Op Urk heerst nog het Oude Normaal…

Het haventje van UK

In dit zaterdagverhaal reizen we naar Urk: Het ‘wij-‘gevoel dat de spindoctors van de Corona Gedragsunit (RIVM) pogen op te dringen via een gemeenschappelijke onzichtbare vijand (‘Samen tegen C*r*n#’), daarvan vind je op Urk nog de gezonde tegenhanger.

Gemeenschap gebaseerd op natuurlijke sociale verbanden en een traditioneel geloof.

Zo eindigen we de spindoctoring-week op Interessante Tijden met een waarheid als een vis: ‘De Regering Liegt’, de titel van mijn 20 jaar geleden geschreven journalistieke scriptie over ‘overheidscommunicatie’ met Voorzitter Mao op de voorkant.

Toen voorspelden we al dat De Leugen het Nieuwe Normaal zou worden bij de Rijksoverheid die legers spindoctors in dienst neemt ‘in dienst van de democratie’ (rapport Jacques Wallage 2001), die ‘actief communiceren’. Mijn donkerste verwachtingen zijn overtroffen.

IJspret volgens het Oude Normaal

Nul doden op Urk door het kapitalisme-virus
Bevriende Urker vissers melden ons dat er op het eiland niet 1 positief getest persoon is. De ironie wil zelfs, dat het enige C*r*n#-geval beperkt bleef tot een bejaarde nadat die zich- bang gemaakt- liet vaccineren.

Dat is opmerkelijk omdat de traditionele kerken juist zoveel mogelijk de wekelijkse samenkomst in stand houden, mensen nog vruchtbare gezinnen hebben en veel samen komen.

Ze zijn het tegendeel van wat het liberalisme-facisme/internationaal socialisme van het Rutte-regime eist, geatomiseerde zelfaanbidders (De ‘Elementaire Deeltjes’ van Michel Houellebeq), ego’s die hun wereldbeeld baseren op wat staatspropaganda hen via de televisie dicteert via dagelijkse herhaling, bezwering en conditionering.

Mensen met als hoogste levensdoel ‘Lekker Makkelijk’! en ‘Muzelluf, zie mij eens.’

Pools visserijpersoneel voor de kerk

‘Heel zwaar christelijk’
Al decennia krijgt Urk negatieve framing van de ‘journalistiek’ te verduren, dus van Randstedelijke liberalen die ‘zichzelf’ als maat van alle dingen projecteren. Termen als ‘zwaar christelijk’ of ‘heel erg christelijk’, zelfs onze lokale pizzabakker wist er met de rotsvaste zekerheid van de kenmerkende mediaconsument over te vertellen.

Woorden zijn niet neutraal.

De adjectieven verraden vooral, dat het liberalisme-fascisme een hekel heeft aan het christendom. Dus is ‘heel erg christelijk’ het zelfde als ‘heel erg stinkend’. Je leest nooit in de Volkskrant over mensen die ‘heel zwaar liberaal’ zijn, en die daarom allerlei achterhaalde karaktertrekken zouden vertonen.

Je bent christen, of je bent het niet. Je kunt niet ‘een beetje’ christen zijn, zoals je ook niet ‘een beetje zwanger’ bent. Op Urk ben je ook nog gewoon of een man of een vrouw. De dames die ik er tegenkom, ze hebben pit en zijn gewoon vrouwelijk.

Is dat ‘heel erg vrouwelijk’? Of gewoon ‘heerlijk’…

Een klassieke Urkse, helder blauwe ogen en normaal

Een Rationeel geloof
Met dank aan hun geloof, bleven Urkers meer zichzelf, menselijker. Dus niet iets om te idealiseren- zoals liberalen met hun geheven vingertjes- maar om realistisch over te blijven.

Wie hun gemeenschap ‘verstikkend’ wil noemen: kom dan eens in de hipster-scene in Amsterdam, hoe verstikkend men daar qua normen is, beperkt tot uiterlijke voorwaarden en toneelstuk-gedrag.

Wie de schijnwerpers op cocaïne-handel wil vestigen- wat ik niet zou verdedigen: het is de Zuidas en de advocatuur- die zweren volgens de Advocatenwet (1952) trouw aan ‘De Koning’- waar dat bij tonnen wordt doorgesnoven. Poederneus & Partners.

Waarom daar geen reportage over, maar wel over 1 viskotter met wat poedersuiker?

De vuurtoren

Je moet de mensen zelf kennen, voor je er iets zinvols over kunt zeggen. Net als bij het geloof. Het christelijk geloof zit logisch-rationeel in elkaar. Ook wanneer je er even geen bijzondere gevoelens bij hebt, klopt het grosso modo wat de Bijbel schrijft over ‘de mens’ en zijn aard.

Terwijl liberalen een uitzinnig bijgeloof koesteren: geloof in ‘jezelf’. En geloof in de massamedia/staatspropaganda als Waarheid en bron van ‘je dierbaarste overtuigingen’. Dat je met bekdeksel op gaat lopen en zo meer deugdzaam meent te zijn, dat je zo braaf naar De Staat luistert.

Of dat je ‘hou vol blijf gezond’ op je deur hangt: die door de spindoctors van de in maart 2020 opgerichte Corona Gedragsunit (RIVM) ingeprente slagzin van saamhorigheid tegen de onzichtbare vijand. Saamhorig zijn met het Rutte-regime dat je bedrijf vernietigt en multinationals voortrekt.

Of neem ‘liberale nuchterheid’, van ‘nou, het zal vast wel goed komen’. Luiheid, lafheid en gemakzucht verkocht als deugd, enkel voor het goede zelfgevoel.

Urkers kennen door hun gevaarlijk beroep een andere omgang met ‘De Dood’

Naar de geest van de wet
Wat na aanleg van de Afsluitdijk (1932) een gedoemde vissersgemeenschap leek, groeide dankzij natuurlijke sociale verbanden uit tot epicentrum van Europese vishandel. De trend om als talentvol mens met hersens van het platteland naar ‘de stad’ te trekken, die werd op Urk (deels) gekeerd. Ondernemende aanpakkers en slimme mensen, bleven ‘Op Urk.’

Wie aanpakt en economisch zelfstandig kan blijven, die is vervolgens ook meer weerbaar tegen bedreigingen van Den Haag/Brussel, waar het communisme in ‘groene’ vermomming de regels dicteert. Immers, zonder geld kun je niks.

Daarom wil de Eurosovjetunie samen met de Europese Centrale Bank ook van cash-geld af, naar 1 digitale currency. Dan kweek je in 1 keer een cohort slaven, die voor deelname aan jouw economisch systeem aan jouw eisen moeten voldoen. Logisch.

Vrijheid in het Westen is ‘bestedingsvrijheid’. Zonder geld ben je uitgepraat, en weerloos tegen De Staat. Laat dat nu precies de strategie van corona-maatregelen zijn. Allemaal ‘toeval’ natuurlijk, die Great Reset.

Het liberale bijgeloof dat De Staat over je gezondheid waakt en dat je dat zelf volledig beschikt

Opstand op Urk
Bovenal leven de Urkers dus naar de geest van de wet, als het op de anti-economische maatregelen van het Rutte-regime aankomt. Omdat de Gestapo (Het OM) met rode oortjes meeleest op Interessante Tijden, zullen we hier verder niet in detail treden.

Op Urk kwam de jeugd gewoon nog in opstand toen het Rutte-regime tot nazi-praktijken besloot over te gaan, de Avondklok uit 1944. De Gestapo (Politie) zette drones in, de ME werd losgelaten. Maar de Urkers lieten zich niet zomaar opsluiten.

Ze zijn veel meer mans gebleven, in tegenstelling tot de schuldbewuste liberale dweilen, die je als ‘De Nederlandse Man’ herkent. “Oh laten we verbinden, in dialoog, oeh ah jij polariseeeeert’. Gedverderrie.

De meeste Nederlandse mkb’ers slaan liever de hand aan zichzelf, nadat ze zich eerder failliet laten gaan en hun gezin kapot laten maken. Geatomiseerd als liberalen zijn, blijven ze gewillig prooi van ieder aangepraat schuldcomplex.

De enige strategie van Nederlands mkb is ‘morgen verdedigen waar je gisteren nog tegen was’ op fluistervoeten.

Haventje van Het Oude Normaal

Massa-Mensen die hun geestesleven op massamedia baseren, je herkent ze naast hun lafheid verder aan het fanatisme waarmee ze het dragen van een bekdeksel verdedigen. Niets is hen te gek, behalve non-conformisme.

Hun dierbaarste ‘mening’ is ze slechts aangepraat via spindoctoring op TV.

De Urkers werden juist inspirerend voorbeeld voor alle patriottisch ingestelde mensen, of je nu Fries, Limbo, Hollander of Brabo bent. Wie lang genoeg zichzelf blijft, die wordt dus vanzelf weer eens progressief genoemd. Opmerkelijk is dus dat nu juist de oer-conservatieven als op Urk met de anarchistische hippies in 1 kamp zitten.

Beide kennen dat gezonde wantrouwen tegen staatsalmacht.

Sneeuwpret, geef de kinderen hun normale jeugd terug

Het Smalle Pad
Er is natuurlijk een groot maar: zodra de Gemeente Urk opgeslokt wordt in een fusiegemeente, is het met de zelfstandigheid gedaan. Dat is al op Wieringen gebeurd, dat door ‘Noord Hollands Kroon’ werd opgeslokt, en zo haar eigen kapitaal verloor.

Ook de huidige SGP-burgemeester Cees van den Bos zal in Haagse pas moeten meelopen, wil hij nog een toekomst als bestuurder overhouden.

En zo moet het ingepolderde Eiland dus het ‘smalle pad’ blijven wandelen. Hoeveel laat je de eigen ondernemers nog op basis van leugens kapot maken? Hoe ver kan je weerstand gaan?

Nu we door een vijandige bezettingsmacht zijn overgenomen (internationaal socialisme: klimazi’s en vaccinazi’s), zijn die vragen even relevant als tijdens de Duitse bezetting. Toen het verzet tot sabotage-acties overging, werd de Duitse bezetter op haar beurt ook steeds bruter met repressaille-acties.

Het Logo van Thule werd het logo van de Nazi-partij. Mondkapjes maken…

Zo werkt dat ook bij het Rutte-regime en haar liberalisme-facisme. Mensen zijn nog exact de zelfde wezens als in 1944. ‘De Macht’ werkt dus ook nog het zelfde. Je kunt dan een slag winnen, maar de oorlog verliezen.

De Staat lijkt volgens de Urkers al tot intimidatie-acties over te gaan.

Zoals met een militair vrachtvliegtuig dat midden in de nacht plots extreem laag over Urk vloog. Het RIEC heeft als actief beleid ‘de sociale positie verstoren’ van ieder die de partijlijn in de weg zit. ‘Ondermijnend’ noemen ze je al, wanneer je niet het liberalisme-facisme aanhangt, maar nog iets te kiezen wilt hebben.

Het Rutte-regime heeft de wapens. Met hun ‘regioburgemeesters’ onder leiding van Femke Halsema hebben ze de vrijbrief de burgerbevolking te terroriseren. Dat je zelfs ijspret wilt criminaliseren. Vooralsnog hebben de Urkers daar gezonde schijt aan.

‘Groen’ gebruikt zelfde terminologie als Mao. zie www.mvonederland.nl

De Regering liegt, De Leugen regeert
En zo besluiten we de spindoctoringweek met een bezoek aan het tegendeel daarvan: URK. Om nogmaals te herhalen:

A. Er is geen pandemie geweest in 2020 (klasse A-virus, oversterfte), de WHO overdreef de dodelijkheid met een factor 13, ze geven nu zelf ook toe dat de IFR niet >3% was maar 0,23%
B. Met PCR-tests toon je geen ‘besmetting’ aan, maar aanwezigheid van DNA dat van een virus kan zijn. De PCR is ontwikkeld voor DNA-detectie, ‘besmetting’ is een term die alleen de arts kan diagnosticeren.

Dus de hoofdpijlers waarop het Rutte-regime (en Merkel, Johnson, Macron, al die globalistische volksverraders) haar vernietigingscampagne van het mkb en natuurlijke sociale verbanden baseert (The Great Reset) zijn beide klinkklare leugens. Dus

C. De Regering Liegt. 

‘Actief communiceren’ = legers spindoctors inhuren

De Leugen is ‘Het Nieuwe Normaal’
Nu wil het geval dat ik een journalistiek-schooldiploma op zak heb van de CHE Ede. De scriptie die we toen 2001 maakten, ging over het rapport van Jacques Wallage over ‘overheidscommunicatie.’

Die commissie Wallage ( PvdA= communisme in slow motion) maakte een rapport met de pretentieuze titel ‘in dienst van de democratie’.

We zagen toen de opmars van de legers voorlichters en beleidsverkopers bij de overheid, en interviewden de ‘communicatie’-chefs van de Amsterdamse stadsdelen. Met de mannen kon je nog een gesprek voeren, bij de vrouwen (bv Amsterdam Zuidoost) trok het bekje strak en stelden ze ‘ik wist niet dat je me zo zou bevragen’.

Bij wie ligt de loyaliteit nu van zulk marketingpersoneel: bij de mensen die hen betalen… Toch?

Een ‘actief communicerende’ agent die de eigen vermeende goede bedoelingen op gemeenschapskosten etaleert

Je kunt dan met je boerenhersens al mijlenver zien aankomen: kijk, dat wordt gewoon een leger staatspropagandisten, we krijgen dus overheids-‘communicatie’ die ieder communistisch totalitair regime naar de kroon zal steken. Waarbij de ‘communicatie’ via buzzwords als ‘rechtstaat’ en ‘democratie’ steeds het tegendeel moet beweren.

Net als bij Deutsche Demokratische Republiek. Hoe democratisch was eenpartij-staat DDR?

Op de voorkant van de scriptie stond een afbeelding van Voorzitter Mao. De titel was gelijk aan stelling C: De Regering Liegt.

Die scriptie vond ik zelf steengoed, want hij legde de vinger helemaal op de zere plek. Dus stuurde ik ‘m in voor de scriptieprijs. In de jury zat zo’n ijdel-cynische godverlater, Jan Haasbroek die ik eerder voor Dagblad Trouw had geïnterviewd.

Hoge verwachtingen. Maar…

Hoe kunnen wij met belastinggeld de jeugd van een hele generatie bederven =Mariken Leurs en de NCTV

‘Angst als machtig wapen’
Die jury ging aan de haal met het academische theorie-gewauwel van 1 of ander links meisje, dat niets te zeggen had, maar dat wel inspeelde op de eigenwaan van de liberale/internationaal socialistische juryleden. Zo van ‘zie ons even academie-verstandig zijn, dat wij dit getheoretiseer op waarde schatten.’

Zoals bij de meeste modernisten zijn de beleden intenties ‘het nieuws’, niet de logisch doordachte consequenties van vrome intenties. Helaas heb ik met boerenlogica bijna altijd gelijk. Zelfs met Mao als afbeelding op de voorkant.

Al in 2016 noemde de Rijksoverheid met hun Ed Nijpels in advertenties in Elsevier Weekblad haar ‘energietransitie’ ‘De Grote Sprong Voorwaarts’. (naam van de Mao- revolutie)

Net als Mao, zelfde terminologie

In 2020 werd ik gearresteerd voor wat ik schreef over de zwendel van ‘duurzaamheid’, het kwetsen van hun groene oogappeltje Bouwe de Boer in zijn eigenwaan. De leugenachtige corrupte overheid heeft zelfs een spindoctoring-orgaan tegen de onzichtbare vijand van ‘terrorisme’, de NCTV.

Die demoniseren alles van boeren en vissers, en de onafhankelijke media tot staatsvijand: zodra het niet in de pas loopt van het Rutte-regime.

Minister van Waarheid Kajsa Ollongren wil –volgens haar speech op 18 januari voor de KNAW– nu al de alternatieve media met censuurwetten bestrijden. Alles dat de Officiële Leugen weerspreekt, dat noemt het RIEC al ‘ondermijnend’.

De 1-overheid gedachte die op 1 Grote Leugen haar dictatuur baseren wil, met 1 media die met 1 stem spreekt…. De rest heet ‘desinformatie’:

Minister van Waarheid

Om de Leugen als ‘Het Nieuwe Normaal’ bij de Rijksoverheid al 20 jaar te voorzien, daar hoef je dus geen speciaal talent voor te hebben.

Logica en mensenkennis, de onpeilbare slechtheid, ijdelheid en eigenwaan van mensen zijn afdoende.

En dus hebben we nu zelfs een ‘Corona Gedragsunit’ die ‘met angst als machtig wapen’ de bevolking in een totalitaire nachtmerrie beweegt.

Klinkt toch heel anders dan ‘journalist die voor NRC betere reportages maakte dan Smouter ooit zal kunnen’. Het RIEC (politie) doet aan het actief namen en shamen van arrestanten samen met de staatsmedia

Ik knijp me in de arm, en het blijkt geen boze droom te zijn, maar het begin van veel erger. Wie nu niet in opstand komt, heeft daar straks dus nog veel minder mogelijkheden toe.

Alle academisch getheoretiseer op de wereld verandert die realiteit niet. Het meeste academische onderzoek is ook slechts een vorm van ‘procrastinating’: het uitstellen van actie, risicomijdend gedrag.

Zoals ‘nieuw onderzoek’ – die oeroude PR-truc van Spindoctor-godfather Edward Bernays- vooral de zittende macht aan sociaal prestige helpt.

De dag dat je ‘deskundige’ genoemd wordt: dan mag je jezelf serieus beledigd voelen. Pak liever aan zoals de Urkers. Met die constatering besluiten we de spindoctoringweek op Interessante Tijden.

Een waarheid als een vis!

Urkers dank, dat ik weer even tussen NORMALE mensen mocht zijn in een zee van door spindoctoring gehersenspoelde zombies. Met een gevaarlijk bijgeloof: geloof in het eigen beperkte voorstellingsvermogen,  geprogrammeerd door de programma’s op televisie.

 • Er is 1 goede oplossing ‘in dienst van de democratie’. Al die spindoctors, ‘communicatiedeskundigen’ en beleidsverkopers bij de overheid per direct ontslaan. Dat levert miljarden euro’s besparingen voor niets dan leugens.

9 Replies to “Op Urk heerst nog het Oude Normaal…”

 1. Hulde voor dit realistische artikel! Hulde voor de Urkers, die zichzelf blijven.
  Ik heb de aanvechting om morgen naar Urk te reizen. Misschien niet zo’n goed idee op zondag, maar dan toch binnenkort…
  Hartelijke groet, Nelia

  1. Urk is een zoetendal wie er is die blijft er wel. En waarom niet op zondag een dagje bezoeken, wij storen ons niet aan toeristen . We storen ons meer aan de pers met leugens, op zondag🥳

 2. Trots op Urk!

  Kan geen kreuna horen of zien!
  Carnaval vieren, schaatsen, zwaaien en zwieren kom op mensen leef het leven als waar mens!
  Zo dat gezegd hebbende een ieder een hele fijne toekomst!

 3. Jacques Wallage, waarover een inspecteur van politie te Groningen, destijds wist te melden:
  “ze hebben vergeten er een te vergassen”.

 4. Dag Rypke, mooi verhaal weer. Genieten hier. Als ik trouwens vanuit jouw homepage op “reacties” druk kom ik op een vreemde site uit. Wellicht iets om te checken? Mocht je nog hulp nodig hebben, laat gerust weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *