Reuters helpt CO2-zwendel private wereldregering (ESG-‘revolution’)

Einde aan zelfstandig bedrijfsleven

Environmental & Social Governance (ESG) betekent dat je als bedrijf niet meer zelfstandig mag opereren naar eigen inzicht en kunde, maar dat je aan private entiteiten je ‘deugzaamheid’ moet rapporteren, als license to operate

Daartoe zijn ook de Sustainable Development Goals van hun Verenigde Naties opgelegd aan Nederlandse instituties, bedrijven en instellingen via het Ministerie van Sigrid Kaag (BuZa).

Momenteel sluit uit naam van ESG het CO2-net zich rond het mkb, dat ze hun gehele bedrijfsvoering moeten onderwerpen aan het idee dat CO2 vervuiling is die koste wat kost bestreden moet worden. Grote accountingfirma’s als PWC profiteren van die CO2-rapportage, en werken met die ‘ESG-Revolution‘ samen met het in Amsterdam gevestigde Global Reporting Initiative. (GRI) Dat GRI is weer deels publiek gefinancierd.

Het Global Reporting Initiative uit Amsterdam werkt met PWC samen, je ziet niet waar publiek begint en privaat ophoudt en vice versa

De ‘ESG Revolutie’
Persbureau Reuters organiseert 22 november nu een evenement, waarbij ESG wordt gepresenteerd als onontkoombaar. Omdat ‘duurzaamheid’ niets betekent, gaat het in de praktijk om het opnemen van CO2 tot maat van al je activiteiten in je investeringsportfolio.

With AuM in EU-domiciled ESG Mutual Funds predicted to hit €7.6tn by 2025, the opportunities available to those who rise to the challenge are unmatched.

At Reuters Events: ESG Investment Europe 2022, join 300+ industry executives from every corner of the ESG ecosystem to find out how the financial community can balance the needs of a world in crisis with their fiduciary responsibilities.

The Great Reset, lastenverzwaring voor de massa met onbetaalbare energie

We zien hier een echo van een artikel dat PWC in 2021 schreef over de ESG-revolutie, wat betekent: Multinationals die de gender en CO2-zwendel van het transhumanisme implementeren in de economie:

Management teams are taking a fresh look at difficult strategic trade-offs in response to both new opportunities and external pressures, such as concerns about heavy carbon emissions (very much on the radar, for example, of energy companies and cement manufacturers) and about a range of social concerns, including health, race, gender, and inclusion and inequality.

Die ‘social concerns’ zijn van boven opgelegd, immers: geen normaal weldenkende man of vrouw heeft iets met ras- inclusie en gendergezeik. Je wil een geliefde, mooi huis met tuin en leuke kindjes. Punt. Het meest concrete gevolg van ESG is dat ieder bedrijf zijn carbon footprint in iedere activiteit moet rapporteren. En dat is weer een verdienmodel voor PWC, McKinsey enz.

Van wie is ‘De Wereld’

Van wie is Europa?
Een kapitaaltransitie van zeven duizend miljard dollar voor 2025 zou in het verschiet liggen. Dat is logisch, wanneer je heel Europa dwingt om voor 2030 liefst 55%  van het (fossiele) energieverbruik weg te poetsen, als een soort klimaatstoelendans voor bedrijven. Je dwingt bedrijven dan de papieren CO2-emissies daaruit af te kopen.

Met het ESG- (Environmental & Social Governance)-evenement in november in Londen mobiliseren ze de financiele sector richting CO2-zwendel. Zo maken ze van CO2 een kredietvorm, dat je met staatsgeweld bij andere mensen lospeutert dankzij de Klimaatwet van het Rutte-regime en de Green Deal van Frans Timmermans.

Zo helpt Reuters mee de grote jongens in de CO2-zwendel in het financiele circuit om hun standaarden op te leggen aan andere investeerders. Zij kondigen aan dat de regulering voor die rapportage al in de maak is, en dat je dus geen keuze meer hebt.

‘De Wereld’ = Global Finance

Wie is ‘de wereld’? Dat zijn de miljardairs op aarde, die menen dat zij uit naam van ‘de planeet” (zichzelf) controle over de rerst moeten krijgen. Persbureau Reuters is eigendom van de Canadese miljardair David Thomson, het maatje van David de Rothschild, eigenaar van The Economist.

Zij zijn de genen die de echte macht hebben. Je ziet verder oud-politici die ze voor hun karretje spannen, zoals Tony Blair (JP Morgan Chase), David Cameron, en oud Goldman Sachs-bankier Mario Draghi kan dan premier van Italie worden, oud bankier bij Rothschild Emanuel Macron is premier van Frankrijk. En Klaus Schwab (World Economic Forum) zijn schandknaap, Mark Rutte zit hier al weer 12 jaar in het zadel.

Tegelijk moet de Europese bevolking blijven geloven dat ze in een ‘democratie’ en ‘rechtstaat’ leven.

ESG = SDG

Rentseeking = ‘sustainability’
De lobby voor de CO2-zwendel komt van de grote jongens in de financiele wereld zelf, zoals Larry Fink en Brian Deese van Blackrock. En van onze ‘eigen’ Frank Elderson en Klaas Knot van De Nederlandse Bank en het Network for Greening (CO2-verzwendelen) the Financial System van de BIS (bank voor internationale betalingen in Basel)

Je kunt dus spreken van een vorm van ‘rentseeking’, dat je als grote partijen via private lobby voor regulering zorgt, waarop je dan zelf (op publieke kosten en via kostenverhoging reguliere leven) gigantisch kunt cashen. In een notedop is dat ook wat ‘sustainability’ inhoudt: het kapot maken van het mkb met CO2-standaarden en dan blijven enkel de multinationals en grote jongens over die de lasten aan kunnen.

Je bent bijvoorbeeld een bedrijf dat beschermende kleding maakt van kunststoffen op basis van olie. Maar dan moet je ineens ‘verduurzamen’, oftewel torenhoge kosten maken om je productieproces te veranderen. Ook bij burgers zie je die dwang door private lobby met overheidsgeweld gebeuren, zoals met de gedwongen warmtepomp die je tienduizenden euro’s onkosten geeft voor inferieure verwarming.

Global Reporting Inititative gelieerd aan PWC, publiek gefinancierde private stichting in Amsterdam

Global Reporting Initiative
Opnieuw is Nederland in deze branche van ‘deugrapportage’ aanvoerder. Sinds 2004 zit in Amsterdam het Global Reporting Initiative, waar eerder bankier Herman Mulder voor werkte (nu oa Stichting SDG Nederland en True Cost/True Price) Hun CEO Eelco van der Linden is 1 van de hoofdsprekers op het Reuters event van 22 november. Die komt weer van Price Waterhouse and Coopers (PWC) vandaan.

PWC is met McKinsey een warm voorstander van CO2-rapportage, omdat zij als accounting-multinational goed verdienen aan bedrijven die gedwongen worden CO2 heel belangrijk te vinden. Zij zijn weer supporters van het Global Standards Fund van Global Reporting Initiative (GRI). Die zien toe dat je de SDG-doelen van de Verenigde Naties in je bedrijfsvoering opneemt.

PWC profiteert van de CO2-zwendel en de 2030 Agenda

GRI is een private stichting (Ngo) die weer door overheidsbureaucratieen (ministeries) gefinancierd wordt, dit jaar door UK PACT Green Recovery Challenge Fund, United Kingdom, eerder kregen ze subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Al die clubs zijn weer een uitvloeisel van de Aardetop in Rio de Janeiro (1992) en de daar opgelegde Agenda 21 van de Verenigde Naties (nu 2030 Agenda met SDG Doelen)

Sponsoren MSC

Visserij al vertrouwd met ESG
In de visserij is het MSC-label zo’n ESG. Marine Stewardship Council (MSC) is een private stichting in Londen, opgericht door Unilever en Wereldnatuurfonds. Nederlandse garnalenvissers die daar aan deelnemen dankzij de overname van Heiploeg door P&P krijgen daardoor stillig-afspraken opgelegd, uitgelegd als ‘landings per unit effort’. (LPUE)

Kleine visserijbedrijven kunnen nooit de tonnen euro’s lasten per vier jaar van zo’n MSC-label betalen. Dat kan alleen wanneer je bij een kartel bent aangesloten.

Je verzint dan allerlei technisch taalgebruik om kartelgedrag af te dwingen, terwijl je de voorheen zelfstandige familiebedrijfjes dwingt om eigenlijk employee te zijn van een viskartel. Tegelijk moet je als privaat bedrijf dan dus aan een private regering rapporteren of je wel goed bezig bent. Ook als je gewoon volgens de lokale wetten opereert met een NB-wetvergunning.

Duurzaam! MSC!

Er komt dus een schaduwoverheid bij uit naam van ‘duurzaamheid’, die deels is gefinancierd met publiek geld: die menging van publiek en privaat geld noemen ze public private partnership en ‘blended finance’.

De praktische consequenties van ‘de transitie’ en ‘verduurzaming’ kun je mijlenver zien aankomen: lastenverzwaringen die de kleintjes treffen, die dan bij omvallen door de grote jongens worden opgezogen. Verticale integratie en consolidatie.

Voor de Nederlandse bevolking en het mkb betekent die ‘transitie’ een massale verarming, stijgende voedsel- en energieprijzen: dat is wat ze ‘True Price’ noemen en ‘true value of food standard’, namelijk dat je CO2-belasting als private winst voor global finance (‘the world’) in producten verrekent. Dankzij hun ‘divestment’- ((niet meer investeren in olie- en gaswining) campagnes maakten ze een kunstmatige energieschaarste, zodat je nu meer dan 2 euro voor een liter diesel betaalt.

For a fantastic plant growth. Broeikasgas of Groeikasgas?

Maar met een groen verhaaltje over het redden van de planeet en ‘het klimaat’, dan klinkt ‘duurzaamheid’ bijna als idealisme: terwijl het de zoveelste uiting van criminaliteit, leugen en hebzucht is wanneer je de CONsequenties bekijkt in plaats van de vrome intenties. Aan de CO2-zwendel is niet enig goeds, CO2 is geen vervuiling maar plantenmest, een zegen voor de planeet.

De ‘Transitie’ betekent kortom de Umwertung aller Werten, dat je van waarheid een leugen maakt en van leugen ‘waarheid’. Voor de doorgewinterde complotdenkers nog een leuk weetje: Koolstof, C, de bouwsteen van het leven is het zesde element uit het periodiek systeem met atoomnummer 12.

One Reply to “Reuters helpt CO2-zwendel private wereldregering (ESG-‘revolution’)”

 1. Mooi artikel Rypke!

  Prachtig hoe je de mooie dure woorden van deze lobbyisten opsomt en vervolgens even de contraproductieve uitwerking in de alledaagse praktijk ernaast zet.

  Ik ken deze groene treiterij vanuit mijn werk. Alsof al dat rapporteren iets anders doet dan het spekken van de kas van accountantsbureaus. Weer iets waarvoor je die gasten verplicht in moet huren en waarvoor ze niets maar dan ook helemaal niets nuttigs bij gaan dragen.
  Nou ja, het effect van deze ‘openheid’ is natuurlijk dat activisten een hitlist hebben met bedrijven om onderdruk te zetten. Dat is dan weer ‘maatschappelijk engagement’.

  Er zullen wel weer de nodige zakenvluchten worden uitgevoerd richting London voorafgaand aan de 22e November. Maar dit is wel een mooie speech, het hoofd ‘Responsible Investing’ van HSBC die letterlijk zegt dat die hele financiële wereld wel wat beters te doen heeft dan de hele dag ouwehoeren over het klimaat en dat het risico 0,0 is:
  https://www.youtube.com/watch?v=bfNamRmje-s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *