Interessante Tijden overtreft bezoekers-aantal Natuurmonumenten

Hoppa, nieuw record

Afgelopen donderdag tikten we op Interessante Tijden de 25 duizend dagbezoekers aan, vanwege de mestfraude door het RIVM. Dat is 19 duizend meer dan mijn vorige record-artikel over de Postcode Loterij, en ook 20 duizend meer dan de ervaringsweek op de Noordzee als visserman, en de vogelveertjes die vissers in hun netten krijgen rond windturbine-farms.

Ga zo door. Mijn doel om boven de 10 duizend te komen is dan alvast gehaald.

Dus Bjorn van den Boom; wanneer komt de West Vleteren naar me toe? Er valt wat te vieren. Ik wil meer bezoekers dan Natuurmonumenten!

Morgen nog een aardig artikel over de missie van Interessante Tijden als studiecentrum voor Natuurlijke Historie en de Menselijke Natuur. In de tussentijd wil ik jullie graag nog wijzen op mijn artikel over De Pil, de Hostie van de Seksuele Bevrijdingsbeweging.

Niet alleen worden (veel) vrouwen daar doodziek van, waaronder een vrouw die hier haar verhaal vertelde. Negatieve gevolgen voor het aquatisch milieu zijn weinig onderzocht.

Deze ecoloog, David Skelly doet interessant onderzoek naar een raar fenomeen bij kikkers. Dat 1 op de 5 mannetjeskikkers in urbane gebieden plots eieren produceert. Het verschijnsel was al langer bekend. Maar milieu-activisten gaven bijvoorbeeld agrarische bestrijdingsmiddelen de schuld, en andere klassenvijanden van de groene beweging.

Parende kikkers in het eendenkroos

Skelly vond dat op het platteland en in natuurgebieden de kikkers geen last kregen van het verschijnsel. Wel in urbane gebieden. Dus nu onderzoekt hij de invloed van door mensen uitgescheiden medicijnen. Ik heb ‘m gevraagd of hij ook De Pil onderzoekt als mogelijke boosdoener.

Meer goed nieuws: er komt een film uit over de Waddenzee zonder ecologenzeik-stem er onder, die ons een schuldcomplex aanpraat tenzij we allen PvdA of erger gaan stemmen. Een film die de Waddenzee zelf laat spreken.

Benieuwd

De producente Annemiek van der Hell van Windmillfilm kwam met haar collegae over als normale mensen, niet van die pretentieuze zeikerds. Dus vol verwachting klopt ons hart. Dan krijg je ook niet zo’n natuurfillm, waar ze je een ideologie door het keelgat schuiven, zoals bij het maatje van Han Olff, Ruben Riefenstahl Smit: die maakt nu zijn Triumf des Wildernis 2, maar dan dus over de Waddenzee.

Die windmolens op de Waddenzee moeten ze ook niet veel van hebben, ondanks de naam van hun bedrijf. Zo begreep ik.

De aanpak doet denken aan de film over Benedictijner monniken in een abdij in de Franse Alpen: Into Great Silence (2003). Je hoort drie uur lang alleen de bankjes kraken, de sneeuw tegen het raam, het bidden van de monniken. Meer 1 grote beeld- en soundscape. Gaaf!

En vooral; geen ecologengezeik eronder, danwel mensen van de PvdA of erger.

Want de bodemlijn van alle discussie over natuur luidt: ecologen/milieuactivisten aka Het Linksche Thuigh, dat zijn geen leuke mensen. Bij alle grafiekjes van vogel-aantallen zus, en visstand zo blijft dat toch de kale essentie. Linkse Zeikerds, Milieuactivisten en hun Journo-Lobbyisten bij de Leugenfabriek der Journalistiek, het zijn geen leuke mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *