Klimaatwet ( 6 juli) ‘een manier om goud van papier te maken’

Delfts Blauw: de term windhandel stamt uit de beginjaren van de Beurs op het Damrak, toen mensen handelden in zaken die ze zelf niet bezaten

Volgende week vrijdag 6 juli schaffen 7 partijen in de Tweede Kamer de democratie af door de Klimaatwet te tekenen. Die wet is alles behalve historisch uniek: in 1716 deden de Fransen een vergelijkbare poging de staatsschuld op te lossen via windhandel.

Groen Links, de Baptists, geestelijk ontoerekeningsvatbare stumperds

We bespreken  het Franse voorbeeld hieronder met speculant John Law (+1728), de Schotse variant op Gerrit Zalm in Frans-Koloniale dienst. Die vond ‘Een manier om goud van papier te maken’, en creerde zo een onvervalste economische bubbel, vergelijkbaar met de Tulpenmanie.

Nu ontstaat een CO2-stoelendans waarbij De Staat de helft van de stoeltjes wegneemt voor 2030. De 100 MT CO2 ‘teveel’-mensen, moeten dan hun ‘teveel zijn’ afkopen en brengen zo extra kapitaal in omloop. Nederland wordt een soort Noord Korea aan de Noordzee, maar dan met corporatistisch randje.

Via de Klimaatwet is straks de helft van Nederland ‘teveel’, en dus verplicht dat ‘teveel’ af te kopen

Hou jij ze arm, hou ik ze dom = bootlegger-baptist
Bij lobby voor een klimaat-dictatuur neemt Groen Links met milieuclubs/massamedia de rol in van evangelisten (baptists). Zij geven het moralistische randje aan keihard klimaat-kapitalisme (VVD/VNO-NCW, de bootleggers). Je zult volgende week zien hoe de NPO-staatsomroep en Oud Papieren Media jubelen als die wet getekend wordt: ‘historisch, uniek, enzovoort’, let maar op.

De bootlegger-baptist-theorie van econoom Bruce Yandle HIER UITGELEGD, dat is een economisch-politieke variant op ‘hou jij ze arm, hou ik ze dom’. Links (moraalridders) en Rechts (graaiers) kunnen niet zonder elkaar. Zie mijn Elsevier-verhaal ‘Hoe Milieuclubs en Multinationals elkaar helpen’.

Links helpt Rechts aan een moreel excuus om te graaien.

En Rechts financiert Links (zie de Postcode Loterij, een ‘rechts’ bestuur van CDA’ers als Cees Veerman en VVD’er Laetitia Griffith van KPMG), Het Ministerie van Multinationals (Buitenlandse Zaken, Bootlegger) schuift 10 miljoen euro campagne-subsidie naar Milieudefensie.(baptist)

Daarom bejubelt de VNO-NCW ook Groen Links/Greenpeace-kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Liesbeth van T. De ‘Baptist’ voor de Bootleggers van VNO-NCW

  • Ja maar die ijskappen dan zeg je? Hahahaha…Sorry.

Je moet wel onvoorstelbaar naïef bakfiets-meisje zijn, ‘kwaliteitsjournalist’, ‘hoger opgeleide’, om te geloven dat een ‘klimaatwet’ iets met ijskappen en zeespiegels ( = angst) te maken heeft. In plaats van ouderwetse oplichting en afpersing met beroep op hebzucht en angst.

Dat wij met onze 0,1 % van de mondiale CO2-productie het weer op aarde gaan verbeteren, als overtreffende trap van wereldverbeteren. Zie maar wie de operatie leidt: de grootste crimineel van Nederland, Ed Nijpels van de Nijpelitaanse Maffia (VVD, Vereniging Voor Dieven)

Want waarom gaat Lelystad Airport dan volgend jaar open? Zie ook hieronder, een advertentie van door de belastingbetaler ‘gered’ ASR Vermogensbeheer. Naar Spitsbergen vliegen (CO2), om daar te roepen wat je ook zonder vliegreis kunt zeggen:

Naar Spitsbergen vliegen om daar te zeggen dat je HIER geen CO2 mag ‘uitstoten’

Een methode om goud van hete lucht te maken
Vergeet dus even de vrome intenties (baptists, Jesse Klavertje, JP Balkenende), en vraag je af; wat zijn de CONSEQUENTIES.(bootleggers, wie profiteert…), tenzij je echt nog in massamedia gelooft….

Via staatsdwang wordt volgende week met die Klimaatwet iets waardeloos, uitgeademde lucht, (CO2) een schaars goed, iets waar je tegen betaling vanaf moet. Daarbij kan de VNO-NCW-lobby je via De Staat dwingen een aangeprate schuld af te kopen met iets dat WEL waarde heeft.

De operatie is vergelijkbaar met hoe Hedgefunds de Hema uitkleedden (en garnalenbedrijf Heijploeg), maar dan op nationale schaal aangepakt. Die operatie heeft ook een naam: 2030 Agenda.

Nederland is met al haar pensioengelden en spaargelden de Europese proeftuin van dat globalisten/multinational-project.

De naam voor zo’n verdienmodel is een Ponzi-Scheme: Peter betaalt Piet door Paul te beroven (PPP, People, Planet, Profit). De Staat betaalt haar schuldeisers (rente over staatsschuld) door met klimaat-afpersing uw spaargelden en pensioenfondsen aan te spreken.

Een manier om extra waarde-papieren in omloop te brengen.

Tulpenmanie 2.0

Alleen zijn Nederlandse burgers nu het Hema-personeel. Hun huizen, spaar- en pensioengelden de Hema-inventaris die verkocht moet om de opgelegde schuld af te kopen.

En Ed Nijpels, Mark Rutte, Gerrit Zalm, de Vereniging Voor Dieven (VVD). Herman Wijffels, Herman Mulder en Hans de Boer (VNO-NCW), dat zijn nu de Hedge-sprinkhanen.

Of het nu om CO2 gaat, of Aflaten voor je Zonden, de handel in (aangepraatte) schuld is inwisselbaar, en vergelijkbare windhandel is alles behalve historisch uniek. Ook is zowel ideologie (we moeten de planeet redden) als geld een MENTALE currency.

Een motivatie-middel dat mensen in beweging brengt. Het is ‘in zichzelf’ niets.  Of je nu met de belofte van Geld naar New Orleans emigreert of omdat ‘God’ je een belofte deed. Je gaat, dus we praten over een motiverende kracht.

De Bootleggers Unilever, Shell cs onder Baptist JP Balkenende, zien in het Klimaatkaartenhuis wel 1200 miljard euro (belasting)geld vrijkomen

Zo kun je dus een ‘waarde’ in het leven roepen, iets dat inspireert, waardoor mensen bereid zijn Koloniën te stichten. De 1 holt voor God, de ander voor Geld, maar ze kunnen ook samengaan.

John Law, de in 1729 overleden Schotse econoom die in 1719 een ‘Bubbel’ veroorzaakte. Het door hem bedachte papiergeld (Franse staatsschuld-papieren) verloor waarde na speculatie

‘Een methode om goud van papier te maken’
Een historisch equivalent voor de Klimaatwet is de wijze waarop de Franse regering in 1716 haar staatsschulden wilde oplossen met hulp van een Schotse speculant/econoom, John Law.

Dat moest gebeuren, via een staats-monopolie op het uitgeven van 2 soorten verhandelbare waarde-papieren: de handel in toekomstige winsten (futures) van een nieuw op te richten bedrijf. En porties staats-schuld (obligaties) die je verkoopt, met de belofte ze ooit met rente af te betalen. Law maakte zo ‘goud met papier’, toen Fransen allemaal nog met goud en zilver betaalden.

Law vergrootte zo de hoeveelheid ‘geld’ in omloop door een extra betaalmiddel bij te verzinnen, zomaar uit het niets op papier gemaakt. In de hoop dat uit die papieren bluf handel voortkomt met winsten, bijvoorbeeld uit tabaksverkoop. Met die winsten zou je dan weer de (wel echt bestaande) staatsschuld inlossen.

The Government was deeply in debt and taxes were high’ Bron: deStaatsschuldmeter.nl

Het probleem van de spilzieke overheid (Koning Louis 14, overleed 1715, de oorlogzuchtige Zonnekoning, bouwer Versailles) zou John Law dus omzetten in handel. Je kunt die historie lezen in ‘The Ascent of Money’ van Niall Fergusson (2008), en hier op Missisipi Today.

De wijze waarop John Law zijn ‘Ponzi-scheme’ (ik betaal jou af, door bij een ander te lenen) opzette, verschilt niet veel van hoe de ECB sinds 2008 de Europese schulden opkoopt met bijgedrukt geld.

Die beloften-handel was geinspireerd op de 100 jaar eerder uitgevonden ‘aandelen’ van de VOC in Amsterdam. Met die handel in Beloften ( beloofde winst in de toekomst, futures) konden de Heeren 17 het Hollandse kolonialisme financieren. Met het verschil dat onze Koloniën kapitalen aan specerijen opleverden, na ze met geweld toe te eigenen.

Lees HIER over hoe John Law met zijn eigen ‘Klimaatwet’ de staatsschuld van Frankrijk zou oplossen

John Law likte zich het Franse hof binnen, via de tijdelijke troonopvolger van Louis de 14de, de Hertog van Orleans, voogd van Louis 15. Law overtuigde de Hertog en het Franse hof om op papiergeld over te stappen.

Dat geld zou hij uitgeven via een staatsbank in private handen (Banque Generale, later Banque Royale, met Law als bestuurder) met staatsmonopolie. Die bank zou ook bevoegdheid krijgen om belasting te innen in de kolonieen (net als SDE+belasting over energie).

‘Ik heb een manier gevonden om goud van papier te maken’, zo stelde hij als financieel alchemist.. Law zijn Bank Generale zou uit koloniale inkomsten weer geld aan De Franse Staat (Koning) kunnen lenen, die dan haar schulden kon inlossen bij derden. ( = Ponzi)

Die koloniale winsten zouden via een eigen onderneming moeten ontstaan, De Mississippi Compagnie, die dus met door Law gedrukte papieren aan startkapitaal kwam.

Die Compagnie stichtte oa New Orleans in 1718. Dat bedrijf kreeg van staatswege het monopolie in Frans Amerika (bv Louisiana, vernoemd naar Louis 14).

New Orleans, in 1718 door Misssippi Compagni gesticht

Law slaagde er in om Fransen en investeerders gek te maken voor zijn Mississipi Compagnie. Prijzen schoten met honderden procenten omhoog in korte tijd. Maar het muskieten-moeras waar New Orleans was gevestigd, kon die winsten nooit waarmaken, bevolkt met wat armelui uit het Franse Rijnland.

Investeerders in zijn Compagnie begonnen onraad te ruiken. Die papieren verloren in 1720 plots hun (nooit werkelijk bestaande) waarde. Het was hete lucht, net als CO2-schuld (handel in angst voor de toekomst) De waarde-papieren van Law, een handel in ‘vertrouwen’ en beloftes, die kwamen niet overeen met wat de Mississipi Compagnie bereikte.

Waardepapier werd waardeloos papier (zonder ‘backup’ van echte waarde), en zo plofte de eerste grote economische Bubbel, vergelijkbaar met de Tulpenmanie van de Gouden Eeuw.

New Orleans 2005 na Katrina

…alleen mogelijk bij dictatuur/absolute monarchie
Law zijn idee om van papier goud te maken, was goed uitgekiend. Hij dwong via Staatsmacht het vertrouwen af in zijn onderneming, door via goede lobby met de Hertog van Orleans een akkoordje te maken (net als de VNO-NCW-lobby nu met Mark Rutte).

In 1717 kon die Bank Generale ook de bevolking verplichten om belastingen in die ‘waarde’-papieren te betalen. Dus dat je eerst over die waardepapieren moet beschikken door ze VAN de staat te kopen met munten.

Zo maak je van die papieren die je zelf uitgeeft dus goud via staatsdwang. (zie overeenkomst Klimaatwet, CO2 krijgt ‘waarde’ via staatsdwang) Want het wordt de verplichte ‘currency’ om in te handelen en betalen. Zoals John Law opmerkte, kan zoiets alleen in een dictatuur/absolute monarchie:

an absolute prince who knows how to govern, can extend his credit further and find needed funds at a lower interest rate than a prince who is limited in his authority (blz 141

…en toen een concurrerend bedrijf succesvoller leek te worden bij koloniale handel, greep De Koning (de Hertog van Orleans, voogd van de jonge Koning Louis 15) ten gunste van Law in. Tot genoegen van Law:

How great is the benefit of a despotic power in the beginnings of an institution subject to so much opposition on the part of a nation that has not yet become accustomed to it (blz 142)

Dus een private entiteit met overheids-macht, die mensen zelfs belastingen kan opleggen, het is niet nieuw in de geschiedenis. John Law ging de Klimaatwet-mensen voor. Zijn papieren werden met staatsmacht tot ‘waarde’.

Verdeelstation Slochteren. Nu Natural Resources de schatkist niet meer vullen, zijn de Human Resources nodig om de Staatsschuld te dichten

Klimaat-afpersing alleen mogelijk bij dictatuur
Dan nu Tulpenmanie 2.0, kikkerland Nederland dat het weer op de wereld gaat verbeteren. Als overtreffende trap van de wereld verbeteren.De vergelijking met de huidige ‘klimaatwet’ die CO2-schulden (net als staatsschulden) omzet in investerings-kapitaal lijkt duidelijk.

Er komt staatsdwang aan te pas. En je handelt in angst voor morgen (de zondvloed), net als bij Verzekerings-maatschappijen. Als niemand meer bang is voor de zondvloed, houdt ook de handel op. Tenzij je De Staat er bij haalt. De Staat der Nederlanden gaat ons met Klimaatwet verzekeren dat we in het jaar 2100 beter weer krijgen.

De Klimaatwet vraagt om een grondwets-wijziging, want net als in Frankrijk van 1716 werkt dit afpersings-schema op basis van Staatsdwang een monopolie in de hand: de handel in hete lucht (CO2), die met staatsdwang ‘waarde’ krijgt.

…meer belastingheffen zodat nep-ondernemers hun kasboekje kunnen spekken: De bootleggers van VNO-NCW van Hans de Boer…

Klimaat-stoelendans waar overheid helft stoeltjes wegneemt
Het is eenvoudig te zien voor wie voor zichzelf denkt. Wat beoogt de wet? Het halveren (op papier) in 12 jaar van de op papier berekende CO2-productie uit energie, dus van ongeveer 200 Mton naar 100 MTon.

Zo maak je een windhandel vergelijkbaar met de –eergisteren beschreven– fosfaatrechten bij boeren, en de sinds 2005 bestaande CO2-emissiehandel. (die door McKinsey is ontworpen, niet voor niets zijn Reibestein en Winsemius, maar ook Jules Kortenhorst McKinsey-jongens)

IN 2030, een CO2-equivalentenbonkaart bepaalt hoeveel je nog mag bewegen deze maand, tenzij je bankiers betaalt je CO2 te ‘compenseren’.

Je creeert zo  een stoelendans-systeem waarin De Staat voor 100MT aan stoeltjes weghaalt, dus aan autokilometers, vliegkilometers, verwarming, stroomverbruik, alles dat energie vraagt. En wie het eerste de resterende stoeltjes bezet, die wint. (VNO-NCW/klimaatmaffia)

Dat noemen ze de ‘duurzame koplopers’, de partijen als VNO-NCW die aan de Klimaat-tafel nu de lusten verdelen.

De rest – Uw gezin en ik- moet ‘verdwijnen’ als bij mirakel. Wij zijn die 100 MT ‘teveel’ voor 2030.

Overheidsbank ASN en milieuclubs wrijven je al in: je bent teveel, bent schuldig en moet betalen!

Je ‘teveel zijn’ afkopen via de bank
Je kunt genocide plegen op 8,5 miljoen Nederlanders, het is ook een manier om voor 2030 je ‘CO2-uitstoot’ te halveren. Dat is geen grapje, het past in de ideologie van het Ecofascisme, te roepen dat er ‘teveel’ mensen zijn. De Club van 10 Miljoen vindt dat er minstens 6 miljoen teveel zijn en heeft zelfs ANBI-status.

De milieubeweging predikt al 50 jaar ‘sorry dat jij bestaat’. Die Club van 10 miljoen is eerlijker over de intenties van het Ecofascisme, dan wat Groen Links durft toe te geven. Maar laten we eens met die zielepoten van de milieubeweging meedenken, een Endlosung vinden voor hun Vraagstuk.

Via Genocide op 7 miljoen Nederlanders heb je het klimaatdoel voor 2030 ook gehaald

Laten we die optie- Genocide op 6 miljoen Nederlanders in een gaskamer om hun ‘teveel zijn’ te halveren voor 2030- nu even achterwege, daar ontbreekt nog Draagvlak voor, ‘De Politieke Wil’. Wat kan De Staat dan verder doen?

De andere manier is waarde-creatie uit schuld-papieren via afpersing/oplichting. De John Law-manier onder staats-monopolie.

CO2 ( = menselijke activiteit) die ‘weg’ moet, teveel heet, die krijgt een prijs. Wie ‘teveel’ is, dus behoort tot de 100MT overbodig verklaarde CO2-stoeltjes, moet betalen voor zijn ‘teveel’ zijn. Je CO2 bijvoorbeeld ‘compenseren’ via een bankiersproduct, een belofte dat een Londense geldjongen jouw CO2 compenseert met boompjes onder de evenaar.

De omrekening van ‘mens’ naar ‘CO2’ is er al:

Je ziet al dat de door de overheid ‘geredde’ ASN-bank je nieuw geboren baby al weegt in 56 ton CO2. Je gezin wegen ze ook al in 23 ton CO2, ook de scheet van een koe is in CO2 uit te drukken. Het Planbureau voor de Leefomgeving praat al over een koolstof-budget per burger.

Zie The Daily Milk, volgens mij door 2030 Agenda-deelnemer FrieslandCampina in het leven geroepen propaganda-site

Dus dat je een CO2-bonkaart krijgt waarbij de overheid al je bewegingen registreert. Zit je over je bewegings-tax heen als ‘teveel-mens’, dan krijg je klimaat-arrest. Tenzij je het ‘teveel’ zijn dus afkoopt via een bankier.

Zo kun je onze gezellige klimaatwet-toekomst ongeveer zien.

De met verlies te verkopen Staatsbank van Gerrit Zalm

Klimaat-Ponzi van De Staat der Nederlanden
Al die semi-genationaliseerde financiële instellingen verlekkeren zich al, wanneer jij en ik ons ‘teveel zijn’ moeten afkopen om te voldoen aan De Klimaatwet. ABN Amro steunt die wet en het SDG-charter. Je ziet het door De Staat geredde ASR-Vermogensbeheer zich al verlekkeren.

De Staat der Nederlanden kan U en Mij zo met bankiers dus extra beroven, om zo haar staatsschuld af te betalen. En dus leven we vanaf volgende week in een maffia-staat. Geregeerd door de Nijpelitaanse Maffia, de Vereniging Voor Dieven (VVD).

En U slikt het allemaal toch wel, dat zaad van Nijpels.

One Reply to “Klimaatwet ( 6 juli) ‘een manier om goud van papier te maken’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *