Grumpy Old Men breken lans voor Nederlands (& Fries)

Lekker paffen, de Grumpy Old Men, cultuurpessimist tot in de kist

Op Goede Vrijdag 1900 is het weer tijd voor Interessante Tijden week-tv. Na de internationaal 8 miljoen maal bekeken Passion, halen Grumpy Old Men Rypke & Henk verhaal, over globalistische vervuiling van de Nederlandse Taal. Zelfs de Urker vishandel werd al een Seafood Hub in Port of Urk. De ‘facts en stats’ wijzen uit dat deze ‘Seafoodindustrie’ 3 miljard euro per jaar omzet, dus ‘who cares’?

Nederlanders kunnen álles aan een internationaal massapubliek vermarkten, van Jezus tot Big Brother, maar moeten we ook onszelf uitverkopen? Mopper, drink en rook vanavond vanaf 19:00 mee op Interessante Tijden TV in de ‘comments’. De turbotaal is afkomstig van de Amerikanen, die Europa bezet houden sinds 1945.

Stel dat de Duitsers gewonnen hadden. Hoe klinkt bijvoorbeeld Human Resources Manager in Duitse bezetterstaal?

Crazy Friday is overigens een suggestie uit de marketingwereld, om de laatste vrijdag van de maand naar te vernoemen. Vooralsnog kreeg die oproep (gelukkig) weinig succes, zodat Goede Vrijdag nog Good Friday bleef. Alleen bij Batavia Stad schijnen ze er aan te doen. Die naam Batavia is ook een geschiedkundige vervalsing, want de Hollanders stammen niet af van de Bataven, die heten voor het jaar 1100 nog Friezen.

Het boek met schutbladen van historisch Frisia

Bestel Rypke’s fotografische en literaire schotschrift voor de Friese (en dus Nederlandse) Natuur & Cultuur ‘Liever dood dan Slaaf’ in de webwinkel:
https://lieverdooddanslaaf.com/index.php/store/Het-Boek-LIEVER-DOOD-DAN-SLAAF-door-Rypke-Zeilmaker-GRATIS-VERZENDEN-p404128655/

De nieuwe Batch van StrijdT komt met meer CO2 er in opgeslagen

Reserveer je kistje StrijdT bier, de Friezen-Tripel via dit webadres:
https://lieverdooddanslaaf.com/index.php/store/RESERVEER-NU-STRIJDT-Het-Bier-12-Stuks-per-kist-Vanaf-APRIL-weer-Leverbaar-BESTEL-HIER-UW-KIST-JES-p425871393/

Inhoudelijke verdieping van het onderwerp Amerikaanse Turbotaalvervuiling deze week op Interessante Tijden:
https://www.interessantetijden.nl/2024/03/27/is-subsidiegeld-the-only-thing-that-telt-in-holland/

Kleding met het Liever dood dan Slaaf Wapenschild:
https://lieverdooddanslaaf.com/index.php/store/

Interessante Tijden bestaat deze week precies zeven jaar. Je donatie voor meer onderzoekswerk en de opnames van Interessante Tijden is welkom:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *