‘Patronen van Bedrog’ schokt goed gedesinformeerden

Voor wie breed geinformeerd is niets nieuws, maar wel glashelder en vlot opgeschreven

Willem Middelkoop en Tim Dollee publiceerden bij Amsterdam University Press over de ware macht achter de Amerikaanse schermen, ‘Patronen van Bedrog, niets is wat het lijkt’. En dus over de ware macht achter de wereldmacht in afgelopen eeuw sinds de Eerste Wereld Oorlog.

Een boek dat je een totaal ander beeld geeft dan massamedia voorschotelen over oorlogen van Irak tot Syrie en de toedracht van 9/11: en dat daarom nu al giftige reacties uitlokt van gevestigde media die hun eigen status verdedigen.

Die macht houdt zichzelf met bedrog (via o.a. massamedia) in stand, oorlogen worden via bedrog uitgelokt en gerechtvaardigd. In haar kleine 250 jarige bestaan zijn de Amerikanen maar een paar jaar NIET in oorlog geweest. Hun defensie-budget is wel 3 maal het Nederlands BBP. Het eenzijdige beeld van Amerika als vriend en bevrijder behoeft dus enige bijstelling.

Een uitgelokte ramp om Amerikanen de oorlog in te trekken…False Flag…

Vrucht van 20 jaar spitten
Die realiteit achter ‘het nieuws’ daar gaat het boek van Middelkoop en Dollee dus over, dat al ‘fake’ is sinds De Macht bestaat. De Overheid is de grootste bron van nepnieuws, zo stellen zij vast.

Het opgevoerde citaat van CIA-directeur William Casey (1917-1987) is veelzeggend:

We weten dat onze desinformatie-campagne klaar is als alles wat het Amerikaanse volk gelooft niet klopt

Het boek is vooral een heldere compilatie van andermans onderzoek zoals van Anthony Sutton en vele voorgangers, wat Middelkoop ‘secundaire research’ noemt. Geen origineel bronnen-onderzoek dus, archieven spitten, Wob-verzoeken, maar goed: als journalist ben je toch professioneel plagiator. Je schift de kwaliteit van honderden tot duizenden bronnen en maakt daar een coherent verhaal van.

Over de lobby-invloed van David Rockefeller zijn Trilateral Commission, die ook presidenten afleverde als Jimmy Carter. Een bron van Middelkoop’s boek

Het helder en coherent presenteren van andermans werk uit vele bronnen is ook een vak. Ik ken Middelkoop via Cafe Weltschmerz en waardeer zijn pogingen om tot een betere journalistiek te komen. Dus dan ga je zo iemand niet afzeiken, dat hij niet zelf in archieven dook.

Hoewel dat een puntje was dat mij stoorde, van ‘where’s the beef‘, zoals je ook wetenschappelijke publicaties leest: waar zijn de nieuwe data, nieuwe substantie… maar dat zal voor 95 procent van de journalisten en mensen niet opvallen.

Lezers van Interessante Tijden zullen kortom al met veel vertrouwd zijn, de invloed van banken, propaganda (Bernays enz), zie het stuk van eergisteren over ‘biodiversiteit’ als bankiers-product, de reportage over Daniel Maes zijn ervaringen in Syrië, de aanleiding voor de Eerste Wereld Oorlog.

En de mogelijke oorsprong van de Ziekte van Lyme uit een Amerikaans lab met nazi-wetenschappers. Die kwamen via het eveneens door Middelkoop besproken ‘Operation Paperclip’-programma naar de VS, dankzij CIA-voorloper OSS.

Het boek is volgens Middelkoop een vrucht van 20 jaar studie. Na ervaring in de financiele wereld ging hij uiteindelijk het geopolitieke spel achter de banken doorzien.

CIA houdt conferenties bij Rockefeller op de koffie….mag ook niet ontbreken bij info over Deep State

Ik vroeg hem nog of hij het nu pas ‘aandurfde’ gezien zijn reputatie als journalist met 6 goed verkopende boeken op zijn naam. Maar volgens Middelkoop was het vooral: hij had nu pas het plaatje van het verhaal rond.

In 2006 gaf Middelkoop bij de Erasmus Universiteit al een lezing met deze titel Patronen van Bedrog, en 2015 aan de TU Delft. Maar pas als je het hele verhaal glashelder hebt, kun je het zo vlot en helder opschrijven.

Dat helder opschrijven is gelukt.

Binnen anderhalf uur glij je door het boek van ongeveer 300 pagina’s, tenminste, wanneer je met de materie al vertrouwd bent. Termen als False Flag en Deep State. Wie deze termen niet kent: koop het boek van Middelkoop en Dollee, voor de goede zaak gun je ze wel een bestseller. Dit boek hoef ik dus niet meer te schrijven.

Mag ook niet ontbreken

Valse vlaggen en diepe staten
Deep State is wat Eisenhower in de jaren ’60 al het Militaire Industriele Complex noemde, de financiele en industriele krachten die over levens en oorlogen beschikken achter de ‘gekozen’ macht. Oorlog is bedrog, en dient financiele belangen, zo tonen Dollee en Middelkoop.

Een ‘valse vlag’ is een door een staat zelf uitgelokte aanleiding om een oorlog te beginnen. Zoals het excuus voor Hitler om Polen in te vallen, het Tomkin-incident dat Amerikanen in 1963 de Vietnam-oorlog bracht met miljoenen doden tot gevolg.

Als bij het uitlokken ‘eigen’ mensen sneuvelen, is dat geen probleem. Dus zou 9/11 niet ook een Valse Vlag kunnen zijn? Het kwam wel erg goed uit voor de Neocons rond de latere Wereldbank-directeur Paul Wolfowitz.

Een belangrijke bron van Primaire Research voor Middelkoop, Lebor zijn boek over de bank waar je waarschijnlijk nooit van hoorde

In 83 vragen die tegelijk eventueel wantrouwen pareren van mainstream- journaille, zet het duo Dollee en Middelkoop helder leesbaar op een rijtje, wat onbekend is of zelfs verbijsterend voor de mensen die nog ‘oude media’ lezen en zelfs geloven. En vooral de oude journalistiek van oude media, de NVJ-ambtenarij, pretpakketjes van de PvdA of erger.

En daarmee steken ze toch hun nek uit, wat een vorm van moed is. Eric Hendriks van de voormalige kwaliteitskrant NRC Damesblad pleegde bij de bespreking op 8 juni al direct karaktermoord. Wat je dan als compliment voor de inhoud kunt zien.

Een tussenletter voor de ijdelheid Eric C Hendriks hahahah.. van een socioloog in overheidsdienst

Middelkoop bevestigt mijn ervaring met het Financieele Dagblad. Die krant zal geen kritisch verhaal over Eneco schrijven, omdat ze de advertenties belangrijker vinden. Zo wieberde het FD mij, omdat ik Ed Nijpels op de tenen stond. Waarna Ed een week later een goedmaak-interview kreeg.

De journalistiek is dood, leve de journalistiek van (sommige) nieuwe media.

Over klimaat-bangmakerij houden ze zich wijselijk op de achtergrond….Het wordt slechts 1 maal in de zelfde context genoemd..

Dollee en Middelkoop beschrijven de kritiek bij het wankele officiële verhaal achter de 9/11-aanslagen, dat de torens niet enkel door vliegtuigen konden instorten. En het feit dat een club binnen de Amerikaanse regering (Project for a New American Century) al in 1998 schreef dat ze een aanleiding zochten om landen in het Midden Oosten aan te vallen.

Dus dat je een gebeurtenis zoekt, die de publieke opinie klaar maakt voor oorlog, een ‘Pearl Harbour’-achtig evenement zoals ze schreven, 3 jaar voor 9/11.

Met 9/11 kwam dat excuus er, en kort daarop regende het al Amerikaanse bommen in Afghanistan.  Voor de inval in Irak werden ‘weapons of mass destruction’ verzonnen.

Rockefeller Foundation, Ford Foundation, internationale milieu-waanzin als van Earth Day komt uit de CIA-hoek

Een schokkend boek voor wie goed gedesinformeerd is
Wat Middelkoop ‘de Elsevier-generatie’ noemt, die zal geschokt en defensief reageren, je als gekkie wegzetten.

VVD’ers met roos op de schouders die de Amerikanen als bevrijders en vrienden zien. En dat deel der Oude Media-personeel en haar consumenten is nog altijd 95 procent van de populatie. De brave NOS-journaalkijkers en Leeuwarder Courant-gelovers.

Voor WIE moesten die arme Amerikaanse soldaten dood? Voor Bechtel…

Je hoopt dat de nieuws-consument iets minder naief wordt.

En niet meer ‘Laten we bommen op Syrie gooien’ roept, nadat op Nieuwsuur /NPO/ ‘het nieuws’ een huilend slachtoffer van de ‘wrede dictator Assad’ verschijnt die net met chemische wapens zou zijn toegetakeld. Dat nieuws is vaak georkestreerd door NGO’s in Amerikaanse dienst, de term daarvoor in defensiekringen heet ‘Psychological Operations’. (psyops)

Iedere keer tuint de massamedia-mens er weer in, onze politici verlenen zo steun aan Amerikaanse interventies. Eerder in de 2de Irak-oorlog met haar ‘weapons of mass destruction’. En in 1990 bij de Eerste Irak-Oorlog. Die volgde op het door de Amerikanen platbombarderen van de hoofdstad van Panama, en vele andere ‘regime changes’.

Pater Daniel Maes met een bruin biertje van de Abdij van Postel, kan ook boekje over Syrie open trekken

Een PR-bureau fabriceerde ‘huilende Koeweitse zuster’-filmpjes. Zo werd steun van het congres gemobiliseerd om ten strijde te trekken in de Eerste Irak-oorlog. Alsof de soldaten van Saddam baby’s uit couffeuses op de grond hadden gegooid.

De wreedheids-propaganda, die in de Eerste Wereld Oorlog al effectief was.

Een vrede en democratie brengende F16 bommenwerper

Dat trucje (‘zie hoe wreed de Duitsers zijn’) werkte al een eeuw geleden, zoals ik beschreef bij de wijze waarop de Creel Commission (Committee on Public Information 1916-18) de Amerikanen via spindoctoring de Eerste Wereld Oorlog introk onder President ‘He Kept us Out of War’ Wilson.

De eerste succesvolle spindoctoring met gebruik van psychologische manipulatie-technieken door mensen als Lippmann en Bernays. Een oorlog die de in 1913 opgerichte particuliere Federal Reserve Bank (FED) vanwege benodigde staatsleningen wel erg handig uitkwam. En daarmee kom je dus bij het verhaal van de macht achter de zichtbare macht.

Verplicht leesvoer, direct aanschaffen bij www.blauwetijger.com. Reeds HIER besproken…

Bangmakerij het instrument van De Macht
Wie iets verder kijkt dan ‘het nieuws’, wie zich met boeken, academische bronnen, historisch onderzoek en internet informeert ontdekt al snel: de financiele en zakelijke elite heeft de touwtjes in handen, niet de poppetjes op de voorgrond.

Dat thema komt sinds oprichting van Interessante Tijden met regelmaat voorbij.

Omdat het ook zo (deels) werkt bij klimaat, biodiversiteit en andere wetenschappelijk verpakte angst/bankiers-producten. Waarmee we dan direct op vraag 11 komen in het boek:

‘Dus angst wordt gebruikt om de massa te beïnvloeden’?

Van de godfather van moderne spindoctoring: Edward Bernays, die je waarschijnlijk nog niet kende. Ook een bron van Middelkoop’s onderzoek

…dus zou dat niet ook voor ‘het klimaat’ gelden?
Iedereen die Anthony Sutton’s werk (uit de jaren ’70 alweer) las over de macht van Wallstreet en de Trilateral Commission van David Rockefeller en Zbigniew Brzezinski, Adam Lebor over de Bank for International Settlements, iedereen die James Corbett zijn werk volgt over 9/11, die het werk van de Zwitser Daniele Ganser kent over de Stay Behind Armies van Gladio, de Confessions of an Economic Hitman las, enzovoort…

Die kijk dus niet op van het boek van Middelkoop en Dollee.

‘Het Nieuws’/propaganda is hooguit een aanleiding te kijken: ‘hoe zit het dan wel?’ De mainstream-journalistiek van de grote persbureaus-  in handen van de CIA (Reuters, AP)- het IS fake-news.

De Amerikaanse Zeearend, symbool van Amerikaans Imperialisme

We bespraken al het relaas van ooggetuige Pater Daniel Maes in Syrie, die een- laten we zeggen- iets andere lezing geeft over de door de CIA aangejaagde opstand tegen Assad door moslim-extremisten. Fracties die we hier ‘gematigde rebellen’ noemen, een fractie die de Nederlandse regering dus steunt.

Patronen van Bedrog is dus niets nieuws onder de zon, voor wie al zelf onderzoek deed.

Wat wel nieuw is, dat is dus de helderheid. Een boek dat zulke complexe materie zo vlot leesbaar, ogenschijnlijk eenvoudig en toegankelijk maakt, dat vult een gat in de markt. Iedereen die nog oude media gelooft, lees dit boek. Het bevestigt wat we hier op Interessante Tijden al een jaar benadrukken.

Amerikaanse begraafplaats bij Laurent sur Mer bij Omaha Beach…

Over het klimaatbedrog houden Middelkoop en Dollee zich wijselijk op de achtergrond.

Maar je zou de vraag natuurlijk wel kunnen stellen: als de angst voor ‘terrorisme’ van het Militair Industriele Complex afkomstig is, en als ‘angst’ een product van ‘de macht’ is, de continue ‘staat van angst’ voor onzichtbare vijanden een verdienmodel en machts-instrument. Zou dat dan ook niet voor opgeklopte verhalen over klimaat-catastrofe gelden?

Als het eerste dat in oorlog sneuvelt de waarheid is, dan ook in ‘de strijd tegen klimaatverandering’, die even onzichtbare vijand als het wereldterrorisme, de permanente ecologische angst-zaaierij van milieuclubs.

Het Eco-Industriele Complex dat zich met 2030 Agenda op 6 juli via de Klimaatwet de macht in Nederland verschaft…Maar misschien moet ik dat boek dan maar schrijven. 2030, de eigentijdse Orwell.

7 Replies to “‘Patronen van Bedrog’ schokt goed gedesinformeerden”

 1. Oke, ik ben ontwaakt, al meer dan tien jaar geleden, wat nu?

  Het boek 13 satanische bloedlijnen ook drie keer aandachtig gelezen, de tweede keer viel mij op dat de ruiter de misdadige rol van het vaticaan weglaat, de derde keer zag ik een klein zinnetje staan wat veel verklaarde: moslims zijn de nieuwe joden! Zegt de ruiter, een zogenaamde vrome katholiek. De ruiter is een door de jezuieten gestuurde trol met de bedoeling desinformatie te verspreiden. (een werkwijze wat door demagogen graag gebruikt word, 95% waarheid en 5% leugen, wie kan het zien?)

  Voor mij betekend het maar een ding; terug naar de Bijbel, het woord van GOD YHWH, en zijn enig geboren zoon De Heer Jezus/Yeshua.

 2. Juist ja… We distantieren ons hier juist van Jezuieten, Zionisten enzovoort-theorie, buitenaardse wezens kunnen e ook zonder, als je reageert dan wel graag bronvermelding en onderbouwing

  1. Van je eigge dan, natuurlijk Gerrit…

   En nog wat anders, als men zo klaagt over het klimaat wat opwarmt en anderzijds over de fossiele brandstoffen die opraken, is het dan niet welkom dat moeder Aarde de thermostaat wat hoger zet zodat we minder brandstof nodig hebben, of zie ik het dan weer verkeerd?
   Eén ding is mij zeker, we worden allen goed voor de gek gehouden.

   Stay Human,

   Jos

 3. Pareltjes voor de zwijntjes.

  Oh Oh, wat ingewikkeld allemaal. En of je nu Plato’s dialogen goed begrijpt waarin hij keer op keer het sofisme van de jokkebrokken blootlegt, of Jezus Christus’s woorden waarin hij fijntjes de huichelaars en de draaiers ontmaskert, of een dik boek over de geschiedenis van de R.K.-kerk waarin haar strubbelingen met sommige al te vrijzinnigen wordt verteld, of zo een boek over de walgelijke uitbuiting door sommigen van anderen, het maakt het er allemaal niet makkelijker en eenvoudiger op. Nee, ook met zo een boek van Middelkoop en Dollee wordt het allemaal nóg ingewikkelder. Je zou wellicht beter een computer kunnen programmeren met alle namen en rugnummers van alle mensen die de laatste 2000 jaar geschiedenis gemaakt hebben. Misschien valt daar een patroon in het web te vinden met de spinnen in haar midden? Lijkt me een leuk idee voor een promovendus. Want eerlijk, door al de bomen is het bos bijna niet meer te zien.
  Wat me ook wel leuk lijkt is een kaart te maken met belangrijke gebouwen die gespaard zijn geworden/gebleven tijdens al de ellende op onze aarde. Dat geeft misschien ook een beeld van waar het schoentje wringt. Want, dat is waar: de rottigheid die er soms is op de wereld vertoont voor de serieuze zoeker een warrig beeld. De brilleglazen zouden wat gepoetst moeten worden.
  Om met de Heer (Yeheshua, ook wel Jezus genoemd) te spreken: wie o wie zijn het toch die van buiten schoon lijken, maar van binnen wat minder fraai? En nee, dat antwoord staat vast niet exact in dát boek (de Bijbel), want die zal ook vast wel wat ‘aanpassingen’ hebben gekregen. Want zo wijs zal ‘men’ toch wel wezen? False flags zijn heus niet alleen van deze tijd dunkt mij. De tijden veranderen, maar de mens blijft in principe hetzelfde, lijkt mij. Dus ook boeken, ook al zijn ze dik en staat er veel wijsheid en ellende in. zullen misschien iewat aanpassing gehad hebben.
  Laten we daarom niet te snel oordelen. Want met het oordeel waarmee men oordeelt zal men zelf zijn oordeel hebben uitgesproken. Rechtvaardiger kan haast niet. Tóch?

  Ja mensen. Het zijn interessante tijden. Maar niet heus. Het zijn vreselijke tijden, tenminste dat vind ik zo. Maar ja.
  Lees tot je er bij neervalt sprak de Prediker en je zal nog weinig weten. Bah.

  Dat de Goede de mensen van Goede Wil ons mogen leiden.

  Daarom maar liever geen parels strooien.
  Want ‘ze’ zouden zich wel eens kunnen omdraaien en je vertrappen.
  Het is nog verstandiger om maar te bidden.

  Want onnozelheid is best wel fijn, vooral als ze onwetend is.

 4. Ik moet zeggen dat ik het boek Patronen van Bedrog wel een beetje een mindere copy vind van Revolutie door Schuld… Dat boek wordt ook genoemd in het voorwoord. Veel is er letterlijk uit overgenomen maar het totale plaatje dat Revolutie door Schuld geeft ontbreekt..

  1. Die heb ik ook in de kast staan, en stukken uit gelezen, want een vuistdik boek. Revolutie door schuld, Rein de Vries. Deze man was verder niet bekend en heeft ook nauwelijks de publiciteit gezocht, een onbekende onderzoeker, meer een hobby project geweest schijnt. Maar inderdaad nogal een overzicht dat hij geeft.

   Iemand anders, Martin Vrijland, wijst in deze op het fenomeen “Controlled Position” https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/willem-middelkoop-patronen-van-bedrog-next-level-patroon-van-bedrog/. We mogen als (beginnend) ontwaakten wel wat weten, een beetje proeven van wat er achter de schermen gebeurt maar zorgt er voor dat we er niet achter komen wat er werkelijk aan de hand is.

   Wat vinden we daar nou weer van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *