Klimaat-nepnieuws tegen Bitcoin als olievlek door media…

Business Insider.nl, een internationaal PR-platform

Nu de uitrol van Bitcoins op stoom komt als alternatief van de IOU’s voor Rothschild cs (‘geld’), trekt Business Insider met alle corporate media plots de klimaatkaart als tegen-propaganda. Betalen met bitcoins doet de ijsbeer op de Noordpool wegsmelten, dat soort verhaaltjes. Het verscheen ook in de Forbes, en baseert zich op een artikel van Camilo Mora en zijn master-student in Nature Climate Change.

De snelheid waarmee het bericht zich verspreidt via de gecontroleerde media, is in zichzelf al interessant. Net als het gemak waarmee zo’n vederlichte studie van een master-student sociale ‘wetenschappen’ in een ‘gezaghebbend’ tijdschrift komt. Het is plots overal, via de door Jacob de Rothschild zijn Canadese mattie Thomson gecontroleerde persbureaus (Thomson Reuters).

Alleen vertalen de pretpakketjes van Business Insider het persbericht foutief. (69 ton CO2 ipv 69 Megaton) Dat is niet een ‘vergissing’, het toont dat de pretpakketjes ’t niet begrijpen. In Forbes zie je klassieke ‘valse concreetheid’, alsof je exact kunt berekenen dat in 2034 ‘de catastrofale grens’ is bereikt. Dankzij die 69 miljoen ton CO2 per jaar.

Wanneer je perspectief wilt zien bij die hoeveelheid die extra bitcoin-transacties zouden bijdragen:

Dat is de helft van de 1,4% TOENAME in Chinese CO2-emissie (1,4% van 10 miljard ton) in 2017.

Maar veel belangrijker: Je kunt natuurlijk zulke voorspellingen niet maken. De studie is net als tenen-lezen en theeblaadjes leggen, astrologie. Het is geen wetenschap, maar gebruikt de sociale autoriteit van academici om een boodschap te verkopen.

klassieke architectuur nepnieuws; bron Forbes.

De architectuur van het bericht is klassiek; een ‘nieuw onderzoek’ van een universiteit, die van Hawaii, dat zou bewijzen hoeveel energie Bitcoin-transacties vragen in een ‘Gezaghebbend Medium’. Het WC-eend-onderzoek werd dus uitgevoerd door een master-student in sociale wetenschappen 🙂

De verwijzing naar ‘de wetenschappers’ is een klassieke verkoop-truc, die de godfather van Spindoctoring Edward Bernays (neef Sigmund Freud) heeft bedacht:

The essence of PR is that you believe me more if I call myself ‘DR’ Bernays.

Business insider met kolossale fout, 69 ton ipv Megaton

Data-verwerking groeit met 25 procent tot 2021
Dat energieverbruik wat ‘de wetenschappers’ berekenden, het zou dankzij de extra benodigde rekenkracht worden veroorzaakt. Dus dat je meer servers aan het werk moet zetten, datacentra die energie slurpen. Het vergezochte van deze redenering is bijna koddig, als je het in perspectief plaatst van de jaarlijkse groei in data-verkeer.

Bron; Cisco Global Cloud Index 2018; Als indicatie voor de datagroei, bitcoin of niet

Immers: of er nu WEL of GEEN Bitcoins zijn, de data-verwerkingscapaciteit neemt toch al toe tot 2021. Zie deze White Paper van de Cisco Global Cloud Index.

 • Annual global data center IP traffic will reach 20.6 Zettabytes (ZB) (1.7 ZB per month) by the end of 2021, up from 6.8 ZB per year (568 exabytes [EB] per month) in 2016.Global data center IP traffic will grow 3-fold over the next 5 years. Overall, data center IP traffic will grow at a Compound Annual Growth Rate (CAGR) of 25 percent from 2016 to 2021.

De juiste vraag hier is: Hoeveel terrabyte aan server-capaciteit vragen bitcoins nu op een totaal van 20,6 Zettabytes in 2021? Dat moet verwaarloosbaar zijn, kleiner dan 0,0…

69 Megaton; hoeveel is dat?
En dan; wat is de 69 ton CO2 die Business Insider foutief overschrijft, omdat ze geen benul hebben van klimaat en wetenschap? CO2 zit in de lucht die je uitademt, 300 liter per dag,, waarvan (+/- 1kg CO2 per dag per persoon) Dan is 69 ton evenveel als wat de bewoners van Zoetermeer vandaag uitademden.

Het is ongeveer evenveel als wat een polderbosje van 10-20 hectare per dag opneemt om te kunnen groeien.

Waarschijnlijk maakte Business Insider een overschrijf-fout; want de originele bron meldt 69 Megaton, dus 69 miljoen maal 1000kg, 69 miljard kg.

Dat is gelijk aan de hoeveelheid CO2 die de wereldbevolking ongeveer in 10 dagen uitblaast via de adem.  Dan nog is die hoeveelheid (0,02%) verwaarloosbaar op wereldschaal (30 MILJARD ton uit energieproductie). Wanneer de Chinezen daar dan 1/3 van voor rekening nemen: wist je dat die NIET met het Parijse klimaatverdrag (2015) hoeven mee te doen (emissies inperken zoals NL zegt te willen) tot 2030?

Voor al uw angst-aanjagende nepnieuws, als je uit schuld en angst je geld wilt verdienen

We zien ook direct (zie boven) dat Business Insider rampen-porno verspreidt van de Club van Rome, en haar subsidiairy, de Global Challenges Foundation. Die club van 1001/Bilderberg-entiteit met Zweedse voorman Anders Wijkman vierde 20-21 oktober haar 50 jarig bestaan. De afsplitsing in Zweden van die club heet Stockholm Resilience Centre van ecoloog Johan Rockstrom.

Business Insider, gebaseerd op de Club van Rome/ Stockholm Resilience Centre

Ter gelegenheid van 50 jaar rapporten vol doem brachten ze een nieuwe versie van Doom & Gloom, gesponsord door de Zweedse Global Challenges Foundation:

🙂 Business Insider met ecologisch nepnieuws van Club van Rome/Stockholm Resilience Centre

De handel in hete lucht (CO2) = Rockefeller/Rothschild
Zoals HIER al besproken hebben CO2-voetafdrukken – ontwikkeld door Global Footprint Network- veel van een bankiers-product. Je maakt van hete lucht (CO2) een financieel product, door via VN-verdragen, conferenties en commissies de wetgeving naar je zakelijke hand te zetten. Zo dwing je dan mensen te betalen voor iets dat intrinsiek waardeloos is (hete lucht)

De Verenigde Naties IS een Rockefeller-vehikel, met haar hoofdkantoor in New York op grond van de Rockefeller-familie.

De VN bankiert bij een Rockefeller-bank (Manhattan Chase, nu JP Morgan Chase). Hun milieutak (UNEP) werd opgezet door een zetbaasje van de Rockefellers, de Canadees Maurice Strong. Die was ook mede-oprichter van World Economic Forum en hij organiseerde de eerste mondiale milieu-conferentie in Stockholm (1972). Aan de tweede (Rio 1992) danken we alle CO2-beleid.

Bron van alle ellende sinds 1968, de emeritus directeur van de PIK Joachim Schellnhuber is lid van Club van Rome, klimaat-adviseur van de Paus/het Vaticaan en van Angela Merkel

De theorie dat bankiers de klimaat-hype optuigden kun je volgens het ‘Follow the Money’-principe achterhalen. Zo wordt de klimaat-agitatie van clubs als het Global Footprint Network (de ‘ecologische voetafdruk’) gesponsord door de Rockefeller Foundation. Zij sponsoren die milieu-agitatie al sinds de jaren ’80 (zie jaarverslagen Rockefeller Foundation)

Die club van Wallstreet-investeerders, daar zit oa Rothschild Inc. bij in het bestuur. Ze houden conferenties in het Bellagio Center, wat ook de conferentie-ruimte is van de CIA. (zie oa Udo Ulfkotte’s ‘Gekochte Journalistiek’)

Rothschild en Rockefeller zijn de aanstichters van de huidige klimaat-hysterie en het plan 2030 Agenda dat ze voor 2030 uitrollen. Rockefeller Foundation investeert in de SDG-doelen va 2030 Agenda, zoals SDG Doel 11; Resilient Cities. 

Dus dat je ook de link ziet met het Stockholm Resilience Centre en de Club van Rome.

Rockefeller CS bouwen ook aan een steden-netwerk om zo de nationale democratie te omzeilen

 • Iets opgestoken? Steun mijn uitzoekwerk met een duit in het zakje via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke

2 Replies to “Klimaat-nepnieuws tegen Bitcoin als olievlek door media…”

 1. Het opbouwen van een steden-netwerk heeft het volgende strategische doel.

  Dan kun je buiten de nationale democratie je belangen doordrukken. Dat steden-netwerk was ook een gespreks-thema op de Bilderberg-conferentie van afgelopen jaar. (net als ‘de plastic soep’, dat is het dingetje dat Jacob de Rothschild plugde vanaf 2009 met de Canadese eigenaar van persbureau Thomson Reuters, varend op de Plastiki)

  Over ‘resilient cities’- zo’n ander bankiers-dingetje- schreef de voormalige president van de Rockefeller Foundation- Judith Rodin nog een boek: The Resilience Dividend. ING-bankier Robert Reibestein (afkomstig van McKinsey) is ook zo’n Rothschild/Soros/Rockefeller-zetbaasje.

  [caption id="attachment_3221" align="aligncenter" width="317"] Rothschild en Citigroup, commissarissen van de klimaatbezorgde Rockefeller Foundation[/caption]

  Fake News: Business Insider
  Het lijkt sterk er op dat Business Insider een spreekbuis is van de bankiersector en de VNO-NCW. Herman Mulder (ABN Amro) plugt bij ons 2030 Agenda van Rothschild/Rockefeller, en zijn Stichting SDG-charter is gevestigd op het adres van de VNO-NCW in Den Haag. Mulder zijn pupil is weer Adriaan Ruiz, die pluggen het concept ‘True Cost’ en ‘True Prize’;

  Dat je voor je ‘ecologische’ schuld moet betalen. Conclusie; Business Insider is een prulletje. Kan iemand mij vertellen van WIE dat platform is?

  Volgens Julian Assange (Wikileaks) is het vertrouwen in media even laag als dat in politici en de advocatuur. Je snapt nu ook waarom; omdat het oplichters zijn en ezels (bij de journalistiek, stupide pretpakketjes). Er is – naast alternatieve media als deze- ook al een alternatieve milieubeweging, Groen Zonder Doem: het Ecomodernisme.  Zie ons boek hierboven.

  Je kunt ons boek bij Bol.com bestellen. Wees ook onderdeel van de vernieuwing, het afscheid van dit oude gecorrumpeerde systeem. Ook Rothschild heeft ’t eeuwige leven niet.

 2. Rypke, zou het kunnen dat Bitcoin sowieso controlled opposition is? Zoals Exxon oid die ook de klimaatbeweging steunde om de concurrentie te vernietigen. Historisch gezien is de organisatie met de meeste cryptografische ervaring, expertise en kennis de NSA. En de Amerikanen zijn niet wars van dit soort spelletjes.

  Door Bitcoin te introduceren ten tijde van de economische crisis 2007/2008 introduceren ‘ze’ (constellatie van bankiers en intelligence agencies etc. etc.) een zgn. Oplossing voor een door hun zelf gecreëerd probleem. Wederom een bekend fenomeen.

  Deze situatie is nu tot een climax gekomen en er wordt veel gezegd en geschreven over de great reset ed en inflatie en Bitcoin wordt gepresenteerd als een soort ultieme hedge tegen deze beide fenomenen en meer. De mensen die dit initieel echter pushten waren niet per se anti establishment maar voldoen al redelijk aan de kenmerken van controlled opposition (zoals een Elon Musk).

  Ik ben erg benieuwd wat jij hier van denkt en dank je alvast voor een eventuele reactie. Ik vraag het aan jou omdat ik je in de podcast van Jorn hoorde praten over dat kunstgras-roots principe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *