Nederland na Doomsday; welke Trump legt het moeras droog?

..waar komt je eten vandaan als de aanvoerlijnen (vrachtauto’s) stoppen, pinautomaten sluiten? (Wolhandkrabje vangen in de plomp)

Als blackouts de stroomvoorziening plat leggen dankzij ‘duurzaam’ (wiebelstroom) en de pinautomaten op zwart gaan: bent u dan voorbereid?

Dat is het onderwerp dat we vandaag behandelen. Negen jaar terug schetste ik zo’n hypothetische situatie voor Het Parool. Een veel te profetisch verhaal – volgend op de bankencrisis- met onderzoeksvraag: Waar haal je als stedeling je eten als de supermarkt leeg is..

En dan nu geactualiseerd: Als Tulpenmanie 2.0 zich ontvouwt (Nederland klimaatgidsland van de wereld) kunnen we dan tulpenbollen eten?

Hoe verweer je jezelf dan tegen de horden die plunderend de straat op gaan, om hun dankbaarheid voor de verzorgingsstaat te tonen? (zie Parijs) Die vraag stel ik er nu bij.. De kans op een burgeroorlog voor 2030 schat ik nu op tenminste 50 procent, Parijse toestanden binnen 5 jaar op 70%, alleen dan wat Hollands afgezwakt.

Honger Honger! Je weet nooit hoe een mens een haas vangt

Links en Rechts kunnen niet zonder elkaar
Wat zegt Propaganda BV (‘de kwaliteitsjournalistiek’) nu behalve ‘onze leiders weten wat goed voor u is, Boze Poetin Vijand, Nederland redt de wereld en de economie is beter dan ooit?’

Bij het halen van brood in het dorp zie je de krantenstalletjes: De oude (papieren) media juichen in choco-letters de vernietiging van Nederland toe (klimaatwet hoera) van Financieele Dagblad (met hun schaduw-hoofdredacteur Ed Nijpels) tot mijn provincie-sufferd (LC) met de van de NOS afkomstige linkse rat en dorpsgenoot Sander Warmerdam.

Het is ook overdreven om van ‘linkse’ of ‘rechtse’ media te spreken. De Volkskrant en NRC Damesblad plaatsen de advertenties van Corporate BV. Zonder het ‘rechtse’ bedrijfsleven konden ‘linkse’ media hun links liberale gemoraliseer niet aan het publiek verkopen. Zonder eindeloze reclame geen NOS-journaal, zonder brandschatting van bedrijven geen Publieke Omroep.

Dus tussen het belerende links liberale geleuter krijg je de zelfde aanmoediging van massa-consumptie.

Bij ieder springtij kun je een foto maken, waarop het lijkt alsof ‘de’ zeespiegelstijging ons verzwelgt

Het is even goed ‘rechts’ om je grenzen wagenwijd open te houden voor goedkoop wegwerp-personeel voor Corporate BV.

Laat die moraalmeesters (mensen met ‘links’ zelfbeeld) dan maar hun bekende ‘rossismuh‘-geslis horen, wanneer je ongeremde massa-immigratie kritisch bejegent. Wordt George Soros alleen maar blij van met zijn door Mabel van Oranje voorgezeten European Council on Foreign Relations. Waarin ook Robert Reibestein zit, de vice-voorzitter van de VVD.

Hoezo is de VVD eigenlijk ‘rechts’, in de zin van ‘conservatief’? Het is de partij van beschavings-uitverkopers.

Ik stemde per ongeluk 1 maal VVD, op Rene Leegte, die zinvolle vragen stelde over de onbetaalbare ‘energie-transitie’. Terwijl zijn partijgenoot Minister Henk Kamp de Kamer voorloog. Zoals Wiebes opnieuw de Kamer voorliegt over de kosten, op gezag van Nijpels die iedereen zijn hele leven al voorliegt. (dat hij de kosten een factor 10-20 omlaag lult)

En vervolgens stapt Leegte de Kamer uit. Om met een pluim van Henk Kamp zijn lobbybureau Publieke Zaken te starten. Dat is VVD; Nihilisme, Leegte.

Bij ons alle kolencentrales dicht, in Duitsland de Bruinkoolmijnen open 🙂

‘Links’ (Baptists) en ‘Rechts’ (Bootleggers) vullen elkaar onmisbaar aan in een economie, een productie-maatschappij die door bankschuld tot exponentiële groei is gedoemd. Je keuzevrijheid is tot ‘consumptie’ beperkt: 10 merken tandpasta van 2 multinationals en twee-verdienen om zelfs maar 1 huis te kunnen betalen.

Wat zijn ‘politieke partijen’, wie is daar nog lid van? Al die cynici proberen immers al onderhuids via lobby aan hun trekken te komen. Het meeste geld/VNO-NCW krijgt het meeste voor elkaar. E En zelfs 1 milieuclub (bv WNF) heeft in 1 jaar meer te besteden aan campagnegeld, dan alle politieke partijen in 4 jaar.

Op de zelfde wijze krijgen we die Klimaatwet verkocht met moraalpredikers (de Liesbeth van Tongeren-types van deze wereld) die de graaiers (Doekle Terpstra en zijn Uneto-VNI) aan baantjes helpen (warmtepompen, zonnepanelen) met moraal-excuus (Tulpenmanie 2.0)

..heerlijk herfstig op Zorgvlied

De Ton Elias (VVD)-reflex; etalage dweilen met de kraan open
….Wanneer uw energie(-belasting)rekening dan is vertienvoudigd om de zakken van Ed Nijpels zijn Nijpelitaanse maffia (VVD) en subsidie-miljonairs te vullen, honderdduizenden gezinnen van energie afgesloten wegens onbetaalbaarheid.

Wanneer blackouts de stroomvoorziening teisteren dankzij het faillisement van het (miljarden euro’s op de kapitaalmarkt lenende) staatsbedrijf Tennet. Omdat ambtenaar Mel Kroon CEO-‘tje wilde spelen, stroom-marktje met de aankoop van het Duitse net als kat in de zak.

….Wanneer multinationals en het grootbedrijf de burger en het MKB leegzuigen met CO2-excuus; als batterijtje voor eigen durfkapitaal. Wanneer de overheid verzet tegen deze gelegaliseerde maffia als ‘terrorisme’ framet, en als excuus aangrijpt voor verdere uitbreiding van een DDR-achtig regime. (Sleepwet, afschaffing referenda, confisqueren van je organen)

De Stadsjager die in het urbane binnen- en buitengebied zijn voedsel vindt

Wanneer winkels als bakkers, groenteboeren, slagers, versboeren sluiten door lastenstijgingen, wijken verpauperen, de laatste viskotters van de Noordzee gejaagd, ingeklemd door zeereservaten en windturbines die ijdel draaiend wegroesten.

Wanneer boeren door lastenverzwaring geteisterd zelfmoord plegen (in GB gemiddeld 2 per week) Wanneer leegloop-gebieden in het Noorden verder leeglopen.. Terwijl talentloze overheids-bestuurders er wat subsidie in pompen.. Mijn provincie Friesland pompt er weer 11,5 miljoen euro publiek geld voor ‘draagvlak’-campagnes in, alsof de Friese cultuur door ambtenaren herleeft…

Dat je 2,5 miljoen euro Waddenfonds-marketing voor bevordering watertoerisme uitgeeft. Terwijl je tegelijk je watertoerisme-gebied IJsselmeer volzet met windturbines, pal tegen ‘Werelderfgoed’ de Waddenzee. Via 127 miljoen euro publiek durfkapitaal. Waartegen de belangenclub voor water-toerisme HISWA bezwaar maakte…

Dat Gristenunie-kind Carola Schouten (LNV-Minister), ze pompt publiek campagne-geld in ‘Vind de boeren leuk’-campagnes: alsof het aan burgers buiten de grachtengordel ligt dat Boeren niet aan de Vrouw komen, slecht imago.

Terwijl haar eigen ministerie de (klimaat-)lasten van boeren omhoog drijft EN rapporten financiert waarmee boeren belasterd worden (Blonk Consulting, hier besproken en in de VORK)

Academie-prostituees die met klimaatenvelop-studies in de computer 30 procent van alle leven laten uitsterven in het jaar 2050; VVD-mentaliteit, Ton Elias in de wetenschap

Terwijl Cees Veerman (CDA) tegelijk als Postcode Loterij-bestuurder met VVD’er Laetitia Griffith (KPMG) de clubs financiert als Wakker Dier die onze boerenstand door het slijk halen. Wat helpt etalage dweilen van de overheid met de lasterkraan open?

Terwijl de overheid met steeds meer marketing-investeringen (‘communicatie’ en ‘draagvlak-campagne’ voor ‘bewustwording’) ons van het tegendeel wil overtuigen met etalage-poetsen in Ton Elias (VVD)-stijl. Of gewoon via het manipuleren van de statistieken via het inmiddels gecorrumpeerde CBS en het eveneens corrupte PBL.

Wanneer het sociale cement van de maatschappij door lastenverzwaring wegrot, monumenten verkrotten, bossen gekapt worden omdat ze plots ‘biomassa’ heten, terwijl ‘ontbossing’ volgens dat klimaatpanel IPCC net een klimaatprobleem zou zijn.

‘Ik krijg zoooo’n warm gevoel over mezelf als ik zeg ‘ooh welkom’, welkom in Hotel Nederland, waar mijn buurman zich arbeidsongeschikt kon werken, terwijl mensen die nooit iets bijdroegen of zullen bijdragen een gratis huis krijgen, kost en inwoning, VVD -‘corporate responsibility’

Wie herken je als ‘vriend’ wanneer de pleuris uitbreekt?
Terwijl de grenzen wagenwijd openblijven voor het goedkope wegwerp-personeel van Corporate BV. Inclusief talentloze profiteurs, zoals Eritreers die met de duurste mobiel op de hoek van de straat staan te ‘habalahabelegggaballe habale‘.

Waarna ze weer een kubieke meter Heineken op publieke kosten bij de Jumbo inslaan. Om dan nog wat taal-achterstandjes te verwekken, en weer lekker op de straathoek hangen, door de mobiele telefoon weer ‘habelegabbalegabelehabbela’ doen. Het valt ze niet aan te rekenen: ik had in hun positie het zelfde gedaan.

Mensen die voorrang krijgen voor een woning, waar de autochtone bevolking jaren op de wachtlijst mag. Dat mijn buurman zijn rug kapot werkt, verplicht een arbeids-ongeschiktheidsverzekering betaalt. En nu via procedures maar moet zien of hij een cent krijgt…

Omdat die verzekeraar-managers, Mark Rutte-mennekes met hun VVD-mentaliteit maar aan 1 ding denken: zichzelf.

Of een gescheiden man die dicht bij zijn kinderen wil wonen.  Maar die geen woning krijgt omdat Jihad-strijders uit Verweggie voorrang krijgen. Dat de mensen die eerst jaren op een wachtlijst staan voor een woning, zich dan – gelukkig, eindelijk- maandelijks blauw betalen bij een ‘geprivatiseerde’ huur-cooperatie. Bestuurd door een gesjeesde ambtenaar die op feestjes voor CEO wil spelen.

Met VVD-mentaliteit. Een cooperatie die dat met publiek geld opgetuigde vastgoed dan als een bende VVD’ers uitbaat. De Vereniging Voor Dieven, dienaren van het Absolute Niets.

De dagelijkse opbrengst van ‘duurzaam’, net zo betrouwbaar als een VVD’er

Als dan de volgende bankiers-crisis zich aandient, en de pinautomaten gesloten zijn, uit hun door massamedia-slaap wakker gerukte mensen de straat oprennen. Als straatrellen ontstaan zoals in Parijs toen de multi-gekleurde medemens haar dankbaarheid toonde voor de verzorgings-staat; bij de viering van de WK-overwinning van Afrikaanse miljonairs in een sport-shirt.

Met wie ben je dan solidair? Wie herken je als ‘vriend’ als de pleuris uitbreekt? Hoe organiseer je uit de chaos dan weer orde? Hebben we nog wel het ‘goede personeel’ daarvoor met de juiste mentaliteit?

De zelfzuchtige generatie ’68 financierde haar nihilisme met het verkwanselde gas uit Slochteren.

Zodat ‘links’ haar geïmporteerde stemvee kon financieren, en op de eigen morele superioriteit kon geilen. Terwijl nihilistisch rechts (de VVD) mooi goedkoop wegwerp-personeel kon importeren voor Corporate BV. (klassiek bootlegger-baptist, ‘links’ en ‘rechts’ hebben elkaar nodig)

Zeventien en een half miljoen mensen, en daar komt nu jaarlijks nog een stad ter grootte van Maastricht bij dankzij de VVD/George Soros

  • Wat is er dan nog te doen, om Nederland van zelfvernietiging te redden?

Wel, dat is het thema van het verhaal van vandaag in oktober, die we tot Waddenfonds-maand uitriepen.

Het is Waddenfonds-maand omdat op 16 oktober mijn zaak dient tegen Rijkswaterstaat-bestuurders Sieben Poel en Aante Nicolai. Die ontwierpen een bestuurs-architectuur rond het (resterende) Waddenfonds. Een bestuurlijke indeling waarin ze belangenverstrengeling ‘legaliseren’. Dat ze het graaien in de publiek geld-pot met ‘groene noodzaak’ en ‘wetenschappelijkheid’ vermommen, zodat corruptie geen corruptie meer heet.

Op papier, achter de façade van ‘natuurherstel’.

En al 2 jaar lang weigeren ze zich daarover te verantwoorden. Nadat ze eerder botweg de wettelijke termijn van behandeling met maanden overtraden. Ik regelde sponsoren om via de rechtbank ze alsnog tot hun wettelijke informatie-plicht te dwingen. Dat ik een jurist in bestuursrecht er op kon zetten, ze gokten dat ik zou opgeven. 🙂

In plaats van hun wettelijke plicht te voldoen, sturen die ambtenaren een meiske dat van toeten noch blazen weet, Lieneke de Jong om mij af te poeieren. Maar ho ho, de namen van Poel en Nicolai zijn door De Sint opgeschreven in Het Grote Boek, dat bij Bijltjesdag geopend wordt.

En bijltjesdag zal komen. 🙂

..als eenmaal de pleuris uitbreekt: Homini lupus…

Wie controleert de controleurs?
Mijn bovenstaande ervaring met Rijkswaterstaat – hoe zij corruptie als planeetje-redden verpakken- is geen uitzondering voor de wijze waarop de Nederlandse overheid zich gedraagt. Het lijkt helaas DE REGEL. Zoals ik al bij het Vibeg-proces voor vissers constateerde (2014). En bij de valkeniers, die door het OM en AID geteisterd werden.(2007/8)

Er zijn momenten waarop ik geloof: Nederland is geen beschaving, ernstig in verval, wanneer de overheid er maatstaf voor is en die milieuclubs van de overheid. Slechts verhuld door welvaart op de pof (500 miljard euro staats-schuld). Dus slechts een week de pinautomaten op zwart laten de façade instorten die sommigen als ‘beschaving’ interpreteren: voeding en spullen.

Een ander voorbeeld van ‘op papier lijkt het heel wat, maar het stelt inhoudelijk niets voor’, de Ton Elias-mentaliteit: Zie hieronder de ‘Raad van Toezicht’ van het CBF-keurmerk. Een keurmerk dat ‘de goede doelen’ zou moeten toetsen op hun bestedings-gedrag.

Je krijgt al een hint, waarom het door de Loterijen opgeblazen MSC-keurmerk niet voor kartel-gedrag vervolgd wordt en overtreding van Consumenten-wetgeving. De directeur van de ACM (Van Buchem) zit bij het CBF-keurmerk in de RvT.  En CBF is de ‘Goede Doelen Beschermer’ BV.

We zijn goed in het op papier toedekken van belangen-verstrengeling.

Als de VVD je kasstroom controleert, DAN zit het bij de CBF wel goed!

VVD’ers: Beschavings-uitverkopers
Met verbazing constateer ik al dat milieuclubs die hun budget uitsluitend uitgeven aan reclame voor zichzelf, zoals de Waddenvereniging maar ook Greenpeace, al jaren achtereen de CBF-norm voor fondsenwerving mogen overtreden met gemiddeld 10 procent (boven de 25 procent norm). Dus stel je de vraag: wie controleert dat CBF-keurmerk dan?

In de Raad van Toezicht van CBF zie je dan VVD’ers als Roland Nawijn, de Burgermeester van Hollands Kroon (waartoe het ‘geheime Waddeneiland Wieringen’ behoort).

En zie de financering van CBF: overheid-subsidie en geld van de leden die ze zouden moeten controleren.

Er is geen enkele financiele prikkel voor CBF om haar leden op de vingers te tikken. Dat bij handhaving bijvoorbeeld de Waddenvereniging en Greenpeace hun CBF-status zouden verliezen. Want die betalen het CBF om vertrouwen te wekken.(inkomsten beoordelingen 1,5 miljoen euro)

CBF: subsidies en fondsen van clubs die ze een hand boven het hoofd houden

Het verhaal van de VVD-fractie van Nawijn van Hollands Kroon is ook de moeite waard.

Zo verbaasde ik mij al dat na de multi-miljoenenflop van Wieringen Randmeer (de VVD’er Hooijmaijers) er nu een nieuwe miljoenen-flop in wording gebouwd kan worden bij de afrit van de A7: De Waddenpoort. Een hotel, veruit het lelijkste gebouw in de Waddenregio sinds de Elisabethvloed het Marsdiep deed ontstaan (1170)

VVD-fractievoorzitter Andre Lont is tegelijk commercieel directeur van Dozy

Dat wordt gebouwd door de lokale vastgoedboer Dozy Vastgoed. En wie zit er als commercieel directeur bij dat vastgoedbedrijf, dat ongetwijfeld met de lokale overheid als achtervang binnenloopt? De VVD-fractievoorzitter Andre Lont.

De VVD-fractievoorzitter als commercieel directeur

Het verdienmodel achter ‘De Waddenpoort’ is garant voor mislukking, een blauwdruk van het geflopte Wieringer Randmeer van hun VVDer Hooijmaijers. Wie gaat er nu in een hotelkamer met uitzicht op een betonvlakte met bussen het volle pond betalen?

Laat staan dat je op zo’n Sovjet-terras op de ergste B-locatie denkbaar een drankje gaat doen?

Je uitzicht bij het oergezellige De Waddenpoort

Zie ook dat hun VVD-wethouder Theo Meskers een marketing-achtergrond heeft, een verkoper-praatjesmaker (echte VVD’er). En Meskers trad op als woordvoerder bij het bedrijf Converse dat van de haven van Den Oever een betonnen toeristen-verjager maakt.

Op publieke kosten. Maar dan wel- net als Unilever- met wat negertjes adverteren van ‘kijk eens hoe Gutmensch we zijn’. Corporate Responsibility. Terwijl je de eigen bevolking met Sovjet-architectuur opzadelt, waartegen Wieringers al een petitie-actie hielden…

Converse verbouwt haven Den Oever tot Sovjet-betonnen toeristen-verjager. Corporate Responsibility VVD-stijl…

Wat kan Neder-Trump doen?
De vooruitzichten zijn dus somber. Wat geheel los van mijn eigen humeur staat: dat is beter dan ooit en de zon schijnt buiten.

En er is ook een oplossing, die ik Operatie Schoon Schip noem. Omdat lastenverzwaring de grootste motor is achter ecologische en menselijke uitbuiting, ongezelligheid in het algemeen. Dan sla je met kostenbesparing dus minimaal 3 vliegen in 1 klap, dat ’t gezelliger en mooier wordt.

  • de rigoureuze afslanking van het aantal ‘communicatie, marketing en voorlichting’-kanalen bij de overheid en semi-overheid, alle mensen die je van VVD-sympathie verdenkt. Je hebt geen ‘concerncommunicatie’ nodig voor publiek bestuur, beleidsverkopers en hun gedwongen winkelnering. Dat is overhead. Nu heb je per publiek bestuurder in Den Haag een team van 3 verkopers hangen. Het mes er in.
  • Een moratorium op alle subsidies aan ‘duurzaam’ en alle milieuclubs die geld van de Postcode Loterij krijgen. Zij blazen nu het absolute minderheids-standpunt van enkele wereldvreemde Randstedelingen op tot politieke macht. Zodat zij een moreel vernis geven aan VVD-krachten die Nederland zo met groen excuus leegroven. (Baptist-Bootlegger)
  • Geen subsidie meer naar het CBF-keurmerk en alles dat zich ‘non profit’ noemt: het zijn gewoon bedrijven die voor eigenbelang opkomen. ‘Het Goede Doel’ bestaat niet. Er zijn alleen belangen. De 1 zijn droom is de ander haar nachtmerrie, betaal dat lekker zelf.
  • Een gerechtelijk onderzoek naar het bestuurlijk circuit van multi-commissarissen van Hans Alders en Cees Veerman tot Ed Nijpels en Thom de Graaf. Dat zij alle publiek ontvangen geld tot de laatste cent terug betalen, en dat Ed Nijpels eindelijk achter de tralies belandt.

    Ridderzaal van Bananenrepubliek NL

..De Damschreeuwer als keerpunt
Het alternatief voor Operatie Schoon Schip is – vroeg of laat- ongecoördineerde uitbarsting van opgekropte volkswoede. Met slechts de pinautomaat op zwart als lont in het kruitvat. Volgens mij erkent men die dreiging van volkswoede hoger in de boom ook al lang. Het instrument ‘brood en spelen’ (massamedia, consumptie) raakt ooit uitgewerkt. Steeds minder mensen geloven de massamedia nog, of de valse marketing van Rijksoverheid.nl.

Daarom dus nog meer Sleepwetten, spionage-praktijk door de Nederlandse arm van de CIA (AIVD), en overbewapende ‘terrorisme’-eenheden. Terwijl je terugkerende Jihad-strijders als VIP begeleidt en premier-moordenaar Volkert op vakantie stuurt.

Dat de AIVD en hun corrupte ‘terrorisme-coordinator’ (de opvolger van VVD’er Gouden UWV-kraan Joustra) tegenstanders van windturbines achter huis al ‘framet’ als ‘terrorist’. Terwijl de Nederlandse overheid zelf terrorisme steunt in Syrie.

Climategate.nl op haar 1ste verjaardag. Inmiddels ben ik er bij weg, Marcel en Hajo ook

Bedenk dat het er in 2008 al om spande, de pin-machines bijna op zwart.

Dat mensen bekend met de financiele markten toen in 2008 alvast hun tegoeden opnamen (Zie ook Joris Luyendijk zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn’ ). Er hing toen al in Nederland een rare hysterie in de lucht, die ik ervoer bij Dodenherdenking op De Dam. Toen de Dam-schreeuwer het uitkrijtte, en mensen van redeloosheid over elkaar heen liepen.

Ik stond daar tussen en je voelde de hysterie, die zonder correctie van rede om zich heen kon grijpen.

En dus emigreer je (mede daarom) naar het Platteland. Naast de betaalbare huizen in het groen, om de geweldsexplosie voor te zijn die in de steden als eerste ontbranden. Er was met mij maar 1 nuchtere Hollandse die anderen tot kalmte maande. Terwijl de metromannetjes met hun gel-haartjes en pomade-huidjes over elkaar klauterden.

Voor Het Parool schreef ik toen het bij de introductie genoemde ‘Stadsjager’-verhaal. Als voorbode van het survivalism dat losbrandt;  als de pinautomaat op zwart staat, de schappen zijn leeg. Of nu binnen 5 jaar: wanneer dankzij de Klimaatwet en duurzame wiebelstroom de blackouts in de stroomvoorziening de chaos en paniek losbarsten.

Een regenboog boven Amsterdam Zuid

Dat artikel van 10 jaar geleden wordt me nu net iets TE profetisch nu de Klimazi’s de macht grijpen. Dus blijven we lekker martial arts trainen: of dacht je dat de politie je beschermt? 🙂

Kung Fu Panda

Het is niet de vraag OF, maar wanneer het huidige financiele systeem implodeert. Het plunderen van uw pensioenen (ABP-‘CEO’, Corien Wortmann is ook lid van Trilateral Commission van bankier David Rockefeller), spaartegoeden roven met klimaat-excuus; die groene noodgreep van de bankiers kan slechts tijdelijk uitsluitsel bieden in de Euro-domino.

Dus als je nu veel geld hebt; steek het in iets met vaste waarde. Of koop een nieuwe auto voor mij, want die is nu stuk. Als je toch zwemt in iets dat straks niets meer waard is…. Ja, sorry ik probeer ook met alarmisme eens wat fondsen te werven. Mijn genre- mensen die zelf nadenken en onderzoek doen- is met uitsterven bedreigd!

2 Replies to “Nederland na Doomsday; welke Trump legt het moeras droog?”

  1. Het is een waarheid als een koe ,en niet anders.Zeer zeker dat het straks een onhoudbare situatie gaat worden .Als jan met de pet burger voel ik mij zeer bedreigd. Alles moet en zal kapot .wederom een prachtig verhaal, was het maar een horrorfilm daar komt tenminste altijd een eind .Ben bang dat inderdaad het volk teveel bezig is met zelf overleven, nu al, want je ziet en voelt de spanning groeien.bedankt vriendelijke groet van Paulien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *