Vier scenario’s de-industrialisatie Nederland (‘klimaatneutraal’)

De ‘biobased economy’ in Roemenie, ‘regionaal geworteld’ en ‘decentraal’

Na het Planbureau voor de Leefomgeving afgelopen week, presenteert de vereniging Netbeheer Nederland (van staatsbedrijven als Tennet, Gasunie en Enexis ) haar vier scenario’s voor de-industrialisatie van Nederland voor 2030 en 2050 en de sabotage (‘transitie’) van de energievoorziening.

Voor 2030 kun je alleen nog de was doen als de zon genoeg schijnt, dat is het ‘Flex’-scenario, dat Netbeheer Nederland gisteren in de media promootte. De bijkomende afschaffing van eigendom en de sabotage (‘transitie’) van de energievoorziening, heet eufemistisch ‘klimaatneutraal’, en terug naar de steentijd ‘biobased economy.’

Industrie verjagen voor CO2-doel op papier
Het staat er letterlijk, bij het scenario ‘Decentraal’ dat nagenoeg gelijk is aan het ‘Regionaal Geworteld’-scenario van het PBL: “sterke krimp (energie-intensieve) industrie”. Het schijnt dat Netbeheer Nederland ook Ad van Wijk in de arm heeft genomen, om het economisch onmogelijke een geleerd cachet te geven: Alsof je met energiedrager waterstof je economie kunt aandrijven.

Het PBL-scenario voor ‘Mondiaal Ondernemend’ staat ook bol van de natte droom ‘waterstof’…

Natuurlijk kan dat niet, zo beschreef ik al voor De Andere Krant. Die waterstof zou je moeten produceren met windstroom met een conversieverlies van 70 tot 80 procent. Terwijl er sinds 2003 in Europa al 1000 miljard euro aan subsidies is gespendeerd om tot de magere 15 % ELEKTRISCHE energievoorziening door wind en zon te komen. Dus zou je met waterstof er bij nog een factor 10 of meer aan subsidiefarms moeten aanleggen, en dan ga je die peperduur geproduceerde ‘groene’ waterstof vervolgens in de brand steken in een auto.

It kin net. Maar men wil in het openbaar bestuur zo graag zichzelf ‘goed mens’ vinden, ook al is daar geen feitelijke aanleiding toe. En het grootbedrijf stelt ‘u vraagt, wij draaien, als u daar met belastinggeld voor gaat bijbetalen.’

Leugens, verdomde leugens, duurzaamheid. De windfarm levert ‘groene’ stroomcertificaten voor Eneco

De Groene Rekenkamer waarschuwde in mei 2021 al tevergeefs naar ‘groen’ verblinde bestuurders, dat je met wiebelstroom uit wind en zon geen economie kunt aandrijven: It Kin Net, die Regionale Energie Sabotage (RES), van de energiesaboteurs Sandor Gaastra en Ernst Paul Nas van het ‘Ministerie van Klimaat’. Je gaat twee maal zoveel betalen voor je stroom, terwijl de leverantie steeds onbetrouwbaarder wordt.

Diverse gedeputeerden hebben dat rapport ongelezen ter zijde geschoven. En maar ‘Rusland’ de schuld geven, terwijl de klimaatneutraal-politiek zowel de netkosten doet exploderen (verzwaring om onbalans vraag-aanbod te verzachten) als de energiebelasting (SDE-opslag) en de tarieven zelf.

Energieambtenaar bepaalt hoeveel en wanneer
Het enige goede aan dergelijke scenario’s is dat ze openlijk toegeven, dat CO2-politiek en ‘duurzame’ (weersafhankelijke wiebel)energie leiden tot economische vernietiging. En dat je zelf niet meer mag bepalen wanneer en hoeveel energie je afneemt. Maar dat een groene energie-ambtenaar de mogelijkheid krijgt dat voor jou te bepalen.

Dat is het beleid, met voorbedachte rade. Daarom werd die Smart Meter ook opgedrongen. Men noemt die groene idiotie de overstap van een ‘vraaggestuurd energiesysteem’ naar een ‘aanbod gestuurd energiesysteem’. Dat betekent dat je een bakker die eerder brood naar vraag bakte, nu brood laat bakken wanneer het hard genoeg waait. Dus dat je bij windkracht acht een van verschimmelende broden uitpuilende bakkerij hebt.

Terwijl je bij windkracht 2 en een novemberzonnetje hongerige klanten met lege handen moet wegsturen.

Het idee dat politici ‘keuze’ hebben uit ‘vier scenario’s, is ook niets dan kiezen tussen 1 mes in je rug, of wil je er twee? Je hebt pas een keuze, wanneer je de CO2-politiek uit voorzorg een halt toeroept. Maar die keuze is niet in de scenario’s verwerkt. De richting ligt vast, namelijk dat energie onbetaalbaar en onbetrouwbaar moet worden. Alleen verwoord in groen-wollig taalgebruik over het redden van Moedertje Planeet.

De weg naar de hel in vier scenario’s

Alle politieke partijen, de FvD uitgezonderd steunen volmondig deze groene zelfdestructie, waarbij ‘terug naar de steentijd’ als ‘innovatie’ wordt verkocht. Sinds de uitvinding van het houtvuur in het jaar 200 duizend voor de komst van Christus leven we al in een ‘biobased economy’.

Steeds meer mensen geven het idee op, dat Nederland als Failed State nog te redden is.  De wal moet deze klimaat-Titanic keren. Wie wil daar nog op wachten?

One Reply to “Vier scenario’s de-industrialisatie Nederland (‘klimaatneutraal’)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *