zetten. Dan zal mijn raadsman Gerard Spong aan het Zaailand bewijzen dat hij zijn toptarief waard is, om mij in hoger beroep vrij te laten spreken, na eerdere veroordeling voor vermeende ‘bedreiging’, die in het artikel  ‘Astroturfer Bouwe de Boer verbouwt Friese landschap‘ zou hebben gestaan.

Wanswert

Uw aanwezigheid en morele support wordt zeer op prijs gesteld, net als bij het eerdere politieverhoor in Joure. In de tussentijd kan de (kruis)boog natuurlijk niet altijd gespannen zijn. En dus toer ik met een goede vriendin door Friesland, waar we dan de alleraardigste natuurimpressies opdoen.

Molen Wanswert

Mijn assistente (naast Trudy) op retraite in FRL

Via Bartlehiem (Bethlehem) kwamen we bij Wanswert uit en in Birdaard troffen we nog oer-Fries Durk, veertig jaar bootsman in de offshore-(olie)industrie, en ook geen onbekende met de Sterke Arm.

Durk, een Oer-Fries uit 1 stuk

Mijn liefde voor de Friese natuur groeit dagelijks, haar helende kracht voor wie even op retraite wil moeten we ook niet onderschatten. We dienen nieuwe beschuldigingen/lulverhalen met staatsgeweld kracht bij gezet– alsof zou ik (serieus) een sekteleider zijn die mensen te gronde richt, dus met enige zakken zout te nemen.

Birdaard, wierde

Zon onder bij Blija

We maken het hier uitstekend, komen overal supporters en goede mensen tegen, de wereld is mooi en het leven is prachtig. We kunnen ook U die ervaring straks bieden met mijn boek over de natuur van de Friezen als cursusmateriaal.

Daarover later meer, maar hou de uitgave bij Uitgeverij de Blauwe Tijger alvast in de gaten.

8 Replies to “Volgende week (vrijdag 18 juni, 10:45) is het zover”

 1. “vermeende ‘bedreiging’”
  Onder een foto van Bouwe de Boer heb je gezet: Fut Doadskoppe! (artikel van 23 november 2019)
  Later stiekem weggehaald (versie 1 februari 2020)

  1. Ja dat weghalen moet als je veroordeeld bent voor bedreiging. Tijdens het onderzoek wordt daar ook druk op uitgeoefend. Waarom is dat stiekem in plaats van logisch?

  2. En de structurele leugenaars Mark Rutte en Hugo de Jonge mogen wel professoren, hoogleraren, artsen, immunologen, virologen, politie agenten, militairen, etc. die op basis van feiten uitspraken doen over SARS-CoV-2, inclusief allen die wel op basis van kennis op grote schaal demoniseren met termen als “wappies”, “doorgesnoven hooligans”, etc. via de mean stream media? Dit is doelbewust opruien van “onwetenden” om hele groepen anders denkende in een zwart daglicht te zetten. Lijkt verdacht veel op wat er in de jaren 30 in Duitsland gebeurde. En wat doet het Openbaar Ministerie daar aan? Het structureel tegenwerken van aangifte over die en andere strafbare feiten die ze plegen is inmiddels geen publiek geheim meer…… . Dus is er nog een rechtstaat? Uit de feiten blijkt van niet. Het is slechts een wassen neus om de zittende macht die Nederland leeg plundert ten bate van multinationals, en de bevolking haar vrijheden ontneemt op basis van aantoonbare leugens, de “staatsgreep” die wereldwijd gaande is om agenda 2030 er door te drukken te laten slagen. Dit is gewoon klasse justitie omdat Rypke de “corruptie cultuur” met publieke gelden in de bestuurlijke netwerken en alles wat daaraan vast hangt openbaar maakt. Zo boven zo beneden. Zo in het groot, zo in het klein. Dus ook de ambtenaar op lokaal niveau dient aangepakt te worden als hij of zij meewerkt aan deze “corruptie cultuur”. Er dient een vloedgolf te komen die de gehele corruptie cultuur doet wegvagen in het belang van het Nederlandse volk en de komende generaties. Zo niet, dan acht ik het net zoals Franse generaals zeiden, niet onmogelijk dat we ook in Nederland rekening kunnen gaan houden met een burgeroorlog. Liever dood dan slaaf!

  3. “Fut Doadskoppe! ” is geen bedreiging, maar een verwensing. Categorie eenzijdige mededelingen, zoals Bouwe dat ook deed naar zijn slachtoffers. Als het al belediging is in de zin van artikel 267 Sr, dan hebben beide partijen evenveel schuld, maar zal Rypke zwaarder worden gestraft, omdat Bouwe mandaat heeft als ambtenaar in functie.

 2. Ieder gebruikt de terminologie die hij of zij gewoon is. Een tennisster zou zeggen: “Die zou je een racket in de nek moeten slaan!” Waar een biljarter dan weer een keu wil gebruiken. Maar dit zijn termen uit de sportwereld vandaan. Maar weer anderen gebruiken meer plaatselijke uitdrukking. Ik zou waarschijnlijk zeggen: “Die vent moet een bowlingbal op z’n ‘pin’ geslingerd krijgen. Mijn oude vader (overleden) zou hem waarschijnlijk willen ‘prikken’ (ik sil dei prippe). – Ik kende de Dockumer uitdrukking ‘Fut Doadskoppe’ niet maar mijn eerste indruk was dat de schrijver duidelijk wilde maken dat het beter voor onze samenleving was dat die kerel direct in een ‘doodskop’ zou veranderen. Meer als een zeer versneld ouder (progeria; is toch versnelde progressie?) worden en versneld verrottingsproces (instant decay) er achteraan. We leven toch in een tijd van ‘versnelde progressie’? En dat is toch goed?

  1. Ja, natuurlijk. Dat zal Rypke vrijpleiten, als hij ‘in het zwart’ bij klust als begravenisondernemer. Dan valt “Fut Doadskoppe!” onder terminale vak terminologie.

 3. Heb Rypke heel veel gevolgd en als laatste de sgd doelen en ben mede dankzij hem een stuk wijzer geworden. In het begin zocht ik dingen van hem na maar daarna voelde ik zijn passie en oprechtheid.
  Ben nu een vervolg route opgegaan – vind ik wel leuk benoemd – maar zag een link naar dit artikel.
  En ik vind dit een blij, positief opgewekt artikel en hoop dat we allemaal de waarheid gaan ontdekken en omarmen.
  Rypke: succes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *