Schandpalen slachtoffers staatsterreur PR-beleid Politie

NOG een niet ter verantwoording te roepen overleg-orgaan met verregaande bevoegdheden

In de ‘spindoctoring’-week op Interessante Tijden besteedt uw ondermijnende verslaggever vandaag aandacht aan een onbekend achterkamerverbond in Noord Korea aan de Noordzee: het RIEC (regionaal expertise en informatie centrum).

Daarin spannen regiobestuurders en De Vierde Macht (ambtenarij) samen met de politie, Belastingdienst en de op papier onafhankelijke rechterlijke macht tegen ‘lastige’ personen, zonder enige democratische aansprakelijkheid of verantwoordingsplicht.

Officieel is dat RIEC opgericht voor het tegen gaan van ‘ondermijnende’ criminaliteit. Maar de zeer ruime term ‘ondermijnend’ is hier belangrijker dan ‘criminaliteit’. ‘Verstoring van de sociale positie’ via media van kartelvijanden is officieel PR-beleid bij het aanjagen van staatsterreur, zo toont een RIEC-notitie uit 2015.

Het RIEC is SDG Doel 17 ‘Building partnerships for the goals’ (alle neuzen 1 kant op) en SDG16.

Ondermijnende overheid
Het RIEC noemt als aanleiding voor oprichting ‘de menging van boven- en onderwereld’. Bedoelen ze dan de honderden panden van de zoon van Pieter van Vollenhoven, die in Natura 2000-gebied tegelijk een Formule 1-racecircuit mag uitbreiden? Of de roof van publieke miljarden voor privaat gewin van subsidie-miljonairs (duurzaam) of publiek gefinancierde massa-verrijking van farmaceutische multinationals?

Ondermijnt die privatisering van de overheid tot roof-instrument voor multinationals en banken niet de maatschappij? Is het op basis van leugens afpakken van eigendom van boeren, de visgronden stelen van vissers niet ‘ondermijnend’?

Het woord ‘ondermijnend’ is hier zeer Orwelliaans, een ‘zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten’-gevoel. Net als met de term ‘post-Truth’ projecteert deze leugenachtige corrupte overheid de eigen strategie op haar tegenstander; dat lijken hier alle bij voorbaat verdachte Nederlanders die al in het SYRI-informatiesysteem van Wouter Koolmees (D66) zouden worden opgenomen. (Systeem Risico-indicatie, je hebt bv iets onaardigs gezegd over Kartel-vrienden)

Rutte 3 heeft trekken van Orwell’s Ingsoc

Iemand die op kerst bij je inbreekt, en je hele huis overhoop haalt, dat is zeer ondermijnend voor je veiligheidsgevoel. Vooral wanneer de Politie dan niets met je aangifte doet. Dat geldt ook, wanneer een arrestatieteam plots voor je deur staat en je met geweld op de grond smijt, in de boeien slaat omdat je iets hebt geschreven dat iemand niet zinde.

Waarbij je geen flauw idee had wie dat dan kon zijn…Dat wilden die burgermeppers ook niet zeggen. Daar kom je pas achter, nadat ze je met 160-200km per uur naar het bureau in Leeuwarden brachten in strak aangetrokken boeien die zich in het bot van mijn linkerpols hebben gekerfd.

Wanneer na enkele uren een rechtsbijstand-advocaat komt.

Kortom, de meest ondermijnende entiteit die het rechtsgevoel van inwoners ondermijnt, dat is in de praktijk de overheid zelf. Iedereen buiten het mainstream-mediavee dat nog aan het propaganda-infuus hangt van het Rutte-regime weet dat al, een wakkere 10-20% van de bevolking, de mkb’ers en horeca die op de fles mogen gaan.

Het Rode Pil-schema: Zoals Nederland nu is georganiseerd

De overheid, het grootste criminele kartel van Nederland duldt geen concurrentie
Moet je ook zien wat ze de door de burgemeester tot ‘windmolenterrorist’ geframede Jan Nieboer hadden aangedaan: 6 weken opsluiten zonder officiële aanklacht.

Zo’n ondermijnende/lastige meneer, die sluit je gewoon op last van de minister even op. De juridische gokkast van D66 (‘Rechtstaat’) zal vast in het voordeel van De Staat oordelen. Bij een kort geding met ‘De Staat’ als wederpartij verlies je het in 9 van de 10 gevallen.

Zoals ik ook voor Jan L. kon argumenteren, omdat hun politierechter Monique Dijkstra (Rechtbank Noord) de opdracht had meegekregen om mij op 11 mei aan een strafblad te helpen. Je rukt wat proza uit context, interpreteert dat doelbewust verkeerd en negeert de in een onderzoeks-artikel aangekaarte corruptie (privaat gewin op publieke kosten) die tot ‘verduurzaming’ is ge-herformuleerd.

Kunnen ze  straks mooi je publicatievrijheid ondermijnen met een ‘gecreëerd feit’.

Alles draait bij deze leugenachtige en corrupte overheid dus om de nogal brede term ‘ondermijning’, alsof De Staat haar onderdanen bejegend uit zelfkennis. Die term kan gaan inhouden ‘alles dat De Belangen niet zint.’ Minister van Waarheid Kajsa Ollongren hint al dat mensen van de alternatieve media daar ook onder vallen.

Via de media een gunstig beeld voor de politie bewerken, in het nadeel van de verdachte….

Media-Schandpalen als strategie van het RIEC
Wat mij als slachtoffer van staatsterreur bij het volgende brengt. Onderstaande notitie van de politie in Veldhoven inzake het RIEC, toont dat het al sinds 2015 beleid is om met ‘communicatie’ vers opgepakte mensen in de media te schandpalen.

Dus al voordat enige rechter naar hun zaak keek, zoals de NVWA dat ook via persberichten doet bij vissers die zij ten onrechte dupeert.

RIEC helpt de media met persberichten en informatie doelbewust om een sociale smet rond de opgepakte persoon te creëren. Het staat er letterlijk in deze RIEC-notitie: ‘Verstoring van de sociale positie’….

‘Verstoring van de sociale positie’

Toen bedacht ik: hee, verrek, dat is mij ook overkomen. Karel Smouter van NRC Handelsblad wist eerder dan ik wie ik bedreigd zou hebben. Niet alleen dat, hij had ook het zielige slachtoffer direct aan de lijn die ‘niet wilde reageren uit angst voor nieuwe bedreigingen’.

Klinkt toch heel anders dan ‘journalist die voor NRC betere reportages maakte dan Smouter ooit zal kunnen’.

Eenzame gek verdiende aanhouding!
Hoe kon Smouter aan ‘energiecommissaris’ Bouwe de Boer – de publieke lobbyist voor de VNO-NCW Noord in klimaatjas (Fryslaan Fossielfraaai) zijn naam en nummer komen.., terwijl ik nog niet wist wie ik zo bang gemaakt zou hebben met mijn beschrijving van corruptie en nepotisme in de ‘duurzaam’-branche…

Hoe kan hij plots wel tot journalistiek handwerk in staat zijn, waar Smouter normaliter een politiek activist voor Big Government/D66 is.

En zo kom je dan de media in als ‘bijlzwaaiende dreigblogger’, de eenzame gek die het verdiende al lang aangehouden te moeten worden. Dat klinkt toch heel anders dan ‘onderzoeksjournalist opgepakt’, terwijl ik van twee journalistieke vakverenigingen lid ben.

Ach ja, hit me baby..

En zo ging je reputatie al schuldig door verdenking over het web. De smetvrees was gezaaid, zodat ook niet 1 politicus het ook maar voor je wilde opnemen. De strategie werkt op korte termijn, net als bij het woordje ‘complotdenker’ (sinds 1967)

Al kan de politie zichzelf ook in de voet schieten, zoals bij Flavio Pasquino ook gebeurde(die haalt nu honderd-duizenden views)

Uiteindelijk pakte de aanhouding voor mijn werk gunstig uit. Nu is mijn lezerspubliek 3 maal groter, en de reeks voor Blue Tiger is ongeveer 1 miljoen maal bezien, inclusief de arrestatievideo.

Maar toch..

De pers brokjes voeren om er zelf gunstig op te komen, en slachtoffers van staatsterreur als ‘hij verdiende het’ weg te zetten

Verstoring van de sociale positie
Het ‘verstoren van de sociale positie’ overkwam de ‘Ultraconservatieve’ (NCTV) vakbroeder Tom Zwitser ook al, media-schandpalen door De Staat. De NOS was op voorhand door de NCTV ingelicht, dat ze een rapport uit zouden brengen waarin de Blauwe Tijger als terrorist geframed zou worden. Die zaten een dag tevoren al in zijn KVK-boeken te snuffelen, en waren ook op voorhand ingelicht.

Plots kon de staatsomroep wel journalistieke handelingen bedrijven, waar ze normaliter enkel staats-doorgeefluik zijn. De ING bank liet vervolgens de bankrekening bevriezen van de uitgeverij Blauwe Tijger. Kortom, het mediaschandpalen is bepaald niet onschuldig.

Het is bedoeld als (RIEC 2015) ‘verstoring van de sociale positie’…

 • Wat mij brengt bij de hoofdvraag: heeft de politie Smouter actief benaderd om mij als ‘eenzame gek die het verdiende’ weg te zetten: zodat hij met 6 feitelijke onjuistheden in 1 stukje van 200 woorden mij als ‘schuldig door verdenking’ kon afschilderen?

De politie volgde Interessante Tijden al langer met rode oortjes, en had mij al eens eerder opgebeld. Hun oogappeltje Anne de Groot (Windpark Fryslan) had zich zo gekwetst gevoeld, als ontvanger van 1,2 miljard euro subsidies en127 miljoen euro publiek durfkapitaal, samen met Eneco’.

De ‘wijkagent’ wilde toen ‘foei’ zeggen. Hoe wist Smouter als staats-propagandist plots feilloos een blog te vinden met een grapje, waarin ik met nieuw tuingereedschap zwaai. Dat paste alvast prachtig in het gewenste ‘daderprofiel’, en bij mijn gewelddadige arrestatie betichtte de politie mij van agressie.

Wie hadden er hier nu drie pistolen?

De overheid (gemeente Eindhoven) wil burgers criminaliseren via een stichting, om zo aansprakelijkheid te ontlopen: dat noemen ze ‘onze grondbeginselen en rechtstaat’

Juridische aansprakelijkheid ontlopen en ‘Post Truth’ = RIEC
Nu kan het zijn, dat het RIEC nu vooralsnog alleen in Zuid Nederland opereert. De Gemeente Eindhoven liet de landsadvocaat voor deelname aan het RIEC adviseren, om dat in een particuliere stichting te doen.

Want een stichting die door een slachtoffer aansprakelijk gesteld kan worden, die kan failliet gaan en dan ontloopt de gemeente verantwoordelijkheid voor achterkamergedrag.

De bestuurlijk-juridische status van het RIEC is even vaag als de NCTV (coördinator terrorismebestrijding) en de 10 ‘regioburgemeesters en hun ‘veiligheidsregio’s’. Het zijn apparaten die iedere democratische controle moeten ontlopen.

Hoe ontlopen we aansprakelijkheid = ‘onze waarden, grondbeginselen en onze rechtstaat’

Anders richt je op advies van de landsadvocaat Pels Rijcken ook geen stichting op die failliet kan gaan, het staat er letterlijk als voordeel:

De stichting kan failliet gaan zodat wij als ambtenarij lekker de dans ontspringen….

Dus vergeet al die vrome taal over ‘onze grondbeginselen, waarden’ of die grondbeginselen moeten zijn ‘nepotisme, corruptie, staatsterreur zonder enige democratische of juridische verantwoording’.

Net als ‘ondermijning’ zijn die woorden als ‘onze rechtstaat’ slechts spindoctoring van een door en door rot regime, geleid door louter schaamteloze en moraalloze leugenaars en zakkenvullers. Mensen die net als Mark Rutte de betekenis van taal uithollen, zoals George Orwell al voorspelde.

De Nederlandse overheid, een crimineel kartel
De ervaringen van de advocaat van Viruswaarheid met het RIEC, hoe die via terroristisch handelen, liegen en pesterijen een camping-eigenaar kapot maakte, dan krijg je een dusdanig ‘dat dit in Nederland kan’-gevoel, dat ik ook al 13 jaar geleden had. (dupering valkeniers door OM/NVWA, later vissers en boeren)

Mensen die deze praktijken niet kennen, die zich laten ‘informeren’ door de Staatsomroep of Kajsa Ollongren haar NRC/Volkskrant, die leven nog in de illusie dat Nederland een net land is. Plopsaland, zelfvoldaan.

Nederland is echter een Failed State geworden, met een corrupte rechterlijke macht waarin de overheid is geprivatiseerd voor de UBO’s (eindbazen grootbedrijf). Al sinds 2001 is men met steeds indringender spionage-wetgeving in de weer.

Daarom eisen ze nu ook het recht op mijn DNA af te nemen met geweld. (wet uit 2005)

Waarschijnlijk de laatste oproep voor DNA-afname. Je kunt mijn rug op Pieter van Rest

De politie in Nederland is er om een corrupt kartel in het zadel te houden, en om via het CJIB de staatskas te sponsoren.  Niet om burgers tegen criminaliteit te beschermen. Doe maar eens aangifte voor inbraak, en klap in je handen als ze al op komen dagen.

Bewijs voor het tegendeel is zeer welkom.

Daarboven zijn ze in 2012 gereorganiseerd tot een politieke organisatie onder direct commando van de Minister van ‘Veiligheid’.

Met de wijsheid achteraf, zie je dat ze dus hebben toegewerkt naar een steeds meer totalitair handhavingsapparaat, dat het kartel moet beschermen tegen ‘de vijand’: U en ik, die ondermijnende burgers die hun kop moeten houden en hun bekdeksel dragen.

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten…

SDG Doel 17: partnerschappen voor de dictatuur
Het RIEC past dan onder SDG Doel 17: Building Partnerships for the Goals. Alle neuzen 1 richting uit. Alleen in een niet ter verantwoording te roepen dictatuur kun je namelijk CO2-politiek voeren, waarin je voor 2030 de helft van ieders bewegingsvrijheid afpakt (50% CO2-reductie)

Er is andermaal geen morele noch legitieme reden om deze leugenachtige en corrupte overheid nog 1 seconde serieus te nemen. We leven in een Failed State, waarin het spoedig ook met de welvaart voor allen is afgelopen. En dan pas gaan de oogjes open bij ‘de massa’ die nog in de staatsmedia gelooft.

Tot die tijd ben ik dus ‘ondermijnende gek die allang opgepakt moest worden.’ Dat U het als ondermijnende lezer alvast maar weet. Dus als Spong mij vrijgesproken krijgt: staat dan later de Belastingdienst op de stoep?

En voldoet mijn huis plots niet aan milieuvergunningen, of een uit het jaar 1651 opgevist bouwbesluit, waarin staat dat ‘enigherleije verwijzinghe naar het katholieke paapsche geloof (*De Abdij) ten strengschte worden ontraeden ende als eene overtreedinghe worde beschouwd‘?

In die sfeer (pesterij kartelvijanden) moet je het RIEC dus zoeken en het ‘Team Ondermijning’ met hun ‘kennisplatform Ondermijning’. Het terroriseren van ‘ondermijnende’/lastige mensen, zonder enige democratische verantwoording te hoeven afleggen. Door mensen met een zeer gevaarlijk bijgeloof: geloof in de eigen ‘goede bedoelingen’.

Terwijl je hier alleen aan meewerkt als je door en door moreel rot en verdorven bent.

We zijn vogelvrij en rechteloos, en leven in Noord Korea aan de Noordzee (die welvaart op de pof is ook zo weg, dan zul je me gelijk geven). Als enige vrolijke noot: U bent niet de enige die dat al was opgevallen, en verkeert dus in een groeiend gezelschap mensen die wakker worden.

…al knijp ik me steeds vaker in de arm, hopende niet in een boze droom te leven.

2 Replies to “Schandpalen slachtoffers staatsterreur PR-beleid Politie”

 1. Het parlement, Rutte en consorten dienen uitsluitend als bliksemafleider.

  Het is inderdaad afwachten tot het volksbewustzijn doorbreekt en haar enorme haat
  kan richten op de eindverantwoordelijke: de hoofd-UBO en zijn familie met de kliek daarom heen.

  De geschiedenis bewijst keer op keer wat de gevolgen zullen zijn.

  Het is slechts een kwestie van tijd.

 2. Ter info 🤗

  Israel gaat met gas aangedreven centrales electra opwekken voor de EU. Via een onderzeeese kabel komt dat naar de EU toe.

  Israel, Cyprus and Greece agree to link power grids via subsea cable
  The European Union has recognised the cable as a “Project of Common Interest” and was willing to partly fund it.
  https://m.jpost.com/israel-news/israel-cyprus-and-greece-agree-to-link-power-grids-via-subsea-cable-661316/amp?__twitter_impression=true
  Project of EU Common Interest 🤔
  The European Commission adopted on 14 October 2013, EuroAsia Interconnector as a cluster of three EU Projects of Common Interest important as trans-European energy infrastructure project.
  (Note:since when is Israel part of the EU?)
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/EuroAsia_Interconnector

  EuroAsia Interconnector
  With Israel and Cyprus both having located natural gas deposits within their territories, a higher capacity cable would allow them to construct gas-driven power plants and export significant amounts of electricity to Europe. They discussed huge potential of eastern Mediterranean for energy supply of Europe and pointed out EuroAsia Interconnector as a bridge and highway for energy supply.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/EuroAsia_Interconnector

  Zie ook EU Budget for the future – EuroAsia interconnector
  https://euroasia-interconnector.com/about-us/project-team/

  Connecting Europe Facility (CEF)
  The Connecting Europe Facility (CEF) is the EU funding instrument for strategic investment in transport, energy and digital infrastructure.
  During the period 2014-2019, CEF Transport has awarded EUR 23.3 billion in grants to co-finance projects of common interest.
  https://ec.europa.eu/transport/themes/infrastructure/cef_en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *